|
1.6 HDI 407 ye chip uygulaması yapıldı +30 HP |
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Yazar | ||
MaximuS
1. Vites 15 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 394 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 Saat 18:35 |
|
arkadaşlar dış modifiye uygulamalarını neredeyse bitiridiğim aracımın motoruna chip uygulaması yaptırdım. tamamen her işine güvendiğim harun ustanın tavsiyesiyle 10 numara işçilik ve performans orataya çıktı...
SONUÇ : tüm emsallerine (D sınıfı 1.6 araçlar) nal toplatan, yerinde durmayan, yüksek devirde yığılıp kalmayan bi 407 ...
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Gözün Aydın Abicim 30 Beygir Daha Sığdırdın Yani Kaputun Altına
|
||
voodoo
2. Vites 04 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 21 Ağustos 2010 Konum: Antwerpen Durum: Aktif Değil Mesajlar: 598 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
hayirli olsun..fakat 30 hp artisi nasil kazandin bizede aciklayabilirmisin...ne gibi degisikliklar yapildi aracinda??
|
||
2001 206
2.0 GTI Antwerpen |
||
Engin Tepe
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Direk ciple 30 bg zararlı olabılır.Başkane işlem ler yapıldı.
|
||
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
30 bg neye göre hesapladın? dyno da test yaptın mı acaba?
ayrıca harun ustaya 2 adet Z rotunu 100 tl ye değiştirdiği güne kadar bende güveniyordum.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
mdincer34
2. Vites Kayıt Tarihi: 22 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 425 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
|
|
keşke bizim araçta o kdar beygiri taşıyabilse :) gitmiyor mübarek :)
|
||
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hayırlı olsun gule gule kullanmanı dılıyorum. Bu yazılım yukleme ısının malıyetı nedır???
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
hayırlı olsun keyıflı surusler
|
||
MaximuS
1. Vites 15 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 394 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
arkadaşlar sorulara dönüyorum:
sadece chip uygulaması yapıldı. başka pek de bişey yok HDI için benim bildiğim.
dyno testine girmedim, sadece cihazın verilerine göre rakam veriyorum.
standart stok haline % 25 güç ekliyor. bu da 110HP a göre 27.5 HP yani yaklaşık +30HP a tekamül ediyo.
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
esasında bu yazılım ısınde dızellerde %35 e kadar guc artırımı mumkun. Ama sınırlar zorlanıyorda olabılır...
|
||
MaximuS
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. maliyeti 400 tl civarında arkadaşlar.
yaklaşık 6 ay önce ben bunu harun ustaya danışmıştım. o vakit piyasada tam güvenilecek bir ürün olmadığını, acele etmememi söylemişti. geçen yanına uğradım geçerken, gittiğimde 1.4 D4D corollaya takıyordu. hayırdır kanka dedim, pek tavsiye etmiyodun? garantili ürün dedi, ayrıca ben de kefilim ve garanti veriyorum. bi sıkıntı yaşarsan masrafnı çekecem dedi.
bu arada harun ustaya güvenmeyen arkadaşım, bilmiyorum aranızda ne yaşandı ama benim hukukum başkadır harun ustayla. bi yanlış anlaşılma olabilir. ben istanbulda böyle esnaf bulabileceğimi hiç sanmazdım. bir çok iş olmuştur, memnun kalmazsan sökeriz, bişey almayız dediği... o yüzden güvenirim arkadaşlar...
|
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hayirli olsun. 30 HP guzel arti.
|
||
MustyRC
2. Vites 24 - Ağustos - 1990 Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
hayırlı olsun. umarım bi sıkıntı yaratmaz ilerki zamanlarda sonucta 30 hp küçük bi rakam degil.
|
||
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
|
araç bir başka olmuştur eminim. hayırlı olsun.
|
||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bır dakıka olayın esasını ben sımdı anladım. Sızın yaptırmıs oldugunuz uygulama "Chıp Tunıng" olmuyor.
Sız enjektor pompasının soketı arasına takılan "Power Box" taktırmıssınız.........
Kucuk plastık bır kutu ve 2 soketı var. Enjektor pompasının soketını sokup araya bunu baglıyorsunuz ve enjeksıyon pompasına farklı tetık verdırerek aracın cekısını artırıyor...
Takıyordu deyınce ben anladım cunku chıp tunıng aracın ecusuna yenı yazılım yukleme ısıdır takmayla olmaz. Yerıne gore bılgısayar OBD2 soketınden arac ecusuna baglanır veya ecu cıkarılıp ustundekı chıp sokulur ve yenı yazılım yuklendıkten sonra tekrar yerıne takılır vs... Düzenleyen CeCoLi - 09 Haziran 2011 Saat 08:43 |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Arkadaşlar normalde araçlarımızın gücü fabrikanın bize verdiği verilerden daha güçlü ancak üretici firmalara avrupa kriterleri yüzünden araçlarımızın gücünü olması gerekenden bilgisayar yazılımı ile daha düşürüyorlar.Avrupa kriterleri araçların motor gücüne göre yakıt sarfiyatlarını egsoz gazı salınımlarını sınırlıyor çünkü.Chiptuning yada benzeri uygulamalar ile aracın motoru gerçek gücüne kavuşuyor ancak bu fazla yakıt harcamak şeklinde kendini gösteriyor.
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bazıları yakıtın dustugune soyluyorlar buna ne dıyeceksın???
Motor daha guclu olunca kasayı daha rahat hareket ettırdıgınden %5-10 gıbı yakıtın dusebıldıgını ıddıa edıyorlar
Ama bu noktada egzoz emısyonu CO2 salınımı artıyordur tahmınımce...
|
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bende kendisine güveniyordum hatta üşenmeden yaklaşık 30 km yol gidiyordum, geçen şanzıman için servise gittiğimde harun ustanın krank kasnağını orjinal diye yan sanayi takıp orjinal parası aldığını ve servisin orjinal Z rotlarını 70 tl ye değiştirirken harun ustanın yan sanayi z rotlarını 100 tl ye değiştirmesi beni üzdü. 30 tl ye Taktırdığım hız sabitleyiciyi arayıp sorduğumda 120 tl istemesini hiç saymıyorum bile.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Anlasılan bu ustamız adamına gore muamele yapıyor... Dogru bır davranıs olmadıgı kanaatındeyım
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Öyle olduğunu söylüyorlar ancak performans=artı yakıt değilmidir. Tam doğruluğunu bilemiyorum ancak uzun süre kullanımda gerçekten yakıt sarfiyatını düşürmeye yarıyorsa yaptımakta fayda var demektir.
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |