Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

KALORİFER HARARET

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14728
Tarih: 26 Temmuz 2025 Saat 17:25
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: KALORİFER HARARET
Mesajı Yazan: sukur
Konu: KALORİFER HARARET
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 16:37
S.a. arkadaşlar. Aracımla ilk kez uzun yol yaptım. bazı sorunlar baş gösterdi. EN önemlisi ise kalorifer ısıtmamaya başladı. Ayrıca araç hızlanınca ilk kez hararetin sıfıra kadar düştüğünü gördüm... Birbirine bağlı iki sorun mudur bilmem ama ikisi aynı zamanda başladı sanki. Bir de şunu belirteyim. Torpitonun altındaki borulara sıcaklık geliyor. hem de iyi geliyor ama kalorifere bu yansımıyor.

-------------
PUG 206 1.4 XR 2000 BORDO

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 16:59
kalorifer peteğin tıkandığı için ısıda azalma olur hatta hiç ısıtmaz yakın zamanda bende de vardı peteği değiştirdim sorun çözüldü. hararet olayı konusunda tam olarak bir fikrim yoktur. aracın nedir onu da belirtirsen daha doğru sonuçlar alabilrsin. iyi forumlar.

Mesajı Yazan: sukur
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 17:04
106 xs 1998 model üstad ya. çok üşttü beni :) battaniyeyle araba sürdm yaw kamyoncular güldü

-------------
PUG 206 1.4 XR 2000 BORDO

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 17:24

termostattan olabilir dicem ama cem abi kızarsa karışmam (:

uzun yolda ısıtmıyor demişsin, bana göre termostat açık kaldığı için gelen rüzgar suyu soğuruyor ve soğuk su motora girip devirdaim çalıştığı için motorun ısısını alıp çıkıyor. Isı düşük olduğu için kalorifer ısıtamıyor, tabi bu arada sürekli motora radyatörden soğuk su girdiği için motor ısınamıyor hararet düşük seyrediyor.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 17:45
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

uzun yolda ısıtmıyor demişsin, bana göre termostat açık kaldığı için gelen rüzgar suyu soğuruyor ve soğuk su motora girip devirdaim çalıştığı için motorun ısısını alıp çıkıyor. Isı düşük olduğu için kalorifer ısıtamıyor, tabi bu arada sürekli motora radyatörden soğuk su girdiği için motor ısınamıyor hararet düşük seyrediyor.

katılıyorum +1 Alkış

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 19:27
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

katılıyorum +1 Alkış

StarStarStar
bu sefer doğru teşhis (:

-------------

Mesajı Yazan: mdincer34
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 20:30
bendimde önceki araçta olmjuştu termostat a baktır önce kolay arıza yapıyor bazen bende baya üşüdüm sonra termostad değişti içerisi hama  gibi :) üşümek cabası birde motor öyle soğuk su ile çalıiması sağlıklı değil

-------------
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 22:07
termostat su ısınmadığı için peteğe sıcak su veremiyor ben de katılıyorum fakat torbidonun altındaki borulara ısı gelmesi düşündürücü.

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:06
Orjinalini yazan: kankam_743 kankam_743 Yazdı:

termostat su ısınmadığı için peteğe sıcak su veremiyor ben de katılıyorum fakat torbidonun altındaki borulara ısı gelmesi düşündürücü.

o borulara sıcaklık geliyordur, ama aşağı yukarı 20-30 derece olduğu için arkadaşa borular sıcak gibi geliyordur, ayrıca gösterge 60 derecenin altı göstermediği için arkadaş hararetin sıfıra kadar indiğini düşünmüş olsa gerek

-------------

Mesajı Yazan: ALX
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2011 Saat 12:54
Metin arkadaşımıza katılıyorum, termostat değişecek ya da takılacak. Benim termotatımı kesmişler elektrikçiler, yazın bir sorun yoktu da kışın düz yolda hararet çok düşerdi. Araba bir türlü ısınamıyordu. Termostat taktırdım, düzeldi.

Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2011 Saat 13:28
Orjinalini yazan: ALX ALX Yazdı:

Metin arkadaşımıza katılıyorum, termostat değişecek ya da takılacak. Benim termotatımı kesmişler elektrikçiler, yazın bir sorun yoktu da kışın düz yolda hararet çok düşerdi. Araba bir türlü ısınamıyordu. Termostat taktırdım, düzeldi.

bu nasıl zihniyerttir. hangi kafayla söküyorlar, ne "usta" adı altında çalışan insanlar var ya...

-------------

Mesajı Yazan: flash296
Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2011 Saat 17:44

genelde hararet yapan araçların termostatı sökülür ve takmaz muhterem arkadaşlar.. küfür etmek istemiyorum... para harcamamk içinde hemen satarlar... işin kolayına kaçarlar yani.. olan aracı alan arkadaşa olur... böyle bi sorun benim başıma gelmişti bi sefer ordan biliyorum ! yanlız dikkat edin eğer ki termostat yoksa araçta büyük bi ihtimal şişirme yapıyordur ondan çıkartmışlardır... termostatı takmadan önce dikkatli olun !! çünkü termostatı taktıktan sonra eğerki şişirme yaparsa, maazallah su yedeği yada büyük ihtimal radyatörü patlatır aman dikkat !!

-------------
"ölüm" gaz pedalına basan ayakta, "hayat" diraksiyonu tutan kollardadır... bunun eğlencesi ise "ÖLÜMÜNE" BASIP "HAYATA" TUTUNMAKTIR !!!

Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2011 Saat 17:58
radyatör suyun eksilmiş olabilir kontrol ettin mi suyu ?

-------------
206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black

Mesajı Yazan: göktuğ
Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2011 Saat 20:39