![]() |
|
206 Lpg bilgi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
lomax ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mayıs 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 Saat 16:18 |
Selamlar, arkadaşlar bugün itibari ile 2004 model 16v 206 xt sahibiyim. Araç neredeyse sıfır ayarında diyebilirim, bildiğim tanıdığım bir kişiden aldım ve 52000'de. Yalnız ben işlerim gereği biraz şehir içi koşuşturmacasını fazla yapıyorum ve tahmin ediyorum ki araç yakıt olarak oldukca özellikle şehir içinde yakacaktır ve tabi ki lpg taktırma fikri çok baskın. Bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar bir kaç kelam edip aradaki farkı hem teknik hemde teori olarak yazarsa çok sevinirim.
|
|
Emrah Agun
2004 206 xt 1.4 16v Kocaeli - 0 541 680 40 97 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
cem usta (cecoli) aktif olduğunda sana yardımcı olacaktır ama forumu biraz araştırırsan istediğin bilgileri bulabilirsin
|
|
![]() |
|
toprakk ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Mart - 1979 Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 168 |
pug'lar tüple pek anlamşamıyolar maalesef. tabi bide citröen
|
|
2003 model 206
|
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
puglarda citroende lpg ile anlaşır neden anlaşmasın bende de 206 var ve zavoli sıralı lpg kit kullanıyorum sesli enjektorleri geri çektiler şimdi sessiz enjektöre döndüler arabada bi sorun olmadı şu ana kadar (nazar değmesin diyin
![]() |
|
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
|
![]() |
|
trigger ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ekim - 1985 Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 180 |
206 xline 2004 model aracma ben de lpg taktırmıştım. derince fs otogaz da taktırdım. 50000 km kullandım bir sorun olmadı. hafif bir tekleme farkedip söylediğimde garantiden enjektör değiştirdiler sorun halloldu. arkadaşlardan da tavsiye al ama benim önerim orasıdır. 2.pejo arabam ikisinde de sorun olmadı. soruların için bana ulaşabilirsin
|
|
![]() |
|
lomax ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mayıs 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
teşekkürler, bilgilerinizden yararlanmak aynı şehirde olduğumuzdan hem daha kolay hemde daha iyi olur hemde kocaeli üyelerini kalabalıklaştırmış oluruz :) |
|
Emrah Agun
|
![]() |
|
trigger ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ekim - 1985 Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 180 |
rica edderim, diğer görüşleri de al, özellikle atiker den anlayan arkadaşın da görüşlerini dinlemek gerek. sonra da diğer sorularını ben elimden geldiğince cevaplarım.
önemli olan marka değil ustalık denir, ben yaptırdığım yerin bu özelliğine de güveniyorum.
|
|
![]() |
|
Sayın lomax öncelikle aracınız hayırlı olsun.
Forumumuza hoşgeldiniz. 2000model Peugeot 206 XT 1.6 8V aracım var. Aracımın eski sahibi atiker LPG dönüşümü yaptırmış. Ben gayet memnunum. Peugeotlara LPG uymaz diyen arkadaşlar bence LPG dönüşümü sırasında kötü ustalara denk geldiler. Aracın LPGye uyum sağlaması ve yakıt tasarrufu sağlaması için öncelikle kaliteli ve uygun bir LPG dönüşüm sistemi şarttır. İkinci ana etken ise ustadır. Şahsi fikrimdir. Saygılarımla. Düzenleyen mustiii - 17 Mayıs 2011 Saat 03:44 |
|
![]() |
|
boraa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mart 2011 Konum: kdz ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 148 |
''toprakk'' kardeş %100 haklı emin olun lpg taktıran araçların % 95 i kısa vadede olmasa bile uzun vadede kesin uyumsuzluk ve arıza veriyor.benim çevremde çok arkadaşım bin pişman.hatta ve hatta söktürende var.boşuna aracınızın orijinalliğini bozmayın.
|
|
Feline 2006
1.4 otomatik orijinal :) |
|
![]() |
|
fs otogazın acılımı, Faruk Sevgılıden gelıyor dıye hatırlıyorum. ya oranın sahıbı yada yetkılısı lpg sıstemı konusunda atıker safe fast, lovato, zavolı, brc vs kullanabılırsın. kıtıne gore lambda baglantılarını yaptırırsan cokta guzel calısır tereyagı gıbı olur. hepsı senın motorun ıle duzgun calısacak kıtler. fakat montaj ve ayardan dolayı olusabılecek sorunlar usta faktorunu ortaya cıkarıyor.lpg duzgun montajlanırsa cekıste vs hıcbır sorun olmaz. bunu kendı aracımla otoyoldada ıspat ettım yanı... ısteyen vıdeoyu ızler gorur
herkonuda oldugu gıbı bu konudada muhalefet durumlar elbet olacak. herkesın aynı fıkırde olması beklenemez. ama onlarında kendılerınce haklı yonlerı var. cunku pıyasada lpg yuzunden sorun cıkaran araclarda var. ama burada suc lpg yakıtında veya sıstemınde degıl. montajcıda ıs bıtıyor. ayrıca bılende konusuyor bılmeyende :))
usta ya sorunu bulamıyor yada dogru ayarı, uygulamayı yapamıyor. cunku bu ıs oyle otomatık kalıbrasyonla tık dıye cozulecek kadar basıt degıl... bırcok usta ısının geregını yapmadıgı veya yapamadıgı ıcın bu tarz sorunlar yasanıyor. bazı ustaların teknık bılgılerı o kadar yetersızkı "lpgde arıza ısıgının yanması normaldır", "motor lpg yı tanımadı" vs gıbı delı sacması cumleler kurarlar. sorsan 15 senelık lpg ustasıyım der. ama hıcbırseyden anlamazz...
duzgun bır yerde montaj yaptırırsan hıcbır sorun yasamazsın... bende kendı aracımdan kısaca bahsedeyım. 96.000 de taktım suan 122.000de tık yok. hemde mobıl 0-40 yag kullanıyorum...
zaten hıc uzaga gıtmeye gerek yok. sıfır alınıp tartarını marka sıralı sıstem takılmıs bır dacıa logan 1.6 8V 90bg makıne suanda kmsı 450.000 cıvarında hala motoru acılmadı... daha otesı varmı? sıfır sahın dogan taksıler 250.000 km de motor acarlardı.
250.000 km de arabaya motor yapsan ne olur kı?? yapacagın tasarruf mıktarı motorunu kac kere yaptırır bılıyormusun??? ![]() ![]() ![]() Düzenleyen CeCoLi - 17 Mayıs 2011 Saat 10:30 |
|
![]() |
|
Arkadaşlar forumda bu ve buna benzer başlıklar olmasına rağmen dikkat etmeyerek ve aslında bunu bilmeyerek başlığı açmama rağmen ayrıntılı ve bilgili mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Bu herşeyden önce buradaki insanların ne kadar usluplu ve saygılı olduğunu gösterir buda herşeyden önce gelir...
Bir kaç yere bakıcam ama sanırım trigger arkadaşımızın dediği yerde yani derince fs otogaz'da taktırabilirim ve buna kesin karar verirsem hem trigger arkadaşımdan hemde CeColi arkadaşımdan en azından araca takılırken ki bir iki ayrıntıyı isteyebilirim, tekrar çok teşekkürler. |
|
Emrah Agun
|
![]() |
|
rıca ederım. makıne 1.4 mu 1.6 mı?
|
|
![]() |
|
1.4 Gibime Geldi Usta
|
|
![]() |
|
ımzasında 16V yazmıs ama 206 larda 1.4 16v motor varmı hatırlayamadım
|
|
![]() |
|
xt modellerinde ender de olsa 16v 90 bg motor var. 207 dekinin hatta c4 dekinin aynısı...
|
|
![]() |
|
bu arada cecoli arkadaş bu işlerden anlıyor, ben sadece kullanıp memnun kaldığım için önerebiliyorum, her türlü yardımcı olurum işleri kararlaştırdığında
|
|
![]() |
|
emrnl ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Ağustos - 1990 Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 151 |
1.4 color line aracıma 86.000 de brc marka lpg taktırdım suan 110.000 de ve hiç bir sorun yaşamadım. bu arada serviste taktırmanı öneririm arada 100 tl civarında bi fiyat farkı var.
|
|
206 colorline 2001
|
|
![]() |
|
Aynen katılıyorum. |
|
![]() |
|
estagfurullah ne demek. sen taktırıpta memnun kaldıgın yerı tavsıye edeceksın tabıkı bu cok dogal bırsey.
|
|
![]() |
|
Geç oldu ama malum sakatlık yaşadık :) araç 1.4 |
|
Emrah Agun
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |