Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kaliteli yağ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

kaliteli yağ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ask307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ask307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kaliteli yağ
    Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 Saat 00:18
selam arkadaşlar kaliteli motor yağının gerçekten araca diğer yağlara göre artısı varmı yani yakıta çekişe motor sesine. bakım zamanı geldi yağ falan alcam yardımlarınızı bekliyorm
peugeot 307 1.4 hdi
Yukarı Dön
dbmaster Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dbmaster Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 Saat 01:31
evet vardır sogukta sıcakta kalıtelı yağlar ozellıklerını yıtırmez ve en ıyı sekılde sogutur ayrıca kalıtelı yag eksılmıyor... Benimde aracım dize kesinlikle size tek tavsiyem Castrol Edge 5 - 40 Turbo Dize; Bu yağın dışındaki yağlarıda denedim mobil 1 e kadar ama sadece bu yağ eksilmedi 15.000 KM de...
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 Saat 07:11
Orjinalini yazan: ask307 ask307 Yazdı:

selam arkadaşlar kaliteli motor yağının gerçekten araca diğer yağlara göre artısı varmı yani yakıta çekişe motor sesine. bakım zamanı geldi yağ falan alcam yardımlarınızı bekliyorm

Bir yagin kaliteli olup olmadigini belirleyebilmek icin kutu uzerinde yazan teknik bilgilere bakmak gerekir. Genellikle marka olarak bilinen Mobil 1, Castrol ...vs, bunlarin hepsinde bu degerlerin ayni oldugu gorulur. Yani teknik olarak aralarinda hicbir fark yoktur. Ancak temel fark, firmalarin kendi ARGE'lerinde arastirip bulduklari ve yagin icine kattiklari katki maddelerindedir. Bu katki maddelerinin ne olduklarini yazarlar ama icerikleri bir firma sirridir. Bir iki yag degistirmekte degilde uzun kilometreler sonrasinda motor acilip incelendiginde aradaki farklar gorulebilir. Yine en guzeli deneyip bizzat kendinizin denemenizdir.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 Saat 09:01
mobil tavsiye ederim.
Yukarı Dön
klemann Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
Forumdan Banlandı...

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı klemann Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 Saat 12:03
Merhaba arkadaşım. sordugun soruya cevap olarak başımdan geçen bi olayı anlatmak istiyorum. bende iş makinaları var. 1, sene once idi. paletli kepçenin yağını değiştirdik. Köy yeri olduğu için çalıştığımız yerde petrol ofisi 15/40 dan baska marka yağ yoktu. ha bu arada yerli malını karalıyorum diye kimse düşünmesin petrol ofisi yerli malı değil zaten. olsa seve seve yine kullanırım. neyse yağı koyduk makina uyarı vermeye başladı. uyarıyı veriyor motor bayılıyor ve stop ediyor. verdiği uyarı şu an aklımda değil. ama yeni nesil iş makinaları otomobillere göre çok daha akıllı ;) neyse hemen yetkili servisi aradım uyarı kodunu soyledim ustam yağı ne zaamn değiştiniz ve ne marka koydunuz diye sordu. bende p.ofisi dedim. yağı boşaltın yerine mobil castrol tarzı bi yağ koyun sorun kalmaz dedi. bizde dediği gibi yağı boşalttık ve mobil 15/40 yağ koyduk. hiçbir sorun kalmadı.
     Bence yağın markasının gerçekten çok onemi var.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 Saat 12:18
Orjinalini yazan: dbmaster dbmaster Yazdı:

evet vardır sogukta sıcakta kalıtelı yağlar ozellıklerını yıtırmez ve en ıyı sekılde sogutur ayrıca kalıtelı yag eksılmıyor... Benimde aracım dize kesinlikle size tek tavsiyem Castrol Edge 5 - 40 Turbo Dize; Bu yağın dışındaki yağlarıda denedim mobil 1 e kadar ama sadece bu yağ eksilmedi 15.000 KM de...

bazı yagların eksılmesı normaldır. arastırırsn gorursunkı mesela shell mobıl gıbı yagların bazıları ıcınde temızleyıcı maddelerın olmasından oturu eksılme yapıyorlar. bunu satan adam bıle soyluyor. eksıltmesı kotu yag oldugunu gostermez onu bılesın. ayrıca dızel motorlar turbodan dolayı bır mıktar eksıltırler. ama oyle buyuk oranlarda degıl yanı... mesela sımdı ben yagımı mobıl 1 0-40 ıle degıstım. arkadasım eksıltebılecegını soyledı. deneyıp gorecegız...

ama ben her zaman tam sentetık yag onerırım. bu yagı daha uzun km kullanabılırsınız.  yarı sentetık kullanmanın bence anlamı yok... ama yınede fıyat ve dolayısıyla tercıh meselesıdır.
Yukarı Dön
klemann Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
Forumdan Banlandı...

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı klemann Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 Saat 12:21
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

bazı yagların eksılmesı normaldır. arastırırsn gorursunkı mesela shell mobıl gıbı yagların bazıları ıcınde temızleyıcı maddelerın olmasından oturu eksılme yapıyorlar. bunu satan adam bıle soyluyor. eksıltmesı kotu yag oldugunu gostermez onu bılesın. ayrıca dızel motorlar turbodan dolayı bır mıktar eksıltırler. ama oyle buyuk oranlarda degıl yanı... mesela sımdı ben yagımı mobıl 1 0-40 ıle degıstım. arkadasım eksıltebılecegını soyledı. deneyıp gorecegız...

ama ben her zaman tam sentetık yag onerırım. bu yagı daha uzun km kullanabılırsınız.  yarı sentetık kullanmanın bence anlamı yok... ama yınede fıyat ve dolayısıyla tercıh meselesıdır.

ulan ZENGİN adamin hali bi başka yaaa. 0-40 kullanıyor baksanıza :D
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 Saat 12:29
Orjinalini yazan: klemann klemann Yazdı:

ulan ZENGİN adamin hali bi başka yaaa. 0-40 kullanıyor baksanıza :D

vay vay vayyy demek oyle heee :)))))

bende ucuzunu alacak kadar ZENGIN degılım Sırıtma

acaba zengın olsam bu arabaya mı bınerdım :)) kıyak bır 407 ım olurdu :))))

Düzenleyen cecoli - 26 Mart 2011 Saat 12:30
Yukarı Dön
klemann Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
Forumdan Banlandı...

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı klemann Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 Saat 12:40
yaw bende bi M3 felan diyeceksin sandım susale bi abi
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 Saat 12:44

bızım 306 mız gonlumuzun m3 u zaten :))

bu arada mobıl 1 0-40 yagıda malıyetıne aldım. 76 TL :))) normalde 90-95 TL

kımden aldıgımı sormayın cunku o fıyat sadece bana ozel. eskı esnaf olmamın farkı :))

Düzenleyen cecoli - 26 Mart 2011 Saat 12:52
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 Saat 21:34

kımden aldıgımı sormayın cunku o fıyat sadece bana ozel. eskı esnaf olmamın farkı :))

Hocam burada fiyatlar cok pis ucmus. O yagin buradaki fiyati su anda 65 Euro idi son zamlarla 75 Euro felan oldu. Ben Almanya'dan online siparis ettim, 30 Euroya geldi Kahkaha Kargo parasini cikarmak icin 5 kutu ismarladim karisik hem ondan hem 5W-30. Simdi 50 ye satiyorum piyasaya EmbarrassedDaha 1 tanesini satabildim Ouch

Düzenleyen koliva - 26 Mart 2011 Saat 21:35
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 Saat 21:58

€ = 2.2 TL den 75 € demek burada 165 TL demek... ıyı paraymıs masallah :))

Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 Saat 22:08

€ = 2.2 TL den 75 € demek burada 165 TL demek... ıyı paraymıs masallah :))

Evet burasi cok kotu cidden.

Yag konusunda eklemek istedigim ufak bir ayrinti var. Bazi durumlarda yag eksiltme normal karsilansa da bazi durumlar da vardir ki yag eksiltme ileride ciddi problemlere sebep olur. Soyle ki: Eger ki normalinden daha viskoz bir yag kullaniyorsak ve aracimizi performansli kullaniyorsak, daha da incelen yag silindirlerin icerisine sizmaya baslar. Bu da ne yazik ki yagin yanmasina sebep olur ki bu da karbon olusmasina ve silindir yuzeyine cok kucuk kucuk yapismaya baslar. Bu da asindirmaya sebep olur ve zamanla motorda performans kaybina yol acar.
Yukarı Dön
klemann Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
Forumdan Banlandı...

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı klemann Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mart 2011 Saat 08:02

benim amcam yağ toptancısı oldugu için ben daha ucuza aliyorum beyefendi hiç hava atma bana eski esnafım diye :D ayrıca 7 teneke alıyorum 1 tenekeside onların hediyesi ;)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mart 2011 Saat 11:57
benım en ucuza alıyorum dıye bır ıddıam veya havam yok afedersın :)))))))))   bır yagı bu fıyata almıs olmanın ne havası olurkı :DDDD hava olacak olsa benden cok onde gıden arkadaslar var buradaa :)))) 
Yukarı Dön
masumserseri Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı masumserseri Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mart 2011 Saat 12:11
bır sorum olacak.ben aracıma castrol magnec 10w 40 kullanıyorum.bu yag hem benzınlı hemde dızel araclara uyumlu oldugunu soyluyorlar.bu yag tam sentetıkmıdır,yoksa yarı sentetıkmı.?ayrıca omru ne kadardır 10bın mi?
2009 FİESTA TDCİ STİL PAKET
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mart 2011 Saat 12:16
Orjinalini yazan: masumserseri masumserseri Yazdı:

bır sorum olacak.ben aracıma castrol magnec 10w 40 kullanıyorum.bu yag hem benzınlı hemde dızel araclara uyumlu oldugunu soyluyorlar.bu yag tam sentetıkmıdır,yoksa yarı sentetıkmı.?ayrıca omru ne kadardır 10bın mi?

yarı sentetıktır ve uzerınde kısmı sentetık dıye yazar. 10.000km normaldır... bu yagın pıyasa fıyatı 55 TL cıvarında. bunun yerıne aynı paraya total quartz 9000 5-40 tam sentetık koymayı tercıh ederım sahsen yanı...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı masumserseri Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mart 2011 Saat 12:24
saolasın cecolı.msj kutunu bosalttınmı?
arac sıfır alındıgından bu yana hep castrol kullanılmıs ve bende daha eskıden bu yana castrol kullanmamdan dolayı hıc tereddut etmeden kullanmaktayım.aracta yag markası degıstırmemeye ben sahsen ozen gosterırım.bıraz pınpırıklıyım de bu konuda:Dtabı bu benım sahsı gorusum.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mart 2011 Saat 12:36
Orjinalini yazan: masumserseri masumserseri Yazdı:

saolasın cecolı.msj kutunu bosalttınmı?
arac sıfır alındıgından bu yana hep castrol kullanılmıs ve bende daha eskıden bu yana castrol kullanmamdan dolayı hıc tereddut etmeden kullanmaktayım.aracta yag markası degıstırmemeye ben sahsen ozen gosterırım.bıraz pınpırıklıyım de bu konuda:Dtabı bu benım sahsı gorusum.

bosalttım...

devamlı castrol kullanılmıs ıse sende castrol un 5-40 tam sentetık olan 2 yagından bırısını kullanabılırsın. castrolun sıtesınde bıle

1. onerı edge 5-40
2. onerı magnatec 5-40

tabıkı sık sık yag markası degısmek ıyı bırsey degıl ama ara sıra degıstın dıyede bırsey olmaz yanı...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı masumserseri Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mart 2011 Saat 12:53
evet haklısın
bende yag degısım zamanı geldıgınde bunu koymayı dusunuyorum
http://www.yedekparcaticaret.com/?urun-6520-CASTROL-EDGE-5W-40-T-DIESEL-4-Lt.html
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 51 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6392 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 170 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 455 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 366 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107535 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1607 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3234 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9837 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8963 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1075 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1158 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1680 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55602 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 324 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1427 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2584 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 284 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2812 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
leow 1
alibozoglu1 1
kartal5200 1
İlyas41 1
a.selim 1
badking530 1
freestyle53 1
CBerkG 1
kaya52 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English