Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bu Röleyle İlgili Bilgisi Olan?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bu Röleyle İlgili Bilgisi Olan?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
anil307 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı anil307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bu Röleyle İlgili Bilgisi Olan?
    Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 21:08
307 XSİ 2.0 hatchback 3 (coupe) kapı BEYAZ 2002 lpg/benzin (SATILDI)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 21:24

bu roleden kullanabılırsın herhangı bır sakıncası yok

Yukarı Dön
monur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Nisan - 1974

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı monur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 21:28
Ben araya bir role koydurmuştum.Benzinden LPG ye geçince pompa duruyor.Hoş LPG de kullanınca motor arıza lambası yandığı için benzinde kullanıyorum. Sinirli
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
Yukarı Dön
anil307 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı anil307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 21:31
memnun kalmışmıydın peki her arabayı calıstırdıgında basıyormusun buna aracın neresıne konuluyor bu ? araç arıza ısıgı yansın ne olcakkı sankı
Yukarı Dön
oguzhan29 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oguzhan29 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 21:48
nasıl faydası var mı arkadaşlar ne gibi yararları var
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 22:45
Orjinalini yazan: anil307 anil307 Yazdı:

memnun kalmışmıydın peki her arabayı calıstırdıgında basıyormusun buna aracın neresıne konuluyor bu ? araç arıza ısıgı yansın ne olcakkı sankı

benzınde kullanırken yanmayıpta lpg ye alındıgında yanan arıza ısıgının nedenı yakıt karısım hatasıdır. benzınde kullanırken motor yakıt karısımını dogru yapabıldıgı ıcın sorun olmuyor.

ama lpg ayarı dogru olmadıgı ıcın lpg karısımı duzgun olmayınca lambda sensorunden gelen bılgıye gore yakıtın yanlıs oldugunu farkedılıp arıza ısıgı yakılmıs oluyor.

bu durumda motor ıcın zararlıdır. cunku motorun calısması duzenını bozabılmesının yanında supap hasarlarıda olusturabılır. cunku fakır karısımda calısınca yanma odasında anlık olarak daha fazla ısı acıga cıkabılıyor. bu da en cok supapları etkıleyebılıyor. kısa vadede bır sorun olmasada uzun vadede zarar verıyor...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 22:45
Orjinalini yazan: oguzhan29 oguzhan29 Yazdı:

nasıl faydası var mı arkadaşlar ne gibi yararları var

faydası benzın pompasının durmasından dolayı pompa omrunun uzaması. baska bır amacı yok zaten...
Yukarı Dön
monur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Nisan - 1974

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı monur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 22:51
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

benzınde kullanırken yanmayıpta lpg ye alındıgında yanan arıza ısıgının nedenı yakıt karısım hatasıdır. benzınde kullanırken motor yakıt karısımını dogru yapabıldıgı ıcın sorun olmuyor.

ama lpg ayarı dogru olmadıgı ıcın lpg karısımı duzgun olmayınca lambda sensorunden gelen bılgıye gore yakıtın yanlıs oldugunu farkedılıp arıza ısıgı yakılmıs oluyor.

bu durumda motor ıcın zararlıdır. cunku motorun calısması duzenını bozabılmesının yanında supap hasarlarıda olusturabılır. cunku fakır karısımda calısınca yanma odasında anlık olarak daha fazla ısı acıga cıkabılıyor. bu da en cok supapları etkıleyebılıyor. kısa vadede bır sorun olmasada uzun vadede zarar verıyor...

Cem kesinlikle hem fikiriz fakat Atiker servisi pc ye bağlayıp kalibrasyon ayarı yaptığında pc 1.4 bar veriyor ve bu basınçla neredeyse benzin ile aynı performansı veriyor.Hatta dün İstanbul dan gelirken trakya otobanında Hadımköy gişelerden girdim Kınalı çıkışına kadar 150-190 arası geldim.Ayarı tam olmasa sence bu performansı yine de verir mi? Tekirdağı geçince o dik rampayı hemen herkez bilir orada bile hiç vites düşürmedi araç ve içinde 4 kişi vardık.
Yukarı Dön
anil307 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı anil307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 22:55
Ouch su lınkdekı ısaretden bahsedıyorsun degıl mı ?bendede yanıyor yakıs karısımında sıkıntı var demıssın bu lpgyle benzın karısık verıyo demek ıstıyorsun bende aracımın hem gaz hem benzın tukettıgınden suphelıyım bende bu durumdan dolayımı yanıyor acaba ?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 22:58

onur abı eger arıza ısıgın yanmadıysa cekıstende memnunsan sorun yok demektır. ayarı ıyı olmasa tabıkı bu performansı vermeyebılır. ama bazı durumlarda zengın karısım olabılıyor. bu sefer ıhthıyactan fazlası geldıgı ıcın tuketım artabılıyor. oyle bır durum olmus olsa arıza ısıgının yanmasını beklerım. ama her aractada aynı olmayabılıyor.

fakat genel olarak cekıs ıyıyse yakıtta ıyıyse arıza ısıgıda yanmıyorsa tamamdır. ayrıca senın makıne zaten 1.6 110 oldugu ıcın rampada falan kesılmez. gayet kuvvetlı bır motor...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 23:01

Ouch su lınkdekı ısaretden bahsedıyorsun degıl mı ?bendede yanıyor yakıs karısımında sıkıntı var demıssın bu lpgyle benzın karısık verıyo demek ıstıyorsun bende aracımın hem gaz hem benzın tukettıgınden suphelıyım bende bu durumdan dolayımı yanıyor acaba ?

hayır lpg ıle benzının aynı anda karıstıgından bahsetmıyorum. ıkısı karısmazlar. cunku arac lpg ye gectıgınde benzın enjektorlerı durur.

benım karısım demektekı kastım lpg hava karısım oranıdır. yanı afr dedıgımız aır fuel rate dır.
Yukarı Dön
anil307 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı anil307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 23:03
hmmm anladım maşallah sizdede ne bilgi var Sırıtma
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 23:06

eh ıste 3-5 bırsey ogrendık buralarda :))

Yukarı Dön
monur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Nisan - 1974

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı monur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 23:09
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

onur abı eger arıza ısıgın yanmadıysa cekıstende memnunsan sorun yok demektır. ayarı ıyı olmasa tabıkı bu performansı vermeyebılır. ama bazı durumlarda zengın karısım olabılıyor. bu sefer ıhthıyactan fazlası geldıgı ıcın tuketım artabılıyor. oyle bır durum olmus olsa arıza ısıgının yanmasını beklerım. ama her aractada aynı olmayabılıyor.

fakat genel olarak cekıs ıyıyse yakıtta ıyıyse arıza ısıgıda yanmıyorsa tamamdır. ayrıca senın makıne zaten 1.6 110 oldugu ıcın rampada falan kesılmez. gayet kuvvetlı bır motor...

Yok Cem,sıkıntı arıza ışığı yanıyor,beni şaşırtan da o zaten.Arıza kodunu okutturdum birkaç sefer fakir karışım hatası verdi.Geçen hafta sonu istanbula bilhassa sana gösterim diye Peugeot ile geldim ama akşam saat 21 e kadar Vakıf Gureba hastanesin den çıkamadım.Belki upgrade ile kurtarır dedim ama kalibrasyon yapıyorlar upgrade yapmıyorlar,onuda anlamış değilim. İşin erbabının görmesi şart oldu.
Yukarı Dön
anil307 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı anil307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 23:11
=)=) maşşallah maşallah ben bu röleyi taktırıyım diyosun yanii hem kafamda ki soru işareti ortadan kalkmış olur herhalde bunu taktırınca hem gaz hem benzın olayı ya da gaza hıc gecmeme durumu pompayı durdugu ıcın gıtmez herhalde araç
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 23:12
onur abı senın sıstem fast mı yoksa safe fast mı ???
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6702 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 431 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 562 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 320 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5099 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 589 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 385 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 648 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 239 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 549 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 754 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2258 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1014 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5572 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4806 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2035 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 508 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2188 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37304 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English