Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ßlue Lion performans hava filtresi değişimi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Modifiye ve Tuning Bilgileri
Forum Tanımlaması: performans arttırıcı işlemler ve parcalarla ilgili gerekli bilgiler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16079
Tarih: 06 Ağustos 2025 Saat 04:07
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: ßlue Lion performans hava filtresi değişimi
Mesajı Yazan: Guests
Konu: ßlue Lion performans hava filtresi değişimi
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2011 Saat 11:24
Arkadaşlar üzerinde şimdi üniversal 40 tl lik hava filtresi var ben biraz daha geliştirmek istiyorum.150 tl  bütçe ayırdım.Sizce hangi marka almalıyım.1.4 8v araç simota z tech k&n gibi bir sürü firma var bana en iyi en güzelini bulabilirmisiniz.Fakat 150 tl yi fazla geçmesin.Gülme

Cevaplar:
Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2011 Saat 11:53
Orjinalini yazan: husames27 husames27 Yazdı:

Arkadaşlar üzerinde şimdi üniversal 40 tl lik hava filtresi var ben biraz daha geliştirmek istiyorum.150 tl  bütçe ayırdım.Sizce hangi marka almalıyım.1.4 8v araç simota z tech k&n gibi bir sürü firma var bana en iyi en güzelini bulabilirmisiniz.Fakat 150 tl yi fazla geçmesin.Gülme

valla ben 1.4 araca performans filtresinden yana değilim ama Raid Hp, Pipercross, Aem gibi 206 ya uyacak cok büyük olmayan ve türkiye'de olan modelleri araştırman lazım. KN ve Simota kozalak tipi filtreler birbirine benziyor. Dediğim markalara yönelmen tavsiyemdir.

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2011 Saat 12:11
neden performans filtresinden yana değilsiniz sorun mu yaratıyor ?

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2011 Saat 12:45
Orjinalini yazan: husames27 husames27 Yazdı:

neden performans filtresinden yana değilsiniz sorun mu yaratıyor ?

Fazla yakıt ve pek birşeye yaramamasından dolayı tavsiye etmiyorum. Uzun bir süre kullanıp sonra orjinaleden dönseniz yakıtta pek bir düşme olmuyor. Başka bir zararı yok.

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2011 Saat 20:39

performansda  pek bi etki bekleme ama güzel ses verir :)

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesajı Yazan: insomnia
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2011 Saat 20:44
bu tür filtrelerin temizliği nasıl oluyor acaba yani yıkanabiliyormu

-------------
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass &
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2011 Saat 20:44
Orjinalini yazan: insomnia insomnia Yazdı:

evet yıkanıyor ozel bı losyonu var onu sıkıyorsun sonra havayla temizliyorsun

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2011 Saat 20:48
Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

malüm filtrenin özelliği tozu tutmak butür filtreler mikron olarak daha yüksek diye biliyorum motora bolca soğuk hava ile beslerken tozuda atmamak gerekir

-------------
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass &
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2011 Saat 20:50

malüm filtrenin özelliği tozu tutmak butür filtreler mikron olarak daha yüksek diye biliyorum motora bolca soğuk hava ile beslerken tozuda atmamak gerekir
o yuzden ozel temızleyıcısını kullanıyorlar zaten ama istersen direk havada tutabılırsın hatta mazotla yıkıyanı bıle gordum :D

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2011 Saat 20:52

o yuzden ozel temızleyıcısını kullanıyorlar zaten ama istersen direk havada tutabılırsın hatta mazotla yıkıyanı bıle gordum :D

biz mesela bu yakınlarda köyde traktörümüze yağlı filtre uygulaması yapacağız filtredeki yağ kararınca yağı at yenisini koy

-------------
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2011 Saat 20:53

biz mesela bu yakınlarda köyde traktörümüze yağlı filtre uygulaması yapacağız filtredeki yağ kararınca yağı at yenisini koy
çogu traktörde zaten yağlı flitre yokmuydu

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp

Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2011 Saat 21:00

çogu traktörde zaten yağlı flitre yokmuydu

opsiyonel oluyor hatta çoğunda yok çok tozlu ortamda çalışan makinalarda şart sürekli gittiğim memlekette taş ocağı var kamyonlar ve kepçelerin tamamı kuru filtre önünde sonradan ilave yağlı filtre ile donatılmış olmazsa olmaz

-------------
O RH+ bayariin haa

Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 02:58
http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=20024753&productid=otm85a43238" rel="nofollow - http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=20024753&productid=otm85a43238

en son aldığım hava filtresi, motor ısısı almıyor, charger görevi görüyor sadece soğuk hava geçen bir yere hortum ile sarkıt, faydasını göreceksin. 1.4 için o kadar pahali filtre almanıza gerek yok.. 

-------------
206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 09:28
ses geliyor mu ?

Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 10:06
aracım 2.0 isterse gelmesin :)) seninkinde de ses alırsın ama sesi dinlemek için bastığnda yakıtın artar oda ayrı bir konu ))

-------------
206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 10:20
bana fotosu çekermisin kaputun nasıl duruyor birde bağlanma yerlerine bakmak istiyorum senin için mümkünse :)

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 10:46
Bu konuyla alakalı taze testlerımıde sunayım. Bu acık hava fıltresı olayında ses duyacagım dıye gaza basmazsanız yakıt artmıyor. Herkes yakıtın arttıgını soyluyor ama ben katılmıyorum. Eskı kullandıgınız tarzda kullanırsanız yakıtta herhangı bır degısme olmuyor. Ama genelde herkes ses duyacagım dıye gaza basıyor ve dolayısıyla bu yakıtı artırıyor.

Cunku mantıken hava fıltresı aracın hava emısıne engel oldugundan bu durum guc dususu yaratır. Hava fıltresı tıkandıkca neden yakıt artar cunku hava emısı gıt gıde zorlasır. Hava ememeyen motor gucten duser ve sız daha cok gaza basarsınız. Bu da yakıt artısı olarak sıze doner.

Araclarımız elektronık enjeksıyonlu sısteme sahıp. Havanın gelısıne gore yakıt puskurtmesı yapar. Hava rahat gelırse motor daha guclu olur daha rahat gıder...

Hava fıltresı montajı yapılırken sıcak hava almamasına ozen gosterılmelıdır. Yoksa sıze getırısınden zıyade goturusuyle karsılasılabılır

Fakat unutmamak gerekırkı acık hava fıltrelerıde motorun saglıgı acısından pek uygun degıllerdır. Daha cok hava alırken orjınal fıltre kadar tozu tutamayabılırler... Bu noktada fıltre kalıtesı onem tasır...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net