|
308 1.6 THP 150 Beygir alacağım. Görüşleriniz ? |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
kadir_28
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2011 Konum: 1 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2011 Saat 10:07 |
Merhaba arkadaşlar. Bende Peugeot ailesine katılmak üzereyim. 308 1.6 THP (Benzinli) 150 Beygir alacağım. Bugun kapora vereceğim.
Yakıt tüketimi biraz fazla geldi bana. Şehir içi 11,2 litre gibi bir oran var. Halbuki forumlarda bu motorun ödül aldığı yazıyor. Yakıt tüketimi konusundada çok başarılı olduğu söyleniyordu testlerde. Ama forumlarda ve test sitelerinde şehir içi 11,2 Litre yakıt tüketimi olduğunu gördüm. Ben mi yanlış baktım acaba ? Buda km de 460 kuruş demek. Gerçi bunu problem etmiyorum. Çünkü yılda maximum 10bin km yapıyorum. Şimdi gelelim sorularıma !! 1- Bu 308 1.6 THP 150 Beygir ile ilgili kronik bir sorun varmı ? 2- Bu arabanın olumsuz yönleri nelerdir varsa tabiki? 3- Km'de 460 kuruş yaktığını düşünürsek, iyi bir LPG ile bu yakıt kaç liraya düşer ? 300 kuruşa düşme şansı varmı ?
|
|
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aramızda kullanan 1 veya 2 kişi vardır. Onlarında pek online olduklarını tahmin etmiyorum.
|
|
kadir_28
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kimler acaba biliyor musunuz ? Özel mesaj atayım.
|
|
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
maalesef tam olarak bilmiyorum. Sitemizin geneli dizel kullanıcısı. |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tanıdığım Bir Arkadaşta Vardı Fakat Çok memnun kalmadı ve hemen sattı Yanlış hatırlamıyorsam
KM de 35 - 38 Kuruş Yakıyordu araç buda gayet yüksek bir sarfiyat bence ,,, 308 güzel bir araçtır diye düşünüyorum ama dizeli dahada güzel benim fikrim |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aslında GTi gelecek yakında 200HP Turbo var. Beklenebilir.
|
|
eneslan
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sıfır km aldığın araca LPG taktırma bence kardeşim . Daha doğrusu aldığın yer garanti vericekmi bu işe . İlk iki yıl senin aracının normal garantisi olucak ya oyuzden dedim
|
|
Enes
( Peugeot 307 Comfort Technoplus 1.6 110 PS Benzin + Lpg 2006/2 (makyaj)) |
|
kadir_28
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar yazmayı unuttum 2. el alıyorum. Sıfır değil yani.
"Albay Bey" arkadaşından net olarak kaç lira yaktığını öğrenebilir misin ? Eğer benzinde 350- 380 kuruş yakıyorsa havada alırım :D
|
|
eneslan
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hehe o zaman taktır :D 110 ps benzin var bende 307 1,6 LPG var şuan ki birim fiyat ile 27 kuruş yakıyorum
|
|
Enes
( Peugeot 307 Comfort Technoplus 1.6 110 PS Benzin + Lpg 2006/2 (makyaj)) |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet aynen öyle kardeşim ne yakabilirki kmde 1 liramı. bende otomatik vites bora vardı hemde 2002 model- 45 kuruş yakıyordu, lpg taktığımdada 22 kuruşa düştü için rahat olsun sen eğer 38 kuruşu göze alıyorsan al diyorum neticesinde 38 kuruş az bi rakam değil ama hayırlısı olsun bende şu anda 206 dizel var km de 13 kuruş yaktığı için 38 kuruş baya bi yüksek bence Düzenleyen albaydemircan - 10 Ocak 2011 Saat 12:27 |
|
kadir_28
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Allahın izni ile altın vuruş yapalım dedik. 24 yaşındayım. Bu yaşıma kadar hep arabamız oldu ama hepside TOFAŞ Kuş serisiydi :))
Şimdi buna geçince Ferrariye binmiş gibi olacağımdan eminim :) BRC firmasının LPG formunda okuduğum kadarıyla bu arabaya uygulanabiliyormuş. Zaten 2. el olarak satılan LPG li bir tane gördüm aynısından. Forumlardada çok farklı yorumlar var. Turbolu olduğu için LPG arabanın ömrünü bitirir vs diyorlar. Çok farklı görüşler var. Bende anlamadım. Kapattım gözümü alacağım. Eğer benzinde 350 kuruş falan yakarsa hiç problem degil benim için. Ben Şahine LPG taktırmadan önce 50 kuruş eski parayla 500 bin lira vererek binmiş adamım :))
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yav tabiki bu araçları kalkıpta şahinle kıyaslarsan elbette yanılırsın sıralı sistem artı olarak bu araç bir avrupalı elbette yakıtta daha ekonomik olacaktır |
|
kadir_28
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Albay Bey arkadaşınızla irtibata geçme şansınız varmı acaba, arabanın kaç kuruş yaktığı konusunda ?
Test verilerinden bakıyorum şehir içi 11,2 litre diyor. Buda 460 kuruş yapar. Doğrumu acaba diye merak ediyorum. Halbuki ekonomi konusunda ödül almış bir motor diyorlar.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaslar bırılerının soyledıgı rakamlara takılmayın. onun kullanım seklı, yerı, bakım durumu vs sızınkı ıle aynı olmayabılır. 38 kurus yaktıgını soyleyen arkadas devamlı sakın kullanıyordur. sız bıraz gaza basarak gıdersınız 45kurus yakarsınız veya tam tersıde olup sız daha azda yakabılırsınız. bu degerler cok degıskendır. ayrıca yakıtın fıyatıda degısıyor. acaba adam ne zaman 38 kr yakıyormus? boyle degerlere ınanarak adımlar atarsanız hayal kırıklıgına ugrayabılırsınız. bu rakamı ogrendıgınız kısıye nasıl, nerede ve ne zaman, ne sekılde kullandı bakımlarını nasıl yaptı sormak gerek. ornek olarak adam arabaya bakmamıstır. hava fıltresı bujı degısmemıstır arac cok yakmıstır veya cok devırlı kullanmıstır mısal 50 kr yakmıstır. sıze cok gorunebılır. ama sız kullanmıs olsanız belkı 35kr yakacaktır...
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadasım bu soyledıgın arac dırekt enjeksıyon yakıt puskurtme sıstemıne sahıp. emın olmamakla bırlıkte bu arabaya lpg takılamayabılır. takılmısını ne gordum ne duydum...
ornek olarak vereyım vw tsi ve fsi makınelerının bazılarına lpg takılamıyor. sahsen bende bu aracların takılmısını hıc gormedım ama yokta dıyemem. cunku tsı fsı lara prıns ın sıtesınde takılabıldıgını okudum sadece...
sozumun ozu bu yenı dırek enjeksıyon motorlar pıyasada cok az. bu tıp sıstemler eskılere gore cok farklı calısıyor. bu tarz araclara lpg takma ısı daha cok yenı. dolayısıyla standardıze olmus bır uygulama yok. o acıdan sen bu araca lpg olmadan bınecegını goze al ama lpg takılabılırsede lokum gıbı olur dıyecegım ama :)) tabıkı stabıl calısacagınında garantısı yok :((
|
|
kadir_28
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Evet "Cecoli" çok haklısın. Herkesin kullanımı farklı ve yakıt tüketimide farklı olacak.
Bu teknoloji motorlara LPG takılmaya başlanmış. Yani forumlardan okuduğum kadarıyla söylüyorum. Arkadaşın biri BRC firmasının formuna yazmış bu arabaya LPG uyumlumu diye. Evet demişler. Yeni çıkmış buna uygun sistem sanırım. Zaten kısa vadede LPG taktırmayacağım. En yakın 6 ay sonra veya 1 sene sonra taktırcam. Ozaman kadarda kullananlar artar uyumlu LPG yi. Daha çok bilgi sahibi olabilirim. Benim korktuğum şuan 450 kuruştan fazla yakarsa, biraz canımı yakar :) 400 olsa öpüp başıma koyarım. Gerçi genelde trafiksiz yerlerdeyim. Gerekmediği müddetçede düşük devirde kullanıyorum. Ama gerekirsede devri sonuna dayarız :)
|
|
GökhaN
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sen o test verilerinin üstüne 1 lt daha koy her zaman hiç tutmuyor. Ama 150 hp alıp tük taktıracağına Auto6R Dizel triptonik 110 hp lik dizel bakabilirsin amcam kullanıyor çokta memnun onu tavsiye edebilirim. |
|
kadir_28
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Gökhan Bey, ilk başta öyle düşünüyordum açıkcası ama olmadı.
Şöyle anlatım, önce 1.6 HDI comfort alıyordum . Bomboş tu araba. 30 bin liraydı. 1.6 HDI Premiumun ikinci eli benim istedigim temizlikte ve Cam tavanlı 37,500 TL idi. Gezinirken bu THP Premiumu gördüm. Comfort ile aynı para yaklaşık. Ve özellikler full. Ben yılda 10 bin km yapmıyorum bile. Kaba taslak bi hesaplama yaptım, eger araç 450 kuruş yakarsa, 4 senede falan dizelle aradaki farkı anca kapatıyor. LPG taktırdığımıda düşünürsek, bu zaman 5-6 seneye çıkıyor. Dizel masraflarını katmıyorum ayrıyeten hesaba. Böyle bir karşılaştırma yaptım kendimce. Almışken fulunu alım dedim. Eğer LPG uyumunda problem olmazsa ve LPG ile 300-350 yakarsa, ki 45 kuruş yakan bi araba LPG ile hayli hayli 10 kuruş düşecektir, benim için süper. İnş LPG uyumunda bir sorun çıkmaz. LPG yide 1 sene sonra falan taktırmayı düşünüyorum. Ozaman kadar uyum sorunu olursada düzeltirler diye düşünüyorum. İnşallah yani.. |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sordum 7-8 ay önceki benzin fiyatıyla 38 kuruş yakıyormuş şimdi nerden baksan en fazla taş çatlasa diyor 40 kuruş bilemedin 42 kuruş yakar daha fazla yakamaz |
|
kadir_28
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Albay Bey çok teşekkür ederim. Çok saolun. Trafiksiz ve düşük devirli kullanan bir kişi olarak 40 kuruşu geçirmem ozaman inşallah. Seneyede LPG taktıkmı 300 civarı yaksa benim için mükemmel.
Bende demin 2 THP sahibini aradım. İnternetten buldum. 300-350 yakıyor dediler. Anladığım kadarıyla trafiksiz bir ortamda 350 kuruş yakacağım gibi. Tabi belli olmaz bu işler. Hadi bakalım hayırlısı. Allah izin verirse haftaya arabayı alacağım. Yakıt tüketimini ölçtükten sonra sizlerede bilgi veririm. Ne kadar yakacağı korkusu kalmadı içimde şuan :) 350 yaksın öpüp başıma koyarım. Birde uyumlu LPG olayını çözersem inşallah benden iyisi yok :)
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |