![]() |
|
206 tekrarlayan sorun ve yanan arıza lambası.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
manyaq_motorcu ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ekim - 1985 Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 48 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı manyaq_motorcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Mart 2011 Saat 00:23 |
İyi akşamlar arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce konu açmıştım aracımın V kayışı sürekli ötüyor diye. usta sorunun gergi kolundan olduğunu söylemişti parça gelmiş ve komple gergi kolu kayışla birlikte değişmiş ses kesilmişti. Kısa bir süre sonra yağışlı havaların da etkisiyle bu kayış motoru sabah ilk çalıştırdığımda tekrar ötmeye başladı ama ısınınca susuyor sorun nerde anlamadım
![]() ![]() |
|
![]() |
|
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba arkadaşım
yine gergikolunda ben yazmıştım ama orda birşeyden daha bahsetmiştim benim başıma gelen birşey hatırladın mı? krank kasnağı benim başıma gelen olayda ses kaynağının ana nedeni krank kasnağının göbekten kaçırması ile kayış kayma sesine benzer bir ses geliyordu sen krank kasnağını değiştirdinmi bilmiyorum ama eğer değişmemişse krank kasnağı bir numaralı zanlı gibi görünüyor |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
manyaq_motorcu ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ekim - 1985 Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 48 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı manyaq_motorcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
krank kasnağına hiç bakılmadı
![]() |
|
![]() |
|
EmRe26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Mayıs - 1993 Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2010 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 459 |
gaz kelebeğine dikkat edin bence şehir içinde arıza lambası yaktığında motor kendini korumaya alıyor devir 2000i geçmiyor. aynı arıza bende vardı gaz kelebeği değişti sorun düzeldi. arabanın çekişinde hissedilir artma olmuştu. 600tlye serviste değişmişti.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı manyaq_motorcu
evet serviste 600 tl civarı dediler işçilikle birlikte. Daha ucuz yollu bişey yok mudur?? mesela bosch marka falan alsak olmaz mı??
|
|
![]() |
|
murat20021978 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murat20021978
kayış sorunu bende de mevcuttu. Sabah çalışınca ses oluyor sonra kesiliyordu. Usta önce krank kasnağına bir çizik attı kontrol etti sonra kayışı değiştirdi ve sorun kalmadı. Krank kasnağının ortası plastik dışı metal. Bu nedenle plastik olan kısım zamanla gevşeme yapabiliyormuş. o yüzden de ses yapıyor. Onu gösterirsen iyi olur.
|
|
2006-206 X-Design 1.4 Benzinli
|
|
![]() |
|
frtkck ![]() 1. Vites ![]() ![]() 02 - Aralık - 1980 Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2011 Konum: GİRESUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 109 |
Aynı ses benim aracımda da var idi geçtiğimiz hafta yetkili servisten kasnak siparişi verdik parça üretim hatalı gelmiş ,kayışı sıyırıyordu.Ve kasnağı söktüklerinde gidip kendim inceledim ortasında ki plastik kısım baya aşınmış idi ,önümüzdeki hafta fabrika kasnağın yenisini gönderecek.Ses gerçekten rampalarda can sıkıcı olabiliyor.
|
|
Ferit Küçük Peugeot206 2004 triptonik xline
|
|
![]() |
|
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
kayış sıcak soguk etkisinden öter benim bildigim (yoksa yanlışmı biliyorum ?)
|
|
![]() |
|
basrix ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
kayış gevşek birazdaha sıkılacak
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
öncelikle gaza basıncada ses yükseliyorsa kayıştandır.önce kayışa her hangi bir yerden yağ falan gelmemiş olduğuna dikkat edin.eğer yağ su gibi bişeyler varsa bunlar bir nebzede olsa kuruyana kadar ses yapıcaktır.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |