Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bor Katkısı ¿

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14734
Tarih: 13 Haziran 2025 Saat 16:51
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Bor Katkısı ¿
Mesajı Yazan: vbmaster
Konu: Bor Katkısı ¿
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 20:20
Değerli üyeler ;

Şu bor madeni yağ katkısı kullanan var mı? Motor yağını koyunca kaç ml bilemiyorum ama falzmadan bir de o şişeyi boşaltınca terleme yapmaz mı? Yakıt tasarrufu hakikaten hisseden oldu mu? Teşekkürler ...

-------------
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...

Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model
1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II)
Otoban faresi :) ARh(+)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ugur_clskn
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 20:33
kullandım. benım motor yag eksıltıyor 2000 km de 1 lıtre kadar mobıl 10-60 yag cozum oluyor dedıler aldım kullandım yag eksıltme barız azaldı 5000 km de 1.5 lıtreye kadar düştü. gecen cubuga baktım yag goremeyınce aldım bor power ı yag kapagından umarsızca bosalttım :D 3 gun sonrada 1 lıtre 10-60 ı bulup ekledım. bakalım kesılırmı kesılmezmı. yalnız ben guvenıyorum hıcbır sekılde motora zarar verecegını sanmıyoruum

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 20:53
Yakıt tasarrufu noktasında ne diyorsun peki? bir de motor yağ kaçağı için bir katkı var ayrıca diye biliyorum o da iş görür belki denesen bir?

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 20:53
Orjinalini yazan: ugur_clskn ugur_clskn Yazdı:

kullandım. benım motor yag eksıltıyor 2000 km de 1 lıtre kadar mobıl 10-60 yag cozum oluyor dedıler aldım kullandım yag eksıltme barız azaldı 5000 km de 1.5 lıtreye kadar düştü. gecen cubuga baktım yag goremeyınce aldım bor power ı yag kapagından umarsızca bosalttım :D 3 gun sonrada 1 lıtre 10-60 ı bulup ekledım. bakalım kesılırmı kesılmezmı. yalnız ben guvenıyorum hıcbır sekılde motora zarar verecegını sanmıyoruum

bor power "restore" gıbı motor onarıcı bır urun degıl. ayrıca yag yakmayı kesen bır urunde degıl :)) bence paranı bosa harcamaktan ılerı gıtmemıssın. sana hıcbır faydası olmaz.

bor power sadece korumaya yonelık bır urundur. baska hıcbır ozellıgı yoktur...

motorun 2000 km de 1 lt yag eksıltıyorsa senın motoruna restore un buyugu belkı cozum olabılır yanı. senın makıne bayagı bır asınmıs :(((

aracın km sı nedır merak ettım???

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 20:54
Hocam şimdi bu durumda sekman vs. ağır bir bakım mı gerekir arkadaşın araca masrafı bol bir ş sanırım ?

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 20:58
motoru acmadan anlasılman ama en kaba bır segman atılır. ama sanıyorum segman atılmayla kurtulur gıbı gelmıyor. cunku cıddı bır oranda yag tuketımı var. ama tabıkı bu bır tahmın.

motoru acmadan anlasılmaz. ama acıldımı belırlı seyler degısır tabı... yapılmısken bır kere yapılır

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 21:12
Bor u ben kullandım yakıtı falan bilmiyorum ama yağ kapağını açınca gelen hava buhar miktarında azalma oldu. Motor  sesinde farklılık hissetmedim. Yalnız kullanma kılavuzunda rektefiyesi gelmiş aşınmış motorlarda kullanmayınız diyor. Bi soru da ben sorayım Eksozdan mavi duman çıkıyor mu?

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 21:18
Orjinalini yazan: kankam_743 kankam_743 Yazdı:

Bor u ben kullandım yakıtı falan bilmiyorum ama yağ kapağını açınca gelen hava buhar miktarında azalma oldu. Motor  sesinde farklılık hissetmedim. Yalnız kullanma kılavuzunda rektefiyesi gelmiş aşınmış motorlarda kullanmayınız diyor. Bi soru da ben sorayım Eksozdan mavi duman çıkıyor mu?

o kadar yag eksılten arabadan mavı duman cıkmaması pek mumkun degıl yanı :)) egerkı duman atmıyorsa tek secenek o kadar yagı altına akıtıyor olması lazımSırıtma

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 21:34
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Orjinalini yazan: kankam_743 kankam_743 Yazdı:

o kadar yag eksılten arabadan mavı duman cıkmaması pek mumkun degıl yanı :)) egerkı duman atmıyorsa tek secenek o kadar yagı altına akıtıyor olması lazımSırıtma
Gülme olur da olur önceki aracım dizel corsa eksoza baktımı ooo ne güzel motor derdin Bir de life kadırıp altını görmeye gör motora yağ banyosu yaptırmışlar zannederdin. benzin alır gibi yağ alırdım. Göz Kırpma

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 21:35

bende onu dedım ya ıste :)) tek secenek altına kacırıyor olmasıdır. ultra prıma kullanılırsa sorun kalmaz :))

Mesajı Yazan: F-Eren
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 21:53

bende onu dedım ya ıste :)) tek secenek altına kacırıyor olmasıdır. ultra prıma kullanılırsa sorun kalmaz :))

Embarrassed

-------------
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray
2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof
A Rh -

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 22:03
Hocam altına hafif kaçıranlara hangi katkı önerrisin sızdırmayı kesmek için (Sünnet dışında Dil Çıkarma)

-------------

Mesajı Yazan: marasov
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 22:34
 kullan görürsün söze gerek yok
5 arabam tümünede alır almaz kullan dım  yag geğişimi ile Star

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 22:41
bor un katkısı çok büyük. katılıyorum. Hatta araç lpg li ise mutlaka kullanmak lazım. Gazın yanma sıcaklığı benzinden daha yüksek. Bor bi nebze de olsa motoru rahatlatıyor.

Mesajı Yazan: boranaydogmus
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 22:47
Ben de kullandım castrol magnatecle birlikte kullandım, yakıtta hiçbir değişiklik olmadı. ama aracın çalışma düzenine iyi geldi ya da bana öyle geldi(pisikolojik bir durum da olabilir.) zaten kullandığım yağ da kaliteli belki iyi gelen bor değil de yağdır.

-------------
206 X-Design 1.4 Benzin/Lpg

Mesajı Yazan: monur
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 22:50
Benimde bir arkadaşım kullandı bu bor power ı motor mavi duman atmaya başladı.Aracı 2005 model Nissan Almera 1.5 benzinli 50.000 km de.Sonuç; 600 km de boşalan yağ ve mavi duman.Belki olacağı varmış diyeceğim ama bana göre bahtsız bedevi gibi olur 50 binde motor da yemiş olamaz herhalde.

Bence bu tip katkılardan uzak durmak en iyisi.

-------------
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:01
Eger iyi markalardan birini kullaniyorsaniz zaten icerisinde gerekli olan tum katki maddeleri var. Kanimca hic gerek yok.

@monur, Bor maddesinin dogasi geregi suya zaafi vardir. Eger yaga bir nebze bir sekilde su karismissa motorda isler karismis olabilir. 50 bindeki arabanin yagina su nerden girer orasi ayri muamma.

Konu hakkinda coook genis ve detayli bilgi(ingilizce) surada:
http://www.carbibles.com/additives.html" rel="nofollow - http://www.carbibles.com/additives.html

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:04
Hocam öyle deme ucuza kaçtı mı olur castrol alacam 120 lira 35 liraya yağ buldum :) fark illa ki vardır diye düşünüyorum. Bir de Çakma yağlar var içinde ne olduğu belli değil çin malı :) tabiki ustanın başında durmazsan ne koyduğunu bilmezsen olacağı bu diye düşünüyorum..

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:13
Ya hakkaten katan yok mu şu bor katkısından :)

-------------

Mesajı Yazan: iibrahimm
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:30
ben kullandım önceki motor mavi duman atıyordu ilk calıştırdıgımda bor aldım koydum dumanı kestı cekiştede fark etti fakar motorun  rektıfye zamanı gelmiş oldugu icin motor deyişti

-------------
307 1,4 hdı

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:34
Ya bu borun yağ yakmayı önleme gibi bir şeyi yok ama herks ondan bahsediyor ?

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:39
ya bosver bor u falan :)) sen guzel bır yag koy ve kalıtelı bır yakıt katkısı tamamdır

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:49
ok bordan vazgeçilmiştir yorumlar için teşekkürler

Yağ olarak http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/297/Castrol-Edge-5W-40-Motor-Yagi-4-Lt alıyorum

en mantıklısı bu bir de yakıt katkısı bölge temsilcime güvenim sonsuz ...

ilginize teşekkürler ...

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:51
Bencede Bu Bor Power Hakkında Pek Net Bişey Duymadım Ben Daha Önceleri Çok Katkı Kullandım...
Eğer Motor Gerçektende İyiyse İnanın Hiç Birşeye Gerek Yoktur... Ama Çok Nadiren Cecoliminde Dediği Gibi Katkı Atılmalı

Mesajı Yazan: monur
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:54
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Eger iyi markalardan birini kullaniyorsaniz zaten icerisinde gerekli olan tum katki maddeleri var. Kanimca hic gerek yok.

@monur, Bor maddesinin dogasi geregi suya zaafi vardir. Eger yaga bir nebze bir sekilde su karismissa motorda isler karismis olabilir. 50 bindeki arabanin yagina su nerden girer orasi ayri muamma.

Konu hakkinda coook genis ve detayli bilgi(ingilizce) surada:
http://www.carbibles.com/additives.html" rel="nofollow - http://www.carbibles.com/additives.html

Aracın yağına su karışmıyor ki direk benzin gibi yağı yakıyor.Çok bilmiş tamirciler direk daha kapağı sökmeden motor yapılacak demiş ama bence de sibob lastikleri gibi geliyor.Bir araç yağ yakıyorsa bildiğim kadarıyla;

-segmanlar da kırılma,gömleklerde aşınma,pistonlarda aşınma,yağ pompası arızaları,sibop lastiklerinde aşınma ve yırtılma olduğu zaman bu sorunlar çıkar.Motor yağına su karışması tamamen ayrı bir olay ki o da başta hararet yapmadan kaynaklı silindir kapak contasının yanması,silindir kapağının çatlamasıyla meydana gelir.Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.Ayrıca vermiş olduğunuz link de biri olayı gayet güzel açıklamış hemen hemen benim dediklerimi doğrular cinsten.Bizler ne kadar bakımlarımızı düzenli yaparsak bu maddelere o kadar uzak oluruz diye düşünüyorum. 

I received this email from Albert Clark who has, it seems, had first-hand experience of one of the additive products:
I kept hearing about such a product and found a store going out of business that was practically giving it away. I put a quart in two cars: An MGB and a Chevy 305 V-8.
The MGB went 20 miles before a ring stuck causing it to start throwing oil everywhere. A mechanic then messed up when putting new pistons on the old rods and shortly after rebuild a piston froze and threw a rod bearing that ruined the crank, etc.
The Chevy started using a quart every 25 miles immediately after the product was used. I drained it and refilled immediately, but it took engine flush and about 4 oil changes over 2000 miles before oil usage was reduced to a quart every 400 miles. It was using a quart every 800 miles before that. I ended up putting another 60,000 miles for a total of 180,000 miles before rebuild.
I will never recommend such a product to anyone.

The moral? If you're going to care for your engine, do it properly, not in half-measures, and it will look after you for as many miles as you care to drive.

-------------
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı

Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2011 Saat 02:10
ya burda oldugunuz zamana denk gelemedım kusura bakmayın aklıma geldıgı kadarıyla sorularınızı cevaplayayım. cecoli abi motor 175.000 km de.  aldıgımda petrol ofısının 10-40 ını koydum 2000 cıvarı km de 1 litre cıvarı eksılttı. bırkac aydır mobıl 10-60 var 5500 kmde yaklasık 1.5 lıtre eksıltmıs. baya bı azaldı. motorun herhangı bır yerınde yağ kaçağı falan yok belkı sasıracaksınız gram mavı duman atmasıda yok soguk havalarda beyaz duman atıyor . valla motor yapma konusunu tam cozemedım kımısı yakar o kadar yag dıyo kımısı yakmaması lazım dıyo bende bılıyorum kı yakmamalı 95 felıcıam vardı bundan once gram yag eksıltmezdı.  aracın cekısı ıyı aslında 195 gordum  bıraz fazla yakıyo sadece o kadar. ıyıce ölene kadar kullanıcam heralde.
şimdi ben sıze sorayım bu motora 20-50 yag koyarsak ne olur

Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2011 Saat 08:51
Aynı km de aracım  var gram yağ eksiltmiyor. Sadece terleme var. Mavi duman da yok diyorsun. Yağ kaçağı yok diyorsun. Ya birileri senin arabandan geceleri yağ çalıyor haberin olmuyor, ya da senin ve ustanın gözünden kaçan birşey var. Bence yağ eksiltmeye yağı kalınlaştırarak çözüm arama. Önce hastalığın teşhisi konsun tedavi etmek daha kolay olur. Daha hastalık belli değil ki hangi ilacın kullanılacağına karar verilsin.

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2011 Saat 10:01

ya burda oldugunuz zamana denk gelemedım kusura bakmayın aklıma geldıgı kadarıyla sorularınızı cevaplayayım. cecoli abi motor 175.000 km de.  aldıgımda petrol ofısının 10-40 ını koydum 2000 cıvarı km de 1 litre cıvarı eksılttı. bırkac aydır mobıl 10-60 var 5500 kmde yaklasık 1.5 lıtre eksıltmıs. baya bı azaldı. motorun herhangı bır yerınde yağ kaçağı falan yok belkı sasıracaksınız gram mavı duman atmasıda yok soguk havalarda beyaz duman atıyor . valla motor yapma konusunu tam cozemedım kımısı yakar o kadar yag dıyo kımısı yakmaması lazım dıyo bende bılıyorum kı yakmamalı 95 felıcıam vardı bundan once gram yag eksıltmezdı.  aracın cekısı ıyı aslında 195 gordum  bıraz fazla yakıyo sadece o kadar. ıyıce ölene kadar kullanıcam heralde.

Motorun yag yakmiyorsa, yagin kacabilecegi en muhtemel bolge ya yag filtresinin altidir ya da karter tapasidir. Bu ikisini iyice kontrol edin. Hatta bunlari kontrol etmeyide bir yana birakin, arabayi hareket ettirdiginizde park ettiginiz bolgede, yerde yag izleri oluyor mu, en onemli soru bu?

Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2011 Saat 12:04
Gece park edince altına bir gazete kağıdı ve uçmaması için çevresine taş koy sabaha kontrol et hatta 2 gün bekle garanti olsun zira az az kaçıyordur tahminim.

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2011 Saat 20:43
Arkadaşlar daha önceki aracım 96 model uno sxie idi.Ayrıca araçta lpg mevcuttu.Son yağ değişiminde araca motorsilk bor katkısı koydurdum ve sonuç inanılmazdı.Motorun sesi resmen bitmişti.Bazen ışıklarda durduğumda araç stop etti zannetmeye başlamıştım ve motor inanılmaz rahatlamıştı.Ayrıca bor katkılarını km si yüksek ve rektefiye görmüş araçlara tavisye etmiyorlar.Km si düşük ve sıfır araçlara daha çok öneriyorlar mesela audi ve mercedes kimi modellerinde fabrika çıkışında yağa bor katkısı koyarak çıkmarmaya başladığını netteki araştırmalarımda bulmuştum.Ancak dizel bir araçta benimki gibi ne olur bilemiyorum.Ancak 5000 km sonraki yağ değişimden kullanmayı düşünüyorum çünkü faydasını daha önce gördüm.Ayrıca 96 uno orjinal 70000km deydi daha :D

Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2011 Saat 21:01

abı senın soyledıklerın benım aklıma yatmadı. eksılme varsa ya yakıp eksıltır yada altına akıtır. yoksa yag baska nereye gıder???

ayrıca eksılme normal degıl. az yada cok ama motorda bır problem olduguna ısaret. ıyı bakıp duzgun kullanıldıktan sonra 300.000 kmden asagıda kolay kolay bır sıkıntı yasamanı beklemem. motorlarımız saglamdır.

Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2011 Saat 21:45
hocam yağı değiştirdim ama çubukta 3 parmak fazla yağ gözüküyor ? nedendir yağı boşalttı filte bilem değişti ama fazla yağ var gibi

-------------

Mesajı Yazan: anil307
Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2011 Saat 22:49

merhabalar bende aldım ama hiç koymadım daha oylece arabada 6 aydır yatıyor acaba koysam bişi olur mu birde uzerınde tse amblemi yok kıllandım acıkcası

-------------
307 XSİ 2.0 hatchback 3 (coupe) kapı BEYAZ 2002 lpg/benzin (SATILDI)

Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2011 Saat 23:34

abı senın soyledıklerın benım aklıma yatmadı. eksılme varsa ya yakıp eksıltır yada altına akıtır. yoksa yag baska nereye gıder???

ayrıca eksılme normal degıl. az yada cok ama motorda bır problem olduguna ısaret. ıyı bakıp duzgun kullanıldıktan sonra 300.000 kmden asagıda kolay kolay bır sıkıntı yasamanı beklemem. motorlarımız saglamdır.

abim valla durum boyle bor'u koyduktan sora 1lt mobil 10 60 ekledım yag yakmadakı son durumu paylasırım senınle. saçma geldıgını bılıyorum ama  akmıyor abı ıste sagından solundan o kadar lıfte kaldırdık hele egzozu yaparken mutlaka görürdük ama yok. bi şekilde yakıyor işte.  Bu arada senınle yakında tanısacagız  sanırım abi  gecıcem avrupa yakasına hem lpg problemlerım var burada ustalar bırbırlerıne sallayıp duruyor. hemde gercekten cok ıstıyorum senın gıbı bı ustanın araca göz atmasını. ben ıyıce uyuz olmaya basladım cunküSinirli

-------------
PEUGEOT 306 SEDAN 1.6 8V
ATİKER FAST
MOBİL1 10-60

Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2011 Saat 23:37
@ ugur clskn

tamam beklerım gel tanısır cay ıcerız.  sen ızmıt bulusmasına katılmıyormusun?

Mesaj Tarihi: 27 Mayıs 2011 Saat 23:46
çalışıyorum pazar abi ya

-------------
PEUGEOT 306 SEDAN 1.6 8V
ATİKER FAST
MOBİL1 10-60

Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 00:18

çalışıyorum pazar abi ya

tuh be sansa bak  :))

Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 01:56

abim valla durum boyle bor'u koyduktan sora 1lt mobil 10 60 ekledım yag yakmadakı son durumu paylasırım senınle. saçma geldıgını bılıyorum ama  akmıyor abı ıste sagından solundan o kadar lıfte kaldırdık hele egzozu yaparken mutlaka görürdük ama yok. bi şekilde yakıyor işte.
o zaman bu yağ buhar olup eksozdan dışarı atılıyor. Az olduğu için mavi duman atmıyodur.

Mesajı Yazan: alisuat
Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 02:33
hocam arkadaş passata vende 307 ye koydurdm ayanadna 2 ay önce,

motor sesi çok az azaldı
performans biraz daha iyi ama yüzde 5 ankara cinnah yokusunu hep full gaz cıkarım oradan söyleyebildim ama çok az fark etti

ve bombayı söyleyim yakıt tüketimi arttı :)

Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2011 Saat 09:20
Tabi bulun sessiz pamuk gibi giden arabayı, bastın biraz motor sesi duyayım diye. O da yakıtı artırdı.

Bor, aracınızın motoru çok iyi durumda değil ve çok kaliteli yağ kullanmıyorsanız öneririm. Cemin tavsiyesini tuttum tam sentetik yağ aldım. Onu bana satan bayi bor katkısını istediğim halde vermedi. Abi bu yağa yazık edersin. Boru 10-40 lara katıyoruz onlar yarım sentetik, sen mobil 1  5-40 tam sentetik yağ alıyorsun. Bu yağda  katkıya gerek yok. İlle alacağım diyorsan ben satmıyorum git istediğin yerden al dedi. O yüzden motorunuzun ve aldığınız yağın durumuna göre karar verin derim.

Orjinalini yazan: alisuat alisuat Yazdı:

hocam arkadaş passata vende 307 ye koydurdm ayanadna 2 ay önce,

motor sesi çok az azaldı
performans biraz daha iyi ama yüzde 5 ankara cinnah yokusunu hep full gaz cıkarım oradan söyleyebildim ama çok az fark etti

ve bombayı söyleyim yakıt tüketimi arttı :)

Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 19:56
Hoıcam bu gün yine kontorl ettim 3 parmak fazla yağ gösteriyo çubuk. adam gözümün önünde boşalttı yerine yenisini koydu. filtre de değişti ama fazlalık nereden geliyor :)

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 19:57
katkı falan da yok sadece yağ değişti :) ama sanki 1 lt fazla var gibi :)

-------------

Mesajı Yazan: Kemanyak
Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 18:43
4 lt mi koydunuz yağı ? 

-------------
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008

Mesajı Yazan: Kemanyak
Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 18:54
206 ların 8 valf motorları (16 valfi bilmiyorum)  3 litre yağ alıyor arkadaşım fazla koymayın sıkıntı çıkar. Ustalar bilmez doldururlar sen müdahale edeceksin :-))) Benim de başıma geldi max seviyesinin 1 parmak üstünde idi yağ çektirdim mecburen...

-------------
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008

Mesajı Yazan: mdincer34
Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 21:54
katkı felan koymaktansa ben yeni castrol edge 5w 40 koydum 4 lt .sonuç mükemmel aracın ses değişti uzun yol yapacağm yakında deneyip sonuçlarıpaylaşırım arkadaşlar.
iddalı olmasın ama 307 nin kullanma kulavuzunda katkı maddeleri konulması öenerilmemektedir yazıyordu hatırladığım kadarıyla.

-------------
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp

Mesajı Yazan: akalp
Mesaj Tarihi: 10 Şubat 2013 Saat 08:14
abi ben bu boru hyundaı getz sessiz motorlu bi arabada kullandım araç daha 50000 de idi merakımı gidermek için shell yağ artı motor silk bor katkısı ilave ettim ilk başta ne seste nede yakıtta fark gördüm daha sonra yakıta baktım şehir içi gazla 1lt ile 10 giderken 12km gittim 10000 km den sonrada sade motor yağı koyduğumda motorun borsuz az daha sesli çalıştığını gördüm bi not:aracı hyundaı yetkili servisinde ücretsiz check up uygulaması vardı götürdüm adam dediki abi bu yağ kalın  sen hangi yağı araca koydun dedi bor aklıma geldi demekki yağı kalınlaştırıyor .....Tongue

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net