![]() |
|
Yardım Lütfen Otomatik vites bu sorunu yaparmı ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
naksi ![]() 2. Vites ![]() 01 - Ocak - 1978 Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 15:53 |
Arkadaşlar 2004 307 AL4 otomatik şanzuman aracım var
gecen yagmurlu hadava 20 km bi yola gittim aksam arabayı bıraktım evin onune sabah araba yokuslarda gaza hafif yuklenince şııııt die bir ses yapıyor ve çekişten düşüyor bazen de yapmıyor otomatik şanzumancıya gosterdim 10 km gezdik beraber vites gecişleri normal manuele geciyor elle kontrol ediyorum sonra otomatige alıyorum duz yolda da hiç sorun yok ama hafif yokusa gelip gaz verince ekseriyetle fışşşt die ses yapıyor ve çekişten dusuyor otomatik vitesci usta şanzımanı açmaya gerek yok baska sorunu vardır böle kullan dedi :) baska bir ustaya gittim oda biraz gezdi direk şanzuman revizyonu gerekiyor 2500 tl alayım dedi :) sonra aracı ayrıntılı test ettim arac duru vaziyette iken el freni çekili ve frene basarken D de kalkısa zorluyorum arac 1500 devirin ustune cıkmıyor (hoş normalde çıkıyormu bilmiyorum) sonra yokusta fışş yapınca araç cekişten dusuyor ama motor da devir almıyor eger şanzuman dan olsa motor devirden dusmemesi gerekmezmi ? sorun bu arkadaşlar izmitte iyi bir usta varmıs onu aradım yağını değiştir dedi .. şimdi ilk iş yağını değiştirecegim selenoidlerden olabilirmi bilmiyorum revizyon işi de hayal gibi geliyor. yardımlarınızı bekliyorum pejocu dostlarım |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hangi ustaya gösterdin.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
naksi ![]() 2. Vites ![]() 01 - Ocak - 1978 Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
önce istanbul topkapı delphi diye bir yer var oraya sonra ikitelli bagcılar gundoren sanayi sitesinde atm otomatik vites die bir yer vardı oraya ?
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
bir kaç yere daha gidip baktırman lazım bazı ustalar kan emici gibiler bende bi şanzımancıya gitmiştim aynen revizyon 2500 tl dedi ama güvenemedim başka bir şanzımancıya gitti yağ değişimi ile çözdü. O yüzden bir kaç yere daha danış. Önce sorun motordan mı şanzımandan mı onu sapta sonra onun ustasını bul |
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
F-Eren ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2010 Konum: Tekirdağ - İst. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 377 |
otomatik işinin maslakta iyi ustaları oldugunu duydum bi sor istersen?
|
|
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh - |
|
![]() |
|
yokmu baska cevap
|
|
![]() |
|
benimde ustam var eğer istersen bilgisini verebilirim işinin ehlidir. yaptırmasan bile hiç değilse masrafını sorununu öğrenirsin. bu arada selenoidleri değiştireceksen heryerde 170 tlden aşağı bulamazsın ama sponsor şahin peugeotta 120 tl. ben mesela yağı ve vanaları alıp ustama götürüp taktıracam.
|
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Yazınızdan anladığım kadarıyla bu sesleri ilk kalkışlarda ve yüke bindiği zaman yapıyor.Benim eko-valfler arızalıydı fakat şikayetim tamamen farklıydı.
bu durumda otomatik şanzımanın çalışma prensibinden yola çıkmak gerekiyor.Eko-valfler açıyor hidroliği türbin e basıyor.Eğer eko-valfler arızalı olsa vites geçişleri sarsıntılı olacak,şanzımanda vuruntular başlayacak.Yağın türbine ulaştığını varsayarak,türbin volanta hareket edecek ve anladığım kadarıyla sizin sorununuz burada başlıyor.Eğer ki burada başlıyorsa Türbin yani Tork konverterin bağlı olduğu mil yataklarında balatalar var ve bu balatalar presle yapıştırılmak suretiyle monte ediliyor ve zamanla yada önceden bir müdahale görmüşse atma riski her zaman var. Bana göre AL4 şanzımanın içinde yüke bindiği zaman bahsettiğiniz sesleri verecek tek parça Tork konvertör gibi geliyor.Dolayısıyla çekişi düşerecek en büyük etken de yine bu parça.Fakat ortada revizyonu gerektirecek bir durum yok sanki.Zaten bu şanzımanlar verirse 4 parçadan dolayı arıza veriyor, 1-Eko-valf 2-hidrolik beyin 3-tork konvertör 4- ileri ve geri vites bantları. Hatta haftaya benim şanzıman inecek ver geri vites bandı değişecek, hazır açılmışken tork konverörü temizlenicek (zamanla yağ buharından sogutucusu tortu bağlıyor) ve balatalarınıda değiştirecem.Bunlarında toplam maliyeti bana işçilik dahil 1000 TL Geçmiş olsun.
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Yazmayı unutmuşum, ben sizin yerinizde olsam ilk önce yağını değiştirir,şanzımanın yeni yazılımını yükletip bir deneme yapardım.Burada en fazla 100-120 TL gibi bir rakamı çöpe atmış sayardım.Baktım şikayet devam ediyor sonrasında diğer çözümlere yönelirdim. Karar tamamen sizin.Yagını değişireceğim derseniz kesinlikle Mobil LT 71141 otomatik şanzıman yağı olacak.Bu şanzımanlar yağı seçer ben hidolik beyni az kalsın omuzluyordum kenarından döndüm..
![]() |
|
![]() |
|
monur kardeş Allah razı olsun çok net bilgiler veriyorsun bencede revizyon işi beni kandırmak amaclıydı anladıgım kadarı ile pejo al4 sanzumanda şanzımanın içi komple sağlam bir sistem ve onun dısında bir kaç parça var sokulup taılabilen ve şanzumana mudahale etmeden degişebilen bu işleri sizin yaptırdıgınız sağlam bir usta varı benim ustalar anlamıyorda :)
|
|
![]() |
|
Rica ederim,Önce şanzımanı bir serviste bilgisayara bağlatıp hata kodu alıyorsanız onu bana yazarmısınız? Belki ufak bir müdahale ile bile kurtarır bir düzeydeyse hem zamanınız açısından hemde maliyet açısından daha tasarruflu olur.
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
tamam daha once baglattım sorun ilk basladıgında sanzuman ile ilgili bir hata yoktu krank mili sensoru vardı onu degiştim ama tekrar baktırayım
|
|
![]() |
|
Piyasadaki bazı arıza tespit cihazları şanzımanı görmeyebiliyor.AL4 yazdığından emin olun.
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
valla neyi goruyor gormuyor bilmiyorum bilgisayar baglandı ama pejonun servisinin bilgisayarı degil ondan bakıldı yakı karısım fakir hatası vardı onu sildik baska bir hata gorunmuyor..
birde dikkat ettim arabayı manuelde devirli kullanırsam yapmıyor.. |
|
![]() |
|
acaba sadece yağı deişsem olurmu sanzumanın birde sanzuman yagını kaca degişiyorlar ? servite
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |