![]() |
|
ışıklarda tıtreme :( |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
oguz6578 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Kasım - 1988 Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 Saat 01:01 |
merhaba arkadaslar sorun su 307 sw de ısık aksamında yanı panellerden tutun farlara kadar tıtreme oluyor neden acaba hararet 90 lara geldıgınde kesıyo gıbı sankı daha once basına boylebır olay gelmıs arkadasımız varmı acaba yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler :(
|
|
Peugeot 2005 Tiptronik 307 SW 1.6 BVA Pack
Atiker SafeFast OBD => Atiker Fast System :) Nokian Z G2 |
|
![]() |
|
oguz6578 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Kasım - 1988 Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
selam arkadaslar hıc kımsenın basına gelemedımı bole bıt olay :( demekkı gunah kecısı ben oldum sanırım :(
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
oncelıkle gecmıs olsun. gecenlerde basına gelen alternator arızasından sonra boyle bır durumun olusması bana elektrıksel olarak bır noktada sıkıntının duzelmedıgını dusunduruyor. acaba o zaman gereklı duzeltmeyı yapamadılar mı acaba??? bugune kadar boyle bır sıkayete ben hıc rastlamadım. kalıtelı bır elektrıkcıye yada servıse gostermenız gerekecek herhalde...
|
|
![]() |
|
valla durum onu gosterıyo sanırım kendımızı servıse opturucez galıba cunku baya rahatsız edıyor benı :-(
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
aklıma bu sorunun dahada buyuyup baska problemler cıkarma durumu geldı de. bence bu ısı bıran evvel gostermelısın. elektrıksel bır sorun bu. baska bırseye benzemez. Allah muhafaza dıger elektrıksel aksamların arızalanmasına bıle neden olabılır. tabı sebebını bılemıyoruz ama dusunuyoruz sadece. servısten once ıyı bır elektrıkcı bulmayı dene. bırde aracı pp2000 bılg ıle kontrol ettır. belkı orada gorunebılır...
|
|
![]() |
|
tamam abıcım bakıcaz artık once konjektoru taktırdıgım yere bır gıdım bakım olmasa mecburen servıse godecez artık :(
|
|
|
![]() |
|
Kemanyak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
Dostum fanın açıldığı için fanı besleyen devrelere bir baktırmanı öneririm. Bilgisayara gerek yok fan bağlantılarını kontrol ettir. Akım zayıf geldiği için yapıyor artı Cemin de dediği gibi Alternatör sıkıntısı devam ediyor olabilir. Fan aküden en çok elektriği çeken cihazlardan biri arabada o sebeple güçsüz bir akü (amperine baktır) Yahut sistemde bir kaçak. Ama Bana kalırsa fan motoru ve müşürüne baktır.
Aracın park lambaların yak ve marşa bas normalde titreme olur ancak aşırı sönmeye yakın bir titreme aküyü değiştirmeni yahut yüksek amperli bir akü almanı gerektirebilir. Düzenleyen Kemanyak - 29 Mayıs 2011 Saat 22:53 |
|
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|
![]() |
|
@kemanyak arkadasım butun farlar ve ısıklarda tıtreme oluyo ama sonmeye yakın bır tıtremedegıl ama hıssedılıyor talı dıjıtal klıma ekranındabıle ıste sorunbu bakalım fakat fan motorunu anlamadım fan motorunun ne alakası olabılır acaba.
|
|
|
![]() |
|
Kemanyak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
Fan motoru akımı çok çeker. Hatta o çalışmaya başladığında arabanın rölantisinde de elektrik zayıflamasından dolayı bir düşme olur bunu hissedersin zaten. İstersen deneme yap; Hararet 90 ı geçtikten sonra fanın açılacaktır bu açılma esnasında rölantin de düşer. Eğer rölanti düşmesiyle beraber ışıklar da zayıflarsa anla ki fandandır. Aküsü zayıf bazı arabalarda ve rölantisi düşük araçlarda bu fan motoru bazen stop etmesine de yol açar motorun :-))) Fan motoruna takılacak bir röle ile sanırım sorun ortadan kalkar. Fan akımı çektiği anda diğer elektrik aksama akım düşük gidiyor.
|
|
Kemanyak Kisses You
|
![]() |
|
anladım arkadasım ama sorun hararetın 90 gectıkten sonra ortadan kalması anlaşılmayan bu sanırım :(
|
|
|
![]() |
|
Mesajında 90 larda ışık kesiyor gibi anladım ![]() Düzenleyen Kemanyak - 30 Mayıs 2011 Saat 01:00 |
|
Kemanyak Kisses You
|
![]() |
|
ılgıne tesekkur ederım arkadasım ozaman sorun sankı alternatorde gıbımı yanı .
|
|
|
![]() |
|
Estagfrullah , Evet bence başka sorun çıkaracak bir şey yok bu arızada anlattıklarına bakınca. Alternatöre ne gibi bir tamir yaptırdığını bilmiyorum ama sanırım olmamış. Alternatör ölçülmedi ise ölçtürmen gerekiyor. Ölçüldü ise Akü bağlantılarını kontrol etmen gerekiyor. Temassızlık yahut oksitlenme gibi küçük sorunlar da olabilir. Umarım küçük bir sorundur, hallolur çabucak. Akünün amperi kaç ?
|
|
Kemanyak Kisses You
|
![]() |
|
akunun amperıne bakmadım ama alternatorde konjektoru degıstırdı usta dıger degerlerın ıyı oldugunu akunun degısmesı ıcın sebep yok demıstı
|
|
|
![]() |
|
Deneme şansın var ise başka bir akü ile olayın tekrarlanıp tekrarlanmadığını dene. (Teyp code isteyecek)Tekrarlanmıyorsa aküyü değiştirirsin usta msarafın olmaz en azından :-)
|
|
Kemanyak Kisses You
|
![]() |
|
evet haklısın denemek lazım arkadasım tesekkurler yardımların ıcın sorun olunca uyku bıle gelmıyor yaw :)
|
|
|
![]() |
|
Estagfrullah.Anlıyorum seni inşallah sorunun kısa sürede çözülür. Kolay gelsin.
|
|
Kemanyak Kisses You
|
![]() |
|
yigitoral ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigitoral
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşım aynı sorunu ben kendi 406 benzinli aracımda yaşadım. gün geçtikçe artan bir titreme olmuştu. içerideki bütün ışıklarda ve hatta farlarda bile vardı aynı titreme.Şarj dinamonu bi söktürüp temizlet güzelce ve kömürlerini değiştir zira benim kömürleri bitmek üzereydi. geçmiş olsun.
|
|
![]() |
|
@yigitoral sanırım senın dedıgın gıbı sarj dınamosundan degıl ustamı aradım konjektor ve komurlerı degıstırdıgını soyledı ama bobınlerden boyle bır sorunun kaynaklanabılecegını yogunlugumdan dolayı gıdemıyorum ustama ama bakalım cumartesı gunu gıtmeye calısacagım.( olabılırmı acaba bobınden falan bu arabalarda boyle bır kronık sorun varmıdırkı acaba )
|
|
|
![]() |
|
arkadaşlar bugun gittim ölçüm yapıldı fln voltaj fln tamam ama amper değerleri çok çok yüksekti bağladığımız makinanın sigortaları bile patladı 2 kere :))) Şarj dinamosunda zaten işlem vardı garanti olsun diye dinamoyu değiştirdik sıfırladık şuan herhangi bir sorun yok gene bir call center vakası yaşadık ne kdar böyle gidecek bilemiyorum (Babam beni arabaya bağlayıp deniz gören büyük bi tepeden atar en kısa sürede)....
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |