![]() |
|
Devirli sürmek ........... |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
boraa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mart 2011 Konum: kdz ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 148 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Mart 2011 Saat 15:59 |
|
Eyvallah kardeş.saolasın
![]() |
||
Feline 2006
1.4 otomatik orijinal :) |
||
![]() |
||
C!N ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Ekim - 1984 Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2009 Konum: ZonguldaK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ben benzeri yokuşlarda hep D'de kullanıyorum, daha doğrusu şehiriçi trafikte genellikle D'de kullanıyorum, sadece uzun yollarda, otoban-otoyollarda manuel olarak kullanıyorum, o da her zaman 4'e atıp gitmek şeklinde oluyor. Bu arada galiba aracının selonoid valflerinde sıkıntı var, bir kontrol ettir bana sorarsan, mümkünse değiştir, bizim şanzımanların kroniğidir, S ve kar modlarının işaretlerinin yanıp sönmesi şeklinde gösterir kendini, bence kendine iyi bir şanzıman ustası bul derim, çünkü servis (ereğli-delta) pek anlamıyor şanzımandan. |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Evet ya bunuda eklemek lazım.
mimik mik mik.....
Tam doğru noktaya parmak basmış bulunmaktasın kardeşim.
|
||
![]() |
||
|
bu noktada yapman gereken 1 sey daha var sen unutmussun ben ekleyeyım barı.
"""aynı anda bırde gerı vıtese takmak"""
arac yolda road runner gıbı duracaktır
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
anlasılan senın aracında tıptronıkmıs. bahtıyarın soyledıgı gıbı uygulayabılırsın. yalnız bıldıgım kadarıyla kar ve spor modu ısıklarının yanıp sonmesı arıza belırtısıdır...
|
||
![]() |
||
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
yaptığın doğru dik yokuşta d ile çıkılmaz
|
||
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
||
![]() |
||
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
||
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
||
![]() |
||
boraa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mart 2011 Konum: kdz ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 148 |
|
Bir sorumda şu olacak üstadım: '' otomatik arabalarda dik yokuşları çıkarken D modunda mı çıkmak daha uygundur yoksa tritonice alıp 1.2.viteslerde çıkmakmı daha iyidir.bizim buralarda dik yokuşlar çok olduğu için genellikle triptonice alıp 1.viteste çıkıyor
![]() |
||
Feline 2006
||
![]() |
||
C!N ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Ekim - 1984 Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2009 Konum: ZonguldaK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
|
Dostum yanlış bilgilendirmişler seni, otomatik vitesli araçlarda manullere oranla daha çok fren kullanırsın, çünkü motor kompresyonunu kullanabilmen manuel vitesli araçlara oranla daha sınırlıdır, bu nedenledir ki otomatik vitesli araçlarda fren balataları daha çabuk biter (ben araç üzerinde gelen balatalarımı 20 bin km'de iken değiştirmiştim mesela). Gazdan ayağını da istediğin zaman çekebilirsin, sakıncası yoktur.
|
||
![]() |
||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
|
206nın şanzumanı bilmem ama benim araçda devirli kullanmak mümkün manuel modu var +yokuş yukarı ve yokuş aşağı vites büyültmüyor böylelikle çıkarken rahatlık inerken motor kompresyonun dan yararlanıyor /otomatikde yokuşa olabildiğince yüksek devirde girin ki araba yokuşda vites değişimi zorunda kalmasın seyir halinde n ye almayın yokuş yukarı kalkerken aracı kavramada bırakmayın ki şanzuman uzun ömürlü olsun iyi akşamlar herkese...
|
||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
||
![]() |
||
|
160 ile giderlen el frenini çekip gazla frene aynı anda basıcan abicim en iyisi bu :))
|
||
![]() |
||
dogu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 04 Ekim 2010 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 199 |
|
![]() |
||
2006 307 hdi 90hp comfort
beyaz |
||
![]() |
||
|
Allah Allah cok ılgınc hıc duymamıstım yanı :)) fren kullanmayacaksında neyle duracaksın. dua ederek mı?? :))) ne alaka maydonoz anlayamadım :)) sana saka yaptılar herhalde. zaten ıhtıyacın olmasa frene basmazsın degıl mı? ıhtıyacın anında da basacaksınkı durasın yanı...
|
||
![]() |
||
|
Anladım üstad.peki otomatik araçlarda çok fren kullanmamalı diye bir şey varmı.yada gazdan ayağımızı çok zorda olmadıkça çekmemeliyiz diye bir durum varmı
![]() |
||
Feline 2006
||
![]() |
||
|
otomatık sanzumanlarda gıderken bosa atılmamasının sebebı bosa atıldıgında yaglama yapmamasıdır. sadede tam duruldugunda bosa alınabılır.
|
||
![]() |
||
|
Otomatik şanzumanlarda bildiğim kadarıyla boşa atma olayı yok değil mi
![]() |
||
Feline 2006
||
![]() |
||
dogu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 04 Ekim 2010 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 199 |
|
yeni nesil araçlarda boşa atmayın hem arabanız çok yakar hem güvenlüğiniz sıkıntıya girer.viteste ayağınızı gazdan çektiğinizde araç 0 lt sarfiyattadır
|
||
2006 307 hdi 90hp comfort
beyaz |
||
![]() |
||
|
evet gayet kısa ve oz :))
|
||
![]() |
||
|
Dostum devirli sürmek istiyorsan ''S'' butonun basılı olacak, ayağın da mümkün olduğunca dip gaz yapacak, gerisini şanzımanın ayarlar nasılsa. Ama sonra gelip buralarda ağlama sakın aracım çookk yakıyor diye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Bu verdiğin bilgiyi yeni duydum kardeş.faydalı olsun.saol...
![]() |
||
Feline 2006
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |