![]() |
|
vites??? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
rapsody ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2010 Konum: Kırıkhan/HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2011 Saat 22:26 |
||
arkadaşlar senkromenç denen şey nedir ve ne işe yarar tam olarak?
aman içinde kullanımla birlikte viteste boşluk oluştu benim(çok fazla değil gerçi ama olsun)206'da ve bununla beraber 1 den 2ye ya da 2 den 1e geçerken "garrrç" diye tok bir ses geliyor.sebebi ve çözümü nedir acaba? ![]() |
|||
Rakı, şarap içiyorsam sana ne!
Yoksa sana bir zararı, içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim! |
|||
![]() |
|||
rapsody ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2010 Konum: Kırıkhan/HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ha yazmayı unutmuşum:)) örneğin boştan 1.vitese atarken vitesin tam oturmadığı gibi bir hisse kapılmama neden olan bir zorlanma oluyor sonra vitesi boşa alıp tekrar 1.vitese atarken hiç zorlanma olmuyor?
|
|||
Rakı, şarap içiyorsam sana ne!
Yoksa sana bir zararı, içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim! |
|||
![]() |
|||
xdesign ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 336 |
||
Dediklerinin tam tamına aynısı bende de var. Dişlilerden kaynaklanıyor(muş). Çok masraflı birşey değil. 2'de de kafa vuruyor değil mi?
|
|||
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!
|
|||
![]() |
|||
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
||
bendede benzer bir problem var hem baskı balatanın eskimesinden hemde genel şanzımandaki sorundan. 1 den 2 ye alırken direk aşağıya çekin sola dayayarak çekmeyin sesin biraz daha azaldığını görürsünüz
![]() |
|||
![]() |
|||
xdesign ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 336 |
||
baskılarım daha 10.000 görmedi. Baskılar sapasağlam. Ben de başta öyle sandım ustaya götürdüm. Dişlilerden dedi. Alttan müdahale edebiliyor. Şanzıman komple inip kalkmiyor yani.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
_semihk_ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2011 Konum: afyon/konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 518 |
||
Hocam kışın daha çok belli edio kendini bu sorun... aynı dert bendede war. birinci vitese atarken kol elimde kalıcak die korkuyorum resmen:)
|
|||
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver |
|||
![]() |
|||
mustafa486 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 04 Ağustos 2010 Konum: KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mustafa486
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
aynı sorunum var. yalnız değilmişim. ben şöyle bir geçici çözüm buldum. vitesi sola dayamadan 2 ye geçince sorunsuz oluyor. tamiri için usta şanzıman inip döüklmesi lazım dedi. aman ya salladım bende. 150 tl vermeye değmez. balata değiştiriken onuda üzretsiz hallettiricem.
|
|||
![]() |
|||
orhanetap ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 140 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orhanetap
||
Ben servise soktum baskı balata tiriger vites bilmem bişey bilyeleri vs. baştan aşağı değişti ağır bakımını yaptırdım
ama viteste bi düzelne yok aynı lokurtular geliyor başka bi arkadaşımın aracına bindim baktım oda aynı uğraşmıyorum artık kibar ve nazik olmaya çalılıyorum vites değiştirirken ![]() |
|||
206 xt 1.6 110hp
|
|||
![]() |
|||
Yusuf Tekoglu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 22 - Ocak - 1992 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: Çamlıca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf Tekoglu
||
aynı sorun benim önceki aracım mercedes vitodada vardı Dişlilerin bozulmasından kaynaklanıyo bi kaç tane tamirci bişey olmaz dedi ayağınızı debriyajda uzun tutup vites değiştiriseniz fazla carrttlamıyo
|
|||
Honda Gibi Gazlarım BMW Gibi Yanlarım...
Mercedes Vito 112 CDI VIP 34 CTC 01 |
|||
![]() |
|||
10ur1 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Nisan - 1987 Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 334 |
||
bendede 2000 model 206 XS 1.6 var. Aynı problem bendede var. Yaklasık 1000 km önce baskı balata yenilendi,fakat sorun aynı devam etmekte vites bosta iken fazla bir bosluk var özellıkle 2den 1 e gecerken cok zorlanıyorum.Ayrıca 4. viteste giderken vites topuzunda olan bosluktan öturu vıstes topuzu titriyor ama bırıaz fazla vibrasyon var bunun cözumu dişlimidir?
|
|||
![]() |
|||
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
||
debrıyaj balatasından yapar buyuk ıhtımal |
|||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|||
![]() |
|||
Yusuf Tekoglu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 22 - Ocak - 1992 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: Çamlıca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf Tekoglu
||
Alakası yok vites Dişlisinden kesinlikle... |
|||
|||
![]() |
|||
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
||
|
|||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf Tekoglu
||
abi gidip baskı balatayı değiştirsen o ses yine devam edicek tamam aynı ses ama ondan değil. |
|||
|||
![]() |
|||
d3Li ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 153 |
||
206 nın vitesi biraz kemikli geçer ya fazla takmamak lazım :)
|
|||
![]() |
|||
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
||
arkadaşlar bu arkadaştan yola çıkıyorum şanzıman yağı kalınlaştığı içinde olur...ince yağ koydurun düzelir.sorun eger yağdansa mildense vites bloğuna bakmak lazım..
|
|||
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|||
![]() |
|||
pejoz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Şubat 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
||
aynı sorun bendede var ama bu 206 nın doğasında var heralde :D
|
|||
çirkin kadın yoktur az vodka vardır.
|
|||
![]() |
|||
darkred ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2010 Konum: Eskişehir.. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
||
Hareket halindeyken zaten 1 e atınca cogu araçtan ses gelir.Benim 106ımdan ve mareamdan ikisindende geliyor 2 den 1 e mümkün mertebe vites düşürmeyin...Tekerleriniz 3km hızla dönse bile 2.vites aracınızı hızlandırmak için yeterli olacaktır.Tam anlamıyla durmadan 1.vitese takmaya calısmayın.
1 den 2 ye özellikle sogukken yada yüksek devirdeyken vites atarken "GARÇÇ" diye bir ses gelir.Sorun sekromeçten kaynaklanır.Sanzımanda vites dişlilerinin mahrutiye bağlandığı noktada bulunan bir parçadır.Bu sekilde kullanmaya devam ederseniz bir süre sonra arabanızda 2. vitesi kullanamaz hale gelirsiniz.Vites 2 den direk boşa atar. Tamiri için sanzımanın indirilmesi ve dagıtılması gereklidir bu yüzden işçiliği biraz pahalıdır. |
|||
PA GTI |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
senkromenc vıtes her vıtes dıslısının yanında bulunur ve dıslıyı durdurmaya yarayan frenleyıcı bır parcadır. gerı vıtes dıslısınde senkromenc olmadıgı ıcın arac hareket halınde ıken takmaya calısırsanız cart dıye ses gelırkı bu noktada dıslıyı sız surtturerek kendınız durdurmus olursunuz. 5 ılerı vıteste senkromenclıdır yanı 5 tane senkromenc vardır. senkromenc zamanla asınırlar. oncelıkle vıtesın rahat gecısını senkromenc saglar. asındıkca dıslıyı durduramadıgı ıcın cartlamalar baslar... senkromencın degıstırılebılmesı ıcın sanzumanın sokulup dagıtılması gerekır. dıslılerın uzerındekı parcalar baska turlu sokulemez...ayrıca debrıyaja tam basmama veya debrıyajın bıtıklıgıde tam ayırmamasından dolayı cartlamaya neden olabılır...
vıtes kollarımız bıraz seslı calısırlar. lakırtılı lukurtulu bır vıtes sıstemımız var. ama bu cartlamanında dogal olması anlamına gelmez.
2 den 1 e cok yumusak alınmalıdır. sanzuman sogukken hıc veya sıcakken bıle mesela 10km uzerı suratlerde 1 e takmamak daha faydalı olur. bu durumda senkromencin zorlandıgını unutmamalısınız... zorlamak asındırmak demektır... bırde sanzuman yagıda cok onemlı...
|
|||
![]() |
|||
||
İşte aynen ben de sizin gibi düşünmeme rağmen kalitesine birçok kişinin güvendiği bir usta şanzımanı indirmeden alttan müdahale ile yapılabileceğini söyledi. Ben de o yüzden yazdım buraya. Alttan deyince ben de aynen debriyaj yağınımı kastediyor acaba diye düşündüm sordum hayır dedi. Bakalım daha detaylı soracam kendisine bu cumartesi. Şanzıman inerse yandık aga en az 250 cepten çıkmış demektir.
|
|||
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |