Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 15-50 motor yağı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

15-50 motor yağı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
onur1980 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Haziran - 1980

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onur1980 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 15-50 motor yağı
    Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 20:14
arkadaslar 1 ay kadar oldu 206 xs 1.6 8v arac aldım. bakımlarını yaptırmak yeni kısmet oldu. triger buji filitreler balata ıvır zıvır değişti genel bakım. yalnız merak ettiğim bişey var. usta motul 300v 15-50 yag koydu araca normal yaglara göre fiyatı yüksek ama bunun daha iyi korudugunu söyledi. ilk defa bu aracı kullanıyorum eger yanlıs yapılmıs bısey varsa yagı degiştireyim. biraz arastırdım nette performans aracları için oldugunu yazıyor.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 20:43
Valla bu araçlar için ideali 10-40'tır. Bütün kılavuzlarında vs. böyle yazar. Çok kalın yağ konulmuş umarım sorun çıkartmaz.. Ustan biraz paragöz heralde. :S
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 20:44
Benim bildigim o yag motorsikletlerde cok kullaniliyor. Bence kalin gelir biraz. Kilometresi kac aracinizin? Birde bir onceki yaginizi kullanirken yag eksiltme oluyor muydu aracinizda?
Yukarı Dön
onur1980 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Haziran - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onur1980 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 21:04
aracım 67.000 yag eksiltme yok. ustam bostancı sanayide baya arastırdım gıtmeden once baya iyi bir ustaymıs ama bu yagın ısınınca ozellıgını kaybetmedıgını soyledi bende tamam dedim. ama kafam karıstı eger degısmem gerekıyorsa yarın degıstıreyım.
Yukarı Dön
onur1980 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Haziran - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onur1980 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 22:13
acil ...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2011 Saat 11:09
bencede dogru bır uygulama degıl. dıkkat ettıysen castrol edge sport 10-60 adında pahalı bır yag var. devamlı yuksek devırde zorlu sartlar altında calısan motorlar ıcın yapılmıstır. mesela subaru ımpreza wrx stı gıbı. fakat normal araclarda kullanılması gereksızdır. belkı zararı bıle olabılır bu konuda kesın konusamam. sonucta araclarımız performans aracları degıl veya asınık motor olurda eksıltmeyı kessın dıye boyle bır uygulama yapılabılır.

konulacak yag 10-40 tır...

motul yagları bılıyorum bu marka ıcın bırsey dıyemeyecegım. ama yıne aynı markanın 10-40 ını koyabılırdı dıye dusunuyorum
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2011 Saat 11:23
Yag numarasini kalin secmenin en onemli nedeni aracin yag eksiltmesinin onune gecmektir. Sizin araciniz daha 67 binde ve eksiltme problemi yok. Bu soylediginiz yagi boyle bir araca koymak benim pek aklima mantigima sigmiyor.

Düzenleyen koliva - 07 Nisan 2011 Saat 11:23
Yukarı Dön
Serhun Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serhun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2011 Saat 13:42

Sorunlu olmayam motorda yağı kalınlaştırmak gereksiz olmuş. Şöyle düşünülebilir, yağ da yeni değişti, teknik açıklamadan uzak yorumlarsak yazın kullanılabilir, kışın daha inceye geçmeli.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2011 Saat 14:03
Castrol 5-40 Da Araç için İdeal Diye Biliyorum..
Arkadaşım Dizel Aracında Kullanıyor Gayette Memnun...
Araç Fiat Fiorino 1.3 Multijet Dizel.
Yukarı Dön
mon Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
12 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2011 Saat 14:32
bence bir problem olmaz. bu yağ yüksek ısıda çalışan motorlar için üretilmiş. yağların sınıflandırmasına bir göz atarsan 15w 50 yağ kodunun açılımını bulabilirsin. yanılmıyorsam 15w lerin  -40 C ila 50 C a kadar çalışma sağlayan özelliği var. 
206 2001 1.4 Colorline, Atiker

İlim dahi sanma senindir,
Bilim dediğin yalnız Rab içindir.
Yukarı Dön
mon Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
12 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2011 Saat 14:38
şimdi bakdım da evet 50 C ye kadar çalışma özelliği var. Yaşadığın şehir yazları sıcak oluyorsa güzel olur bence.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2011 Saat 14:53
Orjinalini yazan: mon mon Yazdı:

şimdi bakdım da evet 50 C ye kadar çalışma özelliği var. Yaşadığın şehir yazları sıcak oluyorsa güzel olur bence.
ulkemız ıklımınde asınmamıs bır motora bu yagı koymanın bence hıcbır mantıgı yok. sana katılmıyorum. ulkemızın en sıcak yerınde bıle 40 kalınlık yeterlı olurken, bazı yetkılı pug servıslerı 5-30 yag kullanmaya baslamısken 15-50 yag koymak dogru olmadıgı kanaatındeyım.

yagı sadece ıklıme gore degıl motora gorede secmek gerekır. tofas kullanıyor olsanız sorun olmaz. ozellıkle bu yag kısın cok daha gec sırkulasyona gececek ve yazında geregınden fazla kalın kalacak. aracın hareretınıde artırabılır...
Yukarı Dön
mon Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
12 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2011 Saat 15:06
SAE sınıflandırmasında derece W harfi ile ayrılan iki rakamdan oluşur. W, winter yani kış anlamındadır ve yağın düşük sıcaklıktaki viskozitesini gösterir. Örneğin 10W-40 daki 10W gibi. Bu, aynı zamanda yağın baz viskozitesidir, yani polimer eklenmeden önceki asıl viskozitesi. Bu rakam ne kadar düşük olursa yağ o kadar ince olacağından, bu bize aynı zamanda yağın düşük ısılarda ne kadar akıcı olacağını ve motorun ne kadar kolaylıkla çalışacağını da gösterir.İkinci rakam yağın yüksek ısı viskozitesini verir. 10W-40daki 40 gibi. Bu rakam ne kadar yüksekse, yağ sıcakken o kadar viskoziteli, yani kalın demektir.
"Ülkemiz iklimi" derken istanbulda -40 C yi göremessin yada 45 C yi Ama Erzurumda -40 ı Çukurovada 45 C görebilirsin arkadaşımızın yağı bence uygundur önümüz yaz.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2011 Saat 15:08
Orjinalini yazan: mon mon Yazdı:

SAE sınıflandırmasında derece W harfi ile ayrılan iki rakamdan oluşur. W, winter yani kış anlamındadır ve yağın düşük sıcaklıktaki viskozitesini gösterir. Örneğin 10W-40 daki 10W gibi. Bu, aynı zamanda yağın baz viskozitesidir, yani polimer eklenmeden önceki asıl viskozitesi. Bu rakam ne kadar düşük olursa yağ o kadar ince olacağından, bu bize aynı zamanda yağın düşük ısılarda ne kadar akıcı olacağını ve motorun ne kadar kolaylıkla çalışacağını da gösterir.İkinci rakam yağın yüksek ısı viskozitesini verir. 10W-40daki 40 gibi. Bu rakam ne kadar yüksekse, yağ sıcakken o kadar viskoziteli, yani kalın demektir.
"Ülkemiz iklimi" derken istanbulda -40 C yi göremessin yada 45 C yi Ama Erzurumda -40 ı Çukurovada 45 C görebilirsin arkadaşımızın yağı bence uygundur önümüz yaz.

neyse saygılarımı sunuyorum... :)
Yukarı Dön
onur1980 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Haziran - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onur1980 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2011 Saat 23:28
yani anladıgım kadarıyla yazın kullanabılırım bu yagı. fakat gercekten zararı olucaksa dgıseyım. bide bu yag sıcaklıgını gosteren sagdaki gösterge kacta durmalı yani sabit bi sıcaklıgı varmı degısırmı. 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2011 Saat 16:41
Arabanı hiç çalıştırmıyorsan bile yağ sicakliği sabit değildir ki çalışan arabada nasıl yağ sıcaklığı sabit olsun. Genelde 90 derece civarında seyreder. Üstüne çıktıkça fan çalışır. 90-60 arasına düşürür.
Yukarı Dön
onur1980 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Haziran - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onur1980 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2011 Saat 16:47
sıcaklık gostergesi 90 ın uzerıne cıkıyor hata bır usttekı cızgıye yaklasıyor cok yavasladıgım zmanlarda dusuyor yagdanmı oluyor acaba
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2011 Saat 19:32
Orjinalini yazan: onur1980 onur1980 Yazdı:

yani anladıgım kadarıyla yazın kullanabılırım bu yagı. fakat gercekten zararı olucaksa dgıseyım. bide bu yag sıcaklıgını gosteren sagdaki gösterge kacta durmalı yani sabit bi sıcaklıgı varmı degısırmı. 

arkadas sana yag hakkında gereklı bılgıyı vermıs zaten.

fakat senın aracında yag sıcaklıgı gostergesı olmasını tahmın etmıyorum. cunku gtı gıbı makınelerde oluyor. senın aracın performans makınesı degıl. o soyledıgın motoru ılk calıstıgında 10-15sn kadar calısıp sonra devreden cıkan yag sevıye gostergesı olmasın? cunku soyledıgım gosterge benım 1.8 motordada var ama yag ısısı gostermıyor. fakat 306 gtı da karterde yag ısı musuru var, gostergede yag ısısını gorebılıyorsun ve yag fıltresının orada su sırkulasyonu var. yanı yag sogutmasıda yapılıyor. cunku performans aracı :)
Yukarı Dön
onur1980 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Haziran - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onur1980 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2011 Saat 19:44
valla pek tanımıyorum aracı yag sıcaklıgını gosterıyor diye bılıyordum yanlısta bılıyor olabılırım. belkide basıncı gosterıyordur olabılır. aracı gosterdıgım usta yag sıcaklıgını gosterdıgını soylmıstı.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2011 Saat 08:09
Orjinalini yazan: onur1980 onur1980 Yazdı:

valla pek tanımıyorum aracı yag sıcaklıgını gosterıyor diye bılıyordum yanlısta bılıyor olabılırım. belkide basıncı gosterıyordur olabılır. aracı gosterdıgım usta yag sıcaklıgını gosterdıgını soylmıstı.

Bi resim cekiver, gorelim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6414 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 422 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 547 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 305 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5064 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 584 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 384 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 633 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 220 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 547 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 753 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2230 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1011 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5541 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4784 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2011 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 507 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2185 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37251 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Ahmet2341 1
Burak307xsi 1
Saido26 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English