|
ne yaptıysam araç halen sağa çekiyor ?? |
Yanıt Yaz | Sayfa 123 4> |
Yazar | |
mdincer34
2. Vites Kayıt Tarihi: 22 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 425 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2011 Saat 17:31 |
arkadaşlar 307imle uzun yola gittim araç sağa çekme şikayeti ile gittiğim yerde önlere iki adet sıfır michelin aldım orj.ebatı 195 65 15
rot balans yapıldı
ön takım sıfır
fren disklerine baktım sağlam ama araç halen sağa çekiyor mis gibi yolda ve direksiyon titriyor balans bozuk gibi baka hangi nedenlerden dolayı araç sağa çekme yapar bu arada yüksek hıza ulaşmadan bile araç sağa çekiyor.direksiyonu bırakır bırakmaz araç sağa doğru gidiyor.baiına gelen arkadaşlar varmı ??
|
|
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arka lastikleri kontrol ettin mi?
ayrıca rot balansı herkez iyi yapamıyor
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
mdincer34
2. Vites Kayıt Tarihi: 22 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 425 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
|
en iyi lastikleri arkaya taktık arka lastikler etkilemez diye biliyorum yanlışmı biliyorum lastik alırkende öyle dedi lastikçi arkalara dişleri en iyi olan eski lastikleri taktık önlerede sıfır mchelin rot balansı iki ayda ikinci yaptırmam lasitk dediler lastik aldım ön takım dediler ön takım yeni başka ne kaldı ki |
|
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
JANTINDA YAMUKLUK OLABİLİR?
AYRICA ROT BALANS OLAYINA PEK GÜVENME BEN YENİ ALT TAKIM YAPTIM BANA DA ROT BALANS AYAR YAPTILAR AMA 100 KM HIZA GELİNCE DİREKSİYON TİTREME YAPIYOR .
|
|
mdincer34
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
|
bir türlü çözemedim sıkıntıyı usta diyede ğara alıyorlar ya anlamaıyorum ya iki kere rot balansa girdi araç ön takım sıfır lastik yeni halen sorun devam çözemedim bakalım hayırlısı böyle süreceğm artık upraşmayacağım |
|
|
|
sedatdatse
2. Vites 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı sedatdatse
|
ben 1 ay önce 4 adet michelin lastik aldım ve rot balans ücretsiz yaptılar
ve kastamonuya giderken yüksek hızda titreme yapıyodu ve dönüşte lastkçiye girdim ve rotlarda 2 mm fark çıktı
|
|
206 xr 1.4 benzinli 2001
kendime nasıl bakarsam onada öyle |
|
mdincer34
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
|
evet sanırım benimde sorun rot balans iyi bir usta bulmak iki kere yapıldı sorun aynen devam aşırı titreme ve sağa çekme sorunu devam ediyor araç 130 da direksiyon titreşimli telefon misali titriyor
|
|
|
|
sedatdatse
2. Vites 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı sedatdatse
|
90 dan sonra hissedersin ,
|
|
206 xr 1.4 benzinli 2001
kendime nasıl bakarsam onada öyle |
|
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
ustadan ustaya farkediyor anladığım kadarı ile tüm kontrolleri yaptırmışssın buna rağmen hala çekiyorsa direksiyon ile ilgili bir sıkıntı olmasın.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynı sorun bendede vardı...
arka torsiyonlarında dengesizlik vardıronları ayarlattırmayı unutma...
arabanın ön tarafıyla alakalı diye düşünme sakın..bende öyle düşündüm aylarca.sorun arka torsiyonlardan çıktı şimdi düzeldi :)
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet çok mantıklı. sonuçda arka tekerlekde istese sağa sola çekebilir aracı
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
mdincer34
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
|
arka torsiyon için ayar varmı yada parçaların deişmesimi gerekli masraflı bişe olacak galiba :(
|
|
|
|
mdincer34
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
|
arkadaşlar bugün tekrar tüm balans rot ön takım kontrole gittim araçta balansta felan bişe çıkmadı ama firene yüksek hızda hafif basınca direksiyon titriyor usta ile firen diski olarak tespit konuldu firen diskleri titreme evet belki ama aracın sağa çekmesine neden olabilirmi .
|
|
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
frenler basınca eğer bir taraf diğerine göre fazla tutuyorsa çeker yolda giderken çekmez. tabi frenler ayarsızsa yolda giderken fren yapıyorsa da çeker
|
|
|
ose
2. Vites 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Frene basınca çekerse bi ilişki olur. yok basmadan çekiyorsa bilmiyorum dört tekeri dönderip baktınız mı freni sıkı teker var mıydı araç lifteyken. |
|
mdincer34
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
|
hmmm dört tekeri boşta döndermedik mantıklı eğer bir tekerde fren sıkması varsa o tarafa çekme yapacaktır bunuda çözüm listeme koysam iyi olacak çok teşşkür ederim
|
|
|
|
revolutionary26
1. Vites 17 - Nisan - 1989 Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı revolutionary26
|
palio aracım vardı. ön sağ fren pabucu sıktırıyordu ama fark edilmiyordu arac devamlı sağa çekiyordu,hareket helindeyken.. körüğü bittiğinde iyice asılmaya başladı sonradan fark ettik sorun çözülmüştü.
|
|
307 XR 1.6 16V 2005
Şeytan Kırmızı |
|
mdincer34
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
|
hmm evet olabilir çözüm bulursam burada paylaşacağım zaten rot balanstan tutun ön takım lastikler derken komple değişti ön takım :)
|
|
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
banada büyük ihtimal frenlerden gibi geldi çünkü dizkleri balataları ihmal ediyoruz özellikle araçla belirli bir yoldan geldiğimizde diskler soğumadan aracı yıkatıyoruz ve diskler yamuluyor balatalara sürtüyor araca fren yaptrıyor
mdincer34 bu arada ön takımıda yenilemiş oldun hadi geçmiş olsun (: Düzenleyen metin - 24 Mayıs 2011 Saat 21:50 |
|
|
ose
2. Vites 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
madem balansın tam ve sağlalm ise ayrıca disklerin bozuk düzeltmeye gidecek arkaları da kontrol ettir.
Düzenleyen kankam_743 - 24 Mayıs 2011 Saat 22:10 |
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123 4> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |