Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ışıklarda tıtreme :(

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15181
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 15:17
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: ışıklarda tıtreme :(
Mesajı Yazan: oguz6578
Konu: ışıklarda tıtreme :(
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2011 Saat 01:01
merhaba arkadaslar sorun su 307 sw de ısık aksamında  yanı panellerden tutun farlara kadar tıtreme oluyor  neden acaba hararet 90 lara  geldıgınde kesıyo gıbı sankı daha once  basına boylebır olay gelmıs arkadasımız varmı acaba  yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler :(

-------------
Peugeot 2005 Tiptronik 307 SW 1.6 BVA Pack
Atiker SafeFast OBD => Atiker Fast System :)
Nokian Z G2

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2011 Saat 21:04
selam arkadaslar hıc kımsenın basına gelemedımı bole bıt olay :(  demekkı gunah kecısı ben oldum sanırım :(

-------------
Nokian Z G2

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2011 Saat 21:10

oncelıkle gecmıs olsun. gecenlerde basına gelen alternator arızasından sonra boyle bır durumun olusması bana elektrıksel olarak bır noktada sıkıntının duzelmedıgını dusunduruyor. acaba o zaman gereklı duzeltmeyı yapamadılar mı acaba???

bugune kadar boyle bır sıkayete ben hıc rastlamadım. kalıtelı bır elektrıkcıye yada servıse gostermenız gerekecek herhalde...

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2011 Saat 21:15
valla durum onu gosterıyo sanırım kendımızı servıse opturucez galıba cunku baya rahatsız edıyor benı :-(

-------------
Nokian Z G2

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2011 Saat 21:18
aklıma bu sorunun dahada buyuyup baska problemler cıkarma durumu geldı de. bence bu ısı bıran evvel gostermelısın. elektrıksel bır sorun bu. baska bırseye benzemez. Allah muhafaza dıger elektrıksel aksamların arızalanmasına bıle neden olabılır. tabı sebebını bılemıyoruz ama dusunuyoruz sadece. servısten once ıyı bır elektrıkcı bulmayı dene. bırde aracı pp2000 bılg ıle kontrol ettır. belkı orada gorunebılır...

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2011 Saat 21:23
tamam abıcım bakıcaz artık once konjektoru taktırdıgım yere bır gıdım bakım olmasa mecburen servıse godecez artık :(

-------------
Nokian Z G2

Mesajı Yazan: Kemanyak
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2011 Saat 22:49
Dostum fanın açıldığı için fanı besleyen devrelere bir baktırmanı öneririm. Bilgisayara gerek yok fan bağlantılarını kontrol ettir. Akım zayıf geldiği için yapıyor artı Cemin de dediği gibi Alternatör sıkıntısı devam ediyor olabilir. Fan aküden en çok elektriği çeken cihazlardan biri arabada o sebeple güçsüz bir akü (amperine baktır) Yahut sistemde bir kaçak. Ama Bana kalırsa fan motoru ve müşürüne baktır.

Aracın park lambaların yak ve marşa bas normalde titreme olur ancak aşırı sönmeye yakın bir titreme aküyü değiştirmeni yahut yüksek amperli bir akü almanı gerektirebilir.

-------------
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008

Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2011 Saat 23:43
@kemanyak arkadasım  butun farlar ve ısıklarda tıtreme oluyo ama sonmeye yakın bır tıtremedegıl ama hıssedılıyor talı dıjıtal klıma ekranındabıle ıste sorunbu bakalım  fakat fan motorunu anlamadım fan motorunun ne alakası olabılır acaba.

-------------
Nokian Z G2

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 00:45
Fan motoru akımı çok çeker. Hatta o çalışmaya başladığında arabanın rölantisinde de elektrik zayıflamasından dolayı bir düşme olur bunu hissedersin zaten. İstersen deneme yap; Hararet 90 ı geçtikten sonra fanın açılacaktır bu açılma esnasında rölantin de düşer. Eğer rölanti düşmesiyle beraber ışıklar da zayıflarsa anla ki fandandır. Aküsü zayıf bazı arabalarda ve rölantisi düşük araçlarda bu fan motoru bazen stop etmesine de yol açar motorun :-))) Fan motoruna takılacak bir röle ile sanırım sorun ortadan kalkar. Fan akımı çektiği anda diğer elektrik aksama akım düşük gidiyor.

-------------
Kemanyak Kisses You

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 00:51
anladım arkadasım ama sorun  hararetın 90 gectıkten sonra ortadan kalması anlaşılmayan bu sanırım :(

-------------
Nokian Z G2

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 00:58
Orjinalini yazan: oguz6578 oguz6578 Yazdı:

merhaba arkadaslar sorun su 307 sw de ısık aksamında  yanı panellerden tutun farlara kadar tıtreme oluyor  neden acaba hararet 90 lara  geldıgınde kesıyo gıbı sankı daha once  basına boylebır olay gelmıs arkadasımız varmı acaba  yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler :(

Mesajında 90 larda ışık kesiyor gibi anladım Sırıtma pardon. Devir arttıkça Devirli dönen alternatörün elektriği yetiştirebiliyor ondan kesiyor olabilir. Durduğu yerde hararet 90 a geliyor da o zaman kesiyorsa durum farklı, alternatör sorunun da Cemin dediği gibi çözülmemiş olabilir.

-------------
Kemanyak Kisses You

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 01:01
ılgıne tesekkur ederım arkadasım ozaman sorun sankı alternatorde gıbımı yanı .

-------------
Nokian Z G2

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 01:07
Estagfrullah , Evet bence başka sorun çıkaracak bir şey yok bu arızada anlattıklarına bakınca. Alternatöre ne gibi bir tamir yaptırdığını bilmiyorum ama sanırım olmamış. Alternatör ölçülmedi ise ölçtürmen gerekiyor. Ölçüldü ise Akü bağlantılarını kontrol etmen gerekiyor. Temassızlık yahut oksitlenme gibi küçük sorunlar da olabilir. Umarım küçük bir sorundur, hallolur çabucak. Akünün amperi kaç ?

-------------
Kemanyak Kisses You

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 01:10
akunun amperıne bakmadım ama alternatorde konjektoru degıstırdı usta  dıger degerlerın ıyı oldugunu akunun degısmesı ıcın sebep yok demıstı 

-------------
Nokian Z G2

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 01:18
Deneme şansın var ise başka bir akü ile olayın tekrarlanıp tekrarlanmadığını dene. (Teyp code isteyecek)Tekrarlanmıyorsa aküyü değiştirirsin usta msarafın olmaz en azından :-)

-------------
Kemanyak Kisses You

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 01:21
evet haklısın denemek lazım arkadasım tesekkurler yardımların ıcın sorun olunca uyku bıle gelmıyor yaw :)

-------------
Nokian Z G2

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 01:28
Estagfrullah.Anlıyorum seni inşallah sorunun kısa sürede çözülür. Kolay gelsin.

-------------
Kemanyak Kisses You

Mesajı Yazan: yigitoral
Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 05:53
arkadaşım aynı sorunu ben kendi 406 benzinli aracımda yaşadım. gün geçtikçe artan bir titreme olmuştu. içerideki bütün ışıklarda ve hatta farlarda bile vardı aynı titreme.Şarj dinamonu bi söktürüp temizlet güzelce ve kömürlerini değiştir zira benim kömürleri bitmek üzereydi. geçmiş olsun.

Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 23:06
@yigitoral sanırım senın dedıgın gıbı sarj dınamosundan degıl ustamı aradım  konjektor ve komurlerı  degıstırdıgını soyledı ama bobınlerden boyle bır sorunun  kaynaklanabılecegını yogunlugumdan dolayı gıdemıyorum ustama ama bakalım cumartesı gunu gıtmeye calısacagım.( olabılırmı acaba bobınden falan bu arabalarda boyle bır kronık sorun varmıdırkı acaba ) 

-------------
Nokian Z G2

Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2011 Saat 18:58
arkadaşlar bugun gittim ölçüm yapıldı fln voltaj fln tamam ama amper değerleri çok çok yüksekti bağladığımız makinanın sigortaları bile patladı 2 kere :)))  Şarj dinamosunda zaten işlem vardı garanti olsun diye dinamoyu değiştirdik sıfırladık şuan herhangi bir sorun yok gene bir call center vakası yaşadık ne kdar böyle gidecek bilemiyorum (Babam beni arabaya bağlayıp deniz gören büyük bi tepeden atar en kısa sürede)....

-------------
Nokian Z G2

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2011 Saat 19:17
geçmiş olsun. sorun senin ustanmış o zaman

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 02:17
Orjinalini yazan: oguz6578 oguz6578 Yazdı:

arkadaşlar bugun gittim ölçüm yapıldı fln voltaj fln tamam ama amper değerleri çok çok yüksekti bağladığımız makinanın sigortaları bile patladı 2 kere :)))  Şarj dinamosunda zaten işlem vardı garanti olsun diye dinamoyu değiştirdik sıfırladık şuan herhangi bir sorun yok gene bir call center vakası yaşadık ne kdar böyle gidecek bilemiyorum (Babam beni arabaya bağlayıp deniz gören büyük bi tepeden atar en kısa sürede)....

Geçmiş olsun sorun çözüldü ne güzel Sırıtma Baban konusunda peugeot kullanıyorsan kendini sağlama alacaksın arkadaş Sırıtma

-------------
Kemanyak Kisses You

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 09:39
Araçta tekleme flnda vardı benzindede yapıyordu gaz dadayapıyordu oda düzeldi onuda yapmıyor şimdi... Babam hala öyle bişey yoktuki diyor rolanti düşük diyordu ama önceden öyle bişey yapmıyordu :)))))

-------------
Nokian Z G2

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 10:36
rolantının dusuk olması normal. az benzın tuketmek ıcın bılınclı yapılmıs bır uygulama oldugunu dusunuyorum. gaz ver bırak sonra rolantı yumusakca ıyıce dusuyor. mesela corolla vvtı da aynı sekılde neredeyse 600 devırde calısıyor.

alternator degısınce butun problemler duzeldı mı ???

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2011 Saat 11:02
Alternatör değişince o tekleme sorunuda kalktı şanzıman beynide güncellendi şuan herhangi tekleme görmedim arada bi(2 kere oldu) çalıştırırken gazı yedikten sonra stop ediyordu onuda yapmıyor zaten yeter artık bir sorun daha vermesin makina bıktık... Bu gidişle bütün aracı sıfırlıyıcaz...

-------------
Nokian Z G2

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net