![]() |
|
307 xt 2.0 hdi 2002 |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
komando ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2011 Saat 00:10 |
ben bu arıza lambasının sorununu çözdüremedim servise götürdüm sildi ama tekrar yanıyor sarı lamba musluğa benziyor seyir halinde bir den yanıyor yol bilgisayarında apollotion foult yazıyor kenara çekip stop ediyorum 1 dakika bekleyip çalıştıktan sonra sönüyor ama bir süre sonra yine aynnısı oluyor servis 400 tl aldı ama devam ediyor şimdide beyin değişecek diyor bu konu hakkında yardımcı olun lütfen çok canım sıkılıyor
|
|
![]() |
|
Eyüp Duygun ![]() 1. Vites ![]() ![]() SPONSOR FİRMA Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2010 Konum: Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 237 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eyüp Duygun
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu arıza yetkılı servıslerde de cok sıkıntı cıkaran bır arıza.Aracınız kac km'de ve kat iptalı varmı ?
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aracının mazot fıltresını degıstır saglam bı yerden mazot al yoluna devam et 400 tl cok vermıssın servıse
|
|
![]() |
|
gozem ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
Aynen bende öyle yaptım devamlı yanıyodu kontağı kapatıp açtığımda bi süre yanmasada sonra tekrar ediyordu. yağ değişimi ile birlikte tüm filtreleri değiştirdim o günden sonra hiç yanmadı.
kesin çözüm olurmu bilmem ama bende işe yaradı ![]() |
|
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Antipollution fault hatasi genel olarak motor yonetim hatasidir ve genel bir hatadir. Bilgisayara baglanarak daha spesifik noktalara yonlendirilmelidir. Belli ki servis bilgisayara baglamis ve hatayi gorup biseyler degistirmis ama olmamis. Aslinda sizin yerinizde olsam servise gidip sikayette bulunurdum. Belki biseye yaramayacak ama en azindan icinizi dokerdiniz
![]() Yukarida dedigim gibi bu hata genel bir hatadir ve aracta yonetim kisminda herhangi bir sorun oldugunda bu hata ortaya cikar. Demek istedigim su ki: Bu baslik altinda arkadaslar gelip "bende de ayni sorun vardi sunu yaptim duzeldi" gibi seyler sizin sorununuza buyuk ihtimalle care olmayacaktir. Sansiniz varsa ve onlardan birisiyle ayni sorunla karsi karsiyaysaniz o zaman duzelir ama inanir bu ihtimal dusuk. Sonuc olarak, yine servise gidip ya da baska bir servise gidip isi onlara birakmaktan baska care yok gibime geliyor. Ya da diyorsaniz ki ben isi devraliyorum ve bu ise yatkinligim var, o zaman alin bi peugeot planet takin bilgisayarinizi araca ve okuyun hatalari birer birer. Belki konuyu biraz daha indirgemek adina soyle bir soru sorabilirim: Arac bu hatayi verdigi anda "limp home mode" a giriyor mu? Bunu Turkcesi sanirim guvenli mod, yani belirli bir deviri ya da hizi(40 mph) gecemiyorsunuz, ya da gaz yemez. Boyle bisey var mi yoksa normal seyrinde devam ediyor mu hersey? Düzenleyen koliva - 29 Ocak 2011 Saat 11:08 |
|
![]() |
|
komando ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
evet kardeş belli bir devir ve hızı geçemiyorum ve gaz yemiyor stop edip bekledikten sonra çalışıyor gidiyor ama sonra yine aynı oluyr lütfen yardım edib bana
|
|
![]() |
|
143.000 de kardeş bildiğein birşey varsa yardım cı ol
|
|
![]() |
|
143.000 de
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Hocam bu sorunun bilgisayara baglanmadan ortadan kaldirilmasi samanlikta igne aramak gibi bisey. Dedigim gibi genel bir hata bu. Herbiseyden kaynaklanabilir. Aracin guvenli moda girmesi, araca daha fazla zarar vermemek adina gelistirilmis bir koruma mekanizmasidir. Ufak bir sorun da olabilir buyuk te. Okutturmadan bilemeyiz. Yine de: Arastirdigim kadariyla bu hatayi FAP filtresi yuzunden alanlar cok. Sizin aracinizda FAP var mi yok mu bilmiyorum. Bir kontrol edin isterseniz. Aracinizin kilometresinin de yuksek olmasi bu ihtimali kuvvetlendiriyor ama dedigim gibi FAP varsa. Bu arada FAP varsa degistirilmesi bayagi bi pahali. Ayni hatayi mazot filtresi yuzunden alanlar da var. Ona da bir baktirabilirsiniz. Trigger kayisindan da kaynaklanabiliyor. Yakin zamanda degistirmisseniz cok siki ya da cok gecsek birakilmissa da yapabilir. Sonuc olarak, bilgisayara baglatmaktan baska bir cozum yok gibi. Araci okuttugunuzda eger hata kodunu bizzat alabiliyorsaniz gelin buraya yazin. O zaman cok daha isabetli kararlar verilebilir. Gecmis olsun. Düzenleyen koliva - 30 Ocak 2011 Saat 14:27 |
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
fap arizasi olamaz fap arizasinda EFF.DESENCRASEMENT FILTRE DIESEL FAP diye bir ariza raporu cikar ekranda daha sonralari anomali antipolution da EFF.DESENCRASEMENT FILTRE DIESEL FAP ile birlikte cikar ve turkiyede fapli arac yok galiba benim bildigim
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Hocam senin dedigin "EFF.DESENCRASEMENT FILTRE DIESEL FAP" hatasi, Fap filtresi tikali oldugu zamanlarda aliniyor. Alinan hata genel bir hata oldugundan bunu da kapsayabiliyor. Onceki yazimda da belirttigim gibi bilgisayara baglayip hata kodunun ogrenilmesi gerek. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |