![]() |
|
Hararet 70 lerde geziyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
naksi ![]() 2. Vites ![]() 01 - Ocak - 1978 Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2011 Saat 20:47 |
|
2004 307 1.6 110 beygir lpg li aracım var aracın harareti 70 derece de geziyor tarifte 90 a cıkıyor ama duz yolda uzun yolda 70 klimayı acarsam bazen hafif 70 in altına dusuyor :) aracın fan açması çok nadir oluyor oda zorlarsam
bu normal mi yoksa bi sorunmu var ? |
||
![]() |
||
naksi ![]() 2. Vites ![]() 01 - Ocak - 1978 Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bu arada araç 280 kurus yakıyo sehir içi lpg de çok mu ? lpg 2 liradan alıyorum
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
aracın en iyi 90 derecede yakar, 90'ın altına düşersede yakıtı artar. Aracın otomatikse yakıt değeri normal ama manuelse yakıtın çok. Termostatı değiştir sorunun düzelecek hararet 90' a çakılı kalacaktır.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
göktuğ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
|
307 lerde normal bu. 90'ın üstünde fan açıyor genelde. yakıtında gayet iyi bence...
|
||
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
aracı sanırım manuel vites ve benim otomatikden yüksek değerleri var yani emsallerine göre fazla yakıyori, sebebide 70 derece yani soğuk motor ile dolaştığı için fazla yakıyor.
|
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
ugur_xs ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 06 Mayıs 2011 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
|
büyük ihtimal termostat açık kalmıs bi gösterirsen ii olur
|
||
![]() |
||
göktuğ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
|
|
||
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
|
||
![]() |
||
tufan31 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
|
||
![]() |
||
tufan31 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
Termostatını hemen orjinal termostat ile değiştir. Hem aracın gücü artacak hem de yakıt sarfiyatı düşecek...
|
||
![]() |
||
|
arac otomatik arkadaslar
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
aracının otomatık yada duz olmasıyla ısının bır alakası yok. termostatın yavas yavas arızalanmaya baslamıs. metının aracında da ısı dusuyordu. hemde utanmasa neredeyse 60 ın altına ınecektı duz yolda gıderken. termostatını degıstırdı sımdı zımba gıbı oldu :))
degıl mı metınım :))
|
||
![]() |
||
|
saygılar cecoli abicim (:
|
||
||
![]() |
||
kizilhakan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Temmuz - 1976 Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kizilhakan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
aynı dert bendede var termostatı orjinali ile yeni değiştirdim 70 in üzerine çikmiyor neden bilmiyorum ama göstergeyle alakalı olduğunu düşünüyorum
|
||
206 x line 2004 otomatik benzin bağımlısı
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
bılgısayara baglanırsa anında cıkar meydana gostergede arıza olup olmadıgı. paramerte takıbınden bakarsın. motorun ısısı gosterge ıle aynıysa gosterge dogru demektır.
fakat ben buyuk ıhtımal gostertenın dogru olacagı kanaatındeyım.
|
||
![]() |
||
|
bende
|
||
||
![]() |
||
alisuat ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
|
benimde uzun yolda 70 civarı oluyor şehir içide 90 ı geçiyor şu dünya geneli arabalarda oldugu hararet göstergesi tam ortada kıpırdamadan durmuyor adamın sinirlerini bozuyor
|
||
![]() |
||
ALX ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
|
alisuat, çok katılıyorum. Peugeot kadar hararet göstergesi oynayan araç görmedim. Benimki de 90nın hep üstünde. Az zorlasam hemen 100C'ye çıkıyor. Herkes normal diyor, neresi normal ya? Neyse ki 100C'nin üstüne çıkmıyor. Düz yolda giderken -8C havada bile 100C gösteriyor.
|
||
![]() |
||
|
uzun yolda da gitsen kısa yolda da gitsen hava sıcaklığı -10 da olsa +45 de olsa 90' ın altına inmez. zaten inse termostat denilen parçanın hiç bir işlevi kalmaz.
|
||
||
![]() |
||
revolutionary26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Nisan - 1989 Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı revolutionary26
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
üstad seni bulmuşken bende bi kaç soru sorayım :D bu gün şehir içi sayılabilecek 35 km yaptım. ilk 15 km sinde hararete bakmadım ama sonradan baktığımda 90 ve 90 ın üstündeydi. hava yağmurluydu ve amcamı hasta olduğu için kalorifer açıktı.(manuel 2. üfleme derecesinde,sıcaklık en sonda) hararet 90 ın üzerindeydi.motor fanı çalışmıyordu sanırım. sesini duymadım. normal midir? yoksa gidip ustaya göstermeli miyim? saygılarımla.
|
||
307 XR 1.6 16V 2005
Şeytan Kırmızı |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |