![]() |
|
Partner blow of. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Engin Tepe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2011 Saat 23:17 |
Arkadaşlar partner e blow of takılırmı. :) Takılırsa zararı , yararı ne olur. Saygılar...Mesela,
http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=4584&k_id=381&kn=Blow+offDüzenleyen Engin Tepe - 05 Haziran 2011 Saat 23:20 |
|
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|
![]() |
|
dinoco ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
gaza getirir seni devir yapıp ıslık sesi duycam diye sürekli kara duman atarsın :) buda sarfiyatını birazcık arttırır ama keyfiine paha biçilemez.. ama o ses oldugunda hertürlü olucak partner jantıyla lastigiyle yerre alcaklıgıylaki.. off offf off... :) |
|
![]() |
|
Mesut ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Temmuz - 1986 Kayıt Tarihi: 21 Ekim 2010 Konum: İst/Zeytinburnu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 903 |
Bır arkadasımın berlıngosunda var ve bugun vıdeosunu cektım bı ara ... gerekırse bırazdan paylasırım... Bence blowoff takacaksan arabayı hıc olmazsa bırazcık bas derım kuru kuruya bloww magirus gıbı olur :DDD
|
|
____BLUETAZZ___
4. vitese takmak 130 tl, 5. vitese takmak 270 tl eve gelen cezanın surattaki ifadesi paha biçilmez..... |
|
![]() |
|
dinoco ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
bende onu diyorum Mesut.. yani en azından 16'' ofsetli keskin olacak yada sık kollu yakışıklı bir jant.. 5mm yay..
ön tamponda kesinliklle lip olacak.. camlar zindan gibi simsiyahh + bagajda ikitane 38'' kicker punc misali nazar boncukları.. ışıl ışıl capasitörün.. mercekli farlar.. xenonlar.. indash vbvb olacakki blow of eksikmişte oda olmuş tam olmuş olacak :))))))) Düzenleyen dinoco - 06 Haziran 2011 Saat 01:08 |
|
![]() |
|
Engin Tepe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
![]() ![]() ![]() ![]() |
Eyvallah :D blow of degıl sız fena gaza getırıosunuz adamı :D |
|
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|
![]() |
|
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
Mortora yararı vardır ayağımızı gazdan çektiğimizde turbonun yaptığı hava basıncını dışarı atar. Blow of yoksa eğer yada orjinalinde böyle bir ses çıkarmayan sistem yoksa turbo çok yüksek devirlerde çalışır düşünü 4bin devirdeyken ayağımızı gazdan çekiyoruz ve gaz kelebeği kapandı turbo hala bir miktar dönecek ve havayı motora basacak gaz kelebeğinden geri dönüp tekrar turboya gelecek ve turbonun aniden durmasına neden olacak. sonra tekrar gaza bastığımızda turboyu eski hızına ulaştırmak için bi miktar beklemek zorunda kalacaz turbo dizelleri biliyosunuz vites değişimlerinde anlık bayılmayalar olur bu yüzdendir blowof u olanlar bu durumla karşılaşmaz turbodan her zaman tam verimli bir şekilde yararlanırlar. Sonuç blowof bir performans parçasıdır çuf çuf etmesi de ayrı bir zevk. Yalnız tek başına kullanılamaz diye biliyorum bunun la beraber hava filtresi hava girişi ve eksoz hava çıkışı rahatlatılmalı.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Hava fılıtre takvıyesi yapabılırım. zaten 2 500 devrden sonra ıslık sesı cıkıyr egsozdan. em turboyu rhatlatmak ıcın hem cufff sesı ıcın :D
Hava flıtresı ıcın bı onerınz varmı pek bulamadım net te. spor hava flıtresı,
Düzenleyen Engin Tepe - 06 Haziran 2011 Saat 03:57 |
|
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|
![]() |
|
klemann ![]() 1. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
dizel partnerde gaz kelebegi oldugunu soyleyen arkadasım şakamısın sen ;) bov partnerde bi işe yaramaz. ciddi şekilde güç kaybı yaşarsın. kelebek olmadıgı için tüm sistemdeki basınç dışarı cıkar, sonra yeniden gaza bastıgında doldurmaya ugraşır. ayrıca blow off dan yag gelmeside kaçınılmaz bi durum.
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
peki sizce benim yeni kasa jettaya taksam nasıl olur benzınlı tsi motor
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
burda baybars diye bir arkadaş var ondada partner var oda taktırcam diyordu bence bi özel mesaj at ...görüşün.. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Msj attım arkadaşa bı donsun bakalım o neler yapmış.
|
|
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|
![]() |
|
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
Düzenleyen kankam_743 - 06 Haziran 2011 Saat 21:21 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Bİ deniycem herkez için
![]() |
|
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|
![]() |
|
Mesut ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Temmuz - 1986 Kayıt Tarihi: 21 Ekim 2010 Konum: İst/Zeytinburnu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 903 |
oovv konu almıs basını gıdıyor... Ben bı konuuya acıklık geıtrmek ıstıyorum... Blowoff takılı bır aracta ıllakı motora yag atması oluyor bunun onune gecemedıler...Ayrıca turbolu olan tum araclara uygulanabılıyor buda bır gercek.... Aşagıda lınktekı vıdeoda benım aracımı ve cıtreon berlıngoyu gorfebılırsınız.. ıkı aractada blow off var berlongodakı orgınal HKS bendekı replıka HKS ses farkı ıllakı var ama calısma sıstemı aynı... Araç sahıbı yakın arkadasım. kendısıyle b konuyu daha once bırkackere gorustum.. Yag atma olayı ondada var ayrıca untmadan egzosttan sıyah dumnan da atabılırsınız zaman zaman.. motora yag bulasssın ıstemıyorsanız sayet, blowoff takılırken havanın cıktıgı ust kısmının yere dogru bakacak sekılde monte edılmesını soyleyınız... o zaman yerden yukselen ses daha ıyı yankı yapacaktır ve motorunuza yag sıcramayacak dırek yere atacaktır... Araca zararı oldugu soylenmıyor aslında ama tek zararı keseye :)) yakıt alırken artık bırazdaha fazla alacaksınız hepsı bu... ama keyfı sosz... ozellıkle tunellerde ınanılmaz keyıflı oluyor... Uygulama yapacak arkadaslara sımdıden hayırlı olsun... bu arada unutmayın... Replika HKS 200 tl ortalama... MOntajı da 200 250 tl yanı 500 tl yı gozden cıkartmak gerekıyor...
Unutmadan bunuda soylıyım.. MOntaj yapılacaksa eger gıdın parcacıdan yenı bı turbo borusu alın derım... Orgınal borunuzu kestırtmeyın yazık omlasın ben oyle yaptım... I:III Video... http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15383&PID=229729#229729 |
|
____BLUETAZZ___
4. vitese takmak 130 tl, 5. vitese takmak 270 tl eve gelen cezanın surattaki ifadesi paha biçilmez..... |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
sanırım.. pek bı bılgım yok o kadarda.ama turbonun omrunu uzattıgı soylenıyor heryerde, uzatıyor derken ıcerıde kaslan havayı gerı uflemıyormus pervanenın ters donmesını engellıyormus falan fılan... bu konuyla ılgılı bence en ıyı bılgı cecolıde.... Bence cem paşaya danısın derım.. Emın olun geregınden fazla bılgıye sahıp olacaksınızdır...
|
|
____BLUETAZZ___
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Ses fena degil illakı bır takım extra yanı orjınal dışı aksesuar taktıgında jant buyultmk mesela dezavantajları olcak ıllakı. bununda mozot u fazla yakması yag atması. Ama mesut montaj okdr pahalımı ya kendısı kdr. :(
|
|
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|
![]() |
|
Aracımda sadece yay var jantlar degısmedı motordada sadece blowf var ekstradan degısen hıcbırsey yok dıs aksesuar genelde , işçilik konusuna gelınce malesef oyle cok arastırdım 150 ye takarım dıyen de var ama sadece takıyorlar... daha oncede belırttıgım gıbı usta vıdeoyu ızlemıs ve benı tekrar aradı gel kardesım dedı ayar cekelım dedı eksıklerımız olabılır dedı... 250 tl yı verdık ama aldıgım hızmetten memnunum. baska usta takar bırakır sonrası sende... bu arada ıcerıye ben anahtarda cektırdım, ıstedıgım zaman on off modunda kullanabılıyorum :)) |
|
____BLUETAZZ___
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Hee bak bu iyiymiş nasıl yapıldı bu:) yanı bı 500 gözden cıkıcak he :D ya araba gunde 20 km ya yapıo ya yapmıo haftada 2 3 gun oda, gerısı 5 km toplamında ev iş.
|
|
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Bide söyle bişe buldum. Dizel Araçlara Blow off takmaDizellerde karşılaşılan problem araçlarda gaz kelebeği olmadığı için manifold vakumuyla blowoff un açılması sağlanamamaktadır. Şimdi bunu nasıl halledeceğimizi görücez. (Alıntıdır) Düzenleyen Engin Tepe - 07 Haziran 2011 Saat 13:46 |
|
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |