Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 Fren Disk Hakkında!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 Fren Disk Hakkında!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 Fren Disk Hakkında!
    Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2011 Saat 13:07
arkadaşlar sizce hangi diski alayım. her ikiside hava soğutmalı fakat birisinin delikleri üstünde diğeri ise ara kısımda kalıyor. kullanım olarak hangi modeli tavsiye edersiniz?
saygılar

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2011 Saat 13:34
zaten on dısklerın hepsı sogutmalı dısktır. bazen havalı dıskte derler. yukarıdakı gosterdıgın resımdekı gıbı... standart dıskler boyledır

fakat alt resımdekı dısk goruldugu uzere delıklı ve kanallıdır. bu durumda extra soguma saglanır. genelde fren verımını artırmak ıcın tercıh edılır. fakat balatayıda daha erken bıtırdıgı yonunde bılgım var. 

delıklı dısk kullanılacaksa mumkunu varsa dısk capını buyutmekte fayda var. cunku delıkler ve kanallar surtunme yuzeyını azda olsa azaltırlar.

bana sorarsan standart trw, valeo falan tak devam et :))

Düzenleyen CeCoLi - 04 Mayıs 2011 Saat 13:34
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2011 Saat 13:48
teşekkür ederim. şimdi sipariş verdim trw disk ve balata takıcam. fazla irdelemeye gerek yok anlaşılanGülme

saygılar
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2011 Saat 16:26

aracı lımıtlerde kullanmıyorsan asırı frenleme ıhtıyacı yoksa standart dıskler gayet yeterlı. bende yakında kendı aracıma 4 dısk degısecegım. trw takmayı dusunuyorum...

fakat trw balataların bazen ses yaptıgını duydum. bende balata konusunda kararsız kaldım. aracımın uzerındekı balatalar lucas olması lazım. ses vs yapmıyor

Düzenleyen CeCoLi - 04 Mayıs 2011 Saat 16:26
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2011 Saat 23:40
evet frenleme yapınca ötme söz konusu oluyor. prc olmazsa yapmaz. trw nin hem almanı hemde prc si var ona dikkat etmek gerekiyor.
saygılar
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 08:45
Orjinalini yazan: pugti pugti Yazdı:

evet frenleme yapınca ötme söz konusu oluyor. prc olmazsa yapmaz. trw nin hem almanı hemde prc si var ona dikkat etmek gerekiyor.
saygılar

bende balatada trw kullanmayı pek dusunmuyorum ama bakacagım duruma gore. suan aracımın uzerındekı lucas larda ses vs yok. memnunum gayet guzel
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 10:00
Bildigim kadariyla fren diskinin bittigini ya da degistirilmesi gerektigini tekerlegi soktukten sonra verniyeli kumpas ile olcerek yani mevcut kalinligina bakarak anliyorlar.
Peki fren diskinin bittigi tekerlek sokmeden yerinde bakarak nasil anlasilir? Anlasilabilir mi?

Düzenleyen koliva - 05 Mayıs 2011 Saat 10:01
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 10:10
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Bildigim kadariyla fren diskinin bittigini ya da degistirilmesi gerektigini tekerlegi soktukten sonra verniyeli kumpas ile olcerek yani mevcut kalinligina bakarak anliyorlar.
Peki fren diskinin bittigi tekerlek sokmeden yerinde bakarak nasil anlasilir? Anlasilabilir mi?

goz kararı kalınlıgına bakınca anlasılıyor zaten :)) ama onun harıcınde kumpas veya mıkrometre ıle olcebılırsın...
normalde fabrıkanın onerısı on dıskler ıcın max 2mm ıncelme olarak bılıyorum :)) buda bızler ıcın cıddı bır erken degısım oluyor :(((((

kendı aracımın on sogutmalı dısklerı 266mm caplı ve 20.4mm kalınlıkta. her ıkı taraftan 1mm ınceldıgınde 2 mm ıncelmıs oluyor ve degısmesı gerekıyor

arka dısklerın 247mm caplı ve 8mm kalınlıkta. 

ben degısım yaparken eskı yenı resımleyecegım sızlerde gormus olursunuz :)) ama benımkı lımıtı fazlaca astıgını dusunuyorum.Gülme

Düzenleyen CeCoLi - 05 Mayıs 2011 Saat 10:19
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 10:55
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

goz kararı kalınlıgına bakınca anlasılıyor zaten :)) ama onun harıcınde kumpas veya mıkrometre ıle olcebılırsın...
normalde fabrıkanın onerısı on dıskler ıcın max 2mm ıncelme olarak bılıyorum :)) buda bızler ıcın cıddı bır erken degısım oluyor :(((((

kendı aracımın on sogutmalı dısklerı 266mm caplı ve 20.4mm kalınlıkta. her ıkı taraftan 1mm ınceldıgınde 2 mm ıncelmıs oluyor ve degısmesı gerekıyor

arka dısklerın 247mm caplı ve 8mm kalınlıkta. 

ben degısım yaparken eskı yenı resımleyecegım sızlerde gormus olursunuz :)) ama benımkı lımıtı fazlaca astıgını dusunuyorum.Gülme

Bende onleri yeni degistirdim ama sira arkadakilerde. Goz karari benimkide sanirim limiti fazlaca asmis Sırıtma Ne zaman degistireceksin hocam sen? Senin aracinin arka diskleri ile 307 ninki arasinda fark var midir (ebat haric)? Sanmiyorum?

Düzenleyen koliva - 05 Mayıs 2011 Saat 11:13
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 11:01
bır dakka abı :))  zaten on dıskler her zaman daha kalındır yanı :) cunku sogutmalıdırlar. ama arkalarda sogutmalı dısk yok. bak ne yazmısım arka onler 20.4mm arka 8mm. arkalardakı asınma payıda tahmınımce 1 mm dır. yanı 7mm ye dustugunde degıstırmem gerekır. muhtemelen benımkı 7 nın altında :))

cok daha kuvvetlı suratlı aracların arkalarıda sogutmalı olur :))

ayrıca dısklerımız aynımıdır bılemıyorum. ama farklı olmasını beklerım ben... fakat kalınlık olculerı aynı olabılır

Düzenleyen CeCoLi - 05 Mayıs 2011 Saat 11:04
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 11:12

bır dakka abı :))  zaten on dıskler her zaman daha kalındır yanı :) cunku sogutmalıdırlar. ama arkalarda sogutmalı dısk yok. bak ne yazmısım arka onler 20.4mm arka 8mm. arkalardakı asınma payıda tahmınımce 1 mm dır. yanı 7mm ye dustugunde degıstırmem gerekır. muhtemelen benımkı 7 nın altında :))

cok daha kuvvetlı suratlı aracların arkalarıda sogutmalı olur :))

ayrıca dısklerımız aynımıdır bılemıyorum. ama farklı olmasını beklerım ben... fakat kalınlık olculerı aynı olabılır

Yok yanlis oldu duzelteyim. On diskleri degistirirken cikardigimla yenisini karsilastirdigimda fark zaten 2 mm den bariz fazlaydi. Buna gore diyorum ki arkalar simdiye kadar coktan limiti gecmistir. Yoksa onlerle arkalari birebir karsilastirmadim Gülme Onleri degistirmek nispeten daha kolay. Simdiye kadar arkalari hic degistirmedim o yuzden senin acacagin ve adim adim nasil degistirilecegini anlatacagin basligi ne zaman acacagini merak ettim Kahkaha

Düzenleyen koliva - 05 Mayıs 2011 Saat 11:13
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 11:37
oldu sımdı anlastık :)

307 nın arka kalıperını bılmıyorum. benımkının on ıle arkalar farklı. ben bu ıslerı hazıran bası gıbı yapmayı dusunuyorum :))
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 11:39

oldu sımdı anlastık :)

307 nın arka kalıperını bılmıyorum. benımkının on ıle arkalar farklı. ben bu ıslerı hazıran bası gıbı yapmayı dusunuyorum :))

Iyi tamam anlastik. Zaten Haziran 4'e kadar Turkiye'de olacagim. Donuste hallederiz Gülme Hatta yuk durumuma gore Turkiye'den bile alabilirim bazi parcalari.

Düzenleyen koliva - 05 Mayıs 2011 Saat 11:39
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 11:43
ıstanbula gelırsen sana ozel "dısk degısımı bulusması" yaparım yanı :)) 2 arabanınkını beraber degıstırırız :))

senınkını degısırken ben cırak olurum, benımkını degısırkende sen cırak olursun  :DDDDDDDDD
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 12:05

ıstanbula gelırsen sana ozel "dısk degısımı bulusması" yaparım yanı :)) 2 arabanınkını beraber degıstırırız :))

senınkını degısırken ben cırak olurum, benımkını degısırkende sen cırak olursun  :DDDDDDDDD

Arabayla gelmiyorum. Istanbul isi cok cok zor. Zaman cok kisitli. Ağlama
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 12:12
hadı yaaa :(( uzuldum bak sımdı. neyse canımız sagola :))
Yukarı Dön
murat deniz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
24 - Temmuz - 1981

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı murat deniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 23:04
arkadaşlar bişey sorcam. ben bugün ön diskleri değiştirdim 2004 x-line için. ne aracın üzerinden çıkan ne de benim yeni aldığım diskler soğutmalı değil:( kafam karıştı şimdi..
2004 PEUGEOT 206 x-linE 1.4 75 bg benzin / Ariane 15" jant + 185 55 15 goodyear efficientgrip   0 RH +
kara böcükk :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 23:52
soğutma aradadır. yani içinde kanallar vardır. onlarda yoksa ozaman arka disk almışsınızdır fakat arka disk önlere monte olurmu onu tam olarak bilmiyorum
Yukarı Dön
murat deniz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
24 - Temmuz - 1981

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı murat deniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 23:55
azönce netten araştırdım ön diskler için iki alternatif çıkıyor. 1. ön diskler hava soğutmalı 2. ön diskler dolu. (bosch'un sitesinden baktım)
2004 PEUGEOT 206 x-linE 1.4 75 bg benzin / Ariane 15" jant + 185 55 15 goodyear efficientgrip   0 RH +
kara böcükk :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 23:59
ama ön disklerin soğutmalı olması daha iyi olur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 246 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6429 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 182 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 458 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 370 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107571 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1608 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3246 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9970 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8987 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1077 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1201 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1689 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55628 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 324 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1433 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2715 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 286 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2860 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
kartal5200 1
İlyas41 1
a.selim 1
badking530 1
freestyle53 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English