Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 tekrarlayan sorun ve yanan arıza lambası..

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13685
Tarih: 23 Haziran 2025 Saat 11:34
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 tekrarlayan sorun ve yanan arıza lambası..
Mesajı Yazan: manyaq_motorcu
Konu: 206 tekrarlayan sorun ve yanan arıza lambası..
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2011 Saat 00:23
İyi akşamlar arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce konu açmıştım aracımın V kayışı sürekli ötüyor diye. usta sorunun gergi kolundan olduğunu söylemişti parça gelmiş ve komple gergi kolu kayışla birlikte değişmiş ses kesilmişti. Kısa bir süre sonra yağışlı havaların da etkisiyle bu kayış motoru sabah ilk çalıştırdığımda tekrar ötmeye başladı ama ısınınca susuyor sorun nerde anlamadım Wall Bir de aracım daha önce de bikaç kez yaktığı arıza kambasını yine yaktı bilgisayara bağlayınca sürekli arıza olarak gaz kelebeği çıktı ki daha önce de bunun yüzünde  lamba yakmıştı. Biraz uçuk fiyatlı bi parça ama Gülme geçiçi arıza olarak da tekleme ve yanma hatası çıktı bunları gaz kelebeği tetiklemiş olabilir mi ?? buji ve ateşleme bobinim değişeli 3000 km oldu ondan kaynaklanacağını sanmıyorum

Cevaplar:
Mesajı Yazan: tugrahan
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2011 Saat 00:30
merhaba arkadaşım
yine  gergikolunda ben yazmıştım ama orda birşeyden daha bahsetmiştim
benim başıma gelen birşey hatırladın mı?  krank kasnağı

benim başıma gelen olayda  ses kaynağının ana nedeni krank kasnağının göbekten
kaçırması ile kayış kayma sesine benzer bir ses geliyordu
sen krank kasnağını değiştirdinmi bilmiyorum ama eğer değişmemişse
krank kasnağı bir numaralı zanlı gibi görünüyor

-------------
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit

Mesaj Tarihi: 25 Mart 2011 Saat 01:13
krank kasnağına hiç bakılmadı Gülme onun sesi de klasik kayış kaçırma sesi gibi mi??

Mesajı Yazan: EmRe26
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2011 Saat 08:40
gaz kelebeğine dikkat edin bence şehir içinde arıza lambası yaktığında motor kendini korumaya alıyor devir 2000i geçmiyor. aynı arıza bende vardı gaz kelebeği değişti sorun düzeldi. arabanın çekişinde hissedilir artma olmuştu. 600tlye serviste değişmişti.

Mesaj Tarihi: 28 Mart 2011 Saat 02:06
Orjinalini yazan: EmRe26 EmRe26 Yazdı:

gaz kelebeğine dikkat edin bence şehir içinde arıza lambası yaktığında motor kendini korumaya alıyor devir 2000i geçmiyor. aynı arıza bende vardı gaz kelebeği değişti sorun düzeldi. arabanın çekişinde hissedilir artma olmuştu. 600tlye serviste değişmişti.

evet serviste 600 tl civarı dediler işçilikle birlikte. Daha ucuz yollu bişey yok mudur?? mesela bosch marka falan alsak olmaz mı??

Mesajı Yazan: murat20021978
Mesaj Tarihi: 28 Mart 2011 Saat 09:40
kayış sorunu bende de mevcuttu. Sabah çalışınca ses oluyor sonra kesiliyordu. Usta önce krank kasnağına bir çizik attı kontrol etti sonra kayışı değiştirdi ve sorun kalmadı. Krank kasnağının ortası plastik dışı metal. Bu nedenle plastik olan kısım zamanla gevşeme yapabiliyormuş. o yüzden de ses yapıyor. Onu gösterirsen iyi olur.

-------------
2006-206 X-Design 1.4 Benzinli

Mesajı Yazan: frtkck
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2011 Saat 00:48
Aynı ses benim aracımda da var idi geçtiğimiz hafta yetkili servisten kasnak siparişi verdik parça üretim hatalı gelmiş ,kayışı sıyırıyordu.Ve kasnağı söktüklerinde gidip kendim inceledim ortasında ki plastik kısım baya aşınmış idi ,önümüzdeki hafta fabrika kasnağın yenisini gönderecek.Ses gerçekten rampalarda can sıkıcı olabiliyor.

-------------
Ferit Küçük Peugeot206 2004 triptonik xline

Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2011 Saat 06:08
kayış sıcak soguk etkisinden öter benim bildigim (yoksa yanlışmı biliyorum ?)

-------------
106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX)
Çakmak/Ümraniye/İstanbul
0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com

Mesajı Yazan: basrix
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 16:21
kayış gevşek birazdaha sıkılacak 

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 16:27
öncelikle gaza basıncada ses yükseliyorsa kayıştandır.önce kayışa her hangi bir yerden yağ falan gelmemiş olduğuna dikkat edin.eğer yağ su gibi bişeyler varsa bunlar bir nebzede olsa kuruyana kadar ses yapıcaktır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net