|
306 XS 1.6 Hakkında Birkaç Soru |
Yanıt Yaz | Sayfa 123 4> |
Yazar | |
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2011 Saat 22:32 |
Tekrar selamlar... Tanışma kısmında da bahhsettiğim gibi yeni aldığım 1998 model 306 xs 1.6 aracım hakkında birkac sorum olacak; Yakıt tüketimi: Henüz 50 km yol gittim ancak aldığım 70 liralık benzin kar etmedi kırmızı ışık yanmakta bo da beni korkulara kapılmama neden olmakta... (aracım 190.000 km de ancak yeni komple motor bakım yapıldı) ve abart eksozun yakıt tüketimine etkisi var mıdır varsa dişe dokunur bi maliyet midir?
|
|
106_arts
1. Vites Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
70 liralık benzınle en az 200 220 kılometre yapman lazım dostum
|
|
106_arts
1. Vites Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
egsoz aracın yakıtını artırır ama sıkıştırırsan aracın yakıtını cok az mıktarda oynatır ama normal kullanımda etkılemez
benım aracımda komple duz boru var araba normal kullanımda cok rahattı yakıtı hiç değişmemişti
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
esasında 1.6 makınelerın yakıtları cok degıldır. tabı kullanımın nasıl onuda bılemıyoruz. yenı bakım yapıldıgını soylemıssın. ateslemesı vs duzgunse cok yakmaması lazım... abart egzozunda yakıta etkısı olabılır. egzozdan egzoza fark olabılıyor... Düzenleyen cecoli - 02 Nisan 2011 Saat 22:57 |
|
106_arts
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
motor bakımı yapıldı dıyor motor yapıldı demıyor arkadas bence 190bın vaktı gelmıs olabılır aracının:)
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet haklısın muhtemelen. dıkkat etmemısım :)
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Gerçekten teşekkür ediyorum yardımlarınız için bu rodaj olayını düşünmemiştim. Birde aracı aldığım gün kısmet işte 20 km yol gittikten sonta yakıt pompasının kömürü bittiği için yaklaşık 1.5 km itmek zorunda kaldık, aldığım arkadaş peugeut servisi olduğu için aradım geldi yakıt pompasını söktü parçayı değiştirip taktı. Balata spreyinden dolayı halen eksozdan duman geliyor. tekrar teşekkür ediyorum hepinize sizlerden çok şey öğreneceğim :)
|
|
106_arts
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
dostum motor komple rektefıyemı edıldı yoksa bakımmı yapıldı
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aracımda yapılanların listesini hazırlamıştım yazma gereği hissettim;
KOMPLE MOTOR ŞANZIMAN BİLYELERİ DEBRİYAJ SET ROTİLLER ROT BAŞLARI SALINCAK BURÇLARI ASKI ROTLARI ÖN DİSK BALATA ARKA BALATA TORSİYON TAM TAKIM YAĞ VE FİLTRELER TRİGER SET ALTERNATÖR SET ANTİFİRİZ ROT BALANS SİLECEK MOTORU ÖN ARKA SİLECEK FARLAR SOL STOP İÇ IŞIKLANDIRMA AMPÜLLERİ ROT BALANS ABART EKSOZ ÖN ARKA TAMPON BOYAMA KAPI KOLLARI VE ÇITALAR BOYAMA YAKIT POMPASI |
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yapilmayanlari yazsaymissin daha ufak bir liste olacakmis
|
|
106_arts
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sorması ayıp bu liste kaca cıktı
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yapılmayanlar :)
Arka cam silecek motoru
Elektrikli ayna motorları (ayarları elle yapıyorum) :)
Koltuk döşemeleri
Bagajdaki ayrımda kolon delikleri var o değişecek
direksiyon simidi bildisayarlarda oyun çin kullanılan direksiyon gibi küçük değişmek gerekiyor
Bir de müzik sıkıntım var kolon ve teyp
Anlaşılacağı üzre ufak işler...
Bir de açık konuşayım motor hakkında pek bilgiye sahip değilim Motorcu birkaç dost tavsiyesi üzerine, hiçbir motor masrafının olmadığının garanti edilmesi üzerine aldım.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Söylediğim gibi aldığım arkadaş motorcu kendisine almış ekonomik sıkıntıdan dolay sattı. yani bu masrafları ben yapmadım araç fiyatında hepsi.
|
|
106_arts
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
komple motor sıfırmı yapılmış 1.6 90 hp mı
Düzenleyen 106_arts - 02 Nisan 2011 Saat 23:27 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
anlasılan motor komple yenı yapılmıs :)
ayrıca 306 larda 1.6 motorda 16v yok. yanı tek secenek 1.6 8V 90bg... 2001 yılında 1.6 16v motor uretıldı. bu motor ılk olarak 2001 206 larda ve 2002 307 lerde cıktı...
|
|
106_arts
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
eet 2001 307lerdede var ama bence buyuk eksıklık olmuş bu motorun 306 ya koyulmaması
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sadece 2001 yılında 306 lardakı bu 8v makıneyı ufak bır revıze ıle 100bg yapmıslar dıye bılıyorum. bu motorun hava fıltre kutusu falan farklı. eskılerı gıbı yuvarlak olmayıp koselı bır yapıya sahıp. tek bakısta anlasılıyor... yakın sure once bır tanıdıgımıza 2001 xr platınıum aldık. ama sanzımıza o arabada eskı motor cıktı :) |
|
106_arts
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
platınıum modelını 98 hp yapmıslar sanırım düz xr ise eskı tıptır
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hayır. platınıumların hepsı degıl sadece 2001 lerın bazıları 98hp ıste :)) yıne cogu eskı makınelı.
dedım ya ıste arkadasa aldıgımız 2001 platınıumda bıle eskı makıne vardı. bende yenı makıne vardır dıye dusunerek gıdıp bakmıstık ama motoru ıcın almamazlık etmedık. arac cok duzgundu aldık :)
xr adı 99 yılında bıttı ve xr platınıum adı 2000 yılında basladı. fakat 2000 modellerde motor yıne aynıydı ıste.
|
|
insomnia
2. Vites 27 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: B.paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 404 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaş arabaya çok masraf etmişsin kaça aldın sorması ayıp
|
|
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass & O RH+ bayariin haa |
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123 4> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |