![]() |
|
tirptronik cik sesi yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Mart 2011 Saat 15:48 |
merhaba benim 2003 model 307 otomatikte vitesi P den R ye çektiğimde aracın altından (yani cam açıkken sadece dışardan gelen ses) cik diye bi ses var ayrıyeten yokuş aşağı gideceğim zaman aracı D konumuna getiriyorum frenden ayağımı çektikten sonra araç vites değiştirirken yine aynı o ses geliyo neden olabilir.(not:bu ses aracın içinden duyulmuyo)
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
şanzımanadan sa zaten içinden duyman çok zor çünki şanzıman aracın sol ön tarafında duruyor. vites geçişlerinde ses yapması şanzıman yağından olabilir.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
elektirik sesisini diyorsun abi herhalde zıztttt diye bir ses o şanzuman elektirik gücünü kullanarak dişlileri ayırdığı için geliyor benim araçda da var
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
hayır baho kardeşim kuş ciklemesi gibi tek bir cik sanki metal bi parca başka bi metale sürtüyo gibi
|
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
daha önce rastlamadım osman abi önemli bişey değildir umarım
|
|
BAHTİYAR KILCI
|
![]() |
|
valla 1 senedir yani aracı aldığımdan beri var.şu zamana kadar herhangi bi sorun çıkmadı ama yine de merak ediyorum ne olabilir diye |
|
![]() |
|
güncel yardım |
|
![]() |
|
güncel arkadaşların yardımını bekliyorum
|
|
![]() |
|
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Tiptronik de (PUG ı tam bilmiyorum) balata olan sistemse balatadan geliyor olabilir. Metal sesi dediğiniz ve frene basılmadığı durumlarda yaptığı için böyle tahmin ediyorum.
Araç dururken yapılan vites geçişlerinde frene tam basıldığında da yapar böyle bir sesi, ama sizin aracı test ettiğinizde araç hareket edip şanzumana yük bindiğinde ve bu esnada vites değiştiğinde de aynı sesle karşılaşmış olmanız balata kaynaklı olduğunu düşündürüyor.
|
|
![]() |
|
kuru depriyajlı sistem yok hidrolik tork konvektörlü sistem var 307de birde osman abi şimdi yokuş aşağı freni bırakınca oluyor demişsin yani gaza basınca olmuyor acaba basınç mı düşük geliyor gaza basmadan ? |
|
BAHTİYAR KILCI
|
![]() |
|
naksi ![]() 2. Vites ![]() 01 - Ocak - 1978 Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
egsoz manifoltundaki yaylardan gelir o ses
|
|
![]() |
|
sistemci ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2011 Konum: YURTDIŞI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 78 |
Aynı problem bende de var sanırım. Vites geçişlerinde araba atağa hazırlanırken ayağımı debriyajdan ne zaman kaldırsam metal sürtüşmesine benzer bir ses geliyor (cıgı-cıcı.) Çok iğrenç bir ses.
Alimlerden yardım ;) |
|
Davranışlarımızdan sorumlu olmanın vakti geldi...
|
|
![]() |
|
naksi arkadaşımın dediği doğru manifoltun ordaki yaydan geliyormuş geçen gün servisle görüştüm o yayı değiştirsen bile kısa bi süre sonra tekrar edecektir diyo peugeotlardaki kronik lerden biride bu diyor... servis ne yaptıysak çözemedik o problemi diyor.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |