Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - LPG / DIZEL
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

LPG / DIZEL

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ihsan1000 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ihsan1000 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: LPG / DIZEL
    Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 02:23
Arkadaslar  yakit, sigorta, vergi, service masraflarini ve can güvenligini düsünerek
Lpg veya dizel mi mantikli, ne dersiniz
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 02:28
bana kalırsa dizel derim
Yukarı Dön
ihsan1000 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ihsan1000 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 02:34
senelik 60.000 km yapiyorum benim külüstür ile, su an dizel, ama LPG bazi ülkelerde hic yok sayilir.
Yukarı Dön
mimitt Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Mart - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimitt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 04:06
bence lpg dizel yakıt olarak ekonomik olabilir ama bakım masrafları da iki katına çıkıyor,ayrıca arızalarının çözümleri daha pahalı,dikkat edilmesi gereken bir makina, peugeotun fabrika çıkışı lpg li ürettiği ama maalesef ülkemize göndermediği araçlar,bunların başında benim gözdem 406. Lpg işlemi çok önemli titizlikle işinin ehli insanlar tarafından uygulandığı taktirde,sorun çıkarması min. düzeyde bir ihtimal olarak kalır,performas içinde sıkıntı olmaz.

Hedefiniz olan 2,7 hdi 607 den ise Türkiyede çok sınırlı sayıda var,bunun dışında 2,2 hdi ları daha yaygın. ama vergi avantajını düşünerek,silindir hacmini 2.0 ın altında tutmakta fayda var Türkiye şartlarında.
Yukarı Dön
BAHTİYAR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Ekim - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BAHTİYAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 08:24
abiler beyler benim şahsi fikrim dizel oldumu tek kişi kullanacak eşinizdi annenizdi yeğeniz di kullandımı araba duman oluyor devirli kullanmak lazım +bakım masrafları pahalı+parçaları pahalı benim gibi senede maks:20binkm yapan adama lpg biçilmiş kaptan 0 benzinli araç aldım onada garantiyi bozmadan lpg taktırıcam hemen paşa paşa gezicem

Düzenleyen BAHTİYAR - 01 Mayıs 2011 Saat 08:25
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.
Yukarı Dön
mdincer34 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mdincer34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 11:13
aslında fazla yol yapmayan için lpg hem performansta dizelden iyi bundan önceki araç lpg liydi şimdiki 307 1.4 hdi eski aracım 307min canını okur :) ama 307 nin 110 hp olanlarını isterdim lpgde sevmediğim otoparklarda gir çık sıkıntı felan
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
Yukarı Dön
Muhammet ÇAKIR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Muhammet ÇAKIR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 11:21
Sırıtmatabıkı benzınlı /LPG li neden diye sorarsanız benzının pahalı olması veya cok yakması vs. sebebler degıl valla egzoz sesını özledim :D sırf o yuzden ıstıyorum arkadaslar gelıyor sahınle doganla hava basıyo ben kalıyorum oyle Sırıtma mod yapacaksan benzınlı araca yapacaksın performans bakımından dızel bence gayet ıyı gaza yuklendıgınde gaza verdıgı tepkı falan ınanılmaz ama dedıgım gıbı sırf egzozdan dolayı lpg dıyorum :D
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!
Yukarı Dön
ali öncü Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ali öncü Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 11:33

çok km yapan için dizel ortalama ve altında yapan için benzinli derim

Yukarı Dön
oguzhan29 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oguzhan29 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 13:46
dizel öneririm kardeşim
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
Yukarı Dön
ibrahim YILDIZAK Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Eylül - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibrahim YILDIZAK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 14:46
Valla ben dizel kullanıcısıyım daha önce hiç LPG'li araç sahibi olmadım ancak kullandım. Ben dizelin çıkardığı masraflardan bıktım yok enjektörler kirlenir, yok fazla yakar neden yaktı diye birsürü masraf edersin modifiye edersin egsoz eksik kalır vs. yani ben memnun değilim. İstediğim fiyatı veren olursa LPG/benzinli 206 almayı düşünüyorum.

01 COA 084 ARh(+)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 19:16
ıste bakın her ınsanın beklentılerı yonunden tercıhlerıde farklı  :)))
bana sorarsanız bende benzınlı motoru alıp lpg takmayı tercıh ederım edıyorumda :))

dızel motora kımse benzınlı motordan daha ıyı oldugu ıcın bınmıyor. sadece az yakıt tukettıgı ıcın kullanıyor. masrafları ve arıza cıkarma rıskı cok daha yuksek olması kesındır...

benzın ucuz olsa bak bakalım kım dızele bıner :DDDDDDDDD
Yukarı Dön
tarkankarabas Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
19 - Haziran - 1974

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tarkankarabas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 20:28
benzin uygun olsa lpg de dizel de yaya kalır aslında. buna rağmen bu günkü şartlarda lpg 1. dizel 2. tercihim olur. benzinliyi saymıyorum çünkü lpg olunca zaten benzinlide olmuş oluyor :)

insanda teknoloji şansı olacak. kimileri vardır ne alsa nerden alsa bozuk çıkar kimileri de çöpten çıkanı bile arızasız kullanır. yani lpg sorunları tamamen doğru montaj ve kısmetle kesinlikle yaşanmaz ve tasarrufun tadına varılır.
2000 peugeot 206 1.4 xr otomatik kırmızı
atiker fast lpg
Yukarı Dön
taskin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Mayıs - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı taskin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 20:37

Kesinlikle dizel fakat dizel bakımları ve kullanımı tıtızlık ister. Ekonomiye bakıldıgı zaman belki aazda olsa dizelden ekonomik olabilir ama lpğ sabah ilk çalıştırıldıgında benzin kullanıyor belli bir ısıya ulaşana kadar kapalı otoparklarda sorun otopark aramak zor iş, bagaj kısıtlanıyor veya stepne yük oluyor, garanti kısımlarında problemler olabiliyor muaynesı bıraz sıkıntılı geçiyor ve 5 yıl gibi bir zamanda kazan kısmı değişmesi gerekiyor ve sadece kazanla kalınmıyor beyin uyum saglamadıgı için kople değişiyor....... Dizellerin en buyuk sıkıntısı yakıt ve bakım tıtızlık istiyor... ben benzinli 206 kullandım şimdi dizel var asla benzinli aracımı aratmadı...

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 21:11
Orjinalini yazan: taskin taskin Yazdı:

Kesinlikle dizel fakat dizel bakımları ve kullanımı tıtızlık ister. Ekonomiye bakıldıgı zaman belki aazda olsa dizelden ekonomik olabilir ama lpğ sabah ilk çalıştırıldıgında benzin kullanıyor belli bir ısıya ulaşana kadar kapalı otoparklarda sorun otopark aramak zor iş, bagaj kısıtlanıyor veya stepne yük oluyor, garanti kısımlarında problemler olabiliyor muaynesı bıraz sıkıntılı geçiyor ve 5 yıl gibi bir zamanda kazan kısmı değişmesi gerekiyor ve sadece kazanla kalınmıyor beyin uyum saglamadıgı için kople değişiyor....... Dizellerin en buyuk sıkıntısı yakıt ve bakım tıtızlık istiyor... ben benzinli 206 kullandım şimdi dizel var asla benzinli aracımı aratmadı...

dızel konusunda soyledıklerınde haklısın ama lpg konusunda yanlısların var.

kazan dedıgın depo 5 yılda degısmıyor 10 yıl
sıstemınde degısmesıne gerek yok. cunku deponun uyum saglamaması gıbı bır durum yok...
sıralı sıstemler ılk calısmada benzın kullansada ortalama %40 tasarruflu oluyor. bu noktadakı yakıt degerı denk guctekı dızel makınaya es olabılıyor.
Yukarı Dön
307P Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
09 - Kasım - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 307P Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 21:13
Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

Sırıtmatabıkı benzınlı /LPG li neden diye sorarsanız benzının pahalı olması veya cok yakması vs. sebebler degıl valla egzoz sesını özledim :D sırf o yuzden ıstıyorum arkadaslar gelıyor sahınle doganla hava basıyo ben kalıyorum oyle Sırıtma mod yapacaksan benzınlı araca yapacaksın performans bakımından dızel bence gayet ıyı gaza yuklendıgınde gaza verdıgı tepkı falan ınanılmaz ama dedıgım gıbı sırf egzozdan dolayı lpg dıyorum :D

olm sen zaten o dizeli benzinli gibi kullanıon ahha Kahkaha
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 21:30
bugun avcılarda bırısı 1.3 dızel astra h kasayı modlamıs. blow off egzoz falan koymus ama egzozdan teneke gıbı ses cıkıyor. ondan sonra zırt pırt cuf cuf ne o oyle yaa :))
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 22:41
1.4 fiestanin 2002 yilindan bu yana motoruna yaptigim masraf motor kayisi bir kac kasnak ve bilye ile birlikte 100 binde+ 120 binde enjektor pullari kendim degistirdim su anda 133 500 de + 5 kadar hava filtresi 6 yag filtresi 2 defada mazot filtresi degistirdim bu dizelin masrafi neresinde Göz Kırpma
ama benzinli kadar rahat degil orasi kesin gurultusu cok
paran bolsa benzin yoksa dizelden sasma benzin fiyatindan korkmasam benzinli alirdim  
Yukarı Dön
isodogu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
04 - Temmuz - 1975

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı isodogu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 23:21

bir dizel kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim tabiiki akaryakıt fiyatları beni dizele yönlendirdi benzinlinin sessizliği sorunsuzluğu elbette inkar edilmez ancak benzinli olmak kaydıyla bu rahatlık sözkonusu lpg işin içine girince ne kadar sorunsuz denilsede  ufak tefek sıkıntılar oluyor (rolanti,otopark,+ benzin maliyeti,araç seçmesi v.s)10 yıl lpg li araç kullandım 4 yılı sıralı sistem avantajlarınıda dezavantajlarınıda gayet iyi biliyorum ama herşeyin orjinali en güzeli ,benzin ucuz olsa çoğu kimse dizeli tercih etmeyeceği gibi LPG yide tercih etmezdi çevre kirliliği emisyon değerleri pek çoğumuzun umurunda değil %99.9 lpg taktıranlarda çevreyi koruma endişesiyle taktırmıyor LPG yi dediğim gibi 10 yıl boyunca lpg kullandım ama aklımın bir köşesinde ne kadar güvenli denilsede soru işaretleri vardı.uzatmayayım ideal şartlarda en güzeli büyük hacimli atmosferik benzinli olmadı turbo benzinli daha sonra turbo dizel en son küçük hacimli benzinli veya LPG sıralamasını yaparım

Yukarı Dön
dinoco Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Haziran - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dinoco Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 23:51
dieselin performansını hiç birşeye değişmem..
Yukarı Dön
dbmaster Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dbmaster Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2011 Saat 03:38
bende senede 60.000 km yapan biri olarak kesınlıkle dizel öneririm.
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7447 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 494 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 624 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 381 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5188 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 614 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 403 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 697 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 271 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 568 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 769 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2312 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1034 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5673 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4913 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2092 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 524 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2237 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37448 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English