![]() |
|
15-50 motor yağı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Yazar | |
onur1980 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Haziran - 1980 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: -1 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 20:14 |
arkadaslar 1 ay kadar oldu 206 xs 1.6 8v arac aldım. bakımlarını yaptırmak yeni kısmet oldu. triger buji filitreler balata ıvır zıvır değişti genel bakım. yalnız merak ettiğim bişey var. usta motul 300v 15-50 yag koydu araca normal yaglara göre fiyatı yüksek ama bunun daha iyi korudugunu söyledi. ilk defa bu aracı kullanıyorum eger yanlıs yapılmıs bısey varsa yagı degiştireyim. biraz arastırdım nette performans aracları için oldugunu yazıyor.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Valla bu araçlar için ideali 10-40'tır. Bütün kılavuzlarında vs. böyle yazar. Çok kalın yağ konulmuş umarım sorun çıkartmaz.. Ustan biraz paragöz heralde. :S
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Benim bildigim o yag motorsikletlerde cok kullaniliyor. Bence kalin gelir biraz. Kilometresi kac aracinizin? Birde bir onceki yaginizi kullanirken yag eksiltme oluyor muydu aracinizda?
|
|
![]() |
|
onur1980 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Haziran - 1980 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: -1 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
aracım 67.000 yag eksiltme yok. ustam bostancı sanayide baya arastırdım gıtmeden once baya iyi bir ustaymıs ama bu yagın ısınınca ozellıgını kaybetmedıgını soyledi bende tamam dedim. ama kafam karıstı eger degısmem gerekıyorsa yarın degıstıreyım.
|
|
![]() |
|
acil ...
|
|
![]() |
|
bencede dogru bır uygulama degıl. dıkkat ettıysen castrol edge sport 10-60 adında pahalı bır yag var. devamlı yuksek devırde zorlu sartlar altında calısan motorlar ıcın yapılmıstır. mesela subaru ımpreza wrx stı gıbı. fakat normal araclarda kullanılması gereksızdır. belkı zararı bıle olabılır bu konuda kesın konusamam. sonucta araclarımız performans aracları degıl veya asınık motor olurda eksıltmeyı kessın dıye boyle bır uygulama yapılabılır.
konulacak yag 10-40 tır...
motul yagları bılıyorum bu marka ıcın bırsey dıyemeyecegım. ama yıne aynı markanın 10-40 ını koyabılırdı dıye dusunuyorum
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Yag numarasini kalin secmenin en onemli nedeni aracin yag eksiltmesinin onune gecmektir. Sizin araciniz daha 67 binde ve eksiltme problemi yok. Bu soylediginiz yagi boyle bir araca koymak benim pek aklima mantigima sigmiyor.
Düzenleyen koliva - 07 Nisan 2011 Saat 11:23 |
|
![]() |
|
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Sorunlu olmayam motorda yağı kalınlaştırmak gereksiz olmuş. Şöyle düşünülebilir, yağ da yeni değişti, teknik açıklamadan uzak yorumlarsak yazın kullanılabilir, kışın daha inceye geçmeli. |
|
![]() |
|
Castrol 5-40 Da Araç için İdeal Diye Biliyorum..
Arkadaşım Dizel Aracında Kullanıyor Gayette Memnun... Araç Fiat Fiorino 1.3 Multijet Dizel. |
|
![]() |
|
mon ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
bence bir problem olmaz. bu yağ yüksek ısıda çalışan motorlar için üretilmiş. yağların sınıflandırmasına bir göz atarsan 15w 50 yağ kodunun açılımını bulabilirsin. yanılmıyorsam 15w lerin -40 C ila 50 C a kadar çalışma sağlayan özelliği var.
|
|
206 2001 1.4 Colorline, Atiker
İlim dahi sanma senindir, Bilim dediğin yalnız Rab içindir. |
|
![]() |
|
mon ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
şimdi bakdım da evet 50 C ye kadar çalışma özelliği var. Yaşadığın şehir yazları sıcak oluyorsa güzel olur bence.
|
|
|
![]() |
|
yagı sadece ıklıme gore degıl motora gorede secmek gerekır. tofas kullanıyor olsanız sorun olmaz. ozellıkle bu yag kısın cok daha gec sırkulasyona gececek ve yazında geregınden fazla kalın kalacak. aracın hareretınıde artırabılır...
|
|
![]() |
|
SAE sınıflandırmasında derece W harfi ile ayrılan iki rakamdan oluşur.
W, winter yani kış anlamındadır ve yağın düşük sıcaklıktaki
viskozitesini gösterir. Örneğin 10W-40 daki 10W gibi. Bu, aynı zamanda
yağın baz viskozitesidir, yani polimer eklenmeden önceki asıl
viskozitesi. Bu rakam ne kadar düşük olursa yağ o kadar ince
olacağından, bu bize aynı zamanda yağın düşük ısılarda ne kadar akıcı
olacağını ve motorun ne kadar kolaylıkla çalışacağını da gösterir.İkinci
rakam yağın yüksek ısı viskozitesini verir. 10W-40daki 40 gibi. Bu
rakam ne kadar yüksekse, yağ sıcakken o kadar viskoziteli, yani kalın
demektir.
"Ülkemiz iklimi" derken istanbulda -40 C yi göremessin yada 45 C yi Ama Erzurumda -40 ı Çukurovada 45 C görebilirsin arkadaşımızın yağı bence uygundur önümüz yaz. |
|
|
![]() |
|
neyse saygılarımı sunuyorum... :)
|
|
![]() |
|
yani anladıgım kadarıyla yazın kullanabılırım bu yagı. fakat gercekten zararı olucaksa dgıseyım. bide bu yag sıcaklıgını gosteren sagdaki gösterge kacta durmalı yani sabit bi sıcaklıgı varmı degısırmı.
|
|
![]() |
|
Arabanı hiç çalıştırmıyorsan bile yağ sicakliği sabit değildir ki çalışan arabada nasıl yağ sıcaklığı sabit olsun. Genelde 90 derece civarında seyreder. Üstüne çıktıkça fan çalışır. 90-60 arasına düşürür.
|
|
![]() |
|
sıcaklık gostergesi 90 ın uzerıne cıkıyor hata bır usttekı cızgıye yaklasıyor cok yavasladıgım zmanlarda dusuyor yagdanmı oluyor acaba
|
|
![]() |
|
arkadas sana yag hakkında gereklı bılgıyı vermıs zaten.
fakat senın aracında yag sıcaklıgı gostergesı olmasını tahmın etmıyorum. cunku gtı gıbı makınelerde oluyor. senın aracın performans makınesı degıl. o soyledıgın motoru ılk calıstıgında 10-15sn kadar calısıp sonra devreden cıkan yag sevıye gostergesı olmasın? cunku soyledıgım gosterge benım 1.8 motordada var ama yag ısısı gostermıyor. fakat 306 gtı da karterde yag ısı musuru var, gostergede yag ısısını gorebılıyorsun ve yag fıltresının orada su sırkulasyonu var. yanı yag sogutmasıda yapılıyor. cunku performans aracı :)
|
|
![]() |
|
valla pek tanımıyorum aracı yag sıcaklıgını gosterıyor diye bılıyordum yanlısta bılıyor olabılırım. belkide basıncı gosterıyordur olabılır. aracı gosterdıgım usta yag sıcaklıgını gosterdıgını soylmıstı.
|
|
![]() |
|
Bi resim cekiver, gorelim. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |