![]() |
|
307 1.4 hdi aracımın yağ problemi. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
fatempro ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 Saat 12:50 |
||
Merhaba..
2004 model 307 1.4 hdi aracım 160.000 km. de. Yağ değişimi yaptıktan sonra ilk 1.000 km yağda hiçbir problem yok. Hatta çok sık bakıyorum.gram eksilmiyor. Ne zamanki 1000 km. yi geçiyorum. Yavaş yavaş eksiltiyor. Şu anda yağ değişiminden sonra 2.000 km yaptım. Yağ seviyesi max. seviyenin iki çizgi altında. bor katkısıda kullandım. Onlar sadece süreyi uzattı. Sonuç yine aynı. Egzosdan Beyaz duman,mavi dumanda gelmiyor. Motorun çekişinde de problem yok. Motoru direk açtırıp rektefeye sokturmak istemiyorum. önce segman atarız olmazsa rektefe ederiz diyorlar. segman dedikleri 600-700 lira, rektefe deseniz 3000-4000 lira. sorunu tam olarak anlamış değilim. herkes başka bir şey diyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Düzenleyen AlbaYDemircaN - 05 Temmuz 2011 Saat 16:06 |
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım"
başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm
bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere
yardımcı olacaktır, Bilginize...
1.- Adınız, soyadınız: 2.- Yaşınız: 3.- Aracınız (Markası, modeli): 4.- Hobileriniz: 5.- Mesleğiniz: 6.- Siteyi nereden duydunuz: 7.- Kan Grubunuz: 8.- Burcunuz: 9.- Taraftarı olduğunuz takım: 10.- Hangi ilçe yada İldesiniz: 11.- Msn adresiniz: İlginiz için teşekkür ederiz. Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi www.peugeotturkey.com & www.peugeotturkiye.com |
|||
![]() |
|||
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
kardeşim oncelikle kendınızı tanıtınız sonra bılgılı arkadaşlar sızlere yardımcı olacaktır |
|||
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|||
![]() |
|||
fatempro ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
||
Yeni olduğum için kural ihlali yapmışım :)
Kendimi tanıttım. Umarım sorunuma yardımcı olursunuz.
|
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Kac numara ve marka yag kullaniyorsunuz?
|
|||
![]() |
|||
||
Şu anda 10/40 total diesel yağ kullanıyorum. Öncesinde castrol magnatech kullanıyordum. ama her ikisindede aynı durum oldu. Son yağı 40 gün önce değiştirdim ve ortalama 2.000 km yol yaptım. |
|||
![]() |
|||
taytay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
||
üst kapaktan bi yerden yag kacagı falan varmı motorun alt kısmını falan kontrol edin karter in orları falan orlardan bi yerden sızdıyor olabilir.
Düzenleyen taytay - 05 Temmuz 2011 Saat 14:10 |
|||
kiraz kırmızı 98 106 gti
EA 1434 |
|||
![]() |
|||
||
20.000 km önce üst kapaktan kaçırıyordu. Oraya silikon çektirdim. Üst kapak contası değişti. Şu anda üstten kaçak yok. Park halinde altına bakıyorum. Yerde yağ görmüyorum. Zaten dediğim gibi ilk 1.000 kilometre hiç sıkıntı yok. Sıkıntı 1.000 km den sonra başlıyor. Hararette yapmıyor. Bazen yokuş çıkarken 90 derecenin üstüne çıkıyor ama 2.fanın devreye girmesiyle kısa süre sonra ısı normale düşüyor. Hararet göstergesinde kırmızı alanı hiç görmedim. Havanın durumuna göre motor ortalama 80-90 derecede çalışıyor.
|
|||
![]() |
|||
taytay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
||
park halinde akıtmayabilir çok fazla zaten . bi kanala veya lifte cıkartın bakın. birde piston komperesör değerlerini kontrol ettirin sekman kırmıs olabilirsiniz en kısa zamanda yaptırın sekmanlardan bi tanesinde sıkıntı varsa fazla masraf acmaz böyle devam ederseniz eger sıkıntı varsa büyük masraf cıkartır. |
|||
kiraz kırmızı 98 106 gti
EA 1434 |
|||
![]() |
|||
||
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. serviste son yağ değişiminde lifte çıkarıp baktılar. alttan yağ kaçağı yok dediler. ama araç muayenesinde üstte yağ kaçağı olmamasına rağmen "yağ kaçakları gözlendi" diye not düşmüşlerdi. ben üst kapaktan kaçırdığı dönemden kaldığını düşünmüştüm. piston kompresör testini bilmiyorum. nerede yaptırabilirim? sonuca ulaşmamda etkili olursa hemen yaptırabilirim.
Düzenleyen fatempro - 05 Temmuz 2011 Saat 14:52 |
|||
![]() |
|||
||
arkadaşlar yardımınızı bekliyorum. kompresor testi yaptırmalımıyım? ankara iskitler büyük sanayide yapan bir yer biliyor musunuz?
|
|||
![]() |
|||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
||
yağ yakıyomu egzosttan nasıl bi duman atıyo araç
|
|||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|||
![]() |
|||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
||
yukardaki yazında yeni gördüm benim araçtada karterin ordaki o-ring lastikleri eskidiği için ordan hafif sızdırma vardı tamponun ordan bakman lazım karterın ustu hemen
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
yağ eksiltiyor. ama yakıyor mu bilmiyorum. egzosttan duman atmıyor.
|
|||
![]() |
|||
||
atmıyo diyosan ozaman biyerlerden sızdırma yapıyodur veya gene contanda sorun olabılırmı üst kapak felan
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
sızdırma yapsa 1.000 km sonramı yapar bilmiyorum. artık her 100 km bakar oldum. 1000 km ye kadar yağma hiçbir eksilme yok. 1000 km den sonra başlıyor. üst tarafta gördüğüm kısım tertemiz. ama üst kapağın arka tarafını göremediğim için bilemiyorum.
|
|||
![]() |
|||
||
eksiltme dedıgın nekadar yapıyo
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
yağ değişiminden sonra 2000 km yaptım. max. seviyenin 2 çizgi altına inmiş.
|
|||
![]() |
|||
||
bence sen lıfte kaldırtıp bı bak varmı kacak yoksa yakıyodur yagı
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
vatan peugeot da yağ değişimi sırasında lifte kaldırıp baktılar. ama yağ kaçağı yok dediler.
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |