![]() |
|
206 Fren Disk Hakkında! |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2011 Saat 13:07 |
arkadaşlar sizce hangi diski alayım. her ikiside hava soğutmalı fakat birisinin delikleri üstünde diğeri ise ara kısımda kalıyor. kullanım olarak hangi modeli tavsiye edersiniz?
saygılar ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zaten on dısklerın hepsı sogutmalı dısktır. bazen havalı dıskte derler. yukarıdakı gosterdıgın resımdekı gıbı... standart dıskler boyledır
fakat alt resımdekı dısk goruldugu uzere delıklı ve kanallıdır. bu durumda extra soguma saglanır. genelde fren verımını artırmak ıcın tercıh edılır. fakat balatayıda daha erken bıtırdıgı yonunde bılgım var.
delıklı dısk kullanılacaksa mumkunu varsa dısk capını buyutmekte fayda var. cunku delıkler ve kanallar surtunme yuzeyını azda olsa azaltırlar.
bana sorarsan standart trw, valeo falan tak devam et :)) Düzenleyen CeCoLi - 04 Mayıs 2011 Saat 13:34 |
|
![]() |
|
teşekkür ederim. şimdi sipariş verdim trw disk ve balata takıcam. fazla irdelemeye gerek yok anlaşılan
![]() saygılar |
|
![]() |
|
aracı lımıtlerde kullanmıyorsan asırı frenleme ıhtıyacı yoksa standart dıskler gayet yeterlı. bende yakında kendı aracıma 4 dısk degısecegım. trw takmayı dusunuyorum... fakat trw balataların bazen ses yaptıgını duydum. bende balata konusunda kararsız kaldım. aracımın uzerındekı balatalar lucas olması lazım. ses vs yapmıyorDüzenleyen CeCoLi - 04 Mayıs 2011 Saat 16:26 |
|
![]() |
|
evet frenleme yapınca ötme söz konusu oluyor. prc olmazsa yapmaz. trw nin hem almanı hemde prc si var ona dikkat etmek gerekiyor.
saygılar |
|
![]() |
|
bende balatada trw kullanmayı pek dusunmuyorum ama bakacagım duruma gore. suan aracımın uzerındekı lucas larda ses vs yok. memnunum gayet guzel
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bildigim kadariyla fren diskinin bittigini ya da degistirilmesi gerektigini tekerlegi soktukten sonra verniyeli kumpas ile olcerek yani mevcut kalinligina bakarak anliyorlar.
Peki fren diskinin bittigi tekerlek sokmeden yerinde bakarak nasil anlasilir? Anlasilabilir mi? Düzenleyen koliva - 05 Mayıs 2011 Saat 10:01 |
|
![]() |
|
goz kararı kalınlıgına bakınca anlasılıyor zaten :)) ama onun harıcınde kumpas veya mıkrometre ıle olcebılırsın...
normalde fabrıkanın onerısı on dıskler ıcın max 2mm ıncelme olarak bılıyorum :)) buda bızler ıcın cıddı bır erken degısım oluyor :(((((
kendı aracımın on sogutmalı dısklerı 266mm caplı ve 20.4mm kalınlıkta. her ıkı taraftan 1mm ınceldıgınde 2 mm ıncelmıs oluyor ve degısmesı gerekıyor
arka dısklerın 247mm caplı ve 8mm kalınlıkta.
ben degısım yaparken eskı yenı resımleyecegım sızlerde gormus olursunuz :)) ama benımkı lımıtı fazlaca astıgını dusunuyorum. ![]() Düzenleyen CeCoLi - 05 Mayıs 2011 Saat 10:19 |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bende onleri yeni degistirdim ama sira arkadakilerde. Goz karari benimkide sanirim limiti fazlaca asmis ![]() Düzenleyen koliva - 05 Mayıs 2011 Saat 11:13 |
|
![]() |
|
bır dakka abı :)) zaten on dıskler her zaman daha kalındır yanı :) cunku sogutmalıdırlar. ama arkalarda sogutmalı dısk yok. bak ne yazmısım arka onler 20.4mm arka 8mm. arkalardakı asınma payıda tahmınımce 1 mm dır. yanı 7mm ye dustugunde degıstırmem gerekır. muhtemelen benımkı 7 nın altında :))
cok daha kuvvetlı suratlı aracların arkalarıda sogutmalı olur :))
ayrıca dısklerımız aynımıdır bılemıyorum. ama farklı olmasını beklerım ben... fakat kalınlık olculerı aynı olabılır Düzenleyen CeCoLi - 05 Mayıs 2011 Saat 11:04 |
|
![]() |
|
Yok yanlis oldu duzelteyim. On diskleri degistirirken cikardigimla yenisini karsilastirdigimda fark zaten 2 mm den bariz fazlaydi. Buna gore diyorum ki arkalar simdiye kadar coktan limiti gecmistir. Yoksa onlerle arkalari birebir karsilastirmadim ![]() ![]() Düzenleyen koliva - 05 Mayıs 2011 Saat 11:13 |
|
![]() |
|
oldu sımdı anlastık :)
307 nın arka kalıperını bılmıyorum. benımkının on ıle arkalar farklı. ben bu ıslerı hazıran bası gıbı yapmayı dusunuyorum :))
|
|
![]() |
|
Iyi tamam anlastik. Zaten Haziran 4'e kadar Turkiye'de olacagim. Donuste hallederiz ![]() Düzenleyen koliva - 05 Mayıs 2011 Saat 11:39 |
|
![]() |
|
ıstanbula gelırsen sana ozel "dısk degısımı bulusması" yaparım yanı :)) 2 arabanınkını beraber degıstırırız :))
senınkını degısırken ben cırak olurum, benımkını degısırkende sen cırak olursun :DDDDDDDDD
|
|
![]() |
|
Arabayla gelmiyorum. Istanbul isi cok cok zor. Zaman cok kisitli. ![]() |
|
![]() |
|
hadı yaaa :(( uzuldum bak sımdı. neyse canımız sagola :))
|
|
![]() |
|
murat deniz ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 311 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murat deniz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar bişey sorcam. ben bugün ön diskleri değiştirdim 2004 x-line için. ne aracın üzerinden çıkan ne de benim yeni aldığım diskler soğutmalı değil:( kafam karıştı şimdi..
|
|
2004 PEUGEOT 206 x-linE 1.4 75 bg benzin / Ariane 15" jant + 185 55 15 goodyear efficientgrip 0 RH +
kara böcükk :) |
|
![]() |
|
soğutma aradadır. yani içinde kanallar vardır. onlarda yoksa ozaman arka disk almışsınızdır fakat arka disk önlere monte olurmu onu tam olarak bilmiyorum
|
|
![]() |
|
murat deniz ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 311 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murat deniz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
azönce netten araştırdım ön diskler için iki alternatif çıkıyor. 1. ön diskler hava soğutmalı 2. ön diskler dolu. (bosch'un sitesinden baktım)
|
|
2004 PEUGEOT 206 x-linE 1.4 75 bg benzin / Ariane 15" jant + 185 55 15 goodyear efficientgrip 0 RH +
kara böcükk :) |
|
![]() |
|
ama ön disklerin soğutmalı olması daha iyi olur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |