Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

torsiyon düşürme

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12383
Tarih: 26 Haziran 2025 Saat 11:38
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: torsiyon düşürme
Mesajı Yazan: by-cx
Konu: torsiyon düşürme
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2011 Saat 10:51
arkadaşlar slm aracımı yenialdım aracın arkası maşallah  topuklu ayakkabı giymiş hatun gibi havada  ayrıca ilk kez pug kullanıyorum amortisor yay çok yumuşak  savrulma söz konusu. araba gidiyo  her türlü.  ama torsiyon ustası ve yay önerilerinizi bekliyorum saygılar... 

-------------
x-design 1.4 otm Brh+ atiker fast. 18.08.1982.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: gozem
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2011 Saat 19:51
bende 307 var dostum, yayları kestirip,sertleştirdim..5-6cm düştü. cok güzel oldu götüntü olarak ve heryerde dikkat çekiyor. ben memnunum ama sana tavsiyem kestirmek yerine spor yay al,muayne zamanı orjinali taktırır gidersin. ama arabanın alcak olması sonucunda heryere girip cıkamıyosun daha dikkatli kullanman lazım.

-------------
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel..
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun

Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2011 Saat 20:16
 bide muayene olayı var dimi odamı sıkıntı yaratır. biraz düşürücem ya çok sıkıntı yapmazlar muayenede herhalde. varmı acaba bu işte deneyimli arkadaşım.Ouch

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2011 Saat 20:35
Yayları sakın ola ki kestirme. Eibach 3,5cm alıp, arka torsiyonu 1 diş düşürtebilirsin..

Mesajı Yazan: muratgulen07
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2011 Saat 20:41
davlumbaza sürtme yapıcak kadar indirmesseniz vizede bi sorun çıkmaz..kestirmek zararlı diye biliyorum ama.

-------------
3'07 1.6 hdi 110 HP 0 RH(+)
       507 207 00 27
        MuraT GÜLEN

Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2011 Saat 21:13
Sürtme yapmaz en fazla olacak şey, 4-5 kişi bindiğinde amortisörler vuruyor. kestirmek ile spor yayın hiç bi farkı yok sertlikfarklıdır o başka ,araca
zararı varmıdır dersen ikiside aynı şey AMA,
^^eğer spor yay ile birlikte amortisör takmıyorsan^^

-------------
Mehmet Ali ÇECELİ

Mesajı Yazan: muratgulen07
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2011 Saat 21:26

tam turda sürtme yapmıyorsa sorun çıkarmazlar..

-------------
3'07 1.6 hdi 110 HP 0 RH(+)
       507 207 00 27
        MuraT GÜLEN

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2011 Saat 21:32
spor yay taktıktan sonra amortisörleri de mi degistirmek gerekir? değiştirtirilmese ne gibi sorunlar çıkabilir?

Mesajı Yazan: redlinemst
Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2011 Saat 16:44
Kesme biçme ısıtma işlerine kesinlikle karşıyım.Demirin yapısıyla oynuyorsunuz bu konuyu hafife alıyor bizim toplumumuz malesef Ermm

eğer arasıra kalabalık biniyorsanız 3.5 cm den fazlasını önermem.Hem orjinal amörtisöre daha kolay uyar hemde çok düşürüp sıkıntı yaratmaz.

Birçok alışveriş sitelerinde mevcut.Torsiyonuda iyi bir ustaya 1 diş falan indirin.Torsiyon işi biraz zorda :)

Mesajı Yazan: darkred
Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2011 Saat 17:35
Torsiyon u cok düşürmenizi tavsiye etmem yoksa torsiyon kolunu ve dingildeki yuvasını bozabilirsiniz baya masraflı olur.Suan bu dertten dolayı arabam sanayide komple arka dingil satın almak zorunda kaldım...

Azı karar cok indirmenizi tavsiye etmem...

-------------

PA GTI

Mesajı Yazan: kabusizmit
Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2011 Saat 19:04
Dostum git yay al sadece oda 3.5 cm olsun. Bende 307 imde 3.5 luk kullanıyorum 3.5 alırsan avantajların;
1.Muaynede başın ağrımaz.(Ben muayneden geçtim)
2.Amortisör leri yormassın ( 5 cm lik alırsan amortisörlere çok vurur.)

Sakın sakın ha orjinal yayları kestirme .yayı ısıtıp mukavemetini bozuyorlar.Sana arkadaşımın başından geçeni söyliyeyim. 206 rc sinin ön yayları nı kestirdi.Yay bi müddet  sonra  kırıldı otabanda giderken araba biirden kendini sola attı ve bariyerlere girdi.Bunlar başına gelebilir.
Torsiyon ayarları ise dingile zarar verebilir...

Mesajı Yazan: redlinemst
Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2011 Saat 22:48
Orjinalini yazan: kabusizmit kabusizmit Yazdı:

Dostum git yay al sadece oda 3.5 cm olsun. Bende 307 imde 3.5 luk kullanıyorum 3.5 alırsan avantajların;
1.Muaynede başın ağrımaz.(Ben muayneden geçtim)
2.Amortisör leri yormassın ( 5 cm lik alırsan amortisörlere çok vurur.)

Sakın sakın ha orjinal yayları kestirme .yayı ısıtıp mukavemetini bozuyorlar.Sana arkadaşımın başından geçeni söyliyeyim. 206 rc sinin ön yayları nı kestirdi.Yay bi müddet  sonra  kırıldı otabanda giderken araba biirden kendini sola attı ve bariyerlere girdi.Bunlar başına gelebilir.
Torsiyon ayarları ise dingile zarar verebilir...

Aynen hocam bunları anlatmaya çalıştım bende eline sağlık

Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2011 Saat 22:55
bende cok kez soylerım. yay kestırmek tamamen tehlıkedır. bu tarz uygulamaları cahıl kalmıs ustalarımız yapıyorlar. cok cok tehlıkelı. muhendıslık olarak bakacak olursanız boyle bır uygulama asla yapılmamalıdır. metalın sertlıgını degıstırmek arkadasın verdıgı ornek gıbı yayın kırılmasıda neden olabılır. boyle bır rıske sakın gırmeyınız... unutmayınız kı yayların ustunde gıdıyorsunuz...

Mesajı Yazan: orhanetap
Mesaj Tarihi: 25 Ocak 2011 Saat 23:40
yaylar konusunda benımde çok fazla bilgim yok cm leri neyi değiştirir bilmiyorum

ama bildiğim şu aracımın virajda hiç iyi değil aracı düşürmeden spor yay takma gibi birşey varmı

-------------
206 xt 1.6 110hp

Mesaj Tarihi: 26 Ocak 2011 Saat 08:43
Orjinalini yazan: orhanetap orhanetap Yazdı:

yaylar konusunda benımde çok fazla bilgim yok cm leri neyi değiştirir bilmiyorum

ama bildiğim şu aracımın virajda hiç iyi değil aracı düşürmeden spor yay takma gibi birşey varmı

lastıklerın nasıl???

206 lar oyle yol tutmayan arac degıldır esasında...

Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2011 Saat 17:17
arkadaşlar  önleri anladım 3.5 yay  taktırıcam ayrıca amortisörlerindemi değişmesi lazım. arka torsiyon olayını önerebileceğiiz usta varmı? 

-------------

Mesajı Yazan: d3Li
Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2011 Saat 17:21
3.5 luk yayda amorsitoru değiştirmene gerek yok

Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2011 Saat 17:27
ok kardeşim sağol bide usta bulabilirsek torsiyon için deme keyfime..

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2011 Saat 18:49
ankaradaysan yardımcı olabılırım

Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2011 Saat 19:13
istanbul  ZEYTİNBURNU ankara uzak  avrupa yakasında olsa iyi olur. kimseden ses seda yok. ben  2 torba çimento atıcam bu gidişle

-------------

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2011 Saat 20:54
Orjinalini yazan: by-cx by-cx Yazdı:

istanbul  ZEYTİNBURNU ankara uzak  avrupa yakasında olsa iyi olur. kimseden ses seda yok. ben  2 torba çimento atıcam bu gidişle

sponsorumuz oto efede torsiyonları yaptırabilirsin. Servis hizmetleride mevcut.

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2011 Saat 20:56
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

lastıklerın nasıl???

206 lar oyle yol tutmayan arac degıldır esasında...

Lastiklerim yeni yol tutmamasından kastım hatchback olduğu için viraja sert girersem kafa kayıyor yada yan verirse düzelirken ters tarafa gidiyor bunu engellemek içinde sanırım düşürmek gerekiyor ama düşürmek istemiyorum bunu yay ile halledebilirmiyim diye düşündüm

-------------
206 xt 1.6 110hp

Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2011 Saat 21:15
oto efe  yapıyorsa bi ziyaret ederim  teşekkürler paylaşım için

-------------

Mesajı Yazan: 3rkans
Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2011 Saat 21:48
hangi marka aldın??fiyatı ne kadar?

-------------
206 X-line the Orginal
Mersin

Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2011 Saat 22:29
Eibach 3,5cm en sağlıklısı olabilir.
amortisörde değiştirmene gerek kalmayacağı için uygun fiyata mal olur.

-------------
Mehmet Ali ÇECELİ

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2011 Saat 13:39
3.5 cm yay takan bi 206 binicisi varmı yandan çekilmiş bir resim paylaşsa Ermm

-------------
206 xt 1.6 110hp

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2011 Saat 23:59

3.5 cm yay takan bi 206 binicisi varmı yandan çekilmiş bir resim paylaşsa Ermm

gecen işi bilen tanıdık birine sordum 5cm yay takacaksan amortisorleri de degistir yoksa ilerde basına problem cıkar, sen en iyisi 3.5 luk yay tak dedi ben de merak ediyorum takan biri paylasırsa iyi olur?

Mesajı Yazan: alper
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2011 Saat 00:12
5 cm tak sonra 3.5cm kötü gözükcek benden söylemesi bende 5cm var memnunum yere yakın ama 3.5cm gene leylek gibi durcak bilgin olsun 

Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2011 Saat 00:50
Orjinalini yazan: alper alper Yazdı:

5 cm tak sonra 3.5cm kötü gözükcek benden söylemesi bende 5cm var memnunum yere yakın ama 3.5cm gene leylek gibi durcak bilgin olsun 

aynen iyi karar verın 3.5 luk alıp pısman olmayın..

Mesaj Tarihi: 19 Mart 2011 Saat 01:39
Orjinalini yazan: berkaygr berkaygr Yazdı:

Yayları sakın ola ki kestirme. Eibach 3,5cm alıp, arka torsiyonu 1 diş düşürtebilirsin..
ya arkadaşlar bu arka torsiyonlar 1 diş düşüyomu?

Mesajı Yazan: Mesut
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2011 Saat 02:59
Orjinalini yazan: by-cx by-cx Yazdı:

Bak yaaa semtımden dostlar katılmıs aramıza da haberımız yok .:))) hoşgelmıssın :) bende zeyttındenım. Bu arac dusurme konusu hakkında da elımden glenı yapıcam senın ıcın :)
bu arada zb nın neresındensın

-------------
          ____BLUETAZZ___

4. vitese takmak 130 tl, 5. vitese takmak 270 tl eve gelen cezanın surattaki ifadesi paha biçilmez.....

Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2011 Saat 09:54

aşırı havada aracım az bişey düşürsem yeter dersen 3.5 cm, düşürmüşken daha spor bir görünüm olsun hakkaten bu aracı iyi basmışlar demek için 5 cm diyorum ama 5cm taktın mı araca 2 kişiden fazla binme binersende setlerde vs arkandakileri indirir öyle geçersin :))) önceki akşam daha araçta 3 kişiydik, baktım güzel bir çukur var hemen durudm aşağı indirdim arkadaşları öyle geçtim Star

Mesajı Yazan: Mesut
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2011 Saat 10:04
Aracın benzınlıyse 5 cm dızelse 3,5 cm aga benden soylemesı bu arada zb yolları sıkıntılıdır ben sırf bu yuzden coıl yaptırıyorum bence sende bı dusun derım ....

-------------
          ____BLUETAZZ___

4. vitese takmak 130 tl, 5. vitese takmak 270 tl eve gelen cezanın surattaki ifadesi paha biçilmez.....

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net