![]() |
|
lpgli çok benzin tüketiyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
buruker ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Kasım - 1982 Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2011 Saat 12:35 |
|
arkadaşlar merhaba.aracım 307 lpgli
malum gösterge sorununu biliyorum.araba lpgde giderken benzin ibresi düşüyor ama benzin eksilmiyor deniliyor.ama bende benzin gerçekten eksiliyor şöyleki
geçen hafta 85tl lpg 65 tl benzin aldım.normalde benzin ışığı yanıyordu ve yarım deponun bir çentik üzerine çıktı.bu depolarla 320 km yol yaptım.osırada 20 tl daha benzin aldım.
gaz bitince benzin ışığı da yandı.90tl lik gaz aldım 30 tl de benzin.depo yarım depo çizgisine geldi benzinde.
320 km de 85 tl gaz ve en az 50 tl benzin mi yaktım ben:)bir bilgisi veya çözüm yolu olan varsa sevinirim.
|
||
![]() |
||
klemann ![]() 1. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Yakmamasi lazim. lpg ye cokmu gec geciyor arac. birde malum havalar soguk, ilk calistirmada fln yakar ama o kadar yakmaz. gostergelerde sorun var bence. benim c3 de yapiyo aynisini. gostergeye inanma.
|
||
![]() |
||
buruker ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Kasım - 1982 Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
|
çok geç geçtiğini söyleyemem sabahları belki ama gün içerisinde100 m sonra geçiyor nerdeyse.göstergeyi pek takmadım bikeresinde araba çalışmadı benzin bitti.şimdi ışık yanınca koyuyorum.bunun bi çözümü olmalı.yoksa ne anladım lpg den
|
||
![]() |
||
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
gösterge sıfırlama kullan belki düştüğünü sanıyodur diğer lpgli pejolar gibi . tam adını bilmiyorum ama öyle bişeydi
|
||
![]() |
||
|
nasıl sıfırlayacağım ki
|
||
![]() |
||
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
|
arkadasın dedıgı psa modul aracı her calıstırdıgında arac benzin almıs gıbı algılıyor ve depo ıcındekı benzının durumunu guncellıyor servıslerde yada lpg donusum yerlerınde takıyorlar
|
||
![]() |
||
|
o modülün zararlı olduğunu duymuştum.benzin pompasını bozuyor ve ciddi masrafa sebep oluyor.başka bir yolu yok mu acaba bu işin
|
||
![]() |
||
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
|
valla serviste takdırdım oyle birsey olsa takmazlar heralde göralda takdırdım kım dedı sana bılmıyorum fakat lpg donusum servislerıde takıyor bunun benzin pompasıyla bır lakası yok arac benzin almıs gıbı algılıyor ozaman benzin aldıgımız zamanda pompanın yanmasıl lazım smandıraya verı gonderıyor pompayla bır lakası yok dıye bılıyorum kesın konusmak ıstemem kullanan arkadaslar var boyle bır sorunla karsılasan gormedım benzın pompası ceyrek depo altında kullanırsan bozulma ıhtımalı var dıye duydum oda pompa sogutmasını ıcerdekı benzınle yapıyormus az oldugu zaman benzin cabuk ısındıgı ıcın yanabılıyormus genede bır arastır aklında bulunsun
|
||
![]() |
||
|
TEŞEKKÜR EDERİM VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN
|
||
![]() |
||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
|
sizin arabada bi problem var ben ayda 25 lira benzin koyuyorum hergün aracı kullanırız ortalama 400km 25 lira benzin idare ediyor 36cde lgye geçiyor karbürotorlü araçlarda kesici denir sıralıda başka bi adı var o parça bozuk bence hem gaz hem benzin gidiyorsa |
||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
||
![]() |
||
sfyucedag ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sfyucedag
|
Aracı sabah çalıştırınca LPG yi hiç beklemeden direkt yola çıkıp LPG ye geçene kadar benzinde kullanıyor olabilirsiniz.Gaz vermeden rölantide hararet göstergenizde ısınma gözlemledikten sonra hareket ederseniz bu kadar benzin yakmassınız büyük ihtimalle.
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
okadar km yi gündemi yaptın 1 aydamı? arkadaşların dediği gibi sabahları benzinde gidiyorsan bukadar benzin yakması 1 ay için diyorum normal. yine 1 aya göre konuşuyorum eğer motor geç sınıyorsa termostata baktırmalısın mesela benim araç 8 km de gaza geçiyordu ancak ama baktık termostat arızalı değiştirdik şimdi 500 metre içinde gaza geçiyor sğuk motorda. buda benzin sarfiyatını düşürüyor. |
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
1 ayda yaptım.aslında benzinde çok gitmiyorum.motor soğukken 2 yada 3 km.sıcakken 100m de geçiyor gaza.en son 90tl gaz 30tl benzin almıştım.100km gittim gaz ledleri hala full benzin yarım depo gösteriyordu şimdi çeyrek depo.anlamadım gitti
|
||
![]() |
||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
|
sizin araçta dediğim gibi basit ama ekonomik yöden kaybetttiren bi arıza var dayımın aracında oldu aynısı araba ikide bir benzin bitiriyordu benim eski karbürötörlü aracımda oldu lpgye geçmiş gözüküyor ama bi miktar benzin bi miktar gaz tüketiyor pahalı bi parça değil di sanırsam şikayetinizi bi ustaya belirtin
|
||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
||
![]() |
||
striker76 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı striker76
|
Benzin seviyesini yarim depoya yakin tutmanizi tavsiye ederim. Boyle olunca benzin azaliyor, azaliyor gibi gosteriyor ama, bir sure sonra araci calistirdiginizda depodaki gercek seviyeyi gosteriyor.
Ben aracta benzin bittigi icin 2 kere park ettigim yerden araci tekrar calistiramadim, aldigim 5 lt benzin bile depoyu kendine getirmedi. O yuzden surekli benzin deposunu yarida tutmaya calisiyorum. |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |