Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >306
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 306 LPG hüsranı :( sevince dönüşüyor galiba!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

306 LPG hüsranı :( sevince dönüşüyor galiba!!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tugrahan Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Ağustos - 1978

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tugrahan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 306 LPG hüsranı :( sevince dönüşüyor galiba!!!
    Gönderim Zamanı: 16 Mart 2011 Saat 01:45
merhabalar arkadaşlar
uzun zamandır araştırmalarım sonucunda  brc  de karar kılmıştım bunu forumda da bahsetmiştim
2 haftadır karar vermeme rağmen bir türlü takılamadı cumartesi gününden bayiyi arayıp salı günü sabahtan geleceğimi haber ettim ama sabah vardığımda ikitane arabanın montajını yapıyorlardı neyse sakin olayım dedim sorun yok!  bana saat akşam 5 te gelmem söylendi  senin montajı akşam yapacağız dediler  bende bak bir sorun olmasın yarın kayseriye gideceğim akşam yetişmesse problem olur dedim    yokyok biz gerekirse gece yarısına kadar çalışırız öyle teslim ederiz dediler iyi dedim saat tam beşte servise vardım ama hala bir araba bitmek üzere biri yarım duruyor bunu görünce sinirlendim tabii biri ordan birşey dese basıp gideceğim (hay sizinde lpg nizinde .......) servis sahibinin babası beni yatıştırmaya çalışıyor hemen alacağız seninkini falan  derken aracın birini apartopar çıkardılar benim aracı aldılar  akşam saat 10 da gel dediler iyi dedim ayrıldım ordan    akşam saat tam 10 da vardım ama montaj hala bitmemiş  neyse geldim bari bekleyeyim dedim saat 11 - 12 derken montaj bitti git gaz al dediler hemen gittim 20 tl gaz aldım geri döndüm               "işte bundan sonrası rezalet"

bilgisayara bağlandı proğram atılıp ayar yapılacak ama pc de enjektörler ve devir görünmüyor
bir kablo vasıtasıyla arabanın üzerindeki bütün kablolara girdiler (rolanti motoruna takılı kabloya bile)
ama olmuyor araç bir türlü lpg ye geçmiyor hatta lpgye geçme safhasına bile gelmiyor bana hissettirmemeye çalışıyorlar ama  tam 1 saat rolantide çalışan araba en sonunda dayanamayıp fanları açtı düşünün artık   işin ilginç tarafı benden önceki montaj yapılan arabalar   nissan primera+toyota auris+hundai accent+vw bora bu arabalara gözleri kapalı taktıklarını söylüyorlar 
ama benim arabanın motoruna bakarken  o çaresizliklerini görmenizi isterdim  sanki uzaydan gelmiş yada yeni icat olmuş  muamelesiyle bir kablo arıyorlardı  bakmadıkları yer kalmadı ama bulamadılar saat gece yarısı  1 de yarın tekrar getirmek üzere ordan ayrıldım
   yani anlayacağınız lpg  maceram  daha başlamadan hüsrana uğradı

Düzenleyen tugrahan - 17 Mart 2011 Saat 01:17
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit
Yukarı Dön
Conqueror Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Conqueror Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2011 Saat 01:51
geçmiş olsun. umarım önemsiz bir sorundur ve halledilir. bende 306 ma LPG taktımayı düşünmüştüm ama bu örnekleri gördükçe arabamdan soğuyacağıma biraz fazla yakayım diyorum.
Peugeot 306 GTI olmak isteyen garip PLANTIUM
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2011 Saat 07:01
Tuhgrahan, gunduzun serri gecenin hayrindan daha iyidir. Aceleye getirme. Adamlar kac saat calismislar, yorulmuslar, gozlerinden kacan bisey olmus olabilir. Kafalari tazelesinler baksinlar. Herseyde bir hayir var.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2011 Saat 08:22

oncelıkle gecmıs olsun... yalnız ben sana bırsey soyleyeyım mı? hızlı montaj hıcbırsey kazandırmaz. aceleye gelen ıste sıkıntılar cıkabılır...

bu lpg ustaları gozlerı kapalı taktıklarını soylerler. ama esasında hıcte oyle olmayabılır. hepsı ıcın konusmuyorum yanı. ama sana sunu soyleyeyım. benım motorda sadece bobın kablosuna sadecee ve sadece 1 kablo baglı... motorun baska hıcbır kablosuna baglantı yok...  ama senın yazdıklarından bu adamların ısının ehlı bırılerı olmadıgını hıssettım nedense. gecenın 10unda 11ınde yapılacak montajdan ne hayır gelır bılemıyorum. bır kere verdıklerı soze rıayet etmemelerıde cok husnu nıyetsız bır davranıs...

bu ustalar herhalde senın motorundan hayatta gormemıslerdır. cunku 1.8 16v motor zaten az, uymuyor vs dıye lpg takanı cok daha az.

sana samımıyetle bırsey soyleyeyım. benım montajımı yapan unsal abımızı ankarada ıstanbulda cok kısı tanır. teleflex montajlarıyla unludur. kendısı atıker bayılıgı aldıgında ben ona taktırmıstım. abımıze sordum daha once bu motora taktın mı? dıye, o da acıkca ""hayır... 1.6 larına taktık ama bu motor hıc denk gelmedı" dedı. 5 dk baktı motora ondan sonra ıse basladı. bır fııl kendısı montaj ettı. ellerıne saglık burdan selam gondereyım kendısıne ben cok memnunum...

gecen senle sohbetını yaptıgımız faruk sevgılı ıle gorustun mu??? sımdı ne yapacak acaba merak ettım...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2011 Saat 08:32
Orjinalini yazan: Conqueror Conqueror Yazdı:

geçmiş olsun. umarım önemsiz bir sorundur ve halledilir. bende 306 ma LPG taktımayı düşünmüştüm ama bu örnekleri gördükçe arabamdan soğuyacağıma biraz fazla yakayım diyorum.

cok memnun orneklerıde var. ayrıca senın aracındakı 1.6 8V TU5JP motordan 206 lardada var. kulupten bıle en son aynı motora lpg takanlar var ve memnunlar. buna ne dıyeceksın :))))))

bosuna konusmuyoruz OLAY USTADA BITIYOOOORRR dıye...

bu motora atıker lovato zavolı vs tak tıkır tıkır calısıyor. yeterkı montaj montaj olsun...

ben yıne kulupten bır abımızın aynı motora sahıp 206 XT aracına dıstan depo ıle atıker fast montaj ettırdım. o da memnun.
Yukarı Dön
dukenukem82 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
04 - Aralık - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dukenukem82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2011 Saat 09:05
valla brc bende taktıracaktım böyle sorunları bildiğimden taktırmadım 2a mühendislikti hemde . zaman gecti ölçtüm tarttım yorumlardanda bilgi alarak zavoli polaris yetkili bayisine taktırdım . 1.4 8v motorumda full grupmuş .
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2011 Saat 09:09
Orjinalini yazan: dukenukem82 dukenukem82 Yazdı:

valla brc bende taktıracaktım böyle sorunları bildiğimden taktırmadım 2a mühendislikti hemde . zaman gecti ölçtüm tarttım yorumlardanda bilgi alarak zavoli polaris yetkili bayisine taktırdım . 1.4 8v motorumda full grupmuş .

zaten 1.6 8V TU5JP ile 1.4 8V TU3JP aynı motorlar. genel olarak her ıkısıde full grup. sadece hacımlerı farklı...

yalnız cok nadır olarak yarı sıralı olabılıyorlar... gecenlerde 1 tane yarı sıralı 1.6 ya rastladık.

Düzenleyen cecoli - 16 Mart 2011 Saat 09:11
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
04 - Aralık - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dukenukem82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2011 Saat 09:55

reno cliolarda oluyordu galiba ama demekki bunlardada varmış . şans işte . astra f lerin 4-5 çeşit motoru olduğu gibi .

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2011 Saat 09:57
Geçmiş Olsun
Cecolinin De Dediği Gibi keşke Bu kadar aceleci Davranmasaydın
Yinede Sıkma Canını Düzelecek Başka Çaresi Yok
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2011 Saat 10:02
zaten eskıye dayalı motorların cogu full grup veya yarı sıralı oluyor. ortalama olarak soylemek gerekırse 2000lı yıllardan sonra tam sıralı puskurtmeye gecılmeye baslandı. tabı bunun daha eskıden olanı olacagı gıbı daha sonra olanıda var. ama bu da yenı motorların hepsının hepsının tam sıralı oldugu anlamına gelmez. egerkı degıstırmedılerse suan 206+ uzerındekı 1.4 8V makıne yıne full grup olsa gerek. yanı duke kardes senın motorun hala daha uretılıyor. sadece motor uzerınde ufak tefek farklılıklar var ama genelı aynı...
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2011 Saat 13:00
tu3jp 1.4 8v  kesin full grup mu 
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2011 Saat 13:04
Orjinalini yazan: Onur Onur Yazdı:

tu3jp 1.4 8v  kesin full grup mu 

genelı o sekılde ama arada farklılıklar olabılıyor. o acıdan hepsı boyledır dıyemıyorum. cunku az da olsa farklı cıkabılıyor. ama bunu ogrenmesı cok kolay. enjektor soketlerınden olcu aletı ıle anlasılabılıyor...
Yukarı Dön
tugrahan Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Ağustos - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tugrahan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2011 Saat 23:14
herkese selamlar
bugün öğleyin aracı tekrar bıraktım
akşam saat 8 de aradılar bitti diye
şu anda lpg ile stabil çalışır durumda lpg ye geçişi motor sıcakken hemen tık sesi ile gerçekleşiyor
çekiş düşmesini  1 -2 -3 üncü  viteslerde hiç hissetmiyorum  ama 4. ve 5. viteslerde ani hızlanmalarda araç biraz geriliyor gibi   ayrıca arabanın dışından enjektör sesleri duyuluyor ama içinde sesi duyamıyorun + araç biraz fazla ısınıyor gibi geldi bana yani benzinle kullanırken çok serin hatta ısı sensörü mü arızalı diyede korkardım ama şimdi ısı ibresi  daha önce ancak yaz aylarında gördüğüm ve düşük vitesle uzun süre gittiğimdeki seviyelerde   birazda rolanti dalgalanması var  özellikle rolantide camı açarken rolanti bayağı dalgalanıyor   şimdilik bukadar  ama yarın uzun yola gidiyorum daha iyi değerlendirrim

Düzenleyen tugrahan - 17 Mart 2011 Saat 01:09
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
04 - Aralık - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dukenukem82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2011 Saat 00:15
Thumbs Up sorun hallolmuş gibi  hayırlı olsun tekrar.
Yukarı Dön
tugrahan Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Ağustos - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tugrahan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2011 Saat 01:12
birde  içeri konulan düğme ile bir sorun var galiba
lpg tankını fulledim  32 litre oldu pompa durdu (tank 40 litre) yani fullendi
ama o düğmedeki gösterge ışıklarının hepsi yanmadı sadece birisi yanıyor ve o da
yanıp yanıp sönüyor yani sinyal verir gibi  neyse  şu işlerim bitsin tekrar baktırrım
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2011 Saat 08:22
bızım motor bazı yonlerden dıger motorlardan cok farklı. şöyleki en ufacık seylerden etkılenıyor. cok hassas. o acıdan bıraz kıl bır motor :)) gercekten lpg ıle stabıl calıstırması zor bır motor.

neysekı genel olarak problemlerı cozmussun. ama emın olkı daha ayara gıdıp geleceksın sen. cunku soyledıgın sıkıntıların olmaması lazım.

benım arac gaza cok erken gecıyor (15C) dıye daha oncede soylemıstım. benım tek sıkıntım soguk havalarda motor daha 30C cıvarlarında ıken rolantıyı tutmakta bazen gecıkıyor. ama bıraz daha ısındıktan sonra yapmıyor. sımdı havalar bıraz ısındı ya. artık hıc yapmıyor. 10C altındakı ısılarda oluyor anladıgım kadarıyla. onun harıcınde arac benzınden %100 farksız...

bırde rolantı motorumda bıraz eskıdı tabı. kendı gozumce %20 arızalı. ama daha coook yol yapar. 

tugrahan rolantı dalgalanması dogru degıl. cam actıgında da yapmaması lazım. anlasılan tam stabıl calısmıyor. ama acele etme. bıraz zaman gecsın ınsallah ıyıcene dogru kalıbrasyonu yakalarsınız...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2011 Saat 08:43
ÇOĞU 306YA LPG UYMUYOR BUNU BENDE BILIYROUM GECMIS OLSN 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2011 Saat 09:41
Orjinalini yazan: EmRaH EmRaH Yazdı:

ne yaptın abı sen yaaaSırıtma 

pekı uyan 306 ların uymayanlardan bır farkı mı varkı cogu 306 ya uymasın.

hepsıne uyar. uymaması ustaların becerıksızlıklerı... tabı bu arada makınenınde saat gıbı sorunsuz calısıyor olması lazım.

Düzenleyen cecoli - 17 Mart 2011 Saat 09:43
Yukarı Dön
only_younus Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
13 - Haziran - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı only_younus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2011 Saat 19:36
rolanti de dalgalanmayı ben de yaşamıştım ateşleme bobini değişikliği ilebunu aştım, tabi bu işten iyi anlayanlar sana fikir vereceklerdir ama attan düşenin halinden attan düşen anlar,ben attan düştüm
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2011 Saat 20:41
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

Orjinalini yazan: EmRaH EmRaH Yazdı:

ne yaptın abı sen yaaaSırıtma 

pekı uyan 306 ların uymayanlardan bır farkı mı varkı cogu 306 ya uymasın.

hepsıne uyar. uymaması ustaların becerıksızlıklerı... tabı bu arada makınenınde saat gıbı sorunsuz calısıyor olması lazım.
arabayı kotulemıyorum aga yanlıs anlama mesela senın 1.8 e olmus bız 1.6 plat. taktırmıstık brc bulgar bı usta takmıstı randuman alamadık
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Peugeot 206 SW benzin rolesi arızası son mesaja git 119 0 yavuztugay
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 360 0 Ali060606
konu icon Titreme ve tekleme son mesaja git 142 0 egenc46
konu icon 206 enjektor sorunu son mesaja git 109 0 MkzLL
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 27203 20 Osman48
konu icon Start stop son mesaja git 585 0 zafercelebi
konu icon 206 hararet sorunu (çözüldü) son mesaja git 37255 27 kaan206
konu icon Arıza Işıkları... Anlamları son mesaja git 297533 31 dostcanlısı
konu icon Peugeot 206 hararet ve torsiyon sorunu son mesaja git 106 0 kaan206
konu icon Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı son mesaja git 94877 43 ozgurtavukcu07
konu icon 308 rolantide dalgalanma titreme son mesaja git 1239 1 sensah
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 1054 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6629 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1129 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 678 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3650 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49754 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 542 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 353 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 1016 0 SerkanPinar
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kayıt bulunamadı.
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English