![]() |
|
Bor Katkısı ¿ |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 20:20 |
|
Değerli üyeler ;
Şu bor madeni yağ katkısı kullanan var mı? Motor yağını koyunca kaç ml bilemiyorum ama falzmadan bir de o şişeyi boşaltınca terleme yapmaz mı? Yakıt tasarrufu hakikaten hisseden oldu mu? Teşekkürler ...
|
||
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
||
![]() |
||
ugur_clskn ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Temmuz - 1989 Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2011 Konum: istanbul pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ugur_clskn
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
kullandım. benım motor yag eksıltıyor 2000 km de 1 lıtre kadar mobıl 10-60 yag cozum oluyor dedıler aldım kullandım yag eksıltme barız azaldı 5000 km de 1.5 lıtreye kadar düştü. gecen cubuga baktım yag goremeyınce aldım bor power ı yag kapagından umarsızca bosalttım :D 3 gun sonrada 1 lıtre 10-60 ı bulup ekledım. bakalım kesılırmı kesılmezmı. yalnız ben guvenıyorum hıcbır sekılde motora zarar verecegını sanmıyoruum
|
||
![]() |
||
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Yakıt tasarrufu noktasında ne diyorsun peki? bir de motor yağ kaçağı için bir katkı var ayrıca diye biliyorum o da iş görür belki denesen bir?
|
||
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
bor power "restore" gıbı motor onarıcı bır urun degıl. ayrıca yag yakmayı kesen bır urunde degıl :)) bence paranı bosa harcamaktan ılerı gıtmemıssın. sana hıcbır faydası olmaz.
bor power sadece korumaya yonelık bır urundur. baska hıcbır ozellıgı yoktur...
motorun 2000 km de 1 lt yag eksıltıyorsa senın motoruna restore un buyugu belkı cozum olabılır yanı. senın makıne bayagı bır asınmıs :(((
aracın km sı nedır merak ettım???
|
||
![]() |
||
|
Hocam şimdi bu durumda sekman vs. ağır bir bakım mı gerekir arkadaşın araca masrafı bol bir ş sanırım ?
|
||
||
![]() |
||
|
motoru acmadan anlasılman ama en kaba bır segman atılır. ama sanıyorum segman atılmayla kurtulur gıbı gelmıyor. cunku cıddı bır oranda yag tuketımı var. ama tabıkı bu bır tahmın.
motoru acmadan anlasılmaz. ama acıldımı belırlı seyler degısır tabı... yapılmısken bır kere yapılır
|
||
![]() |
||
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
|
Bor u ben kullandım yakıtı falan bilmiyorum ama yağ kapağını açınca gelen hava buhar miktarında azalma oldu. Motor sesinde farklılık hissetmedim. Yalnız kullanma kılavuzunda rektefiyesi gelmiş aşınmış motorlarda kullanmayınız diyor. Bi soru da ben sorayım Eksozdan mavi duman çıkıyor mu?
|
||
![]() |
||
|
o kadar yag eksılten arabadan mavı duman cıkmaması pek mumkun degıl yanı :)) egerkı duman atmıyorsa tek secenek o kadar yagı altına akıtıyor olması lazım
![]() |
||
![]() |
||
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
bende onu dedım ya ıste :)) tek secenek altına kacırıyor olmasıdır. ultra prıma kullanılırsa sorun kalmaz :)) |
||
![]() |
||
F-Eren ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2010 Konum: Tekirdağ - İst. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 377 |
|
![]() |
||
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh - |
||
![]() |
||
|
Hocam altına hafif kaçıranlara hangi katkı önerrisin sızdırmayı kesmek için (Sünnet dışında
![]() |
||
||
![]() |
||
marasov ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2010 Konum: öğretmen Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
|
kullan görürsün söze gerek yok
5 arabam tümünede alır almaz kullan dım yag geğişimi ile ![]() |
||
![]() |
||
|
bor un katkısı çok büyük. katılıyorum. Hatta araç lpg li ise mutlaka kullanmak lazım. Gazın yanma sıcaklığı benzinden daha yüksek. Bor bi nebze de olsa motoru rahatlatıyor.
|
||
![]() |
||
boranaydogmus ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2010 Konum: Kırşehir/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 181 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı boranaydogmus
|
Ben de kullandım castrol magnatecle birlikte kullandım, yakıtta hiçbir değişiklik olmadı. ama aracın çalışma düzenine iyi geldi ya da bana öyle geldi(pisikolojik bir durum da olabilir.) zaten kullandığım yağ da kaliteli belki iyi gelen bor değil de yağdır.
|
||
206 X-Design 1.4 Benzin/Lpg
|
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|
Benimde bir arkadaşım kullandı bu bor power ı motor mavi duman atmaya başladı.Aracı 2005 model Nissan Almera 1.5 benzinli 50.000 km de.Sonuç; 600 km de boşalan yağ ve mavi duman.Belki olacağı varmış diyeceğim ama bana göre bahtsız bedevi gibi olur 50 binde motor da yemiş olamaz herhalde.
Bence bu tip katkılardan uzak durmak en iyisi.
|
||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Eger iyi markalardan birini kullaniyorsaniz zaten icerisinde gerekli olan tum katki maddeleri var. Kanimca hic gerek yok.
@monur, Bor maddesinin dogasi geregi suya zaafi vardir. Eger yaga bir nebze bir sekilde su karismissa motorda isler karismis olabilir. 50 bindeki arabanin yagina su nerden girer orasi ayri muamma. Konu hakkinda coook genis ve detayli bilgi(ingilizce) surada: http://www.carbibles.com/additives.html Düzenleyen koliva - 10 Mayıs 2011 Saat 23:03 |
||
![]() |
||
|
Hocam öyle deme ucuza kaçtı mı olur castrol alacam 120 lira 35 liraya yağ buldum :) fark illa ki vardır diye düşünüyorum. Bir de Çakma yağlar var içinde ne olduğu belli değil çin malı :) tabiki ustanın başında durmazsan ne koyduğunu bilmezsen olacağı bu diye düşünüyorum..
|
||
||
![]() |
||
|
Ya hakkaten katan yok mu şu bor katkısından :)
|
||
||
![]() |
||
iibrahimm ![]() 2. Vites ![]() ![]() 19 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2010 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 289 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı iibrahimm
|
ben kullandım önceki motor mavi duman atıyordu ilk calıştırdıgımda bor aldım koydum dumanı kestı cekiştede fark etti fakar motorun rektıfye zamanı gelmiş oldugu icin motor deyişti
|
||
307 1,4 hdı
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |