Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

tirptronik cik sesi yardım

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13810
Tarih: 19 Temmuz 2025 Saat 08:04
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: tirptronik cik sesi yardım
Mesajı Yazan: Guests
Konu: tirptronik cik sesi yardım
Mesaj Tarihi: 31 Mart 2011 Saat 15:48

merhaba

benim 2003 model 307 otomatikte vitesi P den R ye çektiğimde aracın altından (yani cam açıkken sadece dışardan gelen ses) cik diye bi ses var ayrıyeten yokuş aşağı gideceğim zaman aracı D konumuna getiriyorum frenden ayağımı çektikten sonra araç vites değiştirirken yine aynı o ses geliyo neden olabilir.(not:bu ses aracın içinden duyulmuyo)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 31 Mart 2011 Saat 16:32
şanzımanadan sa zaten içinden duyman çok zor çünki şanzıman aracın sol ön tarafında duruyor. vites geçişlerinde ses yapması şanzıman yağından olabilir.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 31 Mart 2011 Saat 16:52
 elektirik sesisini diyorsun abi herhalde zıztttt diye bir ses o şanzuman elektirik gücünü kullanarak dişlileri ayırdığı için geliyor benim araçda da var

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 31 Mart 2011 Saat 16:58
hayır baho kardeşim kuş ciklemesi gibi tek bir cik sanki metal bi parca başka bi metale sürtüyo gibi

Mesaj Tarihi: 31 Mart 2011 Saat 17:14
daha önce rastlamadım osman abi önemli bişey değildir umarım

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 31 Mart 2011 Saat 17:22

valla 1 senedir yani aracı aldığımdan beri var.şu zamana kadar herhangi bi sorun çıkmadı ama yine de merak ediyorum ne olabilir diye

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 09:20

güncel yardım

Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2011 Saat 10:31
güncel arkadaşların yardımını bekliyorum

Mesajı Yazan: Serhun
Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2011 Saat 11:00
Tiptronik de (PUG ı tam bilmiyorum) balata olan sistemse balatadan geliyor olabilir. Metal sesi dediğiniz ve frene basılmadığı durumlarda yaptığı için böyle tahmin ediyorum.
Araç dururken yapılan vites geçişlerinde frene tam basıldığında da yapar böyle bir sesi, ama sizin aracı test ettiğinizde araç hareket edip şanzumana yük bindiğinde ve bu esnada vites değiştiğinde de aynı sesle karşılaşmış olmanız balata kaynaklı olduğunu düşündürüyor.

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 14:50

kuru depriyajlı sistem yok hidrolik tork konvektörlü sistem var 307de  birde osman abi şimdi yokuş aşağı freni bırakınca oluyor demişsin yani gaza basınca olmuyor acaba basınç mı düşük geliyor gaza basmadan ?

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesajı Yazan: naksi
Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 00:49
egsoz manifoltundaki yaylardan gelir o ses

Mesajı Yazan: sistemci
Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 01:18
Aynı problem bende de var sanırım. Vites geçişlerinde araba atağa hazırlanırken ayağımı debriyajdan ne zaman kaldırsam metal sürtüşmesine benzer bir ses geliyor (cıgı-cıcı.) Çok iğrenç bir ses.

Alimlerden yardım ;)

-------------
Davranışlarımızdan sorumlu olmanın vakti geldi...

Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 09:24
Orjinalini yazan: naksi naksi Yazdı:

egsoz manifoltundaki yaylardan gelir o ses

naksi arkadaşımın dediği doğru manifoltun ordaki yaydan geliyormuş geçen gün servisle görüştüm o yayı değiştirsen bile kısa bi süre sonra tekrar edecektir diyo peugeotlardaki kronik lerden biride bu diyor... servis ne yaptıysak çözemedik o problemi diyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net