![]() |
|
torsiyon düşürme |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
by-cx ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2011 Saat 10:51 |
arkadaşlar slm aracımı yenialdım aracın arkası maşallah topuklu ayakkabı giymiş hatun gibi havada ayrıca ilk kez pug kullanıyorum amortisor yay çok yumuşak savrulma söz konusu. araba gidiyo her türlü. ama torsiyon ustası ve yay önerilerinizi bekliyorum saygılar...
|
|
x-design 1.4 otm Brh+ atiker fast. 18.08.1982.
|
|
![]() |
|
gozem ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bende 307 var dostum, yayları kestirip,sertleştirdim..5-6cm düştü. cok güzel oldu götüntü olarak ve heryerde dikkat çekiyor. ben memnunum ama sana tavsiyem kestirmek yerine spor yay al,muayne zamanı orjinali taktırır gidersin. ama arabanın alcak olması sonucunda heryere girip cıkamıyosun daha dikkatli kullanman lazım.
![]() |
|
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
|
![]() |
|
by-cx ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
bide muayene olayı var dimi odamı sıkıntı yaratır. biraz düşürücem ya çok sıkıntı yapmazlar muayenede herhalde. varmı acaba bu işte deneyimli arkadaşım.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Yayları sakın ola ki kestirme. Eibach 3,5cm alıp, arka torsiyonu 1 diş düşürtebilirsin..
|
|
![]() |
|
muratgulen07 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 18 Eylül 2010 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 619 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratgulen07
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
davlumbaza sürtme yapıcak kadar indirmesseniz vizede bi sorun çıkmaz..kestirmek zararlı diye biliyorum ama.
|
|
3'07 1.6 hdi 110 HP 0 RH(+)
507 207 00 27 MuraT GÜLEN |
|
![]() |
|
gozem ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
Sürtme yapmaz en fazla olacak şey, 4-5 kişi bindiğinde amortisörler vuruyor. kestirmek ile spor yayın hiç bi farkı yok sertlikfarklıdır o başka ,araca
zararı varmıdır dersen ikiside aynı şey AMA, ^^eğer spor yay ile birlikte amortisör takmıyorsan^^ |
|
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
|
![]() |
|
muratgulen07 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 18 Eylül 2010 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 619 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratgulen07
tam turda sürtme yapmıyorsa sorun çıkarmazlar.. |
|
3'07 1.6 hdi 110 HP 0 RH(+)
507 207 00 27 MuraT GÜLEN |
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
spor yay taktıktan sonra amortisörleri de mi degistirmek gerekir? değiştirtirilmese ne gibi sorunlar çıkabilir?
|
|
![]() |
|
redlinemst ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı redlinemst
Kesme biçme ısıtma işlerine kesinlikle karşıyım.Demirin yapısıyla oynuyorsunuz bu konuyu hafife alıyor bizim toplumumuz malesef
![]() eğer arasıra kalabalık biniyorsanız 3.5 cm den fazlasını önermem.Hem orjinal amörtisöre daha kolay uyar hemde çok düşürüp sıkıntı yaratmaz.
Birçok alışveriş sitelerinde mevcut.Torsiyonuda iyi bir ustaya 1 diş falan indirin.Torsiyon işi biraz zorda :)
|
|
![]() |
|
darkred ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2010 Konum: Eskişehir.. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
Torsiyon u cok düşürmenizi tavsiye etmem yoksa torsiyon kolunu ve dingildeki yuvasını bozabilirsiniz baya masraflı olur.Suan bu dertten dolayı arabam sanayide komple arka dingil satın almak zorunda kaldım...
Azı karar cok indirmenizi tavsiye etmem... |
|
PA GTI |
|
![]() |
|
kabusizmit ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2010 Konum: Bursa/Gemlik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 113 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kabusizmit
Dostum git yay al sadece oda 3.5 cm olsun. Bende 307 imde 3.5 luk kullanıyorum 3.5 alırsan avantajların;
1.Muaynede başın ağrımaz.(Ben muayneden geçtim)
2.Amortisör leri yormassın ( 5 cm lik alırsan amortisörlere çok vurur.)
Sakın sakın ha orjinal yayları kestirme .yayı ısıtıp mukavemetini bozuyorlar.Sana arkadaşımın başından geçeni söyliyeyim. 206 rc sinin ön yayları nı kestirdi.Yay bi müddet sonra kırıldı otabanda giderken araba biirden kendini sola attı ve bariyerlere girdi.Bunlar başına gelebilir.
Torsiyon ayarları ise dingile zarar verebilir...
|
|
![]() |
|
redlinemst ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı redlinemst
Aynen hocam bunları anlatmaya çalıştım bende eline sağlık
|
|
![]() |
|
bende cok kez soylerım. yay kestırmek tamamen tehlıkedır. bu tarz uygulamaları cahıl kalmıs ustalarımız yapıyorlar. cok cok tehlıkelı. muhendıslık olarak bakacak olursanız boyle bır uygulama asla yapılmamalıdır. metalın sertlıgını degıstırmek arkadasın verdıgı ornek gıbı yayın kırılmasıda neden olabılır. boyle bır rıske sakın gırmeyınız... unutmayınız kı yayların ustunde gıdıyorsunuz...
|
|
![]() |
|
orhanetap ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 140 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orhanetap
yaylar konusunda benımde çok fazla bilgim yok cm leri neyi değiştirir bilmiyorum
ama bildiğim şu aracımın virajda hiç iyi değil aracı düşürmeden spor yay takma gibi birşey varmı |
|
206 xt 1.6 110hp
|
|
![]() |
|
lastıklerın nasıl???
206 lar oyle yol tutmayan arac degıldır esasında...
|
|
![]() |
|
arkadaşlar önleri anladım 3.5 yay taktırıcam ayrıca amortisörlerindemi değişmesi lazım. arka torsiyon olayını önerebileceğiiz usta varmı?
|
|
|
|
![]() |
|
d3Li ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 153 |
3.5 luk yayda amorsitoru değiştirmene gerek yok
|
|
![]() |
|
ok kardeşim sağol bide usta bulabilirsek torsiyon için deme keyfime..
|
|
|
|
![]() |
|
d3Li ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 153 |
ankaradaysan yardımcı olabılırım
|
|
![]() |
|
istanbul ZEYTİNBURNU ankara uzak avrupa yakasında olsa iyi olur. kimseden ses seda yok. ben 2 torba çimento atıcam bu gidişle
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |