Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 Lpg bilgi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 Lpg bilgi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lomax Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lomax Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 Lpg bilgi
    Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 Saat 16:18
Selamlar, arkadaşlar bugün itibari ile 2004 model 16v 206 xt sahibiyim. Araç neredeyse sıfır ayarında diyebilirim, bildiğim tanıdığım bir kişiden aldım ve 52000'de. Yalnız ben işlerim gereği biraz şehir içi koşuşturmacasını fazla yapıyorum ve tahmin ediyorum ki araç yakıt olarak oldukca özellikle şehir içinde yakacaktır ve tabi ki lpg taktırma fikri çok baskın. Bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar bir kaç kelam edip aradaki farkı hem teknik hemde teori olarak yazarsa çok sevinirim.
Emrah Agun

2004 206 xt 1.4 16v

Kocaeli - 0 541 680 40 97
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 Saat 17:05
cem usta (cecoli) aktif olduğunda sana yardımcı olacaktır ama forumu biraz araştırırsan istediğin bilgileri bulabilirsin
Yukarı Dön
toprakk Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
03 - Mart - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı toprakk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 Saat 19:27
pug'lar tüple pek anlamşamıyolar maalesef. tabi bide citröen
2003 model 206
Yukarı Dön
dukenukem82 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
04 - Aralık - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dukenukem82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 Saat 20:06
puglarda citroende lpg ile anlaşır neden anlaşmasın bende de 206 var ve zavoli sıralı lpg kit kullanıyorum  sesli enjektorleri geri çektiler şimdi sessiz enjektöre döndüler arabada bi sorun olmadı şu ana kadar (nazar değmesin diyin Sırıtma )
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg
Yukarı Dön
trigger Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ekim - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı trigger Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 Saat 21:27
206 xline 2004 model aracma ben de lpg taktırmıştım. derince fs otogaz da taktırdım. 50000 km kullandım bir sorun olmadı. hafif bir tekleme farkedip söylediğimde garantiden enjektör değiştirdiler sorun halloldu. arkadaşlardan da tavsiye al ama benim önerim orasıdır. 2.pejo arabam ikisinde de sorun olmadı. soruların için bana ulaşabilirsin
Yukarı Dön
lomax Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lomax Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 Saat 23:21
Orjinalini yazan: trigger trigger Yazdı:

206 xline 2004 model aracma ben de lpg taktırmıştım. derince fs otogaz da taktırdım. 50000 km kullandım bir sorun olmadı. hafif bir tekleme farkedip söylediğimde garantiden enjektör değiştirdiler sorun halloldu. arkadaşlardan da tavsiye al ama benim önerim orasıdır. 2.pejo arabam ikisinde de sorun olmadı. soruların için bana ulaşabilirsin

teşekkürler, bilgilerinizden yararlanmak aynı şehirde olduğumuzdan hem daha kolay hemde daha iyi olur hemde kocaeli üyelerini kalabalıklaştırmış oluruz :)
Emrah Agun

2004 206 xt 1.4 16v

Yukarı Dön
trigger Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ekim - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı trigger Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2011 Saat 00:02
rica edderim, diğer görüşleri de al, özellikle atiker den anlayan arkadaşın da görüşlerini dinlemek gerek. sonra da diğer sorularını ben elimden geldiğince cevaplarım. 
önemli olan marka değil ustalık denir, ben yaptırdığım yerin bu özelliğine de güveniyorum.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2011 Saat 03:44
Sayın lomax öncelikle aracınız hayırlı olsun.
Forumumuza hoşgeldiniz.
2000model Peugeot 206 XT 1.6 8V aracım var. Aracımın eski sahibi atiker LPG dönüşümü yaptırmış. Ben gayet memnunum.
Peugeotlara LPG uymaz diyen arkadaşlar bence LPG dönüşümü sırasında kötü ustalara denk geldiler.
Aracın LPGye uyum sağlaması ve yakıt tasarrufu sağlaması için öncelikle kaliteli ve uygun bir LPG dönüşüm sistemi şarttır. İkinci ana etken ise ustadır.
Şahsi fikrimdir.
Saygılarımla.

Düzenleyen mustiii - 17 Mayıs 2011 Saat 03:44
Yukarı Dön
boraa Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2011 Saat 09:20
''toprakk'' kardeş %100 haklı emin olun lpg taktıran araçların % 95 i kısa vadede olmasa bile uzun vadede kesin uyumsuzluk ve arıza veriyor.benim çevremde çok arkadaşım bin pişman.hatta ve hatta söktürende var.boşuna aracınızın orijinalliğini bozmayın.
Feline 2006
1.4 otomatik orijinal :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2011 Saat 10:23

fs otogazın acılımı, Faruk Sevgılıden gelıyor dıye hatırlıyorum. ya oranın sahıbı yada yetkılısı

lpg sıstemı konusunda atıker safe fast, lovato, zavolı, brc vs kullanabılırsın. kıtıne gore lambda baglantılarını yaptırırsan cokta guzel calısır tereyagı gıbı olur. hepsı senın motorun ıle duzgun calısacak kıtler. fakat montaj ve ayardan dolayı olusabılecek sorunlar usta faktorunu ortaya cıkarıyor.

lpg duzgun montajlanırsa cekıste vs hıcbır sorun olmaz. bunu kendı aracımla otoyoldada ıspat ettım yanı... ısteyen vıdeoyu ızler gorur

herkonuda oldugu gıbı bu konudada muhalefet durumlar elbet olacak. herkesın aynı fıkırde olması beklenemez. ama onlarında kendılerınce haklı yonlerı var. cunku pıyasada lpg yuzunden sorun cıkaran araclarda var. ama burada suc lpg yakıtında veya sıstemınde degıl. montajcıda ıs bıtıyor. ayrıca bılende konusuyor bılmeyende :))

usta ya sorunu bulamıyor yada dogru ayarı, uygulamayı yapamıyor. cunku bu ıs oyle otomatık kalıbrasyonla tık dıye cozulecek kadar basıt degıl... bırcok usta ısının geregını yapmadıgı veya yapamadıgı ıcın bu tarz sorunlar yasanıyor. bazı ustaların teknık bılgılerı o kadar yetersızkı "lpgde arıza ısıgının yanması normaldır", "motor lpg yı tanımadı" vs gıbı delı sacması cumleler kurarlar. sorsan 15 senelık lpg ustasıyım der. ama hıcbırseyden anlamazz...

duzgun bır yerde montaj yaptırırsan hıcbır sorun yasamazsın... bende kendı aracımdan kısaca bahsedeyım. 96.000 de taktım suan 122.000de tık yok. hemde mobıl 0-40 yag kullanıyorum...

zaten hıc uzaga gıtmeye gerek yok. sıfır alınıp tartarını marka sıralı sıstem takılmıs bır dacıa logan 1.6 8V 90bg makıne suanda kmsı 450.000 cıvarında hala motoru acılmadı... daha otesı varmı? sıfır sahın dogan taksıler 250.000 km de motor acarlardı.

250.000 km de arabaya motor yapsan ne olur kı?? yapacagın tasarruf mıktarı motorunu kac kere yaptırır bılıyormusun??? SırıtmaSırıtmaSırıtma

Düzenleyen CeCoLi - 17 Mayıs 2011 Saat 10:30
Yukarı Dön
lomax Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lomax Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2011 Saat 16:19
Arkadaşlar forumda bu ve buna benzer başlıklar olmasına rağmen dikkat etmeyerek ve aslında bunu bilmeyerek başlığı açmama rağmen ayrıntılı ve bilgili mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Bu herşeyden önce buradaki insanların ne kadar usluplu ve saygılı olduğunu gösterir buda herşeyden önce gelir...

Bir kaç yere bakıcam ama sanırım trigger arkadaşımızın dediği yerde yani derince fs otogaz'da taktırabilirim ve buna kesin karar verirsem hem trigger arkadaşımdan hemde CeColi arkadaşımdan en azından araca takılırken ki bir iki ayrıntıyı isteyebilirim, tekrar çok teşekkürler.
Emrah Agun

2004 206 xt 1.4 16v

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2011 Saat 16:28
rıca ederım. makıne 1.4 mu 1.6 mı?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2011 Saat 20:01
1.4 Gibime Geldi Usta 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2011 Saat 20:09
ımzasında 16V yazmıs ama 206 larda 1.4 16v motor varmı hatırlayamadım
Yukarı Dön
trigger Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ekim - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı trigger Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 Saat 00:18
xt modellerinde ender de olsa 16v 90 bg motor var. 207 dekinin hatta c4 dekinin aynısı...
Yukarı Dön
trigger Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ekim - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı trigger Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 Saat 00:19
bu arada cecoli arkadaş bu işlerden anlıyor, ben sadece kullanıp memnun kaldığım için önerebiliyorum, her türlü yardımcı olurum işleri kararlaştırdığında
Yukarı Dön
emrnl Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Ağustos - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emrnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 Saat 00:45
1.4 color line aracıma 86.000 de brc marka lpg taktırdım suan 110.000 de ve hiç bir sorun yaşamadım. bu arada serviste taktırmanı öneririm arada 100 tl civarında bi fiyat farkı var.
206 colorline 2001
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 Saat 01:56
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

fs otogazın acılımı, Faruk Sevgılıden gelıyor dıye hatırlıyorum. ya oranın sahıbı yada yetkılısı

lpg sıstemı konusunda atıker safe fast, lovato, zavolı, brc vs kullanabılırsın. kıtıne gore lambda baglantılarını yaptırırsan cokta guzel calısır tereyagı gıbı olur. hepsı senın motorun ıle duzgun calısacak kıtler. fakat montaj ve ayardan dolayı olusabılecek sorunlar usta faktorunu ortaya cıkarıyor.

lpg duzgun montajlanırsa cekıste vs hıcbır sorun olmaz. bunu kendı aracımla otoyoldada ıspat ettım yanı... ısteyen vıdeoyu ızler gorur

herkonuda oldugu gıbı bu konudada muhalefet durumlar elbet olacak. herkesın aynı fıkırde olması beklenemez. ama onlarında kendılerınce haklı yonlerı var. cunku pıyasada lpg yuzunden sorun cıkaran araclarda var. ama burada suc lpg yakıtında veya sıstemınde degıl. montajcıda ıs bıtıyor. ayrıca bılende konusuyor bılmeyende :))

usta ya sorunu bulamıyor yada dogru ayarı, uygulamayı yapamıyor. cunku bu ıs oyle otomatık kalıbrasyonla tık dıye cozulecek kadar basıt degıl... bırcok usta ısının geregını yapmadıgı veya yapamadıgı ıcın bu tarz sorunlar yasanıyor. bazı ustaların teknık bılgılerı o kadar yetersızkı "lpgde arıza ısıgının yanması normaldır", "motor lpg yı tanımadı" vs gıbı delı sacması cumleler kurarlar. sorsan 15 senelık lpg ustasıyım der. ama hıcbırseyden anlamazz...

duzgun bır yerde montaj yaptırırsan hıcbır sorun yasamazsın... bende kendı aracımdan kısaca bahsedeyım. 96.000 de taktım suan 122.000de tık yok. hemde mobıl 0-40 yag kullanıyorum...

zaten hıc uzaga gıtmeye gerek yok. sıfır alınıp tartarını marka sıralı sıstem takılmıs bır dacıa logan 1.6 8V 90bg makıne suanda kmsı 450.000 cıvarında hala motoru acılmadı... daha otesı varmı? sıfır sahın dogan taksıler 250.000 km de motor acarlardı.

250.000 km de arabaya motor yapsan ne olur kı?? yapacagın tasarruf mıktarı motorunu kac kere yaptırır bılıyormusun??? SırıtmaSırıtmaSırıtma

Aynen katılıyorum.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 Saat 11:05
Orjinalini yazan: trigger trigger Yazdı:

bu arada cecoli arkadaş bu işlerden anlıyor, ben sadece kullanıp memnun kaldığım için önerebiliyorum, her türlü yardımcı olurum işleri kararlaştırdığında

estagfurullah ne demek. sen taktırıpta memnun kaldıgın yerı tavsıye edeceksın tabıkı bu cok dogal bırsey.
Yukarı Dön
lomax Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı lomax Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2011 Saat 16:58
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

rıca ederım. makıne 1.4 mu 1.6 mı?

Geç oldu ama malum sakatlık yaşadık :) araç 1.4
Emrah Agun

2004 206 xt 1.4 16v

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 360 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 323 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107448 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1530 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3136 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9523 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8778 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 948 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 965 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1600 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55486 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1292 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2271 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 274 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2587 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 572 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2184 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 16027 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English