![]() |
|
Benzin İbresi Arızası :( |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
murat206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: manisa/soma Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 08:18 |
|
Arkadaşlar öncelikle bu konu ile ilgili epey bi yazı var hepsini okudum, Ancak net bir cevap bulamadım.
Sorunum şu; Aracıma yaklaşık 1 ay önce tüp taktırdım, geçen pazar günü akhisar-manisa arasında lukoilden gaz aldım, gaz almadan önce benzin ibresi sıfıra yakın bi yerde iken gaz aldıktan sonra ibre yarım depoyu geçti. Acaba sorun beyinde mi yoksa şamandıra mı diye merak ediyorum. Tüp takıldıktan sonra 206 larda bu durum oluyo deniliyor. Şimdi önce sanayide, tüp yakılan yere mi gitsem, elektrikçiye mi gitsem veya başka biyere mi? Durumun düzeltilmesi için ne kadar bi ücret normaldir. Arkadaşlar lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum, sizlere sormadan sanayiye gitmeyeyim dedim.
|
||
2004 206 XT 1.4 16V 90hp manuel
(şeytan kırmızısı), KME lpg kit |
||
![]() |
||
orhanax ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Haziran 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Üç yıl buyunca LPG'li 307 kullandım. Benzin ibresinin hatalı göstermesi ne yazık ki oluyor. Ancak benzin aldıktan sonra arabayı çalıştırdığımızda doğru seviyeyi gösteriyor. LPG takılan yere gittim, araya bir parça koydular ama sorun yine devam etti. Ben de çareyi yarım deponun altına düşmemekte ve iki LPG dolumunda bir 10 Liralık benzin almakta buldum.
Aman aracı benzinsiz bırakma, yoksa benim gibi benzin pompasını yakarsın.
![]() |
||
2006 307 SW 1.6 HDI Comfort
(B Rh+) |
||
![]() |
||
orhanax ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Haziran 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
|
Bu arada sorunu çözmek için uğraşacaksan önce tüpü taktırdığın yere gitmeni öneririm. Yetkili servise gittin mi olmadık şeylerden masraf çıkartabiliyorlar. Örneğin ben arıza lambası yandığı için 2008 yılında İzmir'de H... Ö... gittim; "katalitik konventör arızası var, hemen değiştirmemiz lazım. 3 bin TL ödemeniz gerekiyor." dediler. Onlara inanıp da başka yere götürmeseydim muhteşem bir kazık yiyecektim. Tabii ki her servis aynı değil. İşini dürüstçe yapanlar da var. Onları tenzih ederim.
|
||
2006 307 SW 1.6 HDI Comfort
(B Rh+) |
||
![]() |
||
murat206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: manisa/soma Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
|
O zaman önce tüpçüye gideyim, ama bunun bi çözümü olmalı, başımıza iş alırız bu şekilde :((
|
||
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|
Bu sorunla ilgili benim bildiğim forumda en az 5 tane konu ve çözümleri var
![]() |
||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||
![]() |
||
|
Ya arkadaş bu aracın benzin deposundan şamandıra yok mu? Bu gösterge neden şamandıradan almıyor veriyi. Benzini yarım depoda tut diyosunuz, onu mu takip edecez hep. Hem yarım depo olduğunu nerden bilip de takip edecem
![]() |
||
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
deponda yarım depo vardı bitik gösteriyordu da gaz alınca mı ibre tekrar eski haline geldi yoksa zaten deponda benzin yokdu da olmadığı halde mi yarım depoyu gösterdi?
eğer benzin olmadığı halde fazla gösteriyorsa ibren arızalıdır yada ibreyi her kontağı açtığında eski haline çeviren modül takmışlardır lpg takan arkadaşlar.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|
Aptal Fransızlar işte,aracı benzin de kullanıma göre tasarlamış.Hiç benzine göre araç mı tasarlanır?Sen onların kusuruna bakma bu seferlik idare et,100 TL benzin koy o kafasına göre inip çıksın.
|
||
|
||
![]() |
||
|
depomda en son 30 tl lik benzin koymuştum, ibre sıfıra çok yakın duruyordu, sonra bu olay olunca yarım deponun üzerinde göstermeye başladı!
|
||
||
![]() |
||
|
Tamam işte deponda zaten benzin varmış ama yarım deponun altında bir seviyedeymiş.Üzerine 30 TL alınca yerini bulmuş.Sen şuanki mevcut benzinin üzerine 50 TL daha benzin al,o yine gazda kullanırken rezerv bölgesine kadar düşecek belki ışığı yakacak,sonra kontağı kapatıp açtığın anda benzin ibresi olması gereken yere gelecek. Bu araçlar depodaki benzini şamandıra dan değil yol bilgisayarından okuyor.(2003 model ve yukarısı)
|
||
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Evet abıcım cok dogru :))
|
||
![]() |
||
|
söylemeyi unuttum bi arkadaş sizin dediğinizi demişti, dün akşam 30 TL benzin aldım, kontağı kapatıp açtım, ibre yarım deponun biraz üzerine çıktı..
Şimdi peki bu ibre doğtuyo mu gösteriyo acaba, sanmıyorum; bakalım biraz deneyeyim diyorum, biraz km yapınca düşecek mi yine? Düzenleyen murat206 - 22 Haziran 2011 Saat 11:56 |
||
||
![]() |
||
çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2011 Konum: Kdz Ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
|
ee yokmu bunun çözümü.yoksa ALLAH a emanet mi gidecek depodaki benzin.ne alaka ya !
vardır mutlaka deponun gerçek durumunu gösteren bir yöntem veya aparat
![]() |
||
206 feline (2006) 1.4 otomatik+Atiker Safe Fast
|
||
![]() |
||
|
bende onun için soruyorum, şimdi sanaiye gidecem herkez ayrı bişey diecek herkese ayrı para bayılacaz, kesin çözüm olacağıda belli değil..
|
||
||
![]() |
||
___KxL___ ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2010 Konum: AnkarA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 167 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ___KxL___
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Fransız arabalarında benzin göstergesi depodaki şamandıraya değilde tekeleklerdeki bi sensör benzeri şeyle ölçülüyo.Araç gazda gitmesine rağmen benzinle yol alıyomuşsun gibi tekelek döndükçe ibreyi düşürüyo. Düşsede benzin harcamıyo korkmana gerek yok.Çeyrek depoya kadar arabayı çalıştırdığında kendiliğinden düzeli ama çeyrek deponun altıa düştükten sonra düzelmiyo.Tek çare biraz benzin almak.Böylelikle depo doğru gösteriyo.Benzinle kim uğraşacak diyosanda PSA modülü taktırman gerekiyo. Bu modül arabayı her çalıştırdığında şamandırayı resetliyo böylelikle ibre normal haline dönüyo.Ama modüle rağmen aynı hatanın devam ettiğini söyleyenlerde var ama ne kadar doğru bilmiyorum.Modül montaj dahil 100 TL miş.
|
||
2004 Peugeot 206 1.4 XT
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Problemi cozume kavusturmak icin once mekanizmayi bilmek gerek. Araci ilk calistirdigimizda BSI unitesi benzin tankindaki benzin seviyesini olcer ve bu islemi bir sonraki kontak cevirmeye kadar bir daha yapmaz. Kalan benzin seviyesi ise BSI tarafindan anlik hesaplanir ve depo seviyesi ile alakali degildir. BSI sadece gidilen km, enjektorlerden puskurtulen yakit miktari ...vs gibi parametreleri sensorlerden toplayarak ne kadar yakit harcandigini hesaplar ve bu miktari ilk olculen degerden anlik olarak cikarir.
Bu noktada simdiye kadar bir kac cozum onerisi sunuldu, forumda mevcut. Ancak tam anlamiyla tatmin eden bir sistem henuz yok. |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Arkadaslar gereklı acıklama yapılmıstır.
Benzın gostergesı samandıradan bır fııl gelen verıye gore degıl kontak acıldıgı andan ıtıbaren aracın calısmasıyla mutabık elektronık olarak yavas yavas dusurulur. Kontagı actıgınız anda dogru benzını gorursunuz ve arac calısmaya devam ettıgı surece gosterge duser...
Bunun hıcbır cozumu yok. Ne yaparsanız yapın elbet gosterge dusuyor. Ancak Benzınıyarım ustunde tutarsanız kontak kapatıp acınca dogru yere gelıyor ve devamında yıne dusuyor... Yada ufak bır parca takılıyor her kontagı acıp kapatmada dogru yere gelıyor :))
|
||
![]() |
||
|
hımm, tamam şimdi oldu. O zman benim depoda yarım depodan az olduğu için kontak açıp kapatınca, ibre yine doğruyo göstermioo, o zaman bi 75 TL daha benzin koyacaz anlaşılan, bu şekilde de dewam edecez
![]() |
||
||
![]() |
||
d3n1s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 359 |
|
abicim ben senin yerinde olsam depoyu fullerim, arada bir yine fullerim, böylelikle gaz alamadığın durumda deponda da benzin olmuş olur.
|
||
206 Quik
|
||
![]() |
||
|
Depoyu tam doldurmak pek akıllıca çözüm değil.Malum yaz ayındayız ve sıcaktan buharlaşma fazla olacağı için yarım deponun üzerinde tutmak buharlaşmayı bir nebze olsun azaltacaktır.
|
||
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |