![]() |
|
206 hararet sorunu (çözüldü) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
semih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 321 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 Saat 23:18 |
||
mrb lar 2001 model 1.6 motor 110 hp lik rolland garros sahibiyim aracımın harareti çok yüksek 100 lere çıkıyor araçta 90 lık termostat takılı acaba termostatı 70 lik taksam hararet sorunu ortadan kalkar mı?
saygılarımla.
|
|||
![]() |
|||
mon ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
önümüz yaz 70 lik termostat en doğrusu bence fazla gecikme Allah korusun contayı yakarsın
|
|||
206 2001 1.4 Colorline, Atiker
İlim dahi sanma senindir, Bilim dediğin yalnız Rab içindir. |
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
90 ile 100 arası normaldir. zaten en iyi yakıtı bu sıcaklıkda yakar. eğer termostatı değiştirip motoru daha düşük ısıya indirirseniz yakıtınız artar.
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
semih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 321 |
||
ama hararet yapıcak die korkuyorum çok çabuk ısınıyo 90 da fan açıyo ve soğumasıda güçleşiyor.70 lik taksam acaba 70 de fan açtığında sorun oratadan kalkar mı?sanayiye ustalara göstermeye gidiyorum herkes devir daimde veya radyatörde sorun olduğunu söylüyorlar değişmesi gerektiğini söylüyorlar.bide bilgisayara bağlattım aracı bilgisayarda harareti 96 gösterirken benim aracın harareti 90 derecenin tam üzerinde duruyo.nasıl bi yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim. saygılarımla.
|
|||
![]() |
|||
||
bnide arcımın 100 dereceyide geçip 110 lara çıktığı oluyor.
|
|||
![]() |
|||
mon ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
||
aman hoca yavaş duyanda gerçek sanır nasıl oluyorda en iyi yakıtı motor sıcakken yakıyor? ısınan havanın yoğunluğu azalır. sen bir daha gözden geçir bunu... |
|||
|||
![]() |
|||
||
bence radyatörü bir söküp temizlemekte fayda var bazen blok içinden gelen kreç parçaları radyatötü tıkayabiliyor. |
|||
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
Motor sıcakken diyor, motor sıcak hava alınca demiyor.
|
|||
![]() |
|||
||
aracının hararetı normal. bu motorlar eskı motorlar gıbı degıl. daha sıcak calısır. 100C yı asmıyorsa sorun yok.
benım aracımda 85-100 arasında calısıyor
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
gerçek sıcaklığı ile ibre arasında fark varsa müşür olabilir, yanlışım varsa düzeltin ama benim bildiğim motorun sıcaklığını ölçüp ibreye ileten o.
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
aşil16 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 18 - Mart - 1987 Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2011 Konum: BURSA YILDIRIM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
||
benım hararet sehır ıcınde gezerken 1 ve ıkıncı vıteste 95 ı goruyor bazen 100 ama dusuk vıteste gezdıgım ıcın cıktıgını dusunuyorumarac cok basık oldugu ıcın hızda yapamıyoruz sehır ıcınde
|
|||
5546158013
model 2000 206 xs |
|||
![]() |
|||
||
hararet sorunu mu çözdüm arkadaşlar sonunda devir daim termostatını değiştirdim sorun ortadan kalktı.saygılarımla. |
|||
![]() |
|||
||
hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.saygılarımla.
|
|||
![]() |
|||
gladly ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
||
70 lık termostat mı taktın arkadaşım...
|
|||
![]() |
|||
||
korkulcak bısey yok benım aracım 206 quıksılver 1.6 16v 110hp benzınlı benım arracımda durma anında hararet 100 oluyor arac hareket ettıkten sonra 90 dusuyor bu sıkıntı degıl peugeot larda normal sıkıntı yapmayın ben tatılden geldım esnada antalya 52 derece ıdı ve o sıcakta yola cıktım hararetım 90 nı gecmedı arac yururken durdum esnada anına 100 sıkıntı yapmayın normal
|
|||
![]() |
|||
gladly ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
||
Arkadaşlar bende de 2001 xt var. 1.6 16v 110 BG Bu ani ısınma için termostatı çıkartım suan sorun yok ama termostatı 70 lik taktırmak istedim servisi olmaz diyor.110 luk araç orjinali takılması gerek diyor.Acaba yine 90 lık termostat mı taktırmalıyım yoksa havalar soğuyana kadar termostatsız devam mı? edeyim.teşekkürler.
|
|||
![]() |
|||
||
Motorun o sıcaklıkta calısmasında hıcbır sorun yok. Normalı budur... Termostatı sokmenın hıcbır anlamı yok. Yeterkı motorda bol antıfreeze olsun...
|
|||
![]() |
|||
||
devir daimini değiştirmeni tavsiye ederim.termostatınızda sorun olmadığın göre.
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |