![]() |
|
8 Valf ile 16 Valf Arasındaki Farklar. Resimli |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 Saat 23:32 |
|
Arkadaşlar Bir Çoğumuz Valf Farkını Bir Türlü Anlayamıyorduk Uzun Süren Araştırmalarım Sonucu Bu Bilgilere Ulaşmayı Başardım Hepimize Hayırlı Uğurlu Olsun..
16 Valf ![]() -------------------------------------------------------------------- 8 Valf ![]() 8 VALF = Üstten Tek Eksantrikli (SOHC = Single Over Head Camshaft), her silindir başına 1 Emme ve 1 Eksoz Valfi olan "eski" sistem. 4 Silindirli bir motorda 4 x 2 = 8 Valf 16 VALF = Üstten Çift Eksantrikli (DOHC = Double Over Head Camshaft), her silindir başına 2 Emme ve 2 Eksoz Valfi olan "yeni" sistem. 4 Silindirli bir motorda 4 x 4 = 16 Valf Valflerin sayısı artınca motordaki silindirlere beslenen hava/yakıt karışımı ile silindirlerden tahliye edilen eksoz gazı daha fazla sevk ve tahliye yolu olduğundan motorun performans ve yakıt tüketimi daha istenilen değerlere ulaşıyor. Fakat bazı otomobil fabrikaları halen "eski" sistem motorlar üretmeye devam ediyor çünkü bu motorları üretmek daha ucuz ve yüksek performans aramayana hitap ediyor, ancak her zaman daha az yaktığı da ifade edilemez. |
||
![]() |
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
güzel paylaşım :)
|
||
![]() |
||
|
yasa abı saol bende bunu cok aradım ama bulamadım sunum hos tecrubelı elıne saglık
![]() |
||
![]() |
||
|
Albayım burada hoca duruyor sorsana bana :)) Aynı seylerı ogrencılere anlatıp duruyoruzz...
Bırde OHC motorlar var. Ustten Eksantrıklı Motor anlamında...
Bunun yanında Sılındır Basına 5 supaplı motorlarda var. Mesela Passat 1.8 Turbo makıneler 4 sılındır 20V tır. 3 emıs 2 egzoz...
Yalnız vıdeolar guzel... ![]() Düzenleyen CeCoLi - 07 Haziran 2011 Saat 23:38 |
||
![]() |
||
alisuat ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
|
passatta 8 valf 102 hplık motor vardı 2010 modellerinde simdi ne yaptılar bilmiyorum
|
||
![]() |
||
|
Üstad Baş Tacısın Bilmezmiyim... Maksadım Üyelerimiz Resimli Anlatımlara Daha çok Merak Sarıyor Babında Ufak Bir Tanıtım... Biz Her Zaman Burada Olmayız Belki Ama Emeklerimizden Faydalanan Olur En Azından Usta.. ![]() Senin Yerini Hiç Bir Video Veya Resim Tutamaz Usta...+100 |
||
![]() |
||
|
Estagfurullah saka dıyorum be abı :)) Vıdeolar gercekten cok guzel ve acıklayıcı. Bende de cok seyler varda boyutları buyuk. Merak edebılecek arkadaslar ıcın cok faydalı ![]() Düzenleyen CeCoLi - 07 Haziran 2011 Saat 23:45 |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Çok güzel ve görsel bir paylaşım olmuş.
Teşekkürler. |
||
![]() |
||
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
|
Evet çok güzel paylaşım emeğinize sağlık az önce yanımda bi arkadaş vardı hareketli resim üzerinde ufak bir ders verdim. valflerin ne olduğunu bilmiyomuş :))
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
çok faydalı
![]() |
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
paylaşım için teşekkürler
|
||
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
||
![]() |
||
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
ellerine sağlık çok güze4l bir bilgilendirme olmuş.
|
||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
||
![]() |
||
|
Yararlı Oluyorsak Birbirimize Ne Mutlu Bize |
||
![]() |
||
|
Eyvallah Kardeşim |
||
![]() |
||
|
Gereken Önemi Verdiğiniz İçin Ben Teşekkür Ederim Usta |
||
![]() |
||
|
Eyvallah.. ![]() |
||
![]() |
||
werty ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Haziran - 1987 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: İstanbul/Atalar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
|
çok faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler.
|
||
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15
|
||
![]() |
||
Selim Engin EREN ![]() 2. Vites ![]() ![]() 19 - Aralık - 1971 Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2010 Konum: k.çekmece.ist. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Selim Engin EREN
|
albayım rütbenin hakkını vermiş:)
|
||
peugeot205gtı1.9 amarıcan met. mavi.benzin
|
||
![]() |
||
ErcaNKarşI ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Şubat - 1987 Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2008 Konum: Ankara-A.Paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 548 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErcaNKarşI
|
bu güzel anlatımınla faydalı payşalımın için teşekkür ederim :)
|
||
06 BK 6032 1999 Model 306XS 1.6- Manuel - Gri
Tel : 05334194902 Msn : techno_erc@hotmail.com Desibel Çılgınlığı |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |