![]() |
|
Stop etme :( :( |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
asbircan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Temmuz 2012 Konum: 206 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 12:47 |
araç LPG li mi LPG ise LPG de uzun süreli kullanınca bir sorun yaşadın mı bende sorun şimdi sadece gazda yapıyor gibi geldi sanki durunca gaza basarken debriyajdan çekme esnasında devir biraz düşüyor ve bir dalgalanma oluyor sonra araç stop ediyor. ama çok sık yapmıyor LPG beyni ile araç beyni çakışması gibi bir mevzu olabilir mi bende çakışıyor mu acaba böyle bir olasılık varmıdır. bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. LPG kiti Zavoli sıralı sistem 2011 nisanında takıldı.
|
|
![]() |
|
saivet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Nisan 2012 Konum: 106 XR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
selam arkadaşlar benim aracım 99 model 106 xr lpg'li araba gaz yemiyodu kesiklik yapıyodu gazdayken gazcıya gittim gaz enjeksiyonu değişicek dediler 250 lira verdim değişti sorun nispeten düzeldi bazen yapıyodu sonra sık sık yapmaya başladı aynı problemi yine gittim gazcıya motorun üzerinde takılı olan bi hortum var bi ucu hava filtresinden geliyo bi ucu gaz kelebeğinin ordan geliyo motorun üzerinde birleşiyo işte tam o motora takılı olan kısmında tıkanıklık olmuş matgapla ileri geri deliği açtı iyce sorun düzeldi derken yine yapmaya başladı :) bu sefer gittik motorcuya gaz kelebeğini söktü temizledi sorun düzeldi şimdi ise sizinde bahsettiğiniz devir sapıtması yaşıyorum bazen yükleyiyo 3000 devire sabitliyo bazende çok düşüp stop ediyo kelebek adaptasyon yaptırmak istedim bana bunlara yapılmıyo yapılsada ayar tutmuyo dediler baya uzun oldu ama başım dertte kusura bakmayın sizce şimdi ne yaptırsam nerden başlasam?
![]() |
|
peugeot 106 xr 1.4 1999
|
|
![]() |
|
yigiteroglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ocak 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigiteroglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sorunum rolanti motoru degisimiyle cozulmustur:)
|
|
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG
|
|
![]() |
|
asbircan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Temmuz 2012 Konum: 206 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
subab ayarını yaptıktan sonra 2 gündür bir sorun yaşamıyorum. artık gazdan ayağımı rahatlıkla çekip debriyaja basabiliyorum diğer sorun yaşayan arkadaşlarında sorunu inşallah çözülür.
|
|
![]() |
|
arkadaşlar merhabalar,
arac 206 1.4 desire 2004 ben gaz taktırmadan önce bırakın arıza olayını düzgünce bakımlarını yapar yola devam ederdim ama gaz taktırdım ve 1 yıl sorunsuz kullandım ama 1 yıldan sonra sizin söylediginiz gibi aracın rölantisi yerinde durmuyordu ışıklara geldiğimde hele biraz rampa varsa araç stop ediyor devir göstergesi dalgalanıp duruyordu. 1 haftadır bu sorunla uğraştım. LPG takılan araçlarda var büyük ihtimal bu gazdan kaynaklanıyor diye kendi kendime şüpeye düştüm aracın parçalarını bozuyor, şimdilik LPG sigortasını çıkardım. benzinde kullanıyorum aracı birde LPG cilerde çok sıkıntı var bu ayrı bir konu....araca sırayla yaptığım işlemler ve yapılacak olanlar; 1-gaz kelebek boğazı temizlendi. (20+40) 2-rölanti motoru değişti. (145 TL) 3- subab ayarının yapılması gerekiyormuş (50) 4- manifolt contasından hava alma ihtimali varmış conta değişecek 5- bir sensör vardı adını unuttum onunda değişmesi gerekebilirmiş, ilk 2 olayı gerçekleştirdim sorun nispeten çözüldü benzinde araçta biraz vuruntu var gibi ama gaz halen sıkıntı devam. diğer 2 olayıda çarşamba günü yaptıracam ve benzinde sorunun çözüleceğe yönünde NOT: rölanti motorunu kesinlikle orjinal alın çünkü yansani ve muadil olanlarında düzgün çalışmıyor tekrarlıyor bilginize) |
|
![]() |
|
yigiteroglu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ocak 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigiteroglu
aynı sorunlar bende de mevcut aracınız hakkındaki tüm sorular-konu başlığı stop etme :( bugün boğaz kelebeğinin ucundan balata spreyi sıkmayı düşünüyorum.
Düzenleyen yigiteroglu - 29 Temmuz 2012 Saat 20:18 |
|
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG
|
|
![]() |
|
nurinuri58 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2011 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurinuri58
evet aynı sorunlar bence o dediğin kutuyu değiştirme. banada buji dediler değiştirdik aynı. sonra ateşleme bobini dediler ben değiştirmedim aynı sorunu yaşayanlar değiştirmiş onlarda da devam etmiş. ha dersenki ben elimi tasın altına koyup değiştiriyim sonucu bizimlede paylaşmanı bekleriz.
|
|
bir nuri bir 206
|
|
![]() |
|
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
Haydaa benimde 2 sorunum vardı o sorunlara çözüm ararken netten forumunuzu görüp üye oldum ama herkeste varmış bu sorun..Bende de aynı tüp takıldıktan sonralarda baş gösteren rolanti sorunu var..Benimde araç rolantide duruken rolanti oynuyor ve düşüp stop ediyor araç..2001 model 206 gtı..
Ben burda yetkili servise gittim "gaz kelebek kutusu" değişçek dediler ve 596lira parça fiyatı sadece dediler..Ama yaptırmadım çıktım..Sizce ne yapmalıyım cumartesi gidip kelebeği temizleticem olmadı rolanti valfini değiştircem önce bende..Bu lpg ile elektirk bağlantılarıyla ilgiliyse kime baktırmam gerkir lpg servisine mi yoksa peugeot servisine mi? Benim hem benzinde hem gazda yapıyor ama farkettiğim bişeyde var ani fren yapıp durursam sanki kesin oluyor rolanti düşüp stop etme diğer normal durmalarda her zaman olmuyor.. |
|
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Hız göstergesinin çalışmaması elektiriksel bir sorun.Diğerleri enjektördenibujilerden,kelebek boğazından araç tüplü ise lpg ile ilgili bir donanımdan yapıyordur.
|
|
![]() |
|
erdem ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2012 Konum: diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
sorun gıderılemiyor formda suan olanlara soruyorum rolantı neden yukselıp duser araba stop eder egzozdan patlatma yapar ve hız gostergesı bazan calısır bazan calısmaz nedenlerini bilen varsa sıralarsa sevinirim ben cozemedim tsk
|
|
![]() |
|
nurinuri58 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2011 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 131 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurinuri58
Bir de onları deneyelim. bakalım başka fikirler var mı? sormuştum ama cevap gelmedi bu sorunu arabanın burnu aşağı ışıkta bekleyip düze inince hep yapıyor demiştim. yaşayan varmı?
|
|
bir nuri bir 206
|
|
![]() |
|
estair ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2011 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
arkadaslar öncelıklı pc baglatın hata ne cıkıcak ve bogaza gelen elektrık kablolarını kontrol edın elektrık kese bılır ve oksıjen sensorunun fısını cekın oyle deneyın belkı sensor bozulmus olabılır oksıyen sensoru bozuk olursa kesıklık lık yapar umarım problem çözülür
|
|
106 xr 1994
|
|
![]() |
|
errayn41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
İŞİ BİLMEYEN USTALAR BAŞINDAN SAVMAK İSTEYEN USTALAR YAPIŞTIRIYOLAR HEMEN GAZ KELEBEĞİ. OLDU CANIM....
BENİM DE SORUN AYNISIYDI ORJ. ROLANTİ MOTORU TAKTIK AYNI NE YAPSAN OLMUYOR BİLGİSAYARDA ARIZA DA ÇIKMAZ. SAÇMA GELECEK AMA KENDİLİĞİNDEN DÜZELDİ. ŞUNU DA BELİRTEYİM TÜP TAKTIKTAN SONRA OLDU BU OLAYLAR 2 KEZ OLDU O DA AKÜ BAĞLANTILARINI KESTİKTEN SONRA. SANA TAVSİYEM AKÜ BAĞLANTILARINI BİKAÇ SANİYE SÖK BEYİN KENDİNE GELSİN DOSTUM...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurinuri58
gündemden düşmesin konu. sivastayım ve soğuk olduğu için sanayiye gidemiyorum. çözebilen yok galiba. bu sorunla ilgili küçük bir ayrıntı. her gün işe giderken eve yaklaşık 2km uzakta yokuş aşağı bir yerin tam bitiminde kırmızı ışıkta bekliyorum tam çarşının ortası yeşilde kalkınca düz yola iniyorum orda hep yapıyor gaz yemiyot tekliyor. başka yerlerde de yapıyor ama orası banko meydanda rezil ediyor beni. arabanın burnu aşağıdoğru beklediği için temassızlık ihtimalini büyük tutuyorum. aynısını yaşayan varmı acaba? Saygılar.
|
|
bir nuri bir 206
|
|
![]() |
|
bozaslan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: smmm Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
arkadaşlar cvplar ve yorumlar için çok tşkler genel olarak elektrık uzerıne durulmuş bir eyrden baslamak gerekiyor, bir gelişme olursa foruma yazarım
|
|
saygılarımla
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurinuri58
evet konu gündemden düşmesin. illaki birisi çözecek saygılar.
|
|
bir nuri bir 206
|
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
eğer araçlar tüplü ise tüpün beyninden gelen bir sorun soğuk havalarda yapabilir araçta tüp yoksa en kısa zamanda bilgisayara bağlatıp sorunu bulmak lazım soğuk havada birçok araç sapıtıyor,kesinlikle antifirizi,hava filitresi ,ateşlemesi yağı ve suyu bu havalarda kontrol edilmeli ve gaz kelebeğini söktürüp temizletilmeli
|
|
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21735&PID=350175
|
|
![]() |
|
by_imp ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Şubat - 1987 Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 197 |
valla arkadaşım arac bi kere gaz kesip kendine geldikten sonra öle bir gaza gec tepki verme yokta öncesinde var
|
|
kerem gaziantep gazikent mah.
106 GTİ siyah 0 rh + |
|
![]() |
|
by_imp ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Şubat - 1987 Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 197 |
sanayiye giden varda sorunu cözecek ustalar yok:(
|
|
kerem gaziantep gazikent mah.
106 GTİ siyah 0 rh + |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurinuri58
beyler sorunu çözen yokmu? soğuktan kimse sanayiye gidemiyor galiba
|
|
bir nuri bir 206
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |