Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 si  olan arkadaşlar ne olur bi bakın
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 si olan arkadaşlar ne olur bi bakın

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 si olan arkadaşlar ne olur bi bakın
    Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 22:37
herkeze iyi akşamlar  2004 307 sw aracım var üzerinde romano sıralı lpg takılı
aracı bundan 2 yıl önce aldım geçen yıla kadar lpg de sorunsuz bindiğim araç ne olduysa titreme gaz yememe çekiş zorluğu arıza lambasının yanması vs vs. gibi sorunlara boğuldum.... konyada bu romano nun servisi malesef yok anlayanda kimse yok kime gittiysem Peugeot larda lpg sorun çıkarır biz bakamayız bu tarz sorunlar geçmez falan filan kimse uğraşmadı kısacası....servisteki periyodik bakımlarının ardında bi kaç gün bu sorun geçiyo ancak yine programlanmış gibi tekrar oluyo....
genel formlarda yaptığım araştırmalarda bu konuyla ilgili çeşitli çözümler anlatılmış ben hepsini tek tek yazıcam fakat çoğunda yine aynı şeyler tekrarlanmış....
ÇÖZÜMLER ŞU ŞEKİLDE:
1-BOBİN DEĞİŞİMİ
2-BOĞAZ KELEBEĞİ TEMİZLİĞİ
3-ENJEKTÖR TEMİZLİĞİ
4-OKSİJEN SONDASI DEĞİŞİMİ
5-LAMBDA SENSÖRLERİNİN DEĞİŞİMİ(2 ADETMİŞ BİRİ ARIZALI OLURMUŞ)
6-HAVA FİLİTRESİNE GİDEN Bİ FİLİTRE DAHA VARMIŞKUÇUK YUVARLAKMIŞ BUNUN TEMİZLENMESİ (PEK ANLAMADIM AMA)
7-95 OKTAN BENZİN KULLANILMASI GEREKTİĞİ
8-BU HATALAR ALINIYOSA BENZİNCİNİN DEĞİŞTİRLMESİ
9-EGSOZ BASINÇ MÜŞÜRÜNÜN DEĞİŞİMİ
10-MANİFOT ÜZERİNDEKİ 4 KABLOYA BAĞLI OLAN MÜŞÜR DEĞİŞİMİ
11-BENZİNİ ÇEYREK DEPONUN ÜZERİNDE TUTMANIN GEREKTİĞİNİ
12-ARAÇ YAZILIMININ GÜNCELEREK ARIZANIN TAMAMEN BEYİNDEN SİLİNMESİ
13-BUNLARIN ÇOĞUNUN GEREKSİZ OLUP İYİ BİR USTANIN KLİBRASYON AYARI YAPMASI GEREKTİĞİ

ALLAH AŞKINA ŞİMDİ BEN BUNLARIN HANGİSİ YAPTIRMALIYIMKİ BU ARIZADAN BU TİTREME VE DÜŞÜK ÇEKİŞDEN KURTULABİLEYİM
SON ÇARE YILBAŞINDAN SONRA ANKARAYA GELİP LPG NİN MONTAJINI YAPAN YERE (DAĞ CEY LPG DÖNÜŞÜME) ARACI TESLİM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM...
YARDIMLARINIZI YADA ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM Ağlama
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp
2009 308 sw 1.6hdi 110hp
2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 22:43
Bence arabayla hiç uğraşma sorun lpg de büyük ihtimalle. enjektör tutmadığında söylediklerini yapıyor genelde. Taklılan yere baktır yada lpg sistemini değiş.
Yukarı Dön
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 22:54
zaten sorunun arabadan kaynaklandığını sanmıyorum ama o kadar çok söylenen varkı ne yapacamı şaşırdım....neyse bakalım başka ne öneriler olacak...
bu gidişle bana ankara yolu görünüyor...
2009 308 sw 1.6hdi 110hp

Yukarı Dön
furkan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
08 - Mart - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 23:15
sat arabayı al dizel kafan rahat etsin ben 2 sene kankustum bu arızalardan sattım kurtuldum dizel al rahat et
Yukarı Dön
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 23:21
ben arabamı çok seviyorum inanın gözüm gibi bakrım ama bu lanet titreme sorunu yüzünden resmen huzursuzluk çekiyorum işin garip tarafı 1 sene buyunca hiç bşy olmayan arabada son 4-5 aydır bu sorun geçmedi gitti cvp için teşşekkürler...
2009 308 sw 1.6hdi 110hp

Yukarı Dön
g-demir Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Şubat - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı g-demir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 23:25
Kaan ben de 2004 307 kullanıyorum. Oksijen sensörleri katalitik konvertör öncesinde ve sonrasında, önce motordan çıkan gazı, sonrasında katalitik konvertörden çıkan gazı ölçüyor. Her ikisi de benzin ile lpg dumanları arasındaki farkı ölçüyor. Biliyorsun ki iki duman arasında fark var, benzin ile kaydedilen sonuçları almak istiyor. Beklentisinden çok daha hafif bir gaz aldığı zaman da motorun yakışını ve yakıtın gelişini (ve de gelen yakıtı) sorunlu buluyor, farklı arızalar veriyor.
Bu arıza neden ilk günden kendini göstermiyor? Bu sensörler bazen yanlış istasyonlardan kötü yakıt alınmış olması ihtimaline karşı geçiştirme, görmezden gelme yetisine sahip. Ancak aynı sonuç uzun süreli tekrarlandığında beyin ölçüm istatistiğini farklı çıkartıyor. Yukarıda saydığın madde gibi, eğer arıza beyin hata belleğinden silinse bile araç tarihinde olduğu için kısa süre sonra yeniden arıza lambası yakıp tekrarlıyor. Aldığı ölçüme göre farklı tepkiler verebiliyor. Mesela benim aracımda da ilk soğuk çalışmada gaz yememe, adamı rezil etme, sonrada sanki 3 litre motoru varmışcasına fırlama gibi davranışlar sergiliyor.
Çözüm:
A - Montaj yapan enjektörlerini ve bujini uygun dumana göre ayarlayacak( ilk montajda bunu yapıyorlar zaten)
B- Sensörlere hile yapılacak, ya ölçmeyecekler, ya da hep düzgün ölçtüklerini zannedecekler
C - Beyin yalnızca bu konuda olmak üzere köreltilecek. Yani bu hata mesajını görmezden gelecek. Yani üzerinde yazılım güncellemesi yapılacak.
Şimdi bunlardan en kolayı, sensörlere hile yapmak. Ama bunların hepsini yapacak ustayı bulman lazım. Kolay gelsin dostum.
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
Yukarı Dön
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 23:34
cvp için çok teşekküreler bu işlemlere ilk olarak montaj yapan yerden başlayıp diğer söylediklerini serviste yaptırıp ondan sonrasını beklemek lazım zaten dahada olmazsa arabayı yakarım heralde bu şekilde bi başkasına satmak hiç hoş bişey olmaz....
2009 308 sw 1.6hdi 110hp

Yukarı Dön
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 23:36
bide bu yazılım güncelleyip sönsörleri köreltme olayını serviste çözebilirmiyim acaba yada servis bunu yapacakmıdırki...
2009 308 sw 1.6hdi 110hp

Yukarı Dön
g-demir Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Şubat - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı g-demir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 23:44
Rica ederim, aslan severleriz, yardımlaşmak için varız. Ben çok düşündüm çok yakındım bu dert yüzünden. Yazılım güncelleme işini servis yapar, sonuçta beyini söküp format atacak geri takacak. Ama sensör köreltme yapmaz, yeni sensör satar. 500 lira civarı :)
Aklıma gelmişken birde: benim aslanıma lpgli diye yetkili servis bakmadı sağolsun, patlayıp dert açıyormuş. Baktırabilirsen ne mutlu sana.
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
Yukarı Dön
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 23:49
tamam tekrar  teşekkürler bu güncelleme olayından sonra servisten rica etcem ustayla aram çok iyi bi şansımı deneyim...
2009 308 sw 1.6hdi 110hp

Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2010 Saat 09:00
Orjinalini yazan: g-demir g-demir Yazdı:

Rica ederim, aslan severleriz, yardımlaşmak için varız. Ben çok düşündüm çok yakındım bu dert yüzünden. Yazılım güncelleme işini servis yapar, sonuçta beyini söküp format atacak geri takacak. Ama sensör köreltme yapmaz, yeni sensör satar. 500 lira civarı :)
Aklıma gelmişken birde: benim aslanıma lpgli diye yetkili servis bakmadı sağolsun, patlayıp dert açıyormuş. Baktırabilirsen ne mutlu sana.
benimde aynı servisi aradım 120 tane aracım var lpg li aracı alamam dedi :D neden dedim riskliymiş. ulan lpg nin patlama ihtimali benzinlininkinden daha düşük (: lpg nin tüpü en az 2 ton basınca dayanıklı ama benzinin deposu ince bir sacdan başka bişey değil. hangisi güvensiz açıklayın arkadaş değilmi (: tüpü çıkarıp geliyim gazı bitirip geliyim diyorum komple söktür diyor neden? çünkü adamlar usta değil araba tamirini orada öğreniyorlari, iş ilanıyla alıyorlar aracı tanımıyorlar, aldıkları eğitimler sadece araç parçası değişimi üzerine ama lpg li gelince sistemi bilmedikleri için uğraşmak istemiyorlar. servise hayır Wall
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2010 Saat 09:04
Orjinalini yazan: kaan__ kaan__ Yazdı:

sorunun lpg den olduğunu anlayabilmek için öncelikle lpg de ve benzinde aynı şeyleri yapıyormu bakman test etmen gerekli, lpg de yapıyor benzinde yapmıyorsa ozaman arkadaşların dediği gibi lpg enjektörleri vb. olabilir ama benzindede yapıyorsa motorunla alakalıdır önce ona göre bakıp çemberi daraltarak çözüme gitmek lazım. 
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2010 Saat 10:44
zaten arabada benzin konumundayken hiç bişey yok
arıza lambası yanıyo ama benzin alınca sönüyo sonra arabayı tüpe alıyorum 5-10 km sonra yine aynı hata ve ne yazıkkı romano sistemine bakan bi usta konyada bulamadım bi kaç yere sordum adamlar bana tüp sistemini komple değiştirmememi bile önerebildi... yani sanayi işte herkez biliyo kapının önüne yanaşıyosun cahil sanıp saçma sapan tekliflerde bulunuyolar bu adamdan ne koparabilirsem kar mantığı...
neyse bu iş sanırım iyi bi klıbrasyon ayarı ve enjöktör temizliği  ile çözülcek gibi görünüyo...
cvp için teşekkürler
2009 308 sw 1.6hdi 110hp

Yukarı Dön
xMEGANx Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xMEGANx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2010 Saat 11:30

aynı sorun bizim arkadaş tada vardı onda dacıa vardı LPG den değil abicim hatırladığım kadarıyla enjeksiyonları temizlediler boğaz kelebeği ni temizlediler araç kendine geldi ve benzini sürekli değii,k yerlerde almıcakmışsınız tek bir yerdn alıcakmışsınız bunada dikkat edin. şimdi dacia canavar gibi oldu çekişi sesi düzeldi aracın.

Yukarı Dön
adilpeugeot Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı adilpeugeot Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2010 Saat 11:33
benden size tavsiye peugeot ve citroen araçlarında çift eksantrik yani 16 walf araçlara lpg takıldığı zaman bu tarz arızaları mutlaka yapıyor.en iyisi hiçi taktırmamak. tek eksantrik yani 8 walfli araçlarda hiç bi problem olmuyor
Yukarı Dön
ugur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
19 - Nisan - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ugur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2010 Saat 17:37
arkadaşım hiç bişe ile uğraşma çoğu araçta arıza ışığı yandığında bir sürü hata verir istediğin şeyi motoru yeniden değişitirsen gene  çözüm olmaz tamamiyle lpg den kaynaklı bi süre benzinde bin hepsi düzelir ama bunun kesin çözmü lgp ayarı veya lpg elemanlarından kaynaklı sorun lpg ayarını işi bilen birine düzgünce tekrar  programlattır emisyon değerlerini iyi ayarlayıp arıza ışığını yakmasın senin işin lpg ustası ile kesinlikle arabanın bişelerini değiştirip boşa para harcama lpg den pek anlamayan usta git enjeksiyonu, gaz kelebeğini , rolanti müşürünü yani bunun gibi şeyleri temizlet veya değişitir öyle gel der servis lpg den anlamaz ama para almak için bir sürü çözüm üretirler değişme için sonrada olmaz tabiki lpg bozmuş derler lpgni iyi programlayacak birine götür emisyon değerleri iyi ayarlanırsa arıza ışığı kendinden söner.
Yukarı Dön
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2010 Saat 19:28
cevap için teşekkür ederim 
bugun bu işi cözdüm
tamamen lpg klibraasyonu ile alakalı...
herkeze tavsiyem iyi bir usta bunu çözer
bugun enjeksiyonlar temizlendi filitre değişti (lpgnin) daha sonra yaklaşık 1saat kadar ayar yapıldı ki araçta 20 tl lik tüp vardı o bitti yeniden aldım geldim.. motor yerinden çıkcak gibi her türlü zorlamaya tabi tuttu...(içim cız etsede) saniyeden çıktım ve gün içinde 80 km kadar şehir içinde bi kaç kez in bin yapıp iş icabı dalaştım her neyse ve arcın sesi gidişi falan her şey ilk zamanki gibi oldu...meşhur arıza lambası da artık yanmıyor..
hiç kimse müşürle sensörle bobin le vs uğraşıp boşa para harcamasın benden tavsiye...
umarım bu şekilde devam eder
2009 308 sw 1.6hdi 110hp

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 3008 1.2 Puretech 130 Eat8 Ateşleme sorunu son mesaja git 9120 7 erthe
konu icon Subap kaldirma valf hatasi son mesaja git 205 0 Mertdr
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 86 0 TİMSAH 71
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 79 0 TİMSAH 71
konu icon 207 Coilover & Süspansiyon son mesaja git 271 0 ShoryuReppa
konu icon Ariza son mesaja git 163 0 Bayram 0816
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2321 2 talip206
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6751 17 talip206
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 145 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 146 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 146 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 733 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 194 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 184 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 886 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 348 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 561 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 415 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107909 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1658 0 kralex18
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 3
talip206 3
TİMSAH 71 2
eRRoR 1
ErkamC 1
Ozzy1903 1
Bayram 0816 1
ShoryuReppa 1
Mertdr 1
erthe 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English