Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Stop etme :( :(

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=12129
Tarih: 20 Eylül 2025 Saat 10:23
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Stop etme :( :(
Mesajı Yazan: AliÖzagan
Konu: Stop etme :( :(
Mesaj Tarihi: 10 Ocak 2011 Saat 15:31
Merhabalar 
aracım 2001 model 1.4 benzinli 206 xr otomatik vites
benim şöyle bir sorunum var aracımı gün içinde ilk çalıstırıp harekete gecmek için vitesi d veya 3 moduna getirdiğim anda aracım stop ediyor.(Fakat aracı 5 6 dk rölantide gaz vererek çalıstırdıgımda stop etme oranı biraz azalıyor.)tekrar p moduna alıp çalıştırma işlemini 1 i 2 kez tekrarladıktan sonra stop etmeden atlatabilirsek kalkışı yapıyoruz.sonra kalkış yaptığımda misal 100m ilerde ışıkta durunca araba stop edecekmiş gibi titriyor bu bazen aşırı bi titreme oluyor stop etmeden atlatabilirsek yola 2 3 dk devam ettikten sonra ısıklarda beklemelerde herhangi bi sorunum olmuyor arac gayet güzel vites gecislerinde vb. durumlarda bi sorun yok. aynı gün icinde aracı 2 veya 3. kullanımlarda herhangi bi sorun olmuyor stop etmiyor. İlk çalıştırmada neden böle bi sorun oluyor yardımınızı bekliyorum. Biraz uzun oldu ama sorunumu anlatabilmişimdir umarım ilginiz için teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sertacizm34
Mesaj Tarihi: 21 Ocak 2012 Saat 20:06
Kardeşim bende de aynı problem mevcut. Hatta şuan araba kapının önünde yatıyo çalışmıyor. Gaz kelebeğinin iyice temizletilmesi,bujilerin kontrolü denmişti yaptırdım br süre problem çıkmamıştı. Fakat problem rölanti motorundaymış parça gelince gelip takıcaklar bakalım düzelcekmi.. Kablolardanda kaynaklandığını söyleyenler olmuştu. Ekstra bilgi verebilecek arkadaşlar olursa sevinirim.

-------------
2000 206 XR 1.4 otomatik/benzinli

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 21 Ocak 2012 Saat 22:23
otomotik işi beni aşar.Ne desem yalan olur.SmileBilenler yardım edeceklerdir.Wink

Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 21 Ocak 2012 Saat 22:31
3 modu ne acabaa onu anlıyamadım benimde otomatik ama bende 3 modu yok D var M var 

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesajı Yazan: phoenix.1905
Mesaj Tarihi: 21 Ocak 2012 Saat 23:09
Gaz kelebeğinin temizlenmesi belki çözüm olablir. Tabi ilk yapılacak işlem  temizlemek.. Sorun düzelmiyorsa rolanti motoru sanırım biraz pahalı orjinali..

-------------
Peugeot 306 xr platinium (2001)

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 21 Ocak 2012 Saat 23:30
parça fiyatını sponsorumuzdan öğrenebilirsin hem orjinal hem uygun fiyat ama önce arızanın yerini iyice tespit et rolanti motorundaysa sorun  Şahin Peugeot iletişime geçebilirsin 

Şahin Peugeot
Orjinal Yedek Parça
0216 631 10 80
0216 631 18 12
0533 301 88 06
http://www.peugeotmarket.com/" rel="nofollow - www.peugeotmarket.com

Mesajı Yazan: ES-41
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2012 Saat 21:34
Bende de aynı sorun var araçlarımız sizinle aynı kardeşim 1.4 otomatik. bende ekstra olarak LPG var. bujiler, rolanti motoru, bobin, basınç sensörü değişti. Boğaz temizlendi ama sorun çözülmedi. En son ustam enjektöre gelen elektrik bağlantısında problem buldu. Araç o günden sonra düzeldi. ama dün bilmediğim yerden 20 tl bi gaz aldım. nerden aldıysam arabam 1-2 kez yaptı sorunu. sonra tekrar düzeldi. anlayacağın enjektörler ve onları besleyen elektrik bağlantısında problem olabilir. ben motorun şemalarını buldum kendim enjektörlere açıp bi bakıcam elektrik bağlantısını tekrar bi kontol edicem neticeyi yazarım. bilmem ne kadar yardımcı olabildim. geçmiş olsun.

Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2012 Saat 21:39
Çok okumaya başladım bu sıkıntıyı. Sonuç olarak hangi ustaya gidersen git dicekleri bile belli.. İlk gidişte bujiler değişcek boğaz temizlencek. bir süre idare edicek. Sonra gene yapıcak bu sefer rölanti motoru  bobin denilcek değişcek. Bir süre idare edicek.Sonrasıda elektrik kabloları değişcek. Bu kadar basit.Yazın yapmıyor kışın çok yapıyor oda ayrı bi konu.

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2012 Saat 21:59
LPG varmı sizde? dediklerine katılıyorum ustalar deneme yanılma yöntemi ile yapıyorlar arızayı bi dünya vakit para ve moral kaybı...

Mesajı Yazan: beveta
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2012 Saat 23:49
aynı sorun bendede mevcuttu arkadaşlar benzinli olan aracımda dengesiz bi çalışma stop etme yolda giderken teklemelerle sık karşılaşıyodum ilk etapta boğaz kelebeğine 5 10 lira para verip sökmeden araç çalışır halde karbüratör temizliyicisini sıkıp temizliyordum... bi süre idare ediyor sora aynısını tekrarlıyordu...  ilerleyen dönemlerde boğaz kelebeğini söktük temizlettik adaptasyon yaptırdık (bilgisayara bağlatmak şart) ve sorun değişmedi bendeki var olan sıkıntı emme basınç manifolt sensörü imiş... öncelikle aracınızı bi makineye bağlatın bu arabaların hemen hemen her yerinde SENSÖR ler mevcut...Smile geçmiş olsun

-------------
Peugeot 307 xr 1.6 16 Valf 110 Bg Benzinli

Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2012 Saat 21:11
dediğin mantıklı bu sorunuda sıkça duymuştum. neyse rölanti motorundan sonra sıra ona gelicek artık :) emme basınç manifoltu maliyeti ne kadardı?

-------------

Mesajı Yazan: emrefe
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2012 Saat 00:57

aynı sorun bendede var  araç ilk çalıştıgında oluyor genelde bi kaç km gidip durduktan sonrada stop ediyor yine ...Sıcak havalarda olmuyor ama soguk havalarda yapıyor genelde.Araç otomatik oldugundan stop etmesin diye mecbur gaz frene aynı anda basıyorum..Net bi çözüm bulmamız lazım

Mesajı Yazan: erdem
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2012 Saat 14:37
bede de aynı sorun var ama benzinde sorun yok lpg de var arac rolantısı yerınde durmuyor yukselıp alcalıyor stop edıyor ve egzozdan patlatma yapıyor benzine geçince duzelıyor lpg ustası bende sorun yok dıyor ne yapmam gerekıyor

Mesajı Yazan: nurinuri58
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2012 Saat 19:20
Allah belasını versin bende de var. okuyup okuyup gülüyorum. bende kendimce çözmeye çalışıyorum. arakadaşlar el birliğiyle çözelim bu işi. sorunu çözen sebebini yazsın buraya. öncelikle benimki hem benzin hem lpg de yapıyor genelde benzinde ve motor soğukken.
ben bujileri değiştirdim aynen devam ediyor. kebek temizlenince az düzeldi yine devam ediyor.
burada bir arkadaş enjektör kablolarındanmış yaptılar oldu dedi ama ben daha onu deneyemedim.
HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN.

-------------
bir nuri bir 206

Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2012 Saat 20:03
Bu nedir ya kabus gibi problem :) ben çözdüm sorunu lpg enjektör bağlantısından çıktı benim yazdım forumda zaten. Sahiden bela bi arıza Allah kolaylık versin arkadaşlar...

Mesajı Yazan: by_imp
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2012 Saat 22:22
dur bende ekliyeyim aynı sorunu arkadaşlar ortak dava mı acsak pejoya :))
 nedir arkadaşlar 
ben yetkili serviste bilgisayara bağlatım eme basınc sensöru hatası falan vermedi
bu sorunu birinin cözume kavuşturması gerek ama 

-------------
kerem gaziantep gazikent mah.
106 GTİ siyah
0 rh +

Mesajı Yazan: emrefe
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2012 Saat 23:36
Egzos patlama sorunuda var bende bide ek olarak yolda gaz yapıp bıraktıktan sonra milletin aklı cıkıyor vallahi:) bol bol kufur yiyorum

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2012 Saat 13:48

valla ben arabayı ilk çalıştırınca millet gülmekten çatlayacak. resmen pat pat motorunun küçüğü gibi. tar tar tar ediyor. rolantide azda olsa zıplıyor. stop edeceği zaman rolanti düşüyor gaz yemiyor ve stop ediyor. tyolda da sanki arabayı arkadan biri çekip bırakıyor. galiba herkesinki aynı sorun. Allahım vallahi rüyalarıma giriyor artık. arabaya birini almaya utanıyorum stop edecek diye. birde bende gaza basınca özellikle soğukken hemen tepki göstermiyor sizdede var mı?

-------------
bir nuri bir 206

Mesaj Tarihi: 24 Şubat 2012 Saat 13:46
beyler sorunu çözen yokmu? soğuktan kimse sanayiye gidemiyor galiba

-------------
bir nuri bir 206

Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2012 Saat 22:49
sanayiye giden varda sorunu cözecek ustalar yok:(

-------------
106 GTİ siyah
0 rh +

Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2012 Saat 22:50
Orjinalini yazan: nurinuri58 nurinuri58 Yazdı:

valla ben arabayı ilk çalıştırınca millet gülmekten çatlayacak. resmen pat pat motorunun küçüğü gibi. tar tar tar ediyor. rolantide azda olsa zıplıyor. stop edeceği zaman rolanti düşüyor gaz yemiyor ve stop ediyor. tyolda da sanki arabayı arkadan biri çekip bırakıyor. galiba herkesinki aynı sorun. Allahım vallahi rüyalarıma giriyor artık. arabaya birini almaya utanıyorum stop edecek diye. birde bende gaza basınca özellikle soğukken hemen tepki göstermiyor sizdede var mı?

valla arkadaşım arac bi kere  gaz kesip kendine geldikten sonra öle bir  gaza gec tepki verme yokta öncesinde var

-------------
106 GTİ siyah
0 rh +

Mesajı Yazan: djchaos
Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2012 Saat 23:30
eğer araçlar tüplü ise tüpün beyninden gelen bir sorun soğuk havalarda yapabilir araçta tüp yoksa en kısa zamanda bilgisayara bağlatıp sorunu bulmak lazım soğuk havada birçok araç sapıtıyor,kesinlikle antifirizi,hava filitresi ,ateşlemesi yağı ve suyu bu havalarda kontrol edilmeli ve gaz kelebeğini söktürüp temizletilmeli

-------------
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21735&PID=350175

Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2012 Saat 13:09
evet konu gündemden düşmesin. illaki birisi çözecek saygılar.

-------------
bir nuri bir 206

Mesajı Yazan: bozaslan
Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2012 Saat 14:32
arkadaşlar cvplar ve yorumlar için çok tşkler genel olarak elektrık uzerıne durulmuş bir eyrden baslamak gerekiyor, bir gelişme olursa foruma yazarım

-------------
saygılarımla

Mesaj Tarihi: 01 Mart 2012 Saat 13:36
gündemden düşmesin konu. sivastayım ve soğuk olduğu için sanayiye gidemiyorum. çözebilen yok galiba. bu sorunla ilgili küçük bir ayrıntı. her gün işe giderken eve yaklaşık 2km uzakta yokuş aşağı bir yerin tam bitiminde kırmızı ışıkta bekliyorum tam çarşının ortası yeşilde kalkınca düz yola iniyorum orda hep yapıyor gaz yemiyot tekliyor. başka yerlerde de yapıyor ama orası banko meydanda rezil ediyor beni. arabanın burnu aşağıdoğru beklediği için temassızlık ihtimalini büyük tutuyorum. aynısını yaşayan varmı acaba? Saygılar.

-------------
bir nuri bir 206

Mesajı Yazan: errayn41
Mesaj Tarihi: 01 Mart 2012 Saat 17:35
İŞİ BİLMEYEN USTALAR BAŞINDAN SAVMAK İSTEYEN USTALAR YAPIŞTIRIYOLAR HEMEN GAZ KELEBEĞİ. OLDU CANIM....

BENİM DE SORUN AYNISIYDI ORJ. ROLANTİ MOTORU TAKTIK AYNI NE YAPSAN OLMUYOR BİLGİSAYARDA ARIZA DA ÇIKMAZ. SAÇMA GELECEK AMA KENDİLİĞİNDEN DÜZELDİ. ŞUNU DA BELİRTEYİM TÜP TAKTIKTAN SONRA OLDU BU OLAYLAR 2 KEZ OLDU O DA AKÜ BAĞLANTILARINI KESTİKTEN SONRA. SANA TAVSİYEM AKÜ BAĞLANTILARINI BİKAÇ SANİYE SÖK BEYİN KENDİNE GELSİN DOSTUM...

Mesajı Yazan: estair
Mesaj Tarihi: 01 Mart 2012 Saat 19:06
arkadaslar öncelıklı pc baglatın hata ne cıkıcak  ve bogaza gelen elektrık kablolarını kontrol edın elektrık kese bılır  ve oksıjen sensorunun fısını cekın  oyle deneyın  belkı sensor bozulmus olabılır  oksıyen sensoru bozuk olursa kesıklık lık yapar  umarım problem çözülür

-------------
106 xr 1994

Mesaj Tarihi: 03 Mart 2012 Saat 16:23
Bir de onları deneyelim. bakalım başka fikirler var mı? sormuştum ama cevap gelmedi bu sorunu arabanın burnu aşağı ışıkta bekleyip düze inince hep yapıyor demiştim. yaşayan varmı?

-------------
bir nuri bir 206

Mesajı Yazan: erdem
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2012 Saat 21:08
sorun gıderılemiyor formda suan olanlara soruyorum rolantı neden yukselıp duser araba stop eder  egzozdan patlatma yapar ve hız gostergesı bazan calısır bazan calısmaz nedenlerini bilen varsa sıralarsa sevinirim ben cozemedim tsk 

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 05 Mart 2012 Saat 23:08
Hız göstergesinin çalışmaması elektiriksel bir sorun.Diğerleri enjektördenibujilerden,kelebek boğazından araç tüplü ise lpg ile ilgili bir donanımdan yapıyordur.

Mesajı Yazan: EmSul
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2012 Saat 22:46
Haydaa benimde 2 sorunum vardı o sorunlara çözüm ararken netten forumunuzu görüp üye oldum ama herkeste varmış bu sorun..Bende de aynı tüp takıldıktan sonralarda baş gösteren rolanti sorunu var..Benimde araç rolantide duruken rolanti oynuyor ve düşüp stop ediyor araç..2001 model 206 gtı..
Ben burda yetkili servise gittim "gaz kelebek kutusu" değişçek dediler ve 596lira parça fiyatı sadece dediler..Ama yaptırmadım çıktım..Sizce ne yapmalıyım cumartesi gidip kelebeği temizleticem olmadı rolanti valfini değiştircem önce bende..Bu lpg ile elektirk bağlantılarıyla ilgiliyse kime baktırmam gerkir lpg servisine mi yoksa peugeot servisine mi?
Benim hem benzinde hem gazda yapıyor ama farkettiğim bişeyde var ani fren yapıp durursam sanki kesin oluyor rolanti düşüp stop etme diğer normal durmalarda her zaman olmuyor..

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2012 Saat 18:33
evet aynı sorunlar bence o dediğin  kutuyu değiştirme. banada buji dediler değiştirdik aynı. sonra ateşleme bobini dediler ben değiştirmedim aynı sorunu yaşayanlar değiştirmiş onlarda da devam etmiş. ha dersenki ben elimi tasın altına koyup değiştiriyim sonucu bizimlede paylaşmanı bekleriz.

-------------
bir nuri bir 206

Mesajı Yazan: yigiteroglu
Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2012 Saat 20:16
aynı sorunlar bende de mevcut aracınız hakkındaki tüm sorular-konu başlığı stop etme :( bugün boğaz kelebeğinin ucundan balata spreyi sıkmayı düşünüyorum.

-------------
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG

Mesajı Yazan: asbircan
Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2012 Saat 09:55
arkadaşlar merhabalar,
arac 206 1.4 desire 2004
ben gaz taktırmadan önce bırakın arıza olayını düzgünce bakımlarını yapar yola devam ederdim ama gaz taktırdım ve 1 yıl sorunsuz kullandım ama 1 yıldan sonra sizin söylediginiz gibi aracın rölantisi yerinde durmuyordu ışıklara geldiğimde hele biraz rampa varsa araç stop ediyor devir göstergesi dalgalanıp duruyordu. 1 haftadır bu sorunla uğraştım.  LPG takılan araçlarda var büyük ihtimal bu gazdan kaynaklanıyor diye kendi kendime şüpeye düştüm aracın parçalarını bozuyor, şimdilik LPG sigortasını çıkardım. benzinde kullanıyorum aracı birde LPG cilerde çok sıkıntı var bu ayrı bir konu....
araca sırayla yaptığım işlemler ve yapılacak olanlar;
1-gaz kelebek boğazı temizlendi. (20+40)
2-rölanti motoru değişti. (145 TL)
3- subab ayarının yapılması gerekiyormuş (50)
4- manifolt contasından hava alma ihtimali varmış conta değişecek
5- bir sensör vardı adını unuttum onunda değişmesi gerekebilirmiş,
ilk 2 olayı gerçekleştirdim  sorun nispeten çözüldü benzinde araçta biraz vuruntu var gibi ama gaz halen sıkıntı devam.
diğer 2 olayıda çarşamba günü yaptıracam ve benzinde sorunun çözüleceğe yönünde
NOT: rölanti motorunu kesinlikle orjinal alın çünkü yansani ve muadil olanlarında düzgün çalışmıyor tekrarlıyor bilginize)

Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2012 Saat 08:07
subab ayarını yaptıktan sonra 2 gündür bir sorun yaşamıyorum. artık gazdan ayağımı rahatlıkla çekip debriyaja basabiliyorum diğer sorun yaşayan arkadaşlarında sorunu inşallah çözülür. 

Mesajı Yazan: yigiteroglu
Mesaj Tarihi: 03 Ağustos 2012 Saat 21:00
Sorunum rolanti motoru degisimiyle cozulmustur:)

-------------
PEUGEOT 206 1999 MODEL 1.4 XR PRENCE OTOMATİK BENZİN/LPG

Mesajı Yazan: saivet
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2012 Saat 01:43
selam arkadaşlar benim aracım 99 model 106 xr lpg'li araba gaz yemiyodu kesiklik yapıyodu gazdayken gazcıya gittim gaz enjeksiyonu değişicek dediler 250 lira verdim değişti sorun nispeten düzeldi bazen yapıyodu sonra sık sık yapmaya başladı aynı problemi yine gittim gazcıya motorun üzerinde takılı olan bi hortum var bi ucu hava filtresinden geliyo bi ucu gaz kelebeğinin ordan geliyo motorun üzerinde birleşiyo işte tam o motora takılı olan kısmında tıkanıklık olmuş matgapla ileri geri deliği açtı iyce sorun düzeldi derken yine yapmaya başladı :) bu sefer gittik motorcuya gaz kelebeğini söktü temizledi sorun düzeldi şimdi ise sizinde bahsettiğiniz devir sapıtması yaşıyorum bazen yükleyiyo 3000 devire sabitliyo bazende çok düşüp stop ediyo kelebek adaptasyon yaptırmak istedim bana bunlara yapılmıyo yapılsada ayar tutmuyo dediler baya uzun oldu ama başım dertte kusura bakmayın sizce şimdi ne yaptırsam nerden başlasam?Cry

-------------
peugeot 106 xr 1.4 1999

Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2012 Saat 12:47
Orjinalini yazan: yigiteroglu yigiteroglu Yazdı:

Sorunum rolanti motoru degisimiyle cozulmustur:)
araç LPG li mi LPG ise LPG de uzun süreli kullanınca bir sorun yaşadın mı 

bende sorun şimdi sadece gazda yapıyor gibi geldi sanki durunca gaza basarken debriyajdan çekme esnasında devir biraz düşüyor ve bir dalgalanma oluyor sonra araç stop ediyor. ama çok sık yapmıyor 

LPG beyni ile araç beyni çakışması gibi bir mevzu olabilir mi bende çakışıyor mu acaba böyle bir olasılık varmıdır. bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. 
LPG kiti Zavoli sıralı sistem 2011 nisanında takıldı.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net