![]() |
|
ßlue Lion performans hava filtresi değişimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2011 Saat 11:24 |
|||||
Arkadaşlar üzerinde şimdi üniversal 40 tl lik hava filtresi var ben biraz daha geliştirmek istiyorum.150 tl bütçe ayırdım.Sizce hangi marka almalıyım.1.4 8v araç simota z tech k&n gibi bir sürü firma var bana en iyi en güzelini bulabilirmisiniz.Fakat 150 tl yi fazla geçmesin.
![]() |
||||||
![]() |
||||||
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
valla ben 1.4 araca performans filtresinden yana değilim ama Raid Hp, Pipercross, Aem gibi 206 ya uyacak cok büyük olmayan ve türkiye'de olan modelleri araştırman lazım. KN ve Simota kozalak tipi filtreler birbirine benziyor. Dediğim markalara yönelmen tavsiyemdir.
Düzenleyen GökhaN - 03 Temmuz 2011 Saat 11:54 |
||||||
![]() |
||||||
|||||
neden performans filtresinden yana değilsiniz sorun mu yaratıyor ?
|
||||||
![]() |
||||||
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
|||||
Fazla yakıt ve pek birşeye yaramamasından dolayı tavsiye etmiyorum. Uzun bir süre kullanıp sonra orjinaleden dönseniz yakıtta pek bir düşme olmuyor. Başka bir zararı yok.
|
||||||
![]() |
||||||
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
performansda pek bi etki bekleme ama güzel ses verir :) |
||||||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
||||||
![]() |
||||||
insomnia ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: B.paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 404 |
|||||
bu tür filtrelerin temizliği nasıl oluyor acaba yani yıkanabiliyormu
|
||||||
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass & O RH+ bayariin haa |
||||||
![]() |
||||||
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|||||
|
||||||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
||||||
![]() |
||||||
insomnia ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: B.paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 404 |
|||||
malüm filtrenin özelliği tozu tutmak butür filtreler mikron olarak daha yüksek diye biliyorum motora bolca soğuk hava ile beslerken tozuda atmamak gerekir |
||||||
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass & O RH+ bayariin haa |
||||||
![]() |
||||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|||||
|
||||||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
||||||
![]() |
||||||
|||||
biz mesela bu yakınlarda köyde traktörümüze yağlı filtre uygulaması yapacağız filtredeki yağ kararınca yağı at yenisini koy |
||||||
||||||
![]() |
||||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|||||
|
||||||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
||||||
![]() |
||||||
|||||
opsiyonel oluyor hatta çoğunda yok çok tozlu ortamda çalışan makinalarda şart sürekli gittiğim memlekette taş ocağı var kamyonlar ve kepçelerin tamamı kuru filtre önünde sonradan ilave yağlı filtre ile donatılmış olmazsa olmaz |
||||||
||||||
![]() |
||||||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|||||
http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=20024753&productid=otm85a43238
en son aldığım hava filtresi, motor ısısı almıyor, charger görevi görüyor sadece soğuk hava geçen bir yere hortum ile sarkıt, faydasını göreceksin. 1.4 için o kadar pahali filtre almanıza gerek yok..
Düzenleyen Erbin - 04 Temmuz 2011 Saat 02:59 |
||||||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
||||||
![]() |
||||||
|||||
ses geliyor mu ?
|
||||||
![]() |
||||||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|||||
aracım 2.0 isterse gelmesin :)) seninkinde de ses alırsın ama sesi dinlemek için bastığnda yakıtın artar oda ayrı bir konu ))
Düzenleyen Erbin - 04 Temmuz 2011 Saat 10:07 |
||||||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
||||||
![]() |
||||||
|||||
bana fotosu çekermisin kaputun nasıl duruyor birde bağlanma yerlerine bakmak istiyorum senin için mümkünse :)
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
Bu konuyla alakalı taze testlerımıde sunayım. Bu acık hava fıltresı olayında ses duyacagım dıye gaza basmazsanız yakıt artmıyor. Herkes yakıtın arttıgını soyluyor ama ben katılmıyorum. Eskı kullandıgınız tarzda kullanırsanız yakıtta herhangı bır degısme olmuyor. Ama genelde herkes ses duyacagım dıye gaza basıyor ve dolayısıyla bu yakıtı artırıyor.
Cunku mantıken hava fıltresı aracın hava emısıne engel oldugundan bu durum guc dususu yaratır. Hava fıltresı tıkandıkca neden yakıt artar cunku hava emısı gıt gıde zorlasır. Hava ememeyen motor gucten duser ve sız daha cok gaza basarsınız. Bu da yakıt artısı olarak sıze doner.
Araclarımız elektronık enjeksıyonlu sısteme sahıp. Havanın gelısıne gore yakıt puskurtmesı yapar. Hava rahat gelırse motor daha guclu olur daha rahat gıder...
Hava fıltresı montajı yapılırken sıcak hava almamasına ozen gosterılmelıdır. Yoksa sıze getırısınden zıyade goturusuyle karsılasılabılır
Fakat unutmamak gerekırkı acık hava fıltrelerıde motorun saglıgı acısından pek uygun degıllerdır. Daha cok hava alırken orjınal fıltre kadar tozu tutamayabılırler... Bu noktada fıltre kalıtesı onem tasır... Düzenleyen CeCoLi - 04 Temmuz 2011 Saat 10:48 |
||||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |