Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hararet 70 lerde geziyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14648
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 22:02
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Hararet 70 lerde geziyor
Mesajı Yazan: naksi
Konu: Hararet 70 lerde geziyor
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 20:47
2004 307 1.6 110 beygir lpg li aracım var aracın harareti 70 derece de geziyor tarifte 90 a cıkıyor ama duz yolda uzun yolda 70 klimayı acarsam bazen hafif 70 in altına dusuyor :) aracın fan açması çok nadir oluyor oda zorlarsam

bu normal mi yoksa bi sorunmu var ?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 20:48
bu arada araç 280 kurus yakıyo sehir içi lpg de çok mu ? lpg 2 liradan alıyorum

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 20:51
aracın en iyi 90 derecede yakar, 90'ın altına düşersede yakıtı artar. Aracın otomatikse yakıt değeri normal ama manuelse yakıtın çok. Termostatı değiştir sorunun düzelecek hararet 90' a çakılı kalacaktır.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: göktuğ
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 20:52
307 lerde normal bu. 90'ın üstünde fan açıyor genelde. yakıtında gayet iyi bence...

-------------
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı

Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 21:11
Orjinalini yazan: göktuğ göktuğ Yazdı:

307 lerde normal bu. 90'ın üstünde fan açıyor genelde. yakıtında gayet iyi bence...

aracı sanırım manuel vites ve benim otomatikden yüksek değerleri var yani emsallerine göre fazla yakıyori, sebebide 70 derece yani soğuk motor ile dolaştığı için fazla yakıyor.

-------------

Mesajı Yazan: ugur_xs
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 21:15
büyük ihtimal termostat açık kalmıs bi gösterirsen ii olur

Mesajı Yazan: göktuğ
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 21:19
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Orjinalini yazan: göktuğ göktuğ Yazdı:

aracı sanırım manuel vites ve benim otomatikden yüksek değerleri var yani emsallerine göre fazla yakıyori, sebebide 70 derece yani soğuk motor ile dolaştığı için fazla yakıyor.
doğrudur kardeş. hararet 70 lerde iken çok yakar. sürekli kısa mesafe kullanıyor demek ki...

-------------
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı

Mesajı Yazan: tufan31
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 22:05

Mesajı Yazan: tufan31
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 22:06
Termostatını hemen orjinal termostat ile değiştir. Hem aracın gücü artacak hem de yakıt sarfiyatı düşecek...

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2011 Saat 23:56
arac otomatik arkadaslar

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 00:35
Orjinalini yazan: naksi naksi Yazdı:

arac otomatik arkadaslar

aracının otomatık yada duz olmasıyla ısının bır alakası yok. termostatın yavas yavas arızalanmaya baslamıs. metının aracında da ısı dusuyordu. hemde utanmasa neredeyse 60 ın altına ınecektı duz yolda gıderken. termostatını degıstırdı sımdı zımba gıbı oldu :))

degıl mı metınım :))

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 08:47
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Orjinalini yazan: naksi naksi Yazdı:

arac otomatik arkadaslar

aracının otomatık yada duz olmasıyla ısının bır alakası yok. termostatın yavas yavas arızalanmaya baslamıs. metının aracında da ısı dusuyordu. hemde utanmasa neredeyse 60 ın altına ınecektı duz yolda gıderken. termostatını degıstırdı sımdı zımba gıbı oldu :))

degıl mı metınım :))

saygılar cecoli abicim (:

-------------

Mesajı Yazan: kizilhakan
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 10:09
aynı dert bendede var termostatı orjinali ile yeni değiştirdim 70 in üzerine çikmiyor neden bilmiyorum ama göstergeyle alakalı olduğunu düşünüyorum

-------------
206 x line 2004 otomatik benzin bağımlısı

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 10:12
Orjinalini yazan: kizilhakan kizilhakan Yazdı:

aynı dert bendede var termostatı orjinali ile yeni değiştirdim 70 in üzerine çikmiyor neden bilmiyorum ama göstergeyle alakalı olduğunu düşünüyorum

bılgısayara baglanırsa anında cıkar meydana gostergede arıza olup olmadıgı. paramerte takıbınden bakarsın. motorun ısısı gosterge ıle aynıysa gosterge dogru demektır.

fakat ben buyuk ıhtımal gostertenın dogru olacagı kanaatındeyım.

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 10:14
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Orjinalini yazan: kizilhakan kizilhakan Yazdı:

bılgısayara baglanırsa anında cıkar meydana gostergede arıza olup olmadıgı. paramerte takıbınden bakarsın. motorun ısısı gosterge ıle aynıysa gosterge dogru demektır.

fakat ben buyuk ıhtımal gostertenın dogru olacagı kanaatındeyım.

bende

-------------

Mesajı Yazan: alisuat
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 13:12
benimde uzun yolda 70 civarı oluyor şehir içide 90 ı geçiyor şu dünya geneli arabalarda oldugu hararet göstergesi tam ortada kıpırdamadan durmuyor adamın sinirlerini bozuyor

Mesajı Yazan: ALX
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 15:40
alisuat, çok katılıyorum. Peugeot kadar hararet göstergesi oynayan araç görmedim. Benimki de 90nın hep üstünde. Az zorlasam hemen 100C'ye çıkıyor. Herkes normal diyor, neresi normal ya? Neyse ki 100C'nin üstüne çıkmıyor. Düz yolda giderken -8C havada bile 100C gösteriyor.

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 15:50
Orjinalini yazan: alisuat alisuat Yazdı:

benimde uzun yolda 70 civarı oluyor şehir içide 90 ı geçiyor şu dünya geneli arabalarda oldugu hararet göstergesi tam ortada kıpırdamadan durmuyor adamın sinirlerini bozuyor

uzun yolda da gitsen kısa yolda da gitsen hava sıcaklığı -10 da olsa +45 de olsa 90' ın altına inmez. zaten inse termostat denilen parçanın hiç bir işlevi kalmaz.

-------------

Mesajı Yazan: revolutionary26
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2011 Saat 11:52
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

aracın en iyi 90 derecede yakar, 90'ın altına düşersede yakıtı artar. Aracın otomatikse yakıt değeri normal ama manuelse yakıtın çok. Termostatı değiştir sorunun düzelecek hararet 90' a çakılı kalacaktır.

üstad seni bulmuşken bende bi kaç soru sorayım :D

bu gün şehir içi sayılabilecek 35 km yaptım. ilk 15 km sinde hararete bakmadım ama sonradan baktığımda 90 ve 90 ın üstündeydi. hava yağmurluydu ve amcamı hasta olduğu için kalorifer açıktı.(manuel 2. üfleme derecesinde,sıcaklık en sonda) hararet 90 ın üzerindeydi.motor  fanı çalışmıyordu sanırım. sesini duymadım. normal midir? yoksa gidip ustaya göstermeli miyim?

saygılarımla. 

-------------
307 XR 1.6 16V 2005
Şeytan Kırmızı

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net