lpg taktırıyorum bilmem doğrumu yapıyorum
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15586
Tarih: 21 Eylül 2025 Saat 08:11 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: lpg taktırıyorum bilmem doğrumu yapıyorum
Mesajı Yazan: çetin
Konu: lpg taktırıyorum bilmem doğrumu yapıyorum
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 17:17
Aranıza yeni katılan bir üye olarak herkese selamlar.yarın aracıma atiker sıralı tüp taktırmak üzere servisine bırakacağım.çevrem duyduğum bazı şeyler hem beni sevindirdi hemde ürküttür.aracım km başına 0.6 krş bir ortalama yakıyor.bende lpg taktırmaya karar verdim.aklıma takılan aracın neresine taktırmak daha sağlıklı olur (bagaj,istetme )...birde bu konuşulanlar doğrumu.yok puglara uymazmış yok otomatikler çok hassas olduğu için çok kere arıza verirmiş.buraya tecrübelerinizi yazarsanız çok iyi olur.ben buradan size bilgi vereceğim.ALLAH utandırmasın diyelim.kalın sağlıcakla.............
------------- 206 feline (2006) 1.4 otomatik+Atiker Safe Fast
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 17:32
anladığım karadı ile aracınız 1.6 110 hp otomatik. ( bu arada imza kısmında otomatik ve benzinli olduğunuda belirtmeniz rica olunur)
benim aracımda 307 1.6 otomatik ve benim benzin değerlerim 10,2 litre yani 0,43 TL ye geliyor ve senin aracın daha hafif olduğu için bukadar yakmaması gerekli anda performanslı kullandığında senin yakıt değerlerine ulaşılır.
lpg konusuna gelince, evet doğru yapıyorsun ama en önemli şart olarak doğru ustaya yaptırıyorsan eğer doğru yapıyorsun. Aracı tanımayan işini yapamayan bir ustaya emanet ediyorsan da yanlış yapıyorsun çünkü en kaliteli lpg kitini taktırsan da eğer usta konuya hakim değilse hiç verim alamazsın.
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 18:39
yapan Usta,ben 4x4 lük yaparım sorun çıkmaz dedi.lpg den sonra motorsiklet kadar yakar dedi :) birde performanslı kullanımdan kastınız nedir ? açıklarsanız iyi olur.sonra lpg sonra yine çok yakmasın :(
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 19:06
çetin Yazdı:
yapan Usta,ben 4x4 lük yaparım sorun çıkmaz dedi.lpg den sonra motorsiklet kadar yakar dedi :) birde performanslı kullanımdan kastınız nedir ? açıklarsanız iyi olur.sonra lpg sonra yine çok yakmasın :(
|
ARACIN HEMDE 1.4 okadar yakması bence imkansız bence ilk olarak motorunuzdaki sıkıntıyı bulup gidermelisiniz.
performanslı kullanmaz demek, seri sekilde aracı yüksek devirde tabiri caizze bağırtarak kullanmak oluyor.
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 22:00
valla her şeyine bakıldı.bujiler değişti :( ben acemiyim ondan sanırım......
|
Mesajı Yazan: nkre52
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 22:45
lpg taktır derim
ben 40 bin km oldu atiker lpg taktıralı şimdilik memnunum
usta çok ama çok önemli
ben simit taktırdım iyiki simit taktırmışım
şehir içinde bazen stepneyi almıyorum bagaja uzun eşyalar rahat sığıyor
birde benzin rölesi kesin taktır faydasını görürsün
|
Mesajı Yazan: anil307
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 22:46
brc taktırsan çok daha iyi edersın
------------- 307 XSİ 2.0 hatchback 3 (coupe) kapı BEYAZ 2002 lpg/benzin (SATILDI)
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 22:48
çetin Yazdı:
Aranıza yeni katılan bir üye olarak herkese selamlar.yarın aracıma atiker sıralı tüp taktırmak üzere servisine bırakacağım.çevrem duyduğum bazı şeyler hem beni sevindirdi hemde ürküttür.aracım km başına 0.6 krş bir ortalama yakıyor.bende lpg taktırmaya karar verdim.aklıma takılan aracın neresine taktırmak daha sağlıklı olur (bagaj,istetme )...birde bu konuşulanlar doğrumu.yok puglara uymazmış yok otomatikler çok hassas olduğu için çok kere arıza verirmiş.buraya tecrübelerinizi yazarsanız çok iyi olur.ben buradan size bilgi vereceğim.ALLAH utandırmasın diyelim.kalın sağlıcakla............. |
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 22:49
2 ay öncesine kadar aynı sorularla bende cebelleşiyodum taktırdıkdan sonra ne kadar geç kaldığımın farkına vardım .İyi bir ustada hiçbir sorun ...
|
Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 01:12
kesinlikle iyi yaparsın, muhakkak takdır.
------------- 2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
Mesajı Yazan: 41as206
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 01:14
bnde taktırmayı dusunuyorumm gartısı bu yıl sonu bıtıyo bıtmsını beklıodummama beklemıcem taktıorcm.brc cok iii dıyolarr
------------- 2010 peugeot 206 sedan 1.4 benzin tel 05395925826
|
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 04:52
çetin Yazdı:
Aranıza yeni katılan bir üye olarak herkese selamlar.yarın aracıma atiker sıralı tüp taktırmak üzere servisine bırakacağım.çevrem duyduğum bazı şeyler hem beni sevindirdi hemde ürküttür.aracım km başına 0.6 krş bir ortalama yakıyor.bende lpg taktırmaya karar verdim.aklıma takılan aracın neresine taktırmak daha sağlıklı olur (bagaj,istetme )...birde bu konuşulanlar doğrumu.yok puglara uymazmış yok otomatikler çok hassas olduğu için çok kere arıza verirmiş.buraya tecrübelerinizi yazarsanız çok iyi olur.ben buradan size bilgi vereceğim.ALLAH utandırmasın diyelim.kalın sağlıcakla............. |
2000 model 206 XT aracımda Atiker LPG var. Çok memnunum. Şehir içi 23kuruş, şehir dışı 20kuruş yakıyor. LPG dönüşüm sisteminin özellikleri ve usta çok önemli. Aracın motor gücüne en uygun LPG dönüşüm sistemi seçilmeli. İyi bir işçilk sonucunda LPGden memnun kalacağınıza eminim. Tüpü stepneye taktırmayın bence. Bagajın içinde kenarda sabit olarak küçük tüpün bir zararı olmaz ama stepne olmazsa olmaz.
|
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 08:10
nkre52 Yazdı:
lpg taktır derim
usta çok ama çok önemli
birde benzin rölesi kesin taktır faydasını görürsün |
anladım üstad.bende stepneye taktıracağım çoğu arkadaşlar stepneye taktır dediler.birde bu benzin rölesini lpp takarken takmıyorlar mı yoksa bizmi ekstradan taktıracağız.ve ne faydası oluyor 
|
Mesajı Yazan: nkre52
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 08:45
çetin Yazdı:
nkre52 Yazdı:
lpg taktır derim
usta çok ama çok önemli
anladım üstad.bende stepneye taktıracağım çoğu arkadaşlar stepneye taktır dediler.birde bu benzin rölesini lpp takarken takmıyorlar mı yoksa bizmi ekstradan taktıracağız.ve ne faydası oluyor  |
benzin rölesini ayrı taktılar 30 tl verdim
araç tüpe geçtiğinde benzin devirdayim pompasını
2 dakika sonra devreden cıkarıyor benzin pompası boşu
boşuna çalışmamış oluyor pompanın yanmasını önlüyor
|
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 09:20
nkre52 Yazdı:
çetin Yazdı:
nkre52 Yazdı:
lpg taktır derim
usta çok ama çok önemli
anladım üstad.bende stepneye taktıracağım çoğu arkadaşlar stepneye taktır dediler.birde bu benzin rölesini lpp takarken takmıyorlar mı yoksa bizmi ekstradan taktıracağız.ve ne faydası oluyor  |
boşuna çalışmamış oluyor pompanın yanmasını önlüyor |
yol bilgisayarı ibreler vs çalışıyor mu peki
|
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 09:40
boşuna çalışmamış oluyor pompanın yanmasını önlüyor [/QUOTE]
teşekkür ederim.söyleyeyim benzin rölesinide taksınlar.. 
|
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 09:44
Arkadaslar gereklı cevabı vermısler. Bılınclı ellerce montaj yapılırsa cok guzel olur memnun kalırsınız.
Fakat bılıcsız ellere gıdersenız basınız agrıyabılır...
Arkadasımın cevap alamadıgı bır sorusuna yanıt vermek gerekırse;
Icten veya dıstan depo takma olayı tamamen sızın tercıhınızdır. Arac alcaltma ıslemı yapılmayacaksa dıstan takmakta hıcbır sakınca yok. Cunku deponun altına koruma sacıda takılıyor. Aracın arka kısmını yere surtsenızde depo yer ıle temas etmıyor. Fakat yerden yukseklıgının 20cm den asagı olmaması gerekır. Boyle olunca yedek lastıgı ıster bagaja koyun ıstersenız sehır ıcınde yanınıza almayın. Bagajınızı rahatlıkla kullanabılırsınız...
Icerıden depo koyacaksanızda koltuga paralel koydurmanızı tavsıye ederım... 32LT lık depo koyarsanız hem bagajınızı cok kaplamaz. Hemde bu depo hemde 26-27LT gaz alırkı bu da sıze hatırı sayılır km yaptırır. Veya bır buyugu 40lt lık taktırırsınız 32-33 lt gaz alır
|
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 10:33
anladım kardeş.sende bu işin üstadısın sanırım.sizinde önerebileceğiniz şeyler varmı bu lpg montajı ile ile ilgili.taktırdığım marka atiker.kullanıcıların çoğu puglara en iyi atiker uyum sağlıyor dediler.umarım öyle olur.ustada güven veriyor.taktığı araçlarda çok nadir ufak tefek sorunlar çıkartıyormuş ama çözüm üretiyorlar.umarım bendede sorun çıkmaz.çünkü aracım çok yakıyor.ortalama 0.6 krş yakıyor.buda büyük bir rakam 
|
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 11:02
çetin Yazdı:
anladım kardeş.sende bu işin üstadısın sanırım.sizinde önerebileceğiniz şeyler varmı bu lpg montajı ile ile ilgili.taktırdığım marka atiker.kullanıcıların çoğu puglara en iyi atiker uyum sağlıyor dediler.umarım öyle olur.ustada güven veriyor.taktığı araçlarda çok nadir ufak tefek sorunlar çıkartıyormuş ama çözüm üretiyorlar.umarım bendede sorun çıkmaz.çünkü aracım çok yakıyor.ortalama 0.6 krş yakıyor.buda büyük bir rakam  |
Bu noktada benım daha fazla soyleyebılecegım bırsey yok. Burdan sonrası ustada bıtıyor. Bızım servıstede bugun bır 206 ya alttan montaj yapılıyor.
|
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 22:35
Aracı ustaya bıraktım.stepneye takmanın hem sakıncalı hemde sakıncalı olduğunu söyledi.bu araçlar yere yakın olduğu için sıkıntı çıkarabileceğini söyledi.bende bagajın en sağına koltuklara paralel taktırmaya karar verdim.cecoli üstadın dediği gibi 32 lt tank monte ettireceğim.bakalım usta kendinden emin konuştu.sıkıntı cıkmaz dedi.sadece arıza ışığı bazı araçlarda yanıyor bazı araçlarda yanmıyor bunun için garanti veremeyiz ama büyük ihtimalle yanmayacak dedi.yarın akşam almaya gideceğim.umarım iyi bir sistem kurulup aracımda sorun çıkmaz.bende korkularımın yersiz olduğunu anlamış olurum.
|
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 23:18
onun aslı bazı araçlarda arıza ışığı yanıyuor bazılarında yanmıyor değil eğer usta düzgün takar ve ii ayarlarsa kesinlikle yanmaz
|
Mesajı Yazan: okan9823
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 00:11
arkadaşım bende 206 gti var okadar yakmıyor tamam otomatik oluşunun etkisi var ama bence lpg olayına girme yakıt önemli diyorsan dizel al derim
------------- YA HERKEZLE AYNI,YA HERKEZDEN FARKLI
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 08:35
okan9823 Yazdı:
arkadaşım bende 206 gti var okadar yakmıyor tamam otomatik oluşunun etkisi var ama bence lpg olayına girme yakıt önemli diyorsan dizel al derim | anladımda kardeş ama dizel alacak para yok  bizde en son çare lpg taktırmayı düşündük.hesaplamalarımız göre %50 karımız olacak.çünkü ben acemiyim.aracım otomatik belki doğru kullanamıyorum ve bunun sonucunda km de 0.6krş ortalama yakıyor.bu durumda herkes aynı şeyi düşünürdü.ne yapalım artık çıktık bir yola umarım sorun çıkmaz.bu akşam almaya gideceğim bakalım artık umarım hesaplarım tutar.yinede saol fikirlerin için.....
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 08:38
çetin Yazdı:
okan9823 Yazdı:
arkadaşım bende 206 gti var okadar yakmıyor tamam otomatik oluşunun etkisi var ama bence lpg olayına girme yakıt önemli diyorsan dizel al derim |
anladımda kardeş ama dizel alacak para yok 
bizde en son çare lpg taktırmayı düşündük.hesaplamalarımız göre %50 karımız olacak.çünkü ben acemiyim.aracım otomatik belki doğru kullanamıyorum ve bunun sonucunda km de 0.6krş ortalama yakıyor.bu durumda herkes aynı şeyi düşünürdü.ne yapalım artık çıktık bir yola umarım sorun çıkmaz.bu akşam almaya gideceğim bakalım artık umarım hesaplarım tutar.yinede saol fikirlerin için..... |
Dun bızım servıste yıne sıtemızden bır abımızın aracına montaj yapıldı. aracıda senınkının aynısı... Atıker fast dıstan depo montaj yapıldı. Duzgun yapılırsa herhangı bır sıkıntı cıkmaz...
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 08:40
metin Yazdı:
onun aslı bazı araçlarda arıza ışığı yanıyuor bazılarında yanmıyor değil eğer usta düzgün takar ve ii ayarlarsa kesinlikle yanmaz |
Üstad,ustanın bana dediği araç lpg yakıtı benzine göre daha ince olduğu için bazen algılayamıyor bazen algılıyor gibi bir şey söyledi.ama pug servisi ile de görüştüm o kadar önemli değilmiş.bu araçların çoğunda yanıyor dediler.servis söndürüyormuş.ama aklımda takılan bir süre sonra geri yanıyor mu yada ne kadar süre sonra yanıyor.ama belkide arıza ışığı yanmaz.bakalım artık akşam belli olacak.yinede saol metin kardeş.kal sağlıcakla 
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 08:45
CeCoLi Yazdı:
çetin Yazdı:
okan9823 Yazdı:
arkadaşım bende 206 gti var okadar yakmıyor tamam otomatik oluşunun etkisi var ama bence lpg olayına girme yakıt önemli diyorsan dizel al derim |
anladımda kardeş ama dizel alacak para yok 
bizde en son çare lpg taktırmayı düşündük.hesaplamalarımız göre %50 karımız olacak.çünkü ben acemiyim.aracım otomatik belki doğru kullanamıyorum ve bunun sonucunda km de 0.6krş ortalama yakıyor.bu durumda herkes aynı şeyi düşünürdü.ne yapalım artık çıktık bir yola umarım sorun çıkmaz.bu akşam almaya gideceğim bakalım artık umarım hesaplarım tutar.yinede saol fikirlerin için..... |
Dun bızım servıste yıne sıtemızden bır abımızın aracına montaj yapıldı. aracıda senınkının aynısı... Atıker fast dıstan depo montaj yapıldı. Duzgun yapılırsa herhangı bır sıkıntı cıkmaz... |
Günaydın üstad; dün usta ile görüştüğümde dıştan takmamın daha iyi olacağını sizin dediğiniz gibi 32 lt küçük bir deponun bagaja daha iyi olacağını söylediler.bende tamam dedim.Acemiyim altdan takınca bir miktar araç alçaldığı için korumada olsa bir yere vurma sıkıntı olmasından korktuk.ama en azından sitetmeYİ kurtardık.bakalım eğer ustada bagaja güzel monter ederse bagajın 4\3 bana kalıyor. 
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 08:51
çetin Yazdı:
metin Yazdı:
onun aslı bazı araçlarda arıza ışığı yanıyuor bazılarında yanmıyor değil eğer usta düzgün takar ve ii ayarlarsa kesinlikle yanmaz |
Üstad,ustanın bana dediği araç lpg yakıtı benzine göre daha ince olduğu için bazen algılayamıyor bazen algılıyor gibi bir şey söyledi.ama pug servisi ile de görüştüm o kadar önemli değilmiş.bu araçların çoğunda yanıyor dediler.servis söndürüyormuş.ama aklımda takılan bir süre sonra geri yanıyor mu yada ne kadar süre sonra yanıyor.ama belkide arıza ışığı yanmaz.bakalım artık akşam belli olacak.yinede saol metin kardeş.kal sağlıcakla  |
Al ıste yıne delı sacması cumlelerden... ıcımden boyle cumelerı uretenlere saydırmak gelıyor ama neyse :))
Olay yakıtın ıncelıgı kalınlıgı vs degıl. Beyının algılayıp algılayamamasıda degıl... Asla degıl............. Daha once yazılarımı okumus olan arkadaslarım gulebılırler. Bu cumleler tamamen "cek pımını salla el bombasını" hesabı tamamen delı sacması cumleler 
Olay dogru afr yı yakalayamamamkta.
AFR nedır? Air Fuel RAte = Hava Yakıt Oranı
Yanı dogru lpg karısımı ayarlanamazsa arıza ısıgı yanması cok normal. Cunku oksıjen sondasından genelde fakır karısım olcumu alınınca arıza ısıgı yanar. Bu durumda uzun vadede supaplara zarar verebılır. Servıslerınde normaldır demesı cok gelısıguzel bır davranıs. Basından savmaktan oteme gıtmez........
Bu durum normalde benzınde olmaz. Cunku benzın ecu su yakıtı tam gerektıgı mıktarda puskurtur. Ama oksıjen sondası da bozulursa benzındede benzer durumlar yasanabılır...
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 09:18
Bu konuyu açtığın iyi oldu üstad.Akşam ,gidince bu konuyu açayım ustayı sıkıştırayım bakalım yapabilecek mi.teşekkür ederim 
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 09:23
çetin Yazdı:
Bu konuyu açtığın iyi oldu üstad.Akşam ,gidince bu konuyu açayım ustayı sıkıştırayım bakalım yapabilecek mi.teşekkür ederim  |
Rıca ederım. Burası ve bızler bu sekılde bılgı paylasımı ıcın varız...
Sımdı sen ustaya gıtsen desenkı boyle boyle dıye dıyecek kı sen nereden ogrendın bunları vs. Ondan sonrada sana kım soyledıyse ona gıt yaptır o zaman dıyebılır. Cunku sıkıya geldıklerınde boyle yapar bırcogu  ...
Kısa ve oz anlattıgım uzere karısım dogru olmazsa arıza ısıgı yanar. Pekı arıza ısıgı yanmadan calısan peugeot lar uzaydan mı gelıyor??? hayır hepsı aynı 
Pekı fark nerede??? Iste bahsettıgım konu ustalık yanı montaj ve ayar kalıtesı. 
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 09:46
Anladım üstad.peki ışık yanmazsa sorun yok.ama ışık yanarsa başka servisler bu ayar işlemini yapabilirmi.
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 09:48
çetin Yazdı:
Anladım üstad.peki ışık yanmazsa sorun yok.ama ışık yanarsa başka servisler bu ayar işlemini yapabilirmi. |
Elbette her bayı bu ısı yapabılır. Ama bazılarıda kıme taktırdıysan oraya gıt gıbı cumleler kurarak sızı basından savabılır ugrasmak ıstemeyebılır veya para ısteyebılır...
|
Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 10:14
ben 0 aracıma taktırdım çok da memnunum ankarada ford servisine taktırdım montajları çok ün salmış durumda ford dan başka birçok markada oraya taktırıyor motorda sadece enjektörler gözüküyor başka hiçbir şey yok ecu su ve ayar kablosu aradım aradım bulamadım telefon açtım torpidonun arkasına gizlemişler kablo da hemen altında tebrik ettim telefonu kapattım daha öncede aynı marka tüp kullandım araçda lpgye geçince bariz tepkiler oluyordu maşallah bunda yok anlatmak istediğim montaj çok önemli ucuz olsun diye dandik yerlere taktırmayın 100 150 lira fark ediyor ışık yanarsa da lpg ci ayarlar yani gaz hava karışımından kaynaklı basit birşey
------------- BAHTİYAR KILCI 2011 Focus SW 1.6AT COL.
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 10:14
ok.bakalım inşallah ayarları doğru yaparlarda sıkıntı kalmaz.akşam buraya yazarım sonucunu.saolun
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 10:32
CeCoLi Yazdı:
çetin Yazdı:
Bu konuyu açtığın iyi oldu üstad.Akşam ,gidince bu konuyu açayım ustayı sıkıştırayım bakalım yapabilecek mi.teşekkür ederim  |
Sımdı sen ustaya gıtsen desenkı boyle boyle dıye dıyecek kı sen nereden ogrendın bunları vs. Ondan sonrada sana kım soyledıyse ona gıt yaptır o zaman dıyebılır. Cunku sıkıya geldıklerınde boyle yapar bırcogu  ...
Kısa ve oz anlattıgım uzere karısım dogru olmazsa arıza ısıgı yanar. Pekı arıza ısıgı yanmadan calısan peugeot lar uzaydan mı gelıyor??? hayır hepsı aynı 
Pekı fark nerede??? Iste bahsettıgım konu ustalık yanı montaj ve ayar kalıtesı.  |
abi çetin arkadaşa ustası motor kadar yakacak vs gibi cümleler kurmuş.
benim anladığıma göre lpg yi iyice kısacak doğal olarak araç çekişten düşecek daha az yakacak arıza lambasınıda yakacak (:
ayrıca km de 0,6 TL yaktığını söylemiş yani yaklaşık benzinde 100 km de 14,3 Litreye tekabul ediyor ki bu oran çok yüksek. Lpg yi de düzgün takılıp ayarlandığında benzine göre %15 fazla yakacağını baz alırsak 16,5 litre lpg tüketimine tekabul ediyor bugünkü fiyatlarda ise 100 kmde 38 TL yani kilometrede 38 kuruş yapar yinede yüksekdir çünkü motorunda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum bukadar yakmaması lazım bana göre
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 10:42
metin Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
çetin Yazdı:
Pekı fark nerede??? Iste bahsettıgım konu ustalık yanı montaj ve ayar kalıtesı.  |
benim anladığıma göre lpg yi iyice kısacak doğal olarak araç çekişten düşecek daha az yakacak arıza lambasınıda yakacak (:
ayrıca km de 0,6 TL yaktığını söylemiş yani yaklaşık benzinde 100 km de 14,3 Litreye tekabul ediyor ki bu oran çok yüksek. Lpg yi de düzgün takılıp ayarlandığında benzine göre %15 fazla yakacağını baz alırsak 16,5 litre lpg tüketimine tekabul ediyor bugünkü fiyatlarda ise 100 kmde 38 TL yani kilometrede 38 kuruş yapar yinede yüksekdir çünkü motorunda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum bukadar yakmaması lazım bana göre |
Bu noktada haklısın tabıkı. Aracının durumunu bılemıyoruz. Belkı motorda bır sorun var. Belkı sondası arızalı. Belkı sanzumanda bır kaybı var... Belkı hesapta yanlıslık var 
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 10:50
ayrıca km de 0,6 TL yaktığını söylemiş yani yaklaşık benzinde 100 km de 14,3 Litreye tekabul ediyor ki bu oran çok yüksek. Lpg yi de düzgün takılıp ayarlandığında benzine göre %15 fazla yakacağını baz alırsak 16,5 litre lpg tüketimine tekabul ediyor bugünkü fiyatlarda ise 100 kmde 38 TL yani kilometrede 38 kuruş yapar yinede yüksekdir çünkü motorunda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum bukadar yakmaması lazım bana göre [/QUOTE]
Kardeş aracı daha önce servise yollamıştım.çok yakıyor diye kontrol edildi.hatta bujileri yenilendi.ustalar sorun yok motorda dediler.ama bizim buralar ve benim güzergahım sürekli rampa oldğu içinmi acaba bu kadar çok yakıyor diye düşündüm.geçen hafta depomu fulledim 100 km gittim geldim benzinliği depoyu fulle dedim 66 tl aldı.anladım ki çok yakıyor.sonra karar verdim lpg işine umarım hesaplarım tutar. 
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 10:52
çetin Yazdı:
ayrıca km de 0,6 TL yaktığını söylemiş yani yaklaşık benzinde 100 km de 14,3 Litreye tekabul ediyor ki bu oran çok yüksek. Lpg yi de düzgün takılıp ayarlandığında benzine göre %15 fazla yakacağını baz alırsak 16,5 litre lpg tüketimine tekabul ediyor bugünkü fiyatlarda ise 100 kmde 38 TL yani kilometrede 38 kuruş yapar yinede yüksekdir çünkü motorunda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum bukadar yakmaması lazım bana göre |
Kardeş aracı daha önce servise yollamıştım.çok yakıyor diye kontrol edildi.hatta bujileri yenilendi.ustalar sorun yok motorda dediler.ama bizim buralar ve benim güzergahım sürekli rampa oldğu içinmi acaba bu kadar çok yakıyor diye düşündüm.geçen hafta depomu fulledim 100 km gittim geldim benzinliği depoyu fulle dedim 66 tl aldı.anladım ki çok yakıyor.sonra karar verdim lpg işine umarım hesaplarım tutar.  [/QUOTE]
kullanım yerıne ve seklıne gore tabıkı yakıtta degısır...
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 10:55
Cecoli üstad,LPG den sonra ortalama ne kadar yakar yani karım olur diye merak ediyorum.kusura bakma ben bu işe meraklandığım için bilgi ve tecrübeye açım.
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 11:00
Ortalama parasal olarak benzınden %40 tasarruf edersın. Yanı benzının %60 ına duser... Lpg fıyatları yuksek ve Metın kardesımın soyledıgı uzere lpg nın daha fazla tuketılmesı durumundan dolayı yarı yarıya bır tasarruf elde edemezsın.
Lpg fıyatı benzın fıyatının yarısı bıle olsa yıne %50 tasarruf olmaz... Yarı yarıya duser dıyenlere sakın ınanma bunun mumkunu yok... Motorsıklet kadar yakar kelımesıde abartıdan oteye gıtmez yanı
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 11:14
mesela aracım kmde 0.66 krş yakıyor .Lpg den sonra bu kmde 0.33 krşa inerse ortalaması %50 oluyor dediler.ben o açıdan yarı yarıya kar eder sanıyorum.
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 11:31
cem abiye katılıyorum. anlattığını anlamayanlar için biraz daha açıcak olursak ve senin yakıtın üzerinden örnek vercek olursak,
benzinin bugünkü fiyatı 4,16 TL Lpg nin ise 2,29 TL yani %45 lpg daha ucuzdur. bu lpg de %45 daha az yakıcak anlamına gelmez. yani herkez lpg ucuz olduğu için araç aynı yakar fakat lpg ucuz olduğu için %45 tasarruf olduğunu düşünebilirsiniz.
burada unutulan bişey var lpg aracın normal tüketimine göre %15-20 fazla yakar yani benzinde 10 litre yakıyorsan aynı araçda lpg de 11,5-12 litre yakar yani tüketim artar lpg ucuz olduğu için giderler düşer.
özetlemek gerekirse araç benzinde 100 km de 10 litre yakıyorsa lpg de de 10 litre yakar ama %45 daha ucuz olduğu için %45 kârdayız denilemez. Lpg tüketimi daha farklı olduğu için bu tasarruf oranı %35-40 lara iner doğrusu budur.
not: örneği bugünkü fiyatlar üzerinden verdim. lpg ve benzin fiyatlarındaki değişiklikler bu oranları değiştirebilir.
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 11:39
kafası karışan arkadaşlar için 10 litre benzin yakan bir araç baz alnıdığında
10 litre benzin X 4,16 (BUGÜNKÜ BENZİN FİYATI) = 41,6 TL /100 KM = 0,42 Kuruş yapar.
lpg de %15 fazla yakacağı için
11,5 litre lpg X 2,29 (BUGÜNKÜ LPG FİYATI) = 26,3 tl /100 KM= 0,26 Kuruş yapar.
yani aynı araç benzinde 0,42 kuruş, lpg de 0,26 kuruş yakar aradaki fark ise %47 tasarruf ediyor.
bu oranları normal bakımlı ve ayarları düzgün, 10 litre tüketen bir araca göre yaptım, bu oranlar benzin ve lpg fiyatlarındaki değişikliklere ve aracın yakıt tüketimine göre değişiklik gösterebilir.
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 11:43
+1  +10 
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 11:47
Metınım guzel acıklamıs :))
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 11:52
CeCoLi Yazdı:
Metınım guzel acıklamıs :)) |
sayende abi, lpg ilk taktığımızda hiç bişey bilmiyordum senin de yardımların doğrultusunda senin kadar olmasada baya bir ilerleme yaptım Allah razı olsun,
kullandığın aracın lpg nin vs özelliklerini bilmek tanımak o şekilde kullanmak ayrı bir zevk. Bilgi paylaştıkça çoğalır umarım cem abinin bana faydası diğer arkadaşlara da fayda sağlar diye paylaştım (:
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 11:53
Eyvallah abıcım sagolasın. Rabbım cumlemızden razı olsun...
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 12:05
Saolun,tecrübe ediniyoruz sizin sayenizde.
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 13:42
çetin bu forum böyle işte herkez birbirinle yardımlaşmayı sever zamanla bana hak vericeksin.
seni bilgilendiriyoruz ki çoğu insanın başına gelen bilinçsiz usta durumundan korunman için, bu arada taktıkdan sonra takılmış fotoğraflarını ve aracın çekiş yakıt vs gibi bilgilerini bekliyoruz.
|
Mesaj Tarihi: 16 Haziran 2011 Saat 17:25
Tmm üstad.birazdan almaya gideceğim.inşALLAH sorun çıkmaz.buraya fotolu detaylarını ekleyeceğim.
|
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 08:08
Günaydın.aracımı akşam atiker servisinden gittim aldım.işçilik 4x4 lük.bagajın içine koltuklara paralel en sağ tarafa 32 lt tank takıldı.tamponuda deldirtmek istemediğim için gaz koyma yerinide tamponun alt iç tarafına yaptırdım.oda hoşuma gitti.akşam yaklaşıl 50 km yaptım ve araç resmen uçuyor arıza lambasıda yanmadı.depoyu fulledim 60 tl ye.km sayacını sıfırladım bakalım ne yakacak.arıza lambası da ileride yanarmı yanmazmı bilmiyorum.umarım yanmaz.bir ara resimleride yükleyeceğim.bu konu hakkında bana bilgilerini esirgemeyen ustalara çok teşekkür ederim. 
|
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 08:49
Hayırlı olsun. Gül güle kullan.
|
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 08:51
Hayırlı ugurlu olsun. Lpg olunca gaz pedalına basmak zevklı oluyor degıl mı ???
|
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 08:56
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.saolun. Valla üstad gaz a basarken hiç korkmuyorsun ya nasıl tahmin ettin ilginç 
|
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 09:07
çetin Yazdı:
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.saolun.
Valla üstad gaz a basarken hiç korkmuyorsun ya nasıl tahmin ettin ilginç  |
Aynı duyguyu ben yıllardır yasadıgım ıcın kanıksadım artık 
|
Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 09:57
ford connectle geçen bi arkadaş kafa tuttu benim araca tabiki geçemedi :P lpg power :D
------------- pug 206 1.4 75 hp 8v 1999 zavoli sıralı lpg
|
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 10:13
ruhsat,muayene işleri ortalama ne kadar tutuyor 
|
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 14:20
muayene ucretı heryerde aynı zaten 130 TL gıbı. 25-30 sızdırmazlık raporu. gerısıde ruhsat degısımıne kalıyor...
|
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 14:44
CeCoLi Yazdı:
muayene ucretı heryerde aynı zaten 130 TL gıbı. 25-30 sızdırmazlık raporu. gerısıde ruhsat degısımıne kalıyor... |
ruhsat değişimide 50 tl
|
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 15:15
ose307 Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
muayene ucretı heryerde aynı zaten 130 TL gıbı. 25-30 sızdırmazlık raporu. gerısıde ruhsat degısımıne kalıyor... |
ruhsat değişimide 50 tl |
ose307 ben 108 tl ödedim.
çetin benim masraflarım şöyle oldu sırasıyla,
1- sızdırmazlık belgesi 25 tl
2- egsoz muayenesi 25 tl
3- ek-1 formu 15 tl
4- muayene 126 tl olması lazım ben geç gittim 136 tl ödedim.
5- ruhsata işletme 108 tl
toplam = 299 TL (:
|
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 15:20
bu lpg iice düşündürdü şimdi
|
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 15:28
metin Yazdı:
ose307 Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
ruhsat değişimide 50 tl |
ose307 ben 108 tl ödedim.
çetin benim masraflarım şöyle oldu sırasıyla,
1- sızdırmazlık belgesi 25 tl
2- egsoz muayenesi 25 tl
3- ek-1 formu 15 tl
4- muayene 126 tl olması lazım ben geç gittim 136 tl ödedim.
5- ruhsata işletme 108 tl
toplam = 299 TL (: |
valla ben emniyete gittim fiyatını sordum 50 tl dedi bende şaşırdım ama doğruymuş 50 tl verdim tek yaprak
|
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 15:42
fark şimdi anlaşıldı. benim 2 yaprak da değişti.
|
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 17:47
Evet tek yaprak fiyatı 50, iksi 100 TL dir. Ben de hala ekletmedim ruhsata. Duygusal açıdan ilk uygun olduğumda projeyle beraber gideceğim.
|
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2011 Saat 18:15
by_ersin Yazdı:
bu lpg iice düşündürdü şimdi |
abı bole gıderse hıc dusunmıcem drek cem abı ıle gorusup lpg cıkımı taktırıcam son care o suan sıkıntım yok ama secımler bıttı ne oluca supelı abı basımızdakı buyuklerımız sag olsun 
|
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2011 Saat 00:05
Eksoz muayenemide yaptırdım.ruhsat değişimi. sızdırmazlık, muayene topla 330 tl verdim.artık 2013 e kadar duygusal anlamda rahatım lpg taktırdım yaklaşık 70 km kullandım şimdilik 4x4 lük...maddi anlamda uygun olanlar lpg olayına balıklama dalmalı ama iyi bir usta ile...yoksa sıkıntı büyür... 
|
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2011 Saat 02:11
valla bu benzın bole gıderse ben bıle dusunuyorum benım aracım hafta sonu aracı olmasına ragmen yazık abı 4.20 tl sankı 1 gram altın alıyoruz valla bukadar nıyetlendıysenız hıc dusunmeyın taktırın usta
|
Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2011 Saat 04:48
hade hayırlı olsun güle güle kullan.
------------- 2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa
|
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2011 Saat 08:12
Haksen016 Yazdı:
hade hayırlı olsun güle güle kullan.
|
ALLAH razı olsun.teşekkür ederim. 
|
Mesajı Yazan: ratumdan
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2011 Saat 13:32
bende 2010 207 sw 1.6 vti 120 hp var yeni aldım. hemen iyi bir ustaya tüp taktırdım. şu anda kullanıyorum gayet güzel kullanışlı. motor arıza lamba yanma işleri felan, ayarlanınca düzeliyor ben taktıralı yeni oldu henüz öyle bir sorunla karşılaşmadım.
normalde 42 felan yakıyordu şimdi lpg de 28 yakıyor ş.içinde.
ama yol bilgisayarı benzinde çalışıyormuş gibi seviyesi düşüyor. başkada bir sorunu yok.
bu arada bu sistemde acacın deviri binin altına düşünce benzin yakıyor yani rolantide çalışırken bunuda ancak usta söylerse bilirsiniz. yoksa belli olmuyor herhangi bir sorunu yada arızası yok.
alarma taktıracam servis 350 tl istedi onu düşünüyorum ne yapayım diye. 350 çok geldi
|
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2011 Saat 14:04
Acer üyemiz ratumdan forum kurallarımız gereğince aşağıdak detaylara göre kendinizi tanıtmanız gerekmektedir. Bir de nasıl bir sistem var aracınızda anlamadım. Devir binin altına düşünce yani rölantide çalışırken benzin yakıyor. Lütfen kendinizi tanıttıktan sonra bu konu hakkında açıklamada bulunur musunuz?
Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize...
1.- Adınız, soyadınız: 2.- Yaşınız: 3.- Aracınız (Markası, modeli): 4.- Hobileriniz: 5.- Mesleğiniz: 6.- Siteyi nereden duydunuz: 7.- Kan Grubunuz: 8.- Burcunuz: 9.- Taraftarı olduğunuz takım: 10.- Hangi ilçe yada İldesiniz: 11.- Msn adresiniz:
|
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2011 Saat 14:19
kendimi dediğiniz yerde tanıttım. bende araca lpg taktırdım araç sıralı sistem olduğundan ilk benzinle çalışıyor ısındıktan sonra lpg geçiyor. ama bu vti yeni nesil motorlarda devir saati binin altına düşünce benzin yakıyormuş usta bunun ancak bilgisarla bakıldığında anlaşıldığını sanada bilgi mahiyetinde söylüyorum dedi bende az araştırdım. gerçektende öyleymiş. burda bilgi olsun diye yazdım.
yani herhangi bir sorun gelan yok.
------------- 2010 207 Sw 1.6 VTİ 120 hp Zavoli Lpg
|
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2011 Saat 15:04
''ratumdan'' kardeş,yani devir binin altına düşürürsek gazda bile olsa benzinden mi gidiyor  o zaman sürekli devir 1000 üstünde olacak öyle mi.bu konu ciddi bir konu.doğruluk payı nedir.öyle ise saçma ve anlamsız.konu hakkında bilgi sahibi olanlar bilgilerini paylaşsınlar 
|
Mesajı Yazan: sercinho
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2011 Saat 15:10
tam bılmıyorum ama bıraz tuhaf bır olay arac lpg ye gectıkten sonra lpg ıle devam eder benım bıldıgım rolantı yada devır 1000 ustundede olsa farketmex dıye bılıyorum ama vtı motorlar farklı olabılr genede
------------- peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79
|
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2011 Saat 15:10
Ustan öyle söylediyse bize laf düşmez. Sadece ilk defa duyduğum için şaşırdım. Taktırdığın kitin markası modeli nedir?
|
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2011 Saat 22:29
arkadaşlar zavoli lpg sisteminde 5 yıldız almış ustaya taktırdım bunu çoğu usta bilmez dedi. devir binin altına düşünce sistem otomatik olarak benzine geçiyor ama lpg lambası yanıyor bunu anlama imkan yok usta bunu lpg beynine bilgisarla bağlandığında anlaşılıyor dedi. ve ckonu doğru nette araştırınca doğruluğu ortaya çıkıyor.
------------- 2010 207 Sw 1.6 VTİ 120 hp Zavoli Lpg
|
Mesajı Yazan: badcombatant
Mesaj Tarihi: 18 Haziran 2011 Saat 22:44
Türkiyede yaşıyosan en pahalı benzini kullanmak kanına dokunuyosa bütçenide sarsıyosa o zaman lpg taktır en doğrusunu yapıyosun Güle güle bin Allah kaza bela arıza vermesin
------------- 2004 1.4 hdi 307 xr
|
Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2011 Saat 22:31
Eğer kesin böyle ise Ya ne saçma aslında .milletde sanıyorki gaz ışığı yanıyorken araç yakıtı lpg den alıyor.o zaman araç sürekli 1000 devir üstünde olacak.buda mekaniğe aykırı.sürekli gaz pedalına yükleneceğiz devir yüksek olsun diye.bu konuda bizi aydınlattın üstad.çok saol.
|
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 08:11
Eğer kesin böyle ise Ya ne saçma aslında .milletde sanıyorki gaz ışığı yanıyorken araç yakıtı lpg den alıyor.o zaman araç sürekli 1000 devir üstünde olacak.buda mekaniğe aykırı.sürekli gaz pedalına yükleneceğiz devir yüksek olsun diye.bu konuda bizi aydınlattın üstad.çok saol.
|
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2011 Saat 23:31
|
Mesajı Yazan: yeditepely
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2011 Saat 01:02
Hayırlı olsun Çetin arkadasım.16sında bende yeni arac aldım.Fakat suan lpg taktırmayı erteliyorum.Daha ruhsatı bile çıkartmadım yarın halledeceğim hepsini.gönül isterdi ki ruhsat cıkmadan onuda aradan cıkartmak ama ayagımı yorgana gore uzatmak ıstıyorum suan:)
arkadaslar her yazıyı okudumda su en son 1000 devır altı olayı ılgımı cekti.Aracım calıstıgında 1000 devırde calısıyor bir anormallik mi var benimkinde acaba.1000 devir altına dusmesimi gerekli yoksa.
------------- Atakan 2001 206 XS 1.6 16V benzinli (siyah) İSTANBUL
|
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2011 Saat 15:16
yeditepely Yazdı:
Hayırlı olsun Çetin arkadasım.16sında bende yeni arac aldım.Fakat suan lpg taktırmayı erteliyorum.Daha ruhsatı bile çıkartmadım yarın halledeceğim hepsini.gönül isterdi ki ruhsat cıkmadan onuda aradan cıkartmak ama ayagımı yorgana gore uzatmak ıstıyorum suan:)
arkadaslar her yazıyı okudumda su en son 1000 devır altı olayı ılgımı cekti.Aracım calıstıgında 1000 devırde calısıyor bir anormallik mi var benimkinde acaba.1000 devir altına dusmesimi gerekli yoksa. |
teşekkür ederim.evt bazı arkadaşların dediği gibi araç 1000 devir altına düşünce benzin yakıyor dediler.demek ki devir düşünce lpg den çıkıyor benzinden yakıyor.ilginç !
|
Mesajı Yazan: emreyilik
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 16:53
çetin Yazdı:
Eksoz muayenemide yaptırdım.ruhsat değişimi. sızdırmazlık, muayene topla 330 tl verdim.artık 2013 e kadar duygusal anlamda rahatım lpg taktırdım yaklaşık 70 km kullandım şimdilik 4x4 lük...maddi anlamda uygun olanlar lpg olayına balıklama dalmalı ama iyi bir usta ile...yoksa sıkıntı büyür... 
| Dostum taktırmadan önce ne yakıyordu??Benim 206 şehiriçi 10 lt/100 km değerlerine yaklaşık yakıyordu. Daha tüp denemedim ama deneyince göreceğim..
------------- 2005 model Peugeot 206 X-line Triptonik//Atiker Sıralı Sistem//
|
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 19:07
bende 206 feline kullanıyorum lovato marka sıralı sistem taktıdım 5 aydır kullanıyorum çok memnunum. araca lpg yi takdırdım taktıralı ruhsata işletmemiştim gittim dün sızdırmazlıgıydı muayenesiydi onlarla ugraştım şimdi kafam rahat çok memnunum...
|
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 21:46
emreyilik Yazdı:
çetin Yazdı:
| Dostum taktırmadan önce ne yakıyordu??Benim 206 şehiriçi 10 lt/100 km değerlerine yaklaşık yakıyordu. Daha tüp denemedim ama deneyince göreceğim..
| benim ki benzinde kmde 0.6 krşa kadar yakıyordu şu an km 0.3 krş yakıyor yani kar % 50 ;)
|
|