![]() |
|
lpg taktırıyorum bilmem doğrumu yapıyorum |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 5> |
Yazar | |||
çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2011 Konum: Kdz Ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2011 Saat 17:17 |
||
Aranıza yeni katılan bir üye olarak herkese selamlar.yarın aracıma atiker sıralı tüp taktırmak üzere servisine bırakacağım.çevrem duyduğum bazı şeyler hem beni sevindirdi hemde ürküttür.aracım km başına 0.6 krş bir ortalama yakıyor.bende lpg taktırmaya karar verdim.aklıma takılan aracın neresine taktırmak daha sağlıklı olur (bagaj,istetme )...birde bu konuşulanlar doğrumu.yok puglara uymazmış yok otomatikler çok hassas olduğu için çok kere arıza verirmiş.buraya tecrübelerinizi yazarsanız çok iyi olur.ben buradan size bilgi vereceğim.ALLAH utandırmasın diyelim.kalın sağlıcakla.............
|
|||
206 feline (2006) 1.4 otomatik+Atiker Safe Fast
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
anladığım karadı ile aracınız 1.6 110 hp otomatik. ( bu arada imza kısmında otomatik ve benzinli olduğunuda belirtmeniz rica olunur)
benim aracımda 307 1.6 otomatik ve benim benzin değerlerim 10,2 litre yani 0,43 TL ye geliyor ve senin aracın daha hafif olduğu için bukadar yakmaması gerekli anda performanslı kullandığında senin yakıt değerlerine ulaşılır.
lpg konusuna gelince, evet doğru yapıyorsun ama en önemli şart olarak doğru ustaya yaptırıyorsan eğer doğru yapıyorsun. Aracı tanımayan işini yapamayan bir ustaya emanet ediyorsan da yanlış yapıyorsun çünkü en kaliteli lpg kitini taktırsan da eğer usta konuya hakim değilse hiç verim alamazsın.
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2011 Konum: Kdz Ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
||
yapan Usta,ben 4x4 lük yaparım sorun çıkmaz dedi.lpg den sonra motorsiklet kadar yakar dedi :)
birde performanslı kullanımdan kastınız nedir ? açıklarsanız iyi olur.sonra lpg sonra yine çok yakmasın :( |
|||
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
ARACIN HEMDE 1.4 okadar yakması bence imkansız bence ilk olarak motorunuzdaki sıkıntıyı bulup gidermelisiniz.
performanslı kullanmaz demek, seri sekilde aracı yüksek devirde tabiri caizze bağırtarak kullanmak oluyor.
|
|||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
||
valla her şeyine bakıldı.bujiler değişti :( ben acemiyim ondan sanırım......
|
|||
|
|||
![]() |
|||
nkre52 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2011 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
||
lpg taktır derim
ben 40 bin km oldu atiker lpg taktıralı şimdilik memnunum
usta çok ama çok önemli
ben simit taktırdım iyiki simit taktırmışım
şehir içinde bazen stepneyi almıyorum bagaja uzun eşyalar rahat sığıyor
birde benzin rölesi kesin taktır faydasını görürsün
|
|||
![]() |
|||
anil307 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2011 Konum: öğrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
||
brc taktırsan çok daha iyi edersın |
|||
307 XSİ 2.0 hatchback 3 (coupe) kapı BEYAZ 2002 lpg/benzin (SATILDI)
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
||
2 ay öncesine kadar aynı sorularla bende cebelleşiyodum taktırdıkdan sonra ne kadar geç kaldığımın farkına vardım .İyi bir ustada hiçbir sorun ...
|
|||
![]() |
|||
g-demir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
||
kesinlikle iyi yaparsın, muhakkak takdır.
|
|||
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
|||
![]() |
|||
41as206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Aralık - 1989 Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2011 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
||
bnde taktırmayı dusunuyorumm gartısı bu yıl sonu bıtıyo bıtmsını beklıodummama beklemıcem taktıorcm.brc cok iii dıyolarr
|
|||
2010 peugeot 206 sedan 1.4 benzin tel 05395925826
|
|||
![]() |
|||
||
2000 model 206 XT aracımda Atiker LPG var. Çok memnunum. Şehir içi 23kuruş, şehir dışı 20kuruş yakıyor. LPG dönüşüm sisteminin özellikleri ve usta çok önemli. Aracın motor gücüne en uygun LPG dönüşüm sistemi seçilmeli. İyi bir işçilk sonucunda LPGden memnun kalacağınıza eminim. Tüpü stepneye taktırmayın bence. Bagajın içinde kenarda sabit olarak küçük tüpün bir zararı olmaz ama stepne olmazsa olmaz. |
|||
![]() |
|||
||
anladım üstad.bende stepneye taktıracağım çoğu arkadaşlar stepneye taktır dediler.birde bu benzin rölesini lpp takarken takmıyorlar mı yoksa bizmi ekstradan taktıracağız.ve ne faydası oluyor
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
nkre52 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2011 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
||
benzin rölesini ayrı taktılar 30 tl verdim
araç tüpe geçtiğinde benzin devirdayim pompasını
2 dakika sonra devreden cıkarıyor benzin pompası boşu
boşuna çalışmamış oluyor pompanın yanmasını önlüyor
|
|||
![]() |
|||
||
yol bilgisayarı ibreler vs çalışıyor mu peki
|
|||
|||
![]() |
|||
||
benzin rölesini ayrı taktılar 30 tl verdim
araç tüpe geçtiğinde benzin devirdayim pompasını
2 dakika sonra devreden cıkarıyor benzin pompası boşu
boşuna çalışmamış oluyor pompanın yanmasını önlüyor [/QUOTE]
teşekkür ederim.söyleyeyim benzin rölesinide taksınlar..
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Arkadaslar gereklı cevabı vermısler. Bılınclı ellerce montaj yapılırsa cok guzel olur memnun kalırsınız.
Fakat bılıcsız ellere gıdersenız basınız agrıyabılır...
Arkadasımın cevap alamadıgı bır sorusuna yanıt vermek gerekırse;
Icten veya dıstan depo takma olayı tamamen sızın tercıhınızdır. Arac alcaltma ıslemı yapılmayacaksa dıstan takmakta hıcbır sakınca yok. Cunku deponun altına koruma sacıda takılıyor. Aracın arka kısmını yere surtsenızde depo yer ıle temas etmıyor. Fakat yerden yukseklıgının 20cm den asagı olmaması gerekır. Boyle olunca yedek lastıgı ıster bagaja koyun ıstersenız sehır ıcınde yanınıza almayın. Bagajınızı rahatlıkla kullanabılırsınız...
Icerıden depo koyacaksanızda koltuga paralel koydurmanızı tavsıye ederım... 32LT lık depo koyarsanız hem bagajınızı cok kaplamaz. Hemde bu depo hemde 26-27LT gaz alırkı bu da sıze hatırı sayılır km yaptırır. Veya bır buyugu 40lt lık taktırırsınız 32-33 lt gaz alır
|
|||
![]() |
|||
||
anladım kardeş.sende bu işin üstadısın sanırım.sizinde önerebileceğiniz şeyler varmı bu lpg montajı ile ile ilgili.taktırdığım marka atiker.kullanıcıların çoğu puglara en iyi atiker uyum sağlıyor dediler.umarım öyle olur.ustada güven veriyor.taktığı araçlarda çok nadir ufak tefek sorunlar çıkartıyormuş ama çözüm üretiyorlar.umarım bendede sorun çıkmaz.çünkü aracım çok yakıyor.ortalama 0.6 krş yakıyor.buda büyük bir rakam
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Bu noktada benım daha fazla soyleyebılecegım bırsey yok. Burdan sonrası ustada bıtıyor. Bızım servıstede bugun bır 206 ya alttan montaj yapılıyor.
|
|||
![]() |
|||
||
Aracı ustaya bıraktım.stepneye takmanın hem sakıncalı hemde sakıncalı olduğunu söyledi.bu araçlar yere yakın olduğu için sıkıntı çıkarabileceğini söyledi.bende bagajın en sağına koltuklara paralel taktırmaya karar verdim.cecoli üstadın dediği gibi 32 lt tank monte ettireceğim.bakalım usta kendinden emin konuştu.sıkıntı cıkmaz dedi.sadece arıza ışığı bazı araçlarda yanıyor bazı araçlarda yanmıyor bunun için garanti veremeyiz ama büyük ihtimalle yanmayacak dedi.yarın akşam almaya gideceğim.umarım iyi bir sistem kurulup aracımda sorun çıkmaz.bende korkularımın yersiz olduğunu anlamış olurum.
![]() |
|||
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 5> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |