|
Araç Lastiklerinin Yaşı & Durumu |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2011 Saat 00:32 |
|
Araç lastiklerinin, üretim tarihinden 5 yıl sonra kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Elastikiyetini kaybedeceklerinden, kullanım ömrünü dolduran lastiğin zemine tutunması azalacağı gibi, çatlama nedeniyle (özellikle sıcak mevsimlerde) kullanım sırasında patlama riski de taşımaktadır. Lastiklerinizin üretim tarihlerini nasıl anlarsınız? Lastiklerin üzerindeki bir damga bulunur (4002). Bu damgada ki ilk iki rakam, lastiğin üretildiği haftayı, son iki rakam da yılı belirtir. Örnekteki damga (4002) lastiğin 2002 yılının 40'ıncı haftasında üretildiğini ifade eder. Bir başka örnekte ise (2699) lastiğin 1999 yılının 26'ncı haftasında üretildiğini ifade eder.
Araç lastiklerini güvenliğiniz için kontrol ediniz. Kullanım ömrünü doldurmuş lastikleri kullanmayınız. Düzenleyen AlbayDemircan - 28 Nisan 2011 Saat 00:49 |
||
motoberk
1. Vites 25 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ben raf ömrü 5 yıl diye biliyorum ama yanlış biliyor olabilirim.
|
||
Peugeot 206 1.4 XR Presense OV
Atiker Safefast lpg sistemi |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ıster raf ıster kullanım farketmıyor. sonuc 5 sene :))
5 seneden sonra tutunumda zayıflamalar baslıyor ve yukarıdada soylendıgı gıbı catlamalarla beraber anıden patlama rıskı artıyor...
yoksa 10 senelık lastıkte gıder ama olmadık zamanda patlayabılır veya tutunmasını ısteyecegınız bır noktada tutunmayıp sızı kazaya sevkedebılır...
bu noktada sadece lastıgın tarıhıne bakmak yetmez...
yanasırken kaldırımlara keskın yerlere surtmemelıyız
sert keskın cukurlara dusmemelıyız
lastıgı yamur yerlerde bırakmamalıyız
kaldırım ustune cıkarıp yarısı bosta kalacak sekılde bırakmamalıyız
rampa asagı veya yukarı ıken tam sag sag yapıp lastıgı kaldırıma yaslayıp ezdırmemelıyız
tabıkı son olarak havalarını perıyodık olarak kontrol etmelıyız
|
||
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
paylaşım için tşk.
|
||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
raf ömrüde 5 yıl yanlız kullanırsanda 5 yıl. yani 5 yıl rafta bekledikden sonra 5 yıl ömrü var diye kullanmamalıyız. Hayati risk taşıyor en güzeli lastikleri yenilemek.
misal benim lastiklerimin diş derinliği çok iyiydi ama 2006 da üretilmiş ve üzerinde çatlaklar oluşmaya başladı bende değiştirdim, şimdi kafam rahat.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
faydalı paylaşım tşk ederim. |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ben Hepinize Teşekkür Ederim Yazdığım Konuyu Değerlendirdiğiniz İçin
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
albayım sende bızı boyle bılgıler ıle zengınlestırdıgın ıcın tesekkur ederız :)) selametlee
|
||
harmus
1. Vites 13 - Temmuz - 1965 Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Düzenleyen AlbayDemircan - 12 Mayıs 2011 Saat 13:47 |
||
Sevgiyle Kalın.
|
||
yeditepely
2. Vites 12 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2011 Konum: İst/KARTAL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı yeditepely
|
|
konuyu canlandırdım ama cok gerekli bır bılgı bu.tesekkurler paylasım ıcın.
|
||
muurrat
2. Vites Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 378 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
çok faydalı bilgiler saolun
|
||
2010 hyundai era team 1,4.
murat karagöz |
||
Engin Tepe
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
|
|
Evet her yıkamada lastıklerımıze tanzıklı su tutuyoruz. O tanzigli suyu vıcudunun herhangı bı yerıne denk geln varmı. Ufff
|
||
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
faydalı ve bir okadardö önemli bir paylaşım emeğine sağlık
|
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |