![]() |
|
12,5 Yakıy Tüketimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
tuncaksoy ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ocak 2011 Konum: İST, Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tuncaksoy
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2011 Saat 12:14 |
||
Arkadaşlar Merhaba
Ben 2 haftalık bir peugeot 307 Comfort kullanıcısıyım. Araç triptonik, 1.6 ve 110HP
Aracı almadan önce galerici bir tanıdığım aracın en az yakan triptoniklerden olduğunu söyleyerek aslında beni rahatlatmıştı ancak şu an yaşadıklarım pek de söylenenle örtüşmüyor.
Araca 40 TL lik benzin yüklediğimde Toplam 80 Km yol gittikten sonra ibre aynı yere geldi. Hadi +/- 10lt bir opsiyon olsun. Bu yakın tüketimi sizce normal midir? Fazla yokuş çıkmıyorum. Trafik istanbul içi. Arada yokuş çıkarken ekran 17lt yi bile gösteriyor. Ortalamada 12,5 yazıyor. Anlık tüketimde bazen 5 lere düşüyor ama genelde aslında 9 civarında dörünüyor.
İlk defa triptonik ve bir peugeot kullanıyorum. Yakıt ile iligli bazı yazıları okudum ve gerekli denemeleri yapacağım, ancak size sormak istediğim tecrübeli kullanıcılar olarak bana önereceğini birşeyler varsa çok minnettar olurum.
Bu arada "benzin" ile ilgili de yaptığım bir web sayfaıs var. Orada tüm fiyatları açıkça göreceksiniz. Devletin aldığı komisyon ve vergiyi çıkarttığında benzin 1,34TL ye geliyor. 2TL sabir bir vergi uyguluyor ama bu aldığınız fişteki vergi oranı olarak görünmüyor. Daha bir çok detay göreceksiniz. Bu siteyle bir çok firma için imza topladım. telekom için 1 ayda 30.000 imza topladım. Benzin eylemini yeni başlattım. Şu an pek rabet yok ama ümidim var.
www.organizehareket.com adresine lütfen göz atın. Ama aşu yakıt tüketimi için öneride bulunmayı lütfen unutmayın. Düzenleyen tuncaksoy - 31 Ocak 2011 Saat 12:15 |
|||
![]() |
|||
ali öncü ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ortalama yakıtınız 45 kuruş civarı buda normal. benzin 4 lira istanbul içi kullanıosunuz triptonik vites ve 1.6 ayrıca kasa ağır yani benzin fiyatları hariç herşey normal :))
|
|||
![]() |
|||
Yusuf Tekoglu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 22 - Ocak - 1992 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: Çamlıca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf Tekoglu
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
triptonik 1.6 307 lerin çok yaktığını duymuştum Kmde 50 krş gibi.
|
|||
Honda Gibi Gazlarım BMW Gibi Yanlarım...
Mercedes Vito 112 CDI VIP 34 CTC 01 |
|||
![]() |
|||
kizilhakan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Temmuz - 1976 Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kizilhakan
||
arkadaşım ben,m 206 triptonikte aynı yakıyor hemde 1.4 benimkisi nekadar ekonomik kullanmaya çalışsamda değişmiyor hanım yüzünden mecbur kullanıyorum 307 otomatikle değiş tokuş eden varsa hemen işlemleri yaptıtralım hiç değilse o daha geniş:)))
|
|||
206 x line 2004 otomatik benzin bağımlısı
|
|||
![]() |
|||
tuncaksoy ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ocak 2011 Konum: İST, Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tuncaksoy
||
Teşekkürler Peki triptonik genellemelerine göre normal mi yine. Yoksa peugeot çok yakan bir araç mıdır?
Bir de LPG önerir misiniz? Yani bu aracı sanırım 2 sene falan kullanırım. Yılda da ortalama 12.000 falan yaparım diye tahmin ediyorum. Yakıt için öneriniz ne olur?
|
|||
![]() |
|||
ali öncü ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
||
kmde bu seferde 250 yakacağını düşünüyorum. ( istanbul) arada 0.200 kuruş fark var hesabını sen yapmalısın
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
benim aracım 307 1.6 bva. aracın zaten fabrika verisi şehir içi tüketimi 10,9 LT/100 km.
şehirler arasıda 6,5 LT/100 KM.
kışın araçların yakıt tüketimi arttığı için 12,5 normal. benimde şuan yol bilgisayarım 12,5 LT/100 km gösteriyor.
lpg için atikeri tavsiye ederim, diğerlerine göre biraz sesli çalışır ama fiyat olarak çok çok iyidir. eğer iyi bir ustaya taktırırsan ne arıza lambanı yakar nede sorun çıkarır rahat rahat binersin.
benim şuan şehir içi lpg de 0,259 TL yakıyor, inşallah son bir ayarla biraz daha düşüreceğim ama 0,20 TL çok zor otomatikde.
yakıtı biraz yüksek geliyor ama porche üretimi al4 otomatik şanzumanın verdiği rahatlığa değiyor açıkcası.
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tuncaksoy
||
Yorumlarınız için teşekkürler
|
|||
![]() |
|||
furkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: izmir buca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 396 |
||
benim eski aracım benzinli corsa idi benzin 3.150iken aracım 3.75 kuruş yakıyordu şimdi olsa tahminim 50 kuruş yakar 1.4 benzinli idi bence yakıtınız çok normal dizel 1.6 var şimdi 307 kışın ortalama 6.1 litre şehir içi yazıyor yazın 5.6 diyor şehir içi. ama şehir dışı kışın 4.1 litre diyor yazın 3.6 litre yazıyor sürat 100 km sabit hız dijital klima 21.5 dercede otomatikte iken bence dizel al kara geçersiniz
ben lpg taktırmıştım önceki aracıma işyerim 3 km evime uzak motor ısınmadan gaza geçmiyordu tam iş yerine varıyodum gaza geçiyodu hafdada 40 tl benzin 20 tl gaz alıyordum benzin bitiyor gaz yarıda görünüyordu çok teste soktum normal dediler sattım kurtuldum |
|||
![]() |
|||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
||
prins piyasanın en iyisidir 8aydır sorunsuz kullanıyorum benim araçta aynı yakıt başedilecek gibi değil 1senede amorti edersiniz kiti kmde 26 kuruş yakıyorum sizinde 46 kuruş yaktığınızı farz edersek 20kuruş kardasınız 10bin kmde kendini amorti eder daha ucuz bi lpg kiti de taktırabilirsiniz atikerden ziyade lovotayu öneririm ayrıca galerici yalan söylemiş bu araba 1)triptonic değil tam otomatik ekstradan değiştirme özelliği var2)az yaktığı görülmemiş
|
|||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|||
![]() |
|||
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
||
lpg gec derım yoksa araca uzaktan bakmaktan zorunda kalabılırsın benım duz vıtes su an 8,6 lt ortalamam var
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
Ben OMVL öneririm. Benim aracımda takılı ve 22-23 kuruş aralığında yakıyorum. Prince kalitesini kanıtlamış bir tüp ancak OMVL ekonomiklik konusunda Guines e giren bir tüp. Hepsi bir yana ben memnunum tüpün ekonomikliğinden ve özellikle performansından.
Not: İmza ve tanıtım işlerini bu konuya mesaj yazdıktan sonra halledeceğim. Bilgi vermek istedim.:) |
|||
![]() |
|||
||
abıcım zaten tam otomatıgın vıtesın manuel modu olanına tıptronık denır... tıptronık dedıgın vıtesın baska bır farkı yokkı :)) sonucta kavrama hıdrolıkle yapılır ve ıstedıgın zaman auto modda ıstedıgın zaman manuel modda kullanırsın...
|
|||
![]() |
|||
||
metın kardesım soyledıklerıne eklemek ıstıyorum. atıkerınde enjektor secımıne gore sesı degısır. valtek enjektorler gayet sessız calısır. mesela benımkınde valtek yok. senınkındede yok sanıyorum. ama degıstırmıs olsan o sesı duymazsın... ama emın ol kı bırcok enjektorde ses duyulur. cok problem degıl.
ayrıca 307 duz vıtes bıle olsa sehır ıcınde lpg de ortalama 10lt altına dusmek bıraz zor. buda 23 kr yapar. o acıdan 20kr vs bır hayalden ıbaret... :)) 20 kr olması ıcın 9 lt nın altına dusmek gerekkı ıstanbul ıcınde bıraz zor. tabıkı bu soyledıklerımız kullanıma gore degısebılen bır durumdur. sabıt bır durumdan bahsetmemız mumkun degıl...
|
|||
![]() |
|||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
||
|
|||
BAHTİYAR KILCI
|||
![]() |
|||
||
hayır...........
tıptronık yukarıda ıfade ettıgım sanzumandır.
senın bahsettıgın sıstem bırcok markada var. toyotada mmt (multımod) peugeot 308 de auto6R, opelde easytronık, cıtroende sensodrıve vs vs.
bu sanzumanlar tıptronık degıldır. bunlara otomatıklestırılmıs duz vıtes denılebılır
cunku bu sıstemlerın yapısı bıldıgın duz vıteslı bır sanzumanın otomatıklestırılmıs modelıdır. duz vıtes ve bıldıgın kuru debrıyaj dusun. bu sanzuman ustune debrıyaj pedalı sıstemını kontrol edecek otomatık bır ayırma sıstemı ve vıtesı ıstedıgı zaman kendısı, ıstendıgınde ıse sızın degıstırmenızı saglayan bır elektronık beyınle beraber robot yerlestırılmıstır. auto moddayken beyın vıtesı kendısı degıstırır. manuel e aldıgınızda aynı trptronıktekı gıbı sız komuta edersınız. ama kavramayı ayırma ıslemını her zaman kendısı yapar.
bırcok kısı bu sanzumanları bılıncsızce kullanıyor. o yuzden cok arıza verıyor. tıptronık sanıp yanı hıdrolık kavramalı sanıpta ıstedıgı gıbı gaz vererek gerı kacmasına engel olacak sekılde aracı rampalarda tutuyorlar. bundan dolayı cok cok kısa surede debrıyaj bıtırıyorlar veya bır rampada balatayı yakıp atıyorlar...
bılınclı kullanıldıgında gayet guzel bır sıstem. ben begenıyorum sahsen. yakın sure once bır abımıze 2008 model corolla dızel mmt comfort aldık. kendısı anlamadıgı ıcın benıde goturdu beraberce test ettık servıse goturduk vs. ben sanzumanını cok begendım. dıkkat edılecek belırlı noktaları var. onun harıcınde gayet keyıflı. cekısı aynı duz vıtesle aynı otomatık vıtestekı kayıp bu sanzumanda yok. cunku zaten bıldıgın duz vıtes :)) tam otomatık gıbı yakıtıda artırmıyor bu da cabası :))
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
anladım cem abi.
bahtiyar kardeşim kuru debriyajı bilmem ama bizim triptoniklerin otmatikden hiç bir farkı yok.
otomatikde beyin komut veriyor vites değişiyor, triptonik de sen komut veriyorsun vites değiştiriyor.
zaten yüksek vites düşük devirde yapamıyorsun çünkü devir düşünce triptonikde bile olsa vitesi düşürüyor.
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
||
toyota mmt de aynı sekılde calısıyor. mesela 2. vıtesle dusuk devır rampa cıkarken motorun cekmeyecegı yerde kendısı hemen gaz vererek 1 e alıyor ve arabayı kapaklatmadan 1 le devam edıyor. gayet guzel :))
|
|||
![]() |
|||
by-cx ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
||
arkadaşlar ben triptonik modun daha az yaktığı kanaatindeyim. otomatik modda araç devri 3000 de atıyo aşşağı yukarı. tabiki ben kısa mesafe kullanıyorum uzum yolda farkı olmıyacağını sanıyorum.
|
|||
x-design 1.4 otm Brh+ atiker fast. 18.08.1982.
|
|||
![]() |
|||
||
cem hocam saol gene bi bilgi açığımızı kapattın evet bilinçsiz kullanıyorlar balata bitiyor ben bunda bile zararı olur diye zorlamıyorum dik rampada hiç zorlamam düz zeminde yumuşak kalkmaya çalışıyorum çok dik ve kalkmaya mecbursam el frenini kullanıyorum ışıklarda da n ye alıyorum ben bu kadar nazik davranıyorum umarım şanzumanda bana karşı aynı duygulardadır arıza marıza vermesin:)) |
|||
BAHTİYAR KILCI
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |