Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KALORİFER HARARET
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

KALORİFER HARARET

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sukur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sukur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: KALORİFER HARARET
    Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 16:37
S.a. arkadaşlar. Aracımla ilk kez uzun yol yaptım. bazı sorunlar baş gösterdi. EN önemlisi ise kalorifer ısıtmamaya başladı. Ayrıca araç hızlanınca ilk kez hararetin sıfıra kadar düştüğünü gördüm... Birbirine bağlı iki sorun mudur bilmem ama ikisi aynı zamanda başladı sanki. Bir de şunu belirteyim. Torpitonun altındaki borulara sıcaklık geliyor. hem de iyi geliyor ama kalorifere bu yansımıyor.
PUG 206 1.4 XR 2000 BORDO
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 16:59
kalorifer peteğin tıkandığı için ısıda azalma olur hatta hiç ısıtmaz yakın zamanda bende de vardı peteği değiştirdim sorun çözüldü. hararet olayı konusunda tam olarak bir fikrim yoktur. aracın nedir onu da belirtirsen daha doğru sonuçlar alabilrsin. iyi forumlar.
Yukarı Dön
sukur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sukur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 17:04
106 xs 1998 model üstad ya. çok üşttü beni :) battaniyeyle araba sürdm yaw kamyoncular güldü
PUG 206 1.4 XR 2000 BORDO
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 17:24

termostattan olabilir dicem ama cem abi kızarsa karışmam (:

uzun yolda ısıtmıyor demişsin, bana göre termostat açık kaldığı için gelen rüzgar suyu soğuruyor ve soğuk su motora girip devirdaim çalıştığı için motorun ısısını alıp çıkıyor. Isı düşük olduğu için kalorifer ısıtamıyor, tabi bu arada sürekli motora radyatörden soğuk su girdiği için motor ısınamıyor hararet düşük seyrediyor.

Düzenleyen metin - 10 Mayıs 2011 Saat 17:25
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 17:45
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

uzun yolda ısıtmıyor demişsin, bana göre termostat açık kaldığı için gelen rüzgar suyu soğuruyor ve soğuk su motora girip devirdaim çalıştığı için motorun ısısını alıp çıkıyor. Isı düşük olduğu için kalorifer ısıtamıyor, tabi bu arada sürekli motora radyatörden soğuk su girdiği için motor ısınamıyor hararet düşük seyrediyor.

katılıyorum +1 Alkış
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 19:27
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

katılıyorum +1 Alkış

StarStarStar
bu sefer doğru teşhis (:
Yukarı Dön
mdincer34 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mdincer34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 20:30
bendimde önceki araçta olmjuştu termostat a baktır önce kolay arıza yapıyor bazen bende baya üşüdüm sonra termostad değişti içerisi hama  gibi :) üşümek cabası birde motor öyle soğuk su ile çalıiması sağlıklı değil
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
Yukarı Dön
ose Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 22:07
termostat su ısınmadığı için peteğe sıcak su veremiyor ben de katılıyorum fakat torbidonun altındaki borulara ısı gelmesi düşündürücü.
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 23:06
Orjinalini yazan: kankam_743 kankam_743 Yazdı:

termostat su ısınmadığı için peteğe sıcak su veremiyor ben de katılıyorum fakat torbidonun altındaki borulara ısı gelmesi düşündürücü.

o borulara sıcaklık geliyordur, ama aşağı yukarı 20-30 derece olduğu için arkadaşa borular sıcak gibi geliyordur, ayrıca gösterge 60 derecenin altı göstermediği için arkadaş hararetin sıfıra kadar indiğini düşünmüş olsa gerek
Yukarı Dön
ALX Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ALX Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 12:54
Metin arkadaşımıza katılıyorum, termostat değişecek ya da takılacak. Benim termotatımı kesmişler elektrikçiler, yazın bir sorun yoktu da kışın düz yolda hararet çok düşerdi. Araba bir türlü ısınamıyordu. Termostat taktırdım, düzeldi.
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 13:28
Orjinalini yazan: ALX ALX Yazdı:

Metin arkadaşımıza katılıyorum, termostat değişecek ya da takılacak. Benim termotatımı kesmişler elektrikçiler, yazın bir sorun yoktu da kışın düz yolda hararet çok düşerdi. Araba bir türlü ısınamıyordu. Termostat taktırdım, düzeldi.

bu nasıl zihniyerttir. hangi kafayla söküyorlar, ne "usta" adı altında çalışan insanlar var ya...
Yukarı Dön
flash296 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı flash296 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2011 Saat 17:44

genelde hararet yapan araçların termostatı sökülür ve takmaz muhterem arkadaşlar.. küfür etmek istemiyorum... para harcamamk içinde hemen satarlar... işin kolayına kaçarlar yani.. olan aracı alan arkadaşa olur... böyle bi sorun benim başıma gelmişti bi sefer ordan biliyorum ! yanlız dikkat edin eğer ki termostat yoksa araçta büyük bi ihtimal şişirme yapıyordur ondan çıkartmışlardır... termostatı takmadan önce dikkatli olun !! çünkü termostatı taktıktan sonra eğerki şişirme yaparsa, maazallah su yedeği yada büyük ihtimal radyatörü patlatır aman dikkat !!

"ölüm" gaz pedalına basan ayakta, "hayat" diraksiyonu tutan kollardadır... bunun eğlencesi ise "ÖLÜMÜNE" BASIP "HAYATA" TUTUNMAKTIR !!!
Yukarı Dön
tigerland Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tigerland Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2011 Saat 17:58
radyatör suyun eksilmiş olabilir kontrol ettin mi suyu ?
206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black
Yukarı Dön
göktuğ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı göktuğ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2011 Saat 20:39
kalorifer temizleyici spreyler al kullan bakalım işe yarayacak mı
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 352 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 323 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107447 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1529 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3134 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9510 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8771 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 947 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 959 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1597 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55482 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1286 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2261 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 273 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2581 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 572 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2171 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 16021 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English