Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kaliteli yağ

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13709
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 00:35
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: kaliteli yağ
Mesajı Yazan: ask307
Konu: kaliteli yağ
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 00:18
selam arkadaşlar kaliteli motor yağının gerçekten araca diğer yağlara göre artısı varmı yani yakıta çekişe motor sesine. bakım zamanı geldi yağ falan alcam yardımlarınızı bekliyorm

-------------
peugeot 307 1.4 hdi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: dbmaster
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 01:31
evet vardır sogukta sıcakta kalıtelı yağlar ozellıklerını yıtırmez ve en ıyı sekılde sogutur ayrıca kalıtelı yag eksılmıyor... Benimde aracım dize kesinlikle size tek tavsiyem Castrol Edge 5 - 40 Turbo Dize; Bu yağın dışındaki yağlarıda denedim mobil 1 e kadar ama sadece bu yağ eksilmedi 15.000 KM de...

-------------
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 07:11
Orjinalini yazan: ask307 ask307 Yazdı:

selam arkadaşlar kaliteli motor yağının gerçekten araca diğer yağlara göre artısı varmı yani yakıta çekişe motor sesine. bakım zamanı geldi yağ falan alcam yardımlarınızı bekliyorm

Bir yagin kaliteli olup olmadigini belirleyebilmek icin kutu uzerinde yazan teknik bilgilere bakmak gerekir. Genellikle marka olarak bilinen Mobil 1, Castrol ...vs, bunlarin hepsinde bu degerlerin ayni oldugu gorulur. Yani teknik olarak aralarinda hicbir fark yoktur. Ancak temel fark, firmalarin kendi ARGE'lerinde arastirip bulduklari ve yagin icine kattiklari katki maddelerindedir. Bu katki maddelerinin ne olduklarini yazarlar ama icerikleri bir firma sirridir. Bir iki yag degistirmekte degilde uzun kilometreler sonrasinda motor acilip incelendiginde aradaki farklar gorulebilir. Yine en guzeli deneyip bizzat kendinizin denemenizdir.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 09:01
mobil tavsiye ederim.

Mesajı Yazan: klemann
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 12:03
Merhaba arkadaşım. sordugun soruya cevap olarak başımdan geçen bi olayı anlatmak istiyorum. bende iş makinaları var. 1, sene once idi. paletli kepçenin yağını değiştirdik. Köy yeri olduğu için çalıştığımız yerde petrol ofisi 15/40 dan baska marka yağ yoktu. ha bu arada yerli malını karalıyorum diye kimse düşünmesin petrol ofisi yerli malı değil zaten. olsa seve seve yine kullanırım. neyse yağı koyduk makina uyarı vermeye başladı. uyarıyı veriyor motor bayılıyor ve stop ediyor. verdiği uyarı şu an aklımda değil. ama yeni nesil iş makinaları otomobillere göre çok daha akıllı ;) neyse hemen yetkili servisi aradım uyarı kodunu soyledim ustam yağı ne zaamn değiştiniz ve ne marka koydunuz diye sordu. bende p.ofisi dedim. yağı boşaltın yerine mobil castrol tarzı bi yağ koyun sorun kalmaz dedi. bizde dediği gibi yağı boşalttık ve mobil 15/40 yağ koyduk. hiçbir sorun kalmadı.
     Bence yağın markasının gerçekten çok onemi var.

-------------
206 van hard style

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 12:18
Orjinalini yazan: dbmaster dbmaster Yazdı:

evet vardır sogukta sıcakta kalıtelı yağlar ozellıklerını yıtırmez ve en ıyı sekılde sogutur ayrıca kalıtelı yag eksılmıyor... Benimde aracım dize kesinlikle size tek tavsiyem Castrol Edge 5 - 40 Turbo Dize; Bu yağın dışındaki yağlarıda denedim mobil 1 e kadar ama sadece bu yağ eksilmedi 15.000 KM de...

bazı yagların eksılmesı normaldır. arastırırsn gorursunkı mesela shell mobıl gıbı yagların bazıları ıcınde temızleyıcı maddelerın olmasından oturu eksılme yapıyorlar. bunu satan adam bıle soyluyor. eksıltmesı kotu yag oldugunu gostermez onu bılesın. ayrıca dızel motorlar turbodan dolayı bır mıktar eksıltırler. ama oyle buyuk oranlarda degıl yanı... mesela sımdı ben yagımı mobıl 1 0-40 ıle degıstım. arkadasım eksıltebılecegını soyledı. deneyıp gorecegız...

ama ben her zaman tam sentetık yag onerırım. bu yagı daha uzun km kullanabılırsınız.  yarı sentetık kullanmanın bence anlamı yok... ama yınede fıyat ve dolayısıyla tercıh meselesıdır.

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 12:21
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

bazı yagların eksılmesı normaldır. arastırırsn gorursunkı mesela shell mobıl gıbı yagların bazıları ıcınde temızleyıcı maddelerın olmasından oturu eksılme yapıyorlar. bunu satan adam bıle soyluyor. eksıltmesı kotu yag oldugunu gostermez onu bılesın. ayrıca dızel motorlar turbodan dolayı bır mıktar eksıltırler. ama oyle buyuk oranlarda degıl yanı... mesela sımdı ben yagımı mobıl 1 0-40 ıle degıstım. arkadasım eksıltebılecegını soyledı. deneyıp gorecegız...

ama ben her zaman tam sentetık yag onerırım. bu yagı daha uzun km kullanabılırsınız.  yarı sentetık kullanmanın bence anlamı yok... ama yınede fıyat ve dolayısıyla tercıh meselesıdır.

ulan ZENGİN adamin hali bi başka yaaa. 0-40 kullanıyor baksanıza :D

-------------
206 van hard style

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 12:29
Orjinalini yazan: klemann klemann Yazdı:

ulan ZENGİN adamin hali bi başka yaaa. 0-40 kullanıyor baksanıza :D

vay vay vayyy demek oyle heee :)))))

bende ucuzunu alacak kadar ZENGIN degılım Sırıtma

acaba zengın olsam bu arabaya mı bınerdım :)) kıyak bır 407 ım olurdu :))))

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 12:40
yaw bende bi M3 felan diyeceksin sandım susale bi abi

-------------
206 van hard style

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 12:44

bızım 306 mız gonlumuzun m3 u zaten :))

bu arada mobıl 1 0-40 yagıda malıyetıne aldım. 76 TL :))) normalde 90-95 TL

kımden aldıgımı sormayın cunku o fıyat sadece bana ozel. eskı esnaf olmamın farkı :))

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 21:34

kımden aldıgımı sormayın cunku o fıyat sadece bana ozel. eskı esnaf olmamın farkı :))

Hocam burada fiyatlar cok pis ucmus. O yagin buradaki fiyati su anda 65 Euro idi son zamlarla 75 Euro felan oldu. Ben Almanya'dan online siparis ettim, 30 Euroya geldi Kahkaha Kargo parasini cikarmak icin 5 kutu ismarladim karisik hem ondan hem 5W-30. Simdi 50 ye satiyorum piyasaya EmbarrassedDaha 1 tanesini satabildim Ouch

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 21:58

€ = 2.2 TL den 75 € demek burada 165 TL demek... ıyı paraymıs masallah :))

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2011 Saat 22:08

€ = 2.2 TL den 75 € demek burada 165 TL demek... ıyı paraymıs masallah :))

Evet burasi cok kotu cidden.

Yag konusunda eklemek istedigim ufak bir ayrinti var. Bazi durumlarda yag eksiltme normal karsilansa da bazi durumlar da vardir ki yag eksiltme ileride ciddi problemlere sebep olur. Soyle ki: Eger ki normalinden daha viskoz bir yag kullaniyorsak ve aracimizi performansli kullaniyorsak, daha da incelen yag silindirlerin icerisine sizmaya baslar. Bu da ne yazik ki yagin yanmasina sebep olur ki bu da karbon olusmasina ve silindir yuzeyine cok kucuk kucuk yapismaya baslar. Bu da asindirmaya sebep olur ve zamanla motorda performans kaybina yol acar.

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 08:02

benim amcam yağ toptancısı oldugu için ben daha ucuza aliyorum beyefendi hiç hava atma bana eski esnafım diye :D ayrıca 7 teneke alıyorum 1 tenekeside onların hediyesi ;)

-------------
206 van hard style

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 11:57
benım en ucuza alıyorum dıye bır ıddıam veya havam yok afedersın :)))))))))   bır yagı bu fıyata almıs olmanın ne havası olurkı :DDDD hava olacak olsa benden cok onde gıden arkadaslar var buradaa :)))) 

Mesajı Yazan: masumserseri
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 12:11
bır sorum olacak.ben aracıma castrol magnec 10w 40 kullanıyorum.bu yag hem benzınlı hemde dızel araclara uyumlu oldugunu soyluyorlar.bu yag tam sentetıkmıdır,yoksa yarı sentetıkmı.?ayrıca omru ne kadardır 10bın mi?

-------------
2009 FİESTA TDCİ STİL PAKET

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 12:16
Orjinalini yazan: masumserseri masumserseri Yazdı:

bır sorum olacak.ben aracıma castrol magnec 10w 40 kullanıyorum.bu yag hem benzınlı hemde dızel araclara uyumlu oldugunu soyluyorlar.bu yag tam sentetıkmıdır,yoksa yarı sentetıkmı.?ayrıca omru ne kadardır 10bın mi?

yarı sentetıktır ve uzerınde kısmı sentetık dıye yazar. 10.000km normaldır... bu yagın pıyasa fıyatı 55 TL cıvarında. bunun yerıne aynı paraya total quartz 9000 5-40 tam sentetık koymayı tercıh ederım sahsen yanı...

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 12:24
saolasın cecolı.msj kutunu bosalttınmı?
arac sıfır alındıgından bu yana hep castrol kullanılmıs ve bende daha eskıden bu yana castrol kullanmamdan dolayı hıc tereddut etmeden kullanmaktayım.aracta yag markası degıstırmemeye ben sahsen ozen gosterırım.bıraz pınpırıklıyım de bu konuda:Dtabı bu benım sahsı gorusum.

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 12:36

saolasın cecolı.msj kutunu bosalttınmı?
arac sıfır alındıgından bu yana hep castrol kullanılmıs ve bende daha eskıden bu yana castrol kullanmamdan dolayı hıc tereddut etmeden kullanmaktayım.aracta yag markası degıstırmemeye ben sahsen ozen gosterırım.bıraz pınpırıklıyım de bu konuda:Dtabı bu benım sahsı gorusum.

bosalttım...

devamlı castrol kullanılmıs ıse sende castrol un 5-40 tam sentetık olan 2 yagından bırısını kullanabılırsın. castrolun sıtesınde bıle

1. onerı edge 5-40
2. onerı magnatec 5-40

tabıkı sık sık yag markası degısmek ıyı bırsey degıl ama ara sıra degıstın dıyede bırsey olmaz yanı...

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 12:53
evet haklısın
bende yag degısım zamanı geldıgınde bunu koymayı dusunuyorum
http://www.yedekparcaticaret.com/?urun-6520-CASTROL-EDGE-5W-40-T-DIESEL-4-Lt.html

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 13:03

evet haklısın
bende yag degısım zamanı geldıgınde bunu koymayı dusunuyorum
http://www.yedekparcaticaret.com/?urun-6520-CASTROL-EDGE-5W-40-T-DIESEL-4-Lt.html

aracın dızelmıydı senın ya bılmıyordum ben. bırde su ımzandakı resmı kaldırda onun yerıne arac bılgılerını yaz daha ıyı olur.

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 13:22
IMZAYI DUZELTTIM.NEDEN TAKTINIZ BU IMZA MUBBETINE BEN ANLAMADIM.
NEYSE SIZIMI KIRACAM

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 13:49
takılacak bırsey yok abı :))  ımzaya resım koymaya gerek yok. ayrıca senın resım cok buyuktu yanı :) genele bakarsan hep arac bılgılerını yazmalarını ıstıyorum herkesden... daha guzel degıl mı?

zaten torpıto ıle dıreksıyonunu gorduk cokta guzel olmus :)) sen bana yaptırdıgın yerı tam detaylı yazsana bana ozelden bır arkadas gonderecegım oraya... konu sapmasın dıye ozele yaz dedım...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net