Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Benzin İbresi Arızası :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Benzin İbresi Arızası :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
murat206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı murat206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Benzin İbresi Arızası :(
    Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 08:18
Arkadaşlar öncelikle bu konu ile ilgili epey bi yazı var hepsini okudum, Ancak net bir cevap bulamadım.
Sorunum şu; Aracıma yaklaşık 1 ay önce tüp taktırdım, geçen pazar günü akhisar-manisa arasında lukoilden gaz aldım, gaz almadan önce benzin ibresi sıfıra yakın bi yerde iken gaz aldıktan sonra ibre yarım depoyu geçti.
Acaba sorun beyinde mi yoksa şamandıra mı diye merak ediyorum. Tüp takıldıktan sonra 206 larda bu durum oluyo deniliyor.

Şimdi önce sanayide, tüp yakılan yere mi gitsem, elektrikçiye mi gitsem veya başka biyere mi?
Durumun düzeltilmesi için ne kadar bi ücret normaldir.

Arkadaşlar lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum, sizlere sormadan sanayiye gitmeyeyim dedim.
2004 206 XT 1.4 16V 90hp manuel
(şeytan kırmızısı), KME lpg kit
Yukarı Dön
orhanax Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı orhanax Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 08:30
  Üç yıl buyunca LPG'li 307 kullandım. Benzin ibresinin hatalı göstermesi ne yazık ki oluyor. Ancak benzin aldıktan sonra arabayı çalıştırdığımızda doğru seviyeyi gösteriyor. LPG takılan yere gittim, araya bir parça koydular ama sorun yine devam etti. Ben de çareyi yarım deponun altına düşmemekte ve iki LPG dolumunda bir 10 Liralık benzin almakta buldum.
  Aman aracı benzinsiz bırakma, yoksa benim gibi benzin pompasını yakarsın. Gülme
2006 307 SW 1.6 HDI Comfort
(B Rh+)
Yukarı Dön
orhanax Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı orhanax Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 08:37
  Bu arada sorunu çözmek için uğraşacaksan önce tüpü taktırdığın yere gitmeni öneririm. Yetkili servise gittin mi olmadık şeylerden masraf çıkartabiliyorlar. Örneğin ben arıza lambası yandığı için 2008 yılında İzmir'de H... Ö... gittim; "katalitik konventör arızası var, hemen değiştirmemiz lazım. 3 bin TL ödemeniz gerekiyor." dediler. Onlara inanıp da başka yere götürmeseydim muhteşem bir kazık yiyecektim. Tabii ki her servis aynı değil. İşini dürüstçe yapanlar da var. Onları tenzih ederim.
2006 307 SW 1.6 HDI Comfort
(B Rh+)
Yukarı Dön
murat206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı murat206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 08:58
O zaman önce tüpçüye gideyim, ama bunun bi çözümü olmalı, başımıza iş alırız bu şekilde :((
Yukarı Dön
monur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Nisan - 1974

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı monur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 09:47
Bu sorunla ilgili benim bildiğim forumda en az 5 tane konu ve çözümleri var Sırıtma Benzin ibresi tekerleğin dönüşünden ibreyi düşürüyor.Aslında araç LPG de gidiyor fakat araç benzin yakıyormuş gibi algılıyor.Önemsenmeyecek bir durum sadece depoyu yarımın altına düşürme.Benzin ibresi kendi kafasına göre iner çıkar.
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
Yukarı Dön
murat206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı murat206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 10:33
Ya arkadaş bu aracın benzin deposundan şamandıra yok mu? Bu gösterge neden şamandıradan almıyor veriyi. Benzini yarım depoda tut diyosunuz, onu mu takip edecez hep. Hem yarım depo olduğunu nerden bilip de takip edecem Unhappy
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 11:11
Orjinalini yazan: murat206 murat206 Yazdı:

Arkadaşlar öncelikle bu konu ile ilgili epey bi yazı var hepsini okudum, Ancak net bir cevap bulamadım.
Sorunum şu; Aracıma yaklaşık 1 ay önce tüp taktırdım, geçen pazar günü akhisar-manisa arasında lukoilden gaz aldım, gaz almadan önce benzin ibresi sıfıra yakın bi yerde iken gaz aldıktan sonra ibre yarım depoyu geçti.
Acaba sorun beyinde mi yoksa şamandıra mı diye merak ediyorum. Tüp takıldıktan sonra 206 larda bu durum oluyo deniliyor.

Şimdi önce sanayide, tüp yakılan yere mi gitsem, elektrikçiye mi gitsem veya başka biyere mi?
Durumun düzeltilmesi için ne kadar bi ücret normaldir.

Arkadaşlar lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum, sizlere sormadan sanayiye gitmeyeyim dedim.

deponda yarım depo vardı bitik gösteriyordu da gaz alınca mı ibre tekrar eski haline geldi yoksa zaten deponda benzin yokdu da olmadığı halde mi yarım depoyu gösterdi?

eğer benzin olmadığı halde fazla gösteriyorsa ibren arızalıdır yada ibreyi her kontağı açtığında eski haline çeviren modül takmışlardır lpg takan arkadaşlar.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
monur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Nisan - 1974

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı monur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 11:15
Aptal Fransızlar işte,aracı benzin de kullanıma göre tasarlamış.Hiç benzine göre araç mı tasarlanır?Sen onların kusuruna bakma bu seferlik idare et,100 TL benzin koy o kafasına göre inip çıksın.
Yukarı Dön
murat206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı murat206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 11:15
depomda en son 30 tl lik benzin koymuştum, ibre sıfıra çok yakın duruyordu, sonra bu olay olunca yarım deponun üzerinde göstermeye başladı!
Yukarı Dön
monur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Nisan - 1974

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı monur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 11:34

depomda en son 30 tl lik benzin koymuştum, ibre sıfıra çok yakın duruyordu, sonra bu olay olunca yarım deponun üzerinde göstermeye başladı!

Tamam işte deponda zaten benzin varmış ama yarım deponun altında bir seviyedeymiş.Üzerine 30 TL alınca yerini bulmuş.Sen şuanki mevcut benzinin üzerine 50 TL daha benzin al,o yine gazda kullanırken rezerv bölgesine kadar düşecek belki ışığı yakacak,sonra kontağı kapatıp açtığın anda benzin ibresi olması gereken yere gelecek.

Bu araçlar depodaki benzini şamandıra dan değil yol bilgisayarından okuyor.(2003 model ve yukarısı)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 11:38
Orjinalini yazan: monur monur Yazdı:

Tamam işte deponda zaten benzin varmış ama yarım deponun altında bir seviyedeymiş.Üzerine 30 TL alınca yerini bulmuş.Sen şuanki mevcut benzinin üzerine 50 TL daha benzin al,o yine gazda kullanırken rezerv bölgesine kadar düşecek belki ışığı yakacak,sonra kontağı kapatıp açtığın anda benzin ibresi olması gereken yere gelecek.

Bu araçlar depodaki benzini şamandıra dan değil yol bilgisayarından okuyor.(2003 model ve yukarısı)

Evet abıcım cok dogru :))
Yukarı Dön
murat206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı murat206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 11:47
söylemeyi unuttum bi arkadaş sizin dediğinizi demişti, dün akşam 30 TL benzin aldım, kontağı kapatıp açtım, ibre yarım deponun biraz üzerine çıktı..

Şimdi peki bu ibre doğtuyo mu gösteriyo acaba, sanmıyorum; bakalım biraz deneyeyim diyorum, biraz km yapınca düşecek mi yine?

Düzenleyen murat206 - 22 Haziran 2011 Saat 11:56
Yukarı Dön
çetin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
19 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı çetin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 12:41
ee yokmu bunun çözümü.yoksa ALLAH a emanet mi gidecek depodaki benzin.ne alaka ya !
vardır mutlaka deponun gerçek durumunu gösteren bir yöntem veya aparat Ermm
206 feline (2006)     1.4 otomatik+Atiker Safe Fast
Yukarı Dön
murat206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı murat206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 13:26
Orjinalini yazan: çetin çetin Yazdı:

ee yokmu bunun çözümü.yoksa ALLAH a emanet mi gidecek depodaki benzin.ne alaka ya !
vardır mutlaka deponun gerçek durumunu gösteren bir yöntem veya aparat Ermm
bende onun için soruyorum, şimdi sanaiye gidecem herkez ayrı bişey diecek herkese ayrı para bayılacaz, kesin çözüm olacağıda belli değil..
Yukarı Dön
___KxL___ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ___KxL___ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 13:32
Fransız arabalarında benzin göstergesi depodaki şamandıraya değilde tekeleklerdeki bi sensör benzeri şeyle ölçülüyo.Araç gazda gitmesine rağmen benzinle yol alıyomuşsun gibi tekelek döndükçe ibreyi düşürüyo. Düşsede benzin harcamıyo korkmana gerek yok.Çeyrek depoya kadar arabayı çalıştırdığında kendiliğinden düzeli ama çeyrek deponun altıa düştükten sonra düzelmiyo.Tek çare biraz benzin almak.Böylelikle depo doğru gösteriyo.Benzinle kim uğraşacak diyosanda PSA modülü taktırman gerekiyo. Bu modül arabayı her çalıştırdığında şamandırayı resetliyo böylelikle ibre normal haline dönüyo.Ama modüle rağmen aynı hatanın devam ettiğini söyleyenlerde var ama ne kadar doğru bilmiyorum.Modül montaj dahil 100 TL miş.
2004 Peugeot 206 1.4 XT
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 13:34
Problemi cozume kavusturmak icin once mekanizmayi bilmek gerek. Araci ilk calistirdigimizda BSI unitesi benzin tankindaki benzin seviyesini olcer ve bu islemi bir sonraki kontak cevirmeye kadar bir daha yapmaz. Kalan benzin seviyesi ise BSI  tarafindan anlik hesaplanir ve depo seviyesi ile alakali degildir. BSI sadece gidilen km, enjektorlerden puskurtulen yakit miktari ...vs gibi parametreleri sensorlerden toplayarak ne kadar yakit harcandigini hesaplar ve bu miktari ilk olculen degerden anlik olarak cikarir.

Bu noktada simdiye kadar bir kac cozum onerisi sunuldu, forumda mevcut. Ancak tam anlamiyla tatmin eden bir sistem henuz yok.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 13:37
Arkadaslar gereklı acıklama yapılmıstır. 

Benzın gostergesı samandıradan bır fııl gelen verıye gore degıl kontak acıldıgı andan ıtıbaren aracın calısmasıyla mutabık elektronık olarak yavas yavas dusurulur. Kontagı actıgınız anda dogru benzını gorursunuz ve arac calısmaya devam ettıgı surece gosterge duser...

Bunun hıcbır cozumu yok. Ne yaparsanız yapın elbet gosterge dusuyor. Ancak Benzınıyarım ustunde tutarsanız kontak kapatıp acınca dogru yere gelıyor ve devamında yıne dusuyor... Yada ufak bır parca takılıyor her kontagı acıp kapatmada dogru yere gelıyor :))
Yukarı Dön
murat206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı murat206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 13:54
hımm, tamam şimdi oldu. O zman benim depoda yarım depodan az olduğu için kontak açıp kapatınca, ibre yine doğruyo göstermioo, o zaman bi 75 TL daha benzin koyacaz anlaşılan, bu şekilde de dewam edecez Gülme
Yukarı Dön
d3n1s Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı d3n1s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 14:19
abicim ben senin yerinde olsam depoyu fullerim, arada bir yine fullerim, böylelikle gaz alamadığın durumda deponda da benzin olmuş olur.
206 Quik
Yukarı Dön
monur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Nisan - 1974

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı monur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 15:35
Depoyu tam doldurmak pek akıllıca çözüm değil.Malum yaz ayındayız ve sıcaktan buharlaşma fazla olacağı için yarım deponun üzerinde tutmak buharlaşmayı bir nebze olsun azaltacaktır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6559 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 427 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 554 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 313 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5079 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 587 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 384 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 642 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 228 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 548 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 753 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2245 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1012 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5553 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4796 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2023 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 507 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2187 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37274 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English