Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - lpg taktırıyorum bilmem doğrumu yapıyorum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

lpg taktırıyorum bilmem doğrumu yapıyorum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
çetin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
19 - Ocak - 1980

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı çetin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: lpg taktırıyorum bilmem doğrumu yapıyorum
    Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2011 Saat 17:17
Aranıza yeni katılan bir üye olarak herkese selamlar.yarın aracıma atiker sıralı tüp taktırmak üzere servisine bırakacağım.çevrem duyduğum bazı şeyler hem beni sevindirdi hemde ürküttür.aracım km başına 0.6 krş bir ortalama yakıyor.bende lpg taktırmaya karar verdim.aklıma takılan aracın neresine taktırmak daha sağlıklı olur (bagaj,istetme )...birde bu konuşulanlar doğrumu.yok puglara uymazmış yok otomatikler çok hassas olduğu için çok kere arıza verirmiş.buraya tecrübelerinizi yazarsanız çok iyi olur.ben buradan size bilgi vereceğim.ALLAH utandırmasın diyelim.kalın sağlıcakla.............
206 feline (2006)     1.4 otomatik+Atiker Safe Fast
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2011 Saat 17:32
anladığım karadı ile aracınız 1.6 110 hp otomatik.  ( bu arada imza kısmında otomatik ve benzinli olduğunuda belirtmeniz rica olunur)

benim aracımda 307 1.6 otomatik ve benim benzin değerlerim 10,2 litre yani 0,43 TL ye geliyor ve senin aracın daha hafif olduğu için bukadar yakmaması gerekli anda performanslı kullandığında senin yakıt değerlerine ulaşılır.

lpg konusuna gelince, evet doğru yapıyorsun ama en önemli şart olarak doğru ustaya yaptırıyorsan eğer doğru yapıyorsun. Aracı tanımayan işini yapamayan bir ustaya emanet ediyorsan da yanlış yapıyorsun çünkü en kaliteli lpg kitini taktırsan da eğer usta konuya hakim değilse hiç verim alamazsın.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
çetin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
19 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı çetin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2011 Saat 18:39
yapan Usta,ben 4x4  lük yaparım sorun çıkmaz dedi.lpg den  sonra motorsiklet kadar yakar dedi :)
birde performanslı kullanımdan kastınız nedir ? açıklarsanız iyi olur.sonra lpg sonra yine çok yakmasın :(
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2011 Saat 19:06
Orjinalini yazan: çetin çetin Yazdı:

yapan Usta,ben 4x4  lük yaparım sorun çıkmaz dedi.lpg den  sonra motorsiklet kadar yakar dedi :)
birde performanslı kullanımdan kastınız nedir ? açıklarsanız iyi olur.sonra lpg sonra yine çok yakmasın :(

ARACIN HEMDE 1.4 okadar yakması bence imkansız bence ilk olarak motorunuzdaki sıkıntıyı bulup gidermelisiniz.

performanslı kullanmaz demek, seri sekilde aracı yüksek devirde tabiri caizze bağırtarak kullanmak oluyor.
Yukarı Dön
çetin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
19 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı çetin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2011 Saat 22:00
valla her şeyine bakıldı.bujiler değişti  :(  ben acemiyim ondan sanırım......
Yukarı Dön
nkre52 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı nkre52 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2011 Saat 22:45
lpg taktır derim
ben 40 bin km oldu atiker lpg taktıralı şimdilik memnunum
usta çok ama çok önemli
ben simit taktırdım iyiki simit taktırmışım
şehir içinde bazen stepneyi almıyorum bagaja uzun eşyalar rahat sığıyor
birde benzin rölesi kesin taktır faydasını görürsün
Yukarı Dön
anil307 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı anil307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2011 Saat 22:46

brc taktırsan çok daha iyi edersın

307 XSİ 2.0 hatchback 3 (coupe) kapı BEYAZ 2002 lpg/benzin (SATILDI)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2011 Saat 22:48

Aranıza yeni katılan bir üye olarak herkese selamlar.yarın aracıma atiker sıralı tüp taktırmak üzere servisine bırakacağım.çevrem duyduğum bazı şeyler hem beni sevindirdi hemde ürküttür.aracım km başına 0.6 krş bir ortalama yakıyor.bende lpg taktırmaya karar verdim.aklıma takılan aracın neresine taktırmak daha sağlıklı olur (bagaj,istetme )...birde bu konuşulanlar doğrumu.yok puglara uymazmış yok otomatikler çok hassas olduğu için çok kere arıza verirmiş.buraya tecrübelerinizi yazarsanız çok iyi olur.ben buradan size bilgi vereceğim.ALLAH utandırmasın diyelim.kalın sağlıcakla.............
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2011 Saat 22:49
2 ay öncesine kadar aynı sorularla bende cebelleşiyodum taktırdıkdan sonra ne kadar geç kaldığımın farkına vardım .İyi bir ustada hiçbir sorun ...
Yukarı Dön
g-demir Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Şubat - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı g-demir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 01:12
kesinlikle iyi yaparsın, muhakkak takdır.
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
Yukarı Dön
41as206 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
10 - Aralık - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 41as206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 01:14
bnde  taktırmayı dusunuyorumm gartısı bu yıl sonu bıtıyo bıtmsını beklıodummama beklemıcem taktıorcm.brc cok iii dıyolarr
2010 peugeot 206 sedan 1.4 benzin tel 05395925826
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 04:52

2000 model 206 XT aracımda Atiker LPG var. Çok memnunum. Şehir içi 23kuruş, şehir dışı 20kuruş yakıyor.
LPG dönüşüm sisteminin özellikleri ve usta çok önemli. Aracın motor gücüne en uygun LPG dönüşüm sistemi seçilmeli. İyi bir işçilk sonucunda LPGden memnun kalacağınıza eminim.
Tüpü stepneye taktırmayın bence. Bagajın içinde kenarda sabit olarak küçük tüpün bir zararı olmaz ama stepne olmazsa olmaz.
Yukarı Dön
çetin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
19 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı çetin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 08:10
Orjinalini yazan: nkre52 nkre52 Yazdı:

lpg taktır derim
usta çok ama çok önemli
anladım üstad.bende stepneye taktıracağım çoğu arkadaşlar stepneye taktır dediler.birde bu benzin rölesini lpp takarken takmıyorlar mı yoksa bizmi ekstradan taktıracağız.ve ne faydası oluyor Ouch
Yukarı Dön
nkre52 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı nkre52 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 08:45

lpg taktır derim
usta çok ama çok önemli
anladım üstad.bende stepneye taktıracağım çoğu arkadaşlar stepneye taktır dediler.birde bu benzin rölesini lpp takarken takmıyorlar mı yoksa bizmi ekstradan taktıracağız.ve ne faydası oluyor Ouch
benzin rölesini ayrı taktılar 30 tl verdim
araç tüpe geçtiğinde benzin devirdayim pompasını
2 dakika sonra devreden cıkarıyor benzin pompası boşu
boşuna çalışmamış oluyor pompanın yanmasını önlüyor
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 09:20

lpg taktır derim
usta çok ama çok önemli

yol bilgisayarı ibreler vs çalışıyor mu peki
Yukarı Dön
çetin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
19 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı çetin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 09:40

[/QUOTE]
teşekkür ederim.söyleyeyim benzin rölesinide taksınlar.. Alkış
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 09:44
Arkadaslar gereklı cevabı vermısler. Bılınclı ellerce montaj yapılırsa cok guzel olur memnun kalırsınız.
Fakat bılıcsız ellere gıdersenız basınız agrıyabılır...

Arkadasımın cevap alamadıgı bır sorusuna yanıt vermek gerekırse;
Icten veya dıstan depo takma olayı tamamen sızın tercıhınızdır. Arac alcaltma ıslemı yapılmayacaksa dıstan takmakta hıcbır sakınca yok. Cunku deponun altına koruma sacıda takılıyor. Aracın arka kısmını yere surtsenızde depo yer ıle temas etmıyor. Fakat yerden yukseklıgının 20cm den asagı olmaması gerekır. Boyle olunca yedek lastıgı ıster bagaja koyun ıstersenız sehır ıcınde yanınıza almayın. Bagajınızı rahatlıkla kullanabılırsınız...

Icerıden depo koyacaksanızda koltuga paralel koydurmanızı tavsıye ederım... 32LT lık depo koyarsanız hem bagajınızı cok kaplamaz. Hemde bu depo hemde 26-27LT gaz alırkı bu da sıze hatırı sayılır km yaptırır. Veya bır buyugu 40lt lık taktırırsınız 32-33 lt gaz alır
Yukarı Dön
çetin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
19 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı çetin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 10:33
anladım kardeş.sende bu işin üstadısın sanırım.sizinde önerebileceğiniz şeyler varmı bu lpg montajı ile ile ilgili.taktırdığım marka atiker.kullanıcıların çoğu puglara en iyi atiker uyum sağlıyor dediler.umarım öyle olur.ustada güven veriyor.taktığı araçlarda çok nadir ufak tefek sorunlar çıkartıyormuş ama çözüm üretiyorlar.umarım bendede sorun çıkmaz.çünkü aracım çok yakıyor.ortalama 0.6 krş yakıyor.buda büyük bir rakam Ouch
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 11:02

anladım kardeş.sende bu işin üstadısın sanırım.sizinde önerebileceğiniz şeyler varmı bu lpg montajı ile ile ilgili.taktırdığım marka atiker.kullanıcıların çoğu puglara en iyi atiker uyum sağlıyor dediler.umarım öyle olur.ustada güven veriyor.taktığı araçlarda çok nadir ufak tefek sorunlar çıkartıyormuş ama çözüm üretiyorlar.umarım bendede sorun çıkmaz.çünkü aracım çok yakıyor.ortalama 0.6 krş yakıyor.buda büyük bir rakam Ouch

Bu noktada benım daha fazla soyleyebılecegım bırsey yok. Burdan sonrası ustada bıtıyor. Bızım servıstede bugun bır 206 ya alttan montaj yapılıyor.
Yukarı Dön
çetin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
19 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı çetin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 22:35
Aracı ustaya bıraktım.stepneye takmanın hem sakıncalı hemde sakıncalı olduğunu söyledi.bu araçlar yere yakın olduğu için sıkıntı çıkarabileceğini söyledi.bende bagajın en sağına koltuklara paralel  taktırmaya karar verdim.cecoli üstadın dediği gibi 32 lt tank monte ettireceğim.bakalım usta kendinden emin konuştu.sıkıntı cıkmaz dedi.sadece arıza ışığı bazı araçlarda yanıyor bazı araçlarda yanmıyor bunun için garanti veremeyiz ama büyük ihtimalle yanmayacak dedi.yarın akşam almaya gideceğim.umarım iyi bir sistem kurulup aracımda sorun çıkmaz.bende korkularımın yersiz olduğunu anlamış olurum.Thumbs Up
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7427 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 494 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 623 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 381 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5184 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 614 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 403 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 697 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 271 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 568 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 769 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2312 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1034 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5669 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4911 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2091 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 524 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2236 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37442 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English