![]() |
|
kaliteli yağ |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
ask307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 Saat 00:18 |
||
selam arkadaşlar kaliteli motor yağının gerçekten araca diğer yağlara göre artısı varmı yani yakıta çekişe motor sesine. bakım zamanı geldi yağ falan alcam yardımlarınızı bekliyorm
|
|||
peugeot 307 1.4 hdi
|
|||
![]() |
|||
dbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
evet vardır sogukta sıcakta kalıtelı yağlar ozellıklerını yıtırmez ve en ıyı sekılde sogutur ayrıca kalıtelı yag eksılmıyor... Benimde aracım dize kesinlikle size tek tavsiyem Castrol Edge 5 - 40 Turbo Dize; Bu yağın dışındaki yağlarıda denedim mobil 1 e kadar ama sadece bu yağ eksilmedi 15.000 KM de...
|
|||
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Bir yagin kaliteli olup olmadigini belirleyebilmek icin kutu uzerinde yazan teknik bilgilere bakmak gerekir. Genellikle marka olarak bilinen Mobil 1, Castrol ...vs, bunlarin hepsinde bu degerlerin ayni oldugu gorulur. Yani teknik olarak aralarinda hicbir fark yoktur. Ancak temel fark, firmalarin kendi ARGE'lerinde arastirip bulduklari ve yagin icine kattiklari katki maddelerindedir. Bu katki maddelerinin ne olduklarini yazarlar ama icerikleri bir firma sirridir. Bir iki yag degistirmekte degilde uzun kilometreler sonrasinda motor acilip incelendiginde aradaki farklar gorulebilir. Yine en guzeli deneyip bizzat kendinizin denemenizdir. |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
mobil tavsiye ederim.
|
|||
![]() |
|||
klemann ![]() 1. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
||
Merhaba arkadaşım. sordugun soruya cevap olarak başımdan geçen bi olayı anlatmak istiyorum. bende iş makinaları var. 1, sene once idi. paletli kepçenin yağını değiştirdik. Köy yeri olduğu için çalıştığımız yerde petrol ofisi 15/40 dan baska marka yağ yoktu. ha bu arada yerli malını karalıyorum diye kimse düşünmesin petrol ofisi yerli malı değil zaten. olsa seve seve yine kullanırım. neyse yağı koyduk makina uyarı vermeye başladı. uyarıyı veriyor motor bayılıyor ve stop ediyor. verdiği uyarı şu an aklımda değil. ama yeni nesil iş makinaları otomobillere göre çok daha akıllı ;) neyse hemen yetkili servisi aradım uyarı kodunu soyledim ustam yağı ne zaamn değiştiniz ve ne marka koydunuz diye sordu. bende p.ofisi dedim. yağı boşaltın yerine mobil castrol tarzı bi yağ koyun sorun kalmaz dedi. bizde dediği gibi yağı boşalttık ve mobil 15/40 yağ koyduk. hiçbir sorun kalmadı.
Bence yağın markasının gerçekten çok onemi var. |
|||
![]() |
|||
||
bazı yagların eksılmesı normaldır. arastırırsn gorursunkı mesela shell mobıl gıbı yagların bazıları ıcınde temızleyıcı maddelerın olmasından oturu eksılme yapıyorlar. bunu satan adam bıle soyluyor. eksıltmesı kotu yag oldugunu gostermez onu bılesın. ayrıca dızel motorlar turbodan dolayı bır mıktar eksıltırler. ama oyle buyuk oranlarda degıl yanı... mesela sımdı ben yagımı mobıl 1 0-40 ıle degıstım. arkadasım eksıltebılecegını soyledı. deneyıp gorecegız...
ama ben her zaman tam sentetık yag onerırım. bu yagı daha uzun km kullanabılırsınız. yarı sentetık kullanmanın bence anlamı yok... ama yınede fıyat ve dolayısıyla tercıh meselesıdır.
|
|||
![]() |
|||
klemann ![]() 1. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
||
ulan ZENGİN adamin hali bi başka yaaa. 0-40 kullanıyor baksanıza :D |
|||
![]() |
|||
||
vay vay vayyy demek oyle heee :)))))
bende ucuzunu alacak kadar ZENGIN degılım
![]() acaba zengın olsam bu arabaya mı bınerdım :)) kıyak bır 407 ım olurdu :)))) Düzenleyen cecoli - 26 Mart 2011 Saat 12:30 |
|||
![]() |
|||
||
yaw bende bi M3 felan diyeceksin sandım susale bi abi
|
|||
![]() |
|||
||
bızım 306 mız gonlumuzun m3 u zaten :))
bu arada mobıl 1 0-40 yagıda malıyetıne aldım. 76 TL :))) normalde 90-95 TL
kımden aldıgımı sormayın cunku o fıyat sadece bana ozel. eskı esnaf olmamın farkı :)) Düzenleyen cecoli - 26 Mart 2011 Saat 12:52 |
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Hocam burada fiyatlar cok pis ucmus. O yagin buradaki fiyati su anda 65 Euro idi son zamlarla 75 Euro felan oldu. Ben Almanya'dan online siparis ettim, 30 Euroya geldi ![]() ![]() ![]() Düzenleyen koliva - 26 Mart 2011 Saat 21:35 |
|||
![]() |
|||
||
€ = 2.2 TL den 75 € demek burada 165 TL demek... ıyı paraymıs masallah :)) |
|||
![]() |
|||
||
Evet burasi cok kotu cidden. Yag konusunda eklemek istedigim ufak bir ayrinti var. Bazi durumlarda yag eksiltme normal karsilansa da bazi durumlar da vardir ki yag eksiltme ileride ciddi problemlere sebep olur. Soyle ki: Eger ki normalinden daha viskoz bir yag kullaniyorsak ve aracimizi performansli kullaniyorsak, daha da incelen yag silindirlerin icerisine sizmaya baslar. Bu da ne yazik ki yagin yanmasina sebep olur ki bu da karbon olusmasina ve silindir yuzeyine cok kucuk kucuk yapismaya baslar. Bu da asindirmaya sebep olur ve zamanla motorda performans kaybina yol acar. |
|||
![]() |
|||
||
benim amcam yağ toptancısı oldugu için ben daha ucuza aliyorum beyefendi hiç hava atma bana eski esnafım diye :D ayrıca 7 teneke alıyorum 1 tenekeside onların hediyesi ;) |
|||
![]() |
|||
||
benım en ucuza alıyorum dıye bır ıddıam veya havam yok afedersın :))))))))) bır yagı bu fıyata almıs olmanın ne havası olurkı :DDDD hava olacak olsa benden cok onde gıden arkadaslar var buradaa :))))
|
|||
![]() |
|||
masumserseri ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: GÜNGÖREN/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 361 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı masumserseri
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
bır sorum olacak.ben aracıma castrol magnec 10w 40 kullanıyorum.bu yag hem benzınlı hemde dızel araclara uyumlu oldugunu soyluyorlar.bu yag tam sentetıkmıdır,yoksa yarı sentetıkmı.?ayrıca omru ne kadardır 10bın mi?
|
|||
2009 FİESTA TDCİ STİL PAKET
|
|||
![]() |
|||
||
yarı sentetıktır ve uzerınde kısmı sentetık dıye yazar. 10.000km normaldır... bu yagın pıyasa fıyatı 55 TL cıvarında. bunun yerıne aynı paraya total quartz 9000 5-40 tam sentetık koymayı tercıh ederım sahsen yanı...
|
|||
![]() |
|||
masumserseri ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: GÜNGÖREN/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 361 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı masumserseri
||
saolasın cecolı.msj kutunu bosalttınmı?
arac sıfır alındıgından bu yana hep castrol kullanılmıs ve bende daha eskıden bu yana castrol kullanmamdan dolayı hıc tereddut etmeden kullanmaktayım.aracta yag markası degıstırmemeye ben sahsen ozen gosterırım.bıraz pınpırıklıyım de bu konuda:Dtabı bu benım sahsı gorusum. |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
bosalttım...
devamlı castrol kullanılmıs ıse sende castrol un 5-40 tam sentetık olan 2 yagından bırısını kullanabılırsın. castrolun sıtesınde bıle
1. onerı edge 5-40
2. onerı magnatec 5-40
tabıkı sık sık yag markası degısmek ıyı bırsey degıl ama ara sıra degıstın dıyede bırsey olmaz yanı...
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı masumserseri
||
evet haklısın
bende yag degısım zamanı geldıgınde bunu koymayı dusunuyorum http://www.yedekparcaticaret.com/?urun-6520-CASTROL-EDGE-5W-40-T-DIESEL-4-Lt.html |
|||
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |