![]() |
|
Servise giren araçın sorunu çözülemedi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
naksi ![]() 2. Vites ![]() 01 - Ocak - 1978 Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 19:23 |
2004 307 otomatik aracım var arac genelde gaza yuklendiginde baygınken ve özellikle 2. vitesde önden fışşş die bir ses gelio ve çekişten dusuyor zamanla kendine gelip şahlanıyor ..
aracı özel pejo servisine goturdum bilgisayara bagladı şanzuman elektovanaları degişcek dedi ok dedim vanalar degişti şanzuman yağı değişti ama sorun değişmedi :((( ses ve sorun hala var neyse sonra bakacagız dediler beni aradılar emme manifoltu kaçırıyor dediler değişcek tamam ses gitsin yeterki dedim. o da deişti ... lpg vardı araçta lpg sistemide göçtü arac benzinli şimdi :) ama hala sorun devam ediyor.. o kadar masraf ve hala aynı moralım sıfır... nedi bu ses yaaa bilen söylesin :) |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
böyle şeyler özel servise götürülür mü istanbulun neresindensin? otomatik şanzımanın elektro vanaları kesinlikle yetkili serviste değişmesi ve değiştiğinde vanaların kodunun tanıtılması lazım. Özel serviste nekadar verdin
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
naksi sana dedım gıbı aynı sorun bendede var ama kıbrısta oldugum ıcın cozemıyorum ankaraya donunce komple bakıma gırıcek araba ben bulurum ıns sorunu 2. viteste gazı zor alıyo sankı ve fışşş dıye ses cıkarmaya baslıyo
|
|
![]() |
|
naksi ![]() 2. Vites ![]() 01 - Ocak - 1978 Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
berk kardeş evet aynı sorun ama sen sakın emme menifoltu derlerse degiştirme ya arac aslında normal kulanılıyo ama şahlanma yok arabada hele 2. viteste gaza asılınca fışşşşşşş edip duruyo sonra kendine gelip şahlanıyor
ya özel servis ama pejo citroen servisi yetkili servis aracım lpg li oldugu için içeri almadılar :( |
|
![]() |
|
Metin kardeş senin önerin nedir ?
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
benimde aracım lpg li olduğu için almıyorlardı, veliefendi hipodromunun oradaki berke ile görüştüm araçda lpg sistemi ile alakası olan parçalara bakmadıklarını çünkü arıza tespitinde lpg ile çalışan parçaların yanılttığını, onun dışında aracımı kabul edebileceklerini söylediler bende şanzman için gittiğim için baktılar garantili olarak bakımını yaptılar.
ayrıca müşteri memnuniyetleri çok iyi ben çok memnun kaldım, pazar günleride çalışıyorlar onlara bir git istersen ben pendikden kalktım gittim ve gittiğime de değdi.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
valla naksi bence konvektor felan olabılır yada hıdrolıkte sorun olabılır sanzımanda manıfoldla alakası olcagını sanmıyorum cunku sanzıman kacırma yapıyo yeterı kadar basınc gelmıyo bence
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
bir kaç hafta önce de konu açmıştınız orayada yazmıştım.Bu yaptırdığınız işlemlerle hem paranıza yazık etmişsiniz hemde zamanınıza. Sorununuzun 3 nedeni var 1- hidrolik ünitede 2. vites selonoidi (basınç selonoidleri ile karıştırmayın) 2-tork konverter plakaları. 3-disk balatalar
Bence bir yetkili servise gidip bütün selonoid basınçlarına baktırın.Ünite üzerinde sadece bir selonoidi değiştirme şansınız yok,diğerlerinin hepsi değişebilir.
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
monur kardeş ne kadar tutar bu dediklerin ?
|
|
![]() |
|
ve ayrıca samzuman komple sokulecekmi yoksa sadece hidrolik blokmu sokulecek ?
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Hidrolik beyin komple değişirse orjinal servis fiyatı (ben değiştirdim) 1300 tl, çıkması 200-500 tl arası değişir.Konverter çıkarsa orjinal 800 tl revizyonlusu 300-500 arası bulunabilir, balatalar çıkarsa (ümidim son 2 şıkkın çıkmaması yönünde) onlarda 60 Euro.Tabi bunlar sadece parça fiyatlarıydı 2 ay evvel bunlara birde işçilik binecek.Ben bunlara ilavaten bir iki parça daha değiştirtmiştim işçilik içinde 3800 tl hesap çıktı.
|
|
|
|
![]() |
|
Beyin dışında şanzıman mecbur iniyor.
|
|
|
|
![]() |
|
monur demekki sende aynı sorunu yasadın ve basına bunlar geldi ?
|
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
kardeşim umarım sorunun en kısa sürede çözülür ama bunlar nasıl servis arkadaşlar sorun bulamıyorlar o değişecek bu değişecek
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
|
sanırım havadan valfler ve yağ degişti şanzumanın birde emme menifoltu
ayrıca manifolt deiştiği için birde manifolta lpg taktırcaz nasıl iş anlamadım |
|
![]() |
|
Aslında tam olarak benim sorunum bunlar değildi. Benim sıkıntım geri vites bandları ve basınç selonoidinin biri açık devre vermişti.Fakat ben hazır içi açılmışken yarım revizyon gibi bir şey yaptırdım. 20 senedir otomatik şanzıman kullanıyorum ve çok çeşitli arızalarına şahit oldum.Dolayısıyla ister istemez bu süre içinde otomatik şanzımanın yaptığı arızalarıda artık kendim çözer oldum.
|
|
|
|
![]() |
|
azdek ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: Afyon&Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
Arkadaşlar her servis bir değildir lpg li araçlara bakan servislerde vardır iyi araştırmak lazım
|
|
Soner Hoca
2005 307 1.4 Benzin 16V 5K, |
|
![]() |
|
Çok doğru ve yerinde bir yazı olmuş.Hemen unutmadan eklemek istiyorum,LPG de düzensizlik varsa Tork konvertörlü şanzımanlar her daim sıkıntı çıkarır.Yani ikisi birbirini pek sevmezler ve en çabuk pes eden de şanzıman olur. Planet 2000 den arıza kodlarını aldırıp yazarsanız daha iyi yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum.
|
|
|
|
![]() |
|
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aracın yığılıp gaz yememesi ile şanzımanın ne alakası var? bence bu sorunların hepsi lpg yüzünden aracın orjinalini bozunca bu hale geliyor işte daha 2 yıl öncesine kadar pejolara lpg takmıyordu ankaradaki ustalar uyum sıkıntısı nedeni ile şimdi takmaya başladılar ve formdaki sıkıntılara bakın :(
|
|
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
|
![]() |
|
yanlış düşünüyorsun sıkıntısı olan arkadaşlar %99 ustadan kaynaklanıyor, işi bilmeyen usta insanı araçdan bile soğutuyor.
benim Allaha şükür 10.000 km oldu hiç sıkıntı yapmadı.
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |