![]() |
|
rolanti |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
gerten ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2011 Konum: Öğretmen Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2011 Saat 22:34 |
|
Arkadaşlar 2005 model peugeot 206 benzinli aracım var
Yolda 2000 -3000 devirde giderken boşa aldığımda devir göstergesi çok yavaş bi şekilde tabiri caizse nazlana nazlana 1200 devire geliyor ordada biraz durduktan sonra 1000-900 devir arasına iniyor
Eskiden böle değildi, zınk diye iniverirdi 900 devire
Sorun ne olabilir arkadaşlar
|
||
1.4 206 X-line (2005)
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
rolanti valfin den olabilir arkadaşım... ama bu sorunla ilgili üstadlar yardımcı olacaklardır size..
|
||
![]() |
||
gerten ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2011 Konum: Öğretmen Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
|
kelebekle alakası olabilir mi
|
||
1.4 206 X-line (2005)
|
||
![]() |
||
|
Bende de aynı sıkıntı var. Ayağımı gazdan çekince rölanti çok yavaş düşüyor. LPG bujisi taktırınca azaldı ama bitmedi. Hala devam ediyor. Çok önemli gelmediği için üstüne çok düşmedim.
|
||
![]() |
||
|
lambda sensörü ile alakalı olabilir deemiş biri
|
||
1.4 206 X-line (2005)
|
||
![]() |
||
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
rolanti bilyelerindendir büyük ihtimal
|
||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Hersey olabilir. Cok fazla ihtimal var. En iyisi bilgisayara baglattirip hata kodlarini gormek.
|
||
![]() |
||
|
Hata kodu yok ki. Hata vermiyor. Bir yerlerde lamba yanmıyor. Ama inerken ihtiyar gibi iniyor. Alahtan çıkarken 18 lik delikanı gibi de diğerini çok umursamıyorum.
|
||
![]() |
||
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|
araç boştayken gaza bastıgınızda gene aynı şey mi oluyor
|
||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Baglattinizda mi soyluyorsunuz yoksa isik yanmadigi icin mi soyluyorsunuz? Zira hata kodunun dusmesi icin illaki motor ariza isiginin yanmasi gerekmez. Ama tersi dogru degildir. Yani motor ariza isigi yanarsa mutlaka hata kodu vardir. Düzenleyen koliva - 02 Temmuz 2011 Saat 12:08 |
||
![]() |
||
|
Bağlattım da söylüyorum. Bişey yazmıyor dediler. Ama bizzat ben bakmadım. Boştayken denemedim. Ama aynıdır diye tahmin ediyorum.
|
||
![]() |
||
|
Gaz kelebeğini temizleyin..
|
||
![]() |
||
|
Peki gaz pekdaliniz telli mi? Takilma yapiyor olabilir mi? |
||
![]() |
||
|
Bilmiyorum. Dediğim gibi, üzerine düşüp baktırmak kısmet olmadı. Kısmet olur da gidebilirsem baktıracağım İnşallah. Hatta videosunu çekebilirsem paylaşacağım. Peki gaz pedalının telinden değil ise önemli bir sorun mudur? Kafama taktınız şimdi.
|
||
![]() |
||
|
Gaz telinin takili kalabilecegi ihtimali aklima geldi simdilik. Bunun yaninda arkadaslarin bahsettigi gibi bogaz kelebegi kirlenmis olabilir. Bogaz kelebeginin kontrolunu yapan rolanti hiz kontrolu(idle speed controler) kirlenmis olabilir. Simdilik aklima gelenler bunlar. |
||
![]() |
||
|
Rolanti hız kontrolü dediğin ne ola ki? Rolanti motoru gibi bir şey mi? |
||
![]() |
||
|
Ben direk Ingilizce'sini Turkce'ye cevirdim belki dediginiz rolanti motorudur. Resmi asagida: ![]() Düzenleyen koliva - 02 Temmuz 2011 Saat 20:34 |
||
![]() |
||
peugeot murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot murat
|
kanisler elektro vanasından rolenti geç düşme yapar rolenti sensörü klima acınca veya sabah ilk çalıştırmada motoru cikle konumuna getirip suyun sıcaklık bilgisine göre rölentiyi dengeler yüksek devirde fonksiyonu yoktur
|
||
![]() |
||
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
|
Düzenleyen koliva - 03 Temmuz 2011 Saat 08:53 |
||
![]() |
||
|
Sanirim yanlis anlasildim
![]() Ben sorun bu parcadandir kesin demedim. Bu parca da ihtimaller arasinda dedim ama hali hazirda baska ihtimaller de var. O yuzden sadece bu parcaya odaklanmayin. Mesela gaz teline baktiniz ya da baktirdiniz mi? Bu parca, gaz pedalinin konumuna gore kelebegin pozisyonunu ayarlamaya yariyor. Konumu, asagidaki sekildeki 2 numarali yerdir. Soldaki resimde ise sagdaki kucuk disliyi ceviren step motordur. ![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |