Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 hararet sorunu (çözüldü)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15202
Tarih: 02 Temmuz 2025 Saat 23:13
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 hararet sorunu (çözüldü)
Mesajı Yazan: semih
Konu: 206 hararet sorunu (çözüldü)
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2011 Saat 23:18
mrb lar 2001 model 1.6 motor 110 hp lik rolland garros sahibiyim aracımın harareti çok yüksek 100 lere çıkıyor araçta 90 lık termostat takılı acaba termostatı 70 lik taksam hararet sorunu ortadan kalkar mı?
                                                                                                                                    saygılarımla.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: mon
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2011 Saat 23:24
önümüz yaz 70 lik termostat en doğrusu bence fazla gecikme Allah korusun contayı yakarsın

-------------
206 2001 1.4 Colorline, Atiker

İlim dahi sanma senindir,
Bilim dediğin yalnız Rab içindir.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2011 Saat 23:26
Orjinalini yazan: mon mon Yazdı:

önümüz yaz 70 lik termostat en doğrusu bence fazla gecikme Allah korusun contayı yakarsın

90 ile 100 arası normaldir. zaten en iyi yakıtı bu sıcaklıkda yakar. eğer termostatı değiştirip motoru daha düşük ısıya indirirseniz yakıtınız artar.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2011 Saat 23:30
ama hararet yapıcak die korkuyorum çok çabuk ısınıyo 90 da fan açıyo ve soğumasıda güçleşiyor.70 lik taksam acaba 70 de fan açtığında sorun oratadan kalkar mı?sanayiye ustalara göstermeye gidiyorum herkes devir daimde veya radyatörde sorun olduğunu söylüyorlar değişmesi gerektiğini söylüyorlar.bide bilgisayara bağlattım aracı bilgisayarda harareti 96 gösterirken benim aracın harareti 90 derecenin tam üzerinde duruyo.nasıl bi yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim. saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2011 Saat 23:31
bnide arcımın 100 dereceyide geçip 110 lara çıktığı oluyor.

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2011 Saat 23:38
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

90 ile 100 arası normaldir. zaten en iyi yakıtı bu sıcaklıkda yakar. eğer termostatı değiştirip motoru daha düşük ısıya indirirseniz yakıtınız artar.

aman hoca yavaş duyanda gerçek sanır nasıl oluyorda en iyi yakıtı motor sıcakken yakıyor? ısınan havanın yoğunluğu azalır. sen bir daha gözden geçir bunu...

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2011 Saat 23:43
Orjinalini yazan: semih semih Yazdı:

ama hararet yapıcak die korkuyorum çok çabuk ısınıyo 90 da fan açıyo ve soğumasıda güçleşiyor.70 lik taksam acaba 70 de fan açtığında sorun oratadan kalkar mı?sanayiye ustalara göstermeye gidiyorum herkes devir daimde veya radyatörde sorun olduğunu söylüyorlar değişmesi gerektiğini söylüyorlar.bide bilgisayara bağlattım aracı bilgisayarda harareti 96 gösterirken benim aracın harareti 90 derecenin tam üzerinde duruyo.nasıl bi yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim. saygılarımla.

bence radyatörü bir söküp temizlemekte fayda var bazen blok içinden gelen kreç parçaları radyatötü tıkayabiliyor.

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 09:47
Motor sıcakken diyor, motor sıcak hava alınca demiyor.

Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

aman hoca yavaş duyanda gerçek sanır nasıl oluyorda en iyi yakıtı motor sıcakken yakıyor? ısınan havanın yoğunluğu azalır. sen bir daha gözden geçir bunu...

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 10:41
aracının hararetı normal. bu motorlar eskı motorlar gıbı degıl. daha sıcak calısır. 100C yı asmıyorsa sorun yok.

benım aracımda 85-100 arasında calısıyor

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 10:52

gerçek sıcaklığı ile ibre arasında fark varsa müşür olabilir, yanlışım varsa düzeltin ama benim bildiğim motorun sıcaklığını ölçüp ibreye ileten o.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: aşil16
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2011 Saat 13:01
benım hararet sehır ıcınde gezerken 1 ve ıkıncı vıteste 95 ı goruyor bazen 100 ama dusuk vıteste gezdıgım ıcın cıktıgını dusunuyorumarac cok basık oldugu ıcın hızda yapamıyoruz sehır ıcınde 

-------------
5546158013
model 2000
206 xs

Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2011 Saat 22:36

hararet sorunu mu çözdüm arkadaşlar sonunda devir daim termostatını değiştirdim sorun ortadan kalktı.saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2011 Saat 22:36
hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.saygılarımla.

Mesajı Yazan: gladly
Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2011 Saat 08:46
70 lık termostat mı taktın arkadaşım...

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2011 Saat 12:03

korkulcak bısey yok benım aracım 206 quıksılver 1.6 16v 110hp benzınlı benım arracımda durma anında hararet 100 oluyor arac hareket ettıkten sonra 90 dusuyor bu sıkıntı degıl peugeot larda normal sıkıntı yapmayın ben tatılden geldım esnada antalya 52 derece ıdı ve o sıcakta yola cıktım hararetım 90 nı gecmedı arac yururken durdum esnada anına 100 sıkıntı yapmayın normal

Mesajı Yazan: gladly
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2011 Saat 13:16
Arkadaşlar bende de 2001 xt var. 1.6 16v 110 BG Bu ani ısınma için termostatı çıkartım suan sorun yok ama termostatı 70 lik taktırmak istedim servisi olmaz diyor.110 luk araç orjinali takılması gerek diyor.Acaba yine 90 lık termostat mı taktırmalıyım yoksa havalar soğuyana kadar termostatsız devam mı? edeyim.teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2011 Saat 15:13
Orjinalini yazan: gladly gladly Yazdı:

Arkadaşlar bende de 2001 xt var. 1.6 16v 110 BG Bu ani ısınma için termostatı çıkartım suan sorun yok ama termostatı 70 lik taktırmak istedim servisi olmaz diyor.110 luk araç orjinali takılması gerek diyor.Acaba yine 90 lık termostat mı taktırmalıyım yoksa havalar soğuyana kadar termostatsız devam mı? edeyim.teşekkürler.

Motorun o sıcaklıkta calısmasında hıcbır sorun yok. Normalı budur... Termostatı sokmenın hıcbır anlamı yok. Yeterkı motorda bol antıfreeze olsun...

Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2011 Saat 17:21
devir daimini değiştirmeni tavsiye ederim.termostatınızda sorun olmadığın göre.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net