![]() |
|
307 si olan arkadaşlar ne olur bi bakın |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 22:37 |
herkeze iyi akşamlar 2004 307 sw aracım var üzerinde romano sıralı lpg takılı
aracı bundan 2 yıl önce aldım geçen yıla kadar lpg de sorunsuz bindiğim araç ne olduysa titreme gaz yememe çekiş zorluğu arıza lambasının yanması vs vs. gibi sorunlara boğuldum.... konyada bu romano nun servisi malesef yok anlayanda kimse yok kime gittiysem Peugeot larda lpg sorun çıkarır biz bakamayız bu tarz sorunlar geçmez falan filan kimse uğraşmadı kısacası....servisteki periyodik bakımlarının ardında bi kaç gün bu sorun geçiyo ancak yine programlanmış gibi tekrar oluyo.... genel formlarda yaptığım araştırmalarda bu konuyla ilgili çeşitli çözümler anlatılmış ben hepsini tek tek yazıcam fakat çoğunda yine aynı şeyler tekrarlanmış.... ÇÖZÜMLER ŞU ŞEKİLDE: 1-BOBİN DEĞİŞİMİ 2-BOĞAZ KELEBEĞİ TEMİZLİĞİ 3-ENJEKTÖR TEMİZLİĞİ 4-OKSİJEN SONDASI DEĞİŞİMİ 5-LAMBDA SENSÖRLERİNİN DEĞİŞİMİ(2 ADETMİŞ BİRİ ARIZALI OLURMUŞ) 6-HAVA FİLİTRESİNE GİDEN Bİ FİLİTRE DAHA VARMIŞKUÇUK YUVARLAKMIŞ BUNUN TEMİZLENMESİ (PEK ANLAMADIM AMA) 7-95 OKTAN BENZİN KULLANILMASI GEREKTİĞİ 8-BU HATALAR ALINIYOSA BENZİNCİNİN DEĞİŞTİRLMESİ 9-EGSOZ BASINÇ MÜŞÜRÜNÜN DEĞİŞİMİ 10-MANİFOT ÜZERİNDEKİ 4 KABLOYA BAĞLI OLAN MÜŞÜR DEĞİŞİMİ 11-BENZİNİ ÇEYREK DEPONUN ÜZERİNDE TUTMANIN GEREKTİĞİNİ 12-ARAÇ YAZILIMININ GÜNCELEREK ARIZANIN TAMAMEN BEYİNDEN SİLİNMESİ 13-BUNLARIN ÇOĞUNUN GEREKSİZ OLUP İYİ BİR USTANIN KLİBRASYON AYARI YAPMASI GEREKTİĞİ ALLAH AŞKINA ŞİMDİ BEN BUNLARIN HANGİSİ YAPTIRMALIYIMKİ BU ARIZADAN BU TİTREME VE DÜŞÜK ÇEKİŞDEN KURTULABİLEYİM SON ÇARE YILBAŞINDAN SONRA ANKARAYA GELİP LPG NİN MONTAJINI YAPAN YERE (DAĞ CEY LPG DÖNÜŞÜME) ARACI TESLİM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM... YARDIMLARINIZI YADA ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM ![]() |
|
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence arabayla hiç uğraşma sorun lpg de büyük ihtimalle. enjektör tutmadığında söylediklerini yapıyor genelde. Taklılan yere baktır yada lpg sistemini değiş.
|
|
![]() |
|
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
zaten sorunun arabadan kaynaklandığını sanmıyorum ama o kadar çok söylenen varkı ne yapacamı şaşırdım....neyse bakalım başka ne öneriler olacak...
bu gidişle bana ankara yolu görünüyor... |
|
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
|
furkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: izmir buca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 396 |
sat arabayı al dizel kafan rahat etsin ben 2 sene kankustum bu arızalardan sattım kurtuldum dizel al rahat et
|
|
![]() |
|
ben arabamı çok seviyorum inanın gözüm gibi bakrım ama bu lanet titreme sorunu yüzünden resmen huzursuzluk çekiyorum işin garip tarafı 1 sene buyunca hiç bşy olmayan arabada son 4-5 aydır bu sorun geçmedi gitti cvp için teşşekkürler...
|
|
|
![]() |
|
g-demir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
Kaan ben de 2004 307 kullanıyorum. Oksijen sensörleri katalitik konvertör öncesinde ve sonrasında, önce motordan çıkan gazı, sonrasında katalitik konvertörden çıkan gazı ölçüyor. Her ikisi de benzin ile lpg dumanları arasındaki farkı ölçüyor. Biliyorsun ki iki duman arasında fark var, benzin ile kaydedilen sonuçları almak istiyor. Beklentisinden çok daha hafif bir gaz aldığı zaman da motorun yakışını ve yakıtın gelişini (ve de gelen yakıtı) sorunlu buluyor, farklı arızalar veriyor.
Bu arıza neden ilk günden kendini göstermiyor? Bu sensörler bazen yanlış istasyonlardan kötü yakıt alınmış olması ihtimaline karşı geçiştirme, görmezden gelme yetisine sahip. Ancak aynı sonuç uzun süreli tekrarlandığında beyin ölçüm istatistiğini farklı çıkartıyor. Yukarıda saydığın madde gibi, eğer arıza beyin hata belleğinden silinse bile araç tarihinde olduğu için kısa süre sonra yeniden arıza lambası yakıp tekrarlıyor. Aldığı ölçüme göre farklı tepkiler verebiliyor. Mesela benim aracımda da ilk soğuk çalışmada gaz yememe, adamı rezil etme, sonrada sanki 3 litre motoru varmışcasına fırlama gibi davranışlar sergiliyor. Çözüm: A - Montaj yapan enjektörlerini ve bujini uygun dumana göre ayarlayacak( ilk montajda bunu yapıyorlar zaten) B- Sensörlere hile yapılacak, ya ölçmeyecekler, ya da hep düzgün ölçtüklerini zannedecekler C - Beyin yalnızca bu konuda olmak üzere köreltilecek. Yani bu hata mesajını görmezden gelecek. Yani üzerinde yazılım güncellemesi yapılacak. Şimdi bunlardan en kolayı, sensörlere hile yapmak. Ama bunların hepsini yapacak ustayı bulman lazım. Kolay gelsin dostum.
|
|
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
|
![]() |
|
cvp için çok teşekküreler bu işlemlere ilk olarak montaj yapan yerden başlayıp diğer söylediklerini serviste yaptırıp ondan sonrasını beklemek lazım zaten dahada olmazsa arabayı yakarım heralde bu şekilde bi başkasına satmak hiç hoş bişey olmaz....
|
|
|
![]() |
|
bide bu yazılım güncelleyip sönsörleri köreltme olayını serviste çözebilirmiyim acaba yada servis bunu yapacakmıdırki...
|
|
|
![]() |
|
g-demir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
Rica ederim, aslan severleriz, yardımlaşmak için varız. Ben çok düşündüm çok yakındım bu dert yüzünden. Yazılım güncelleme işini servis yapar, sonuçta beyini söküp format atacak geri takacak. Ama sensör köreltme yapmaz, yeni sensör satar. 500 lira civarı :)
Aklıma gelmişken birde: benim aslanıma lpgli diye yetkili servis bakmadı sağolsun, patlayıp dert açıyormuş. Baktırabilirsen ne mutlu sana.
|
|
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
|
![]() |
|
tamam tekrar teşekkürler bu güncelleme olayından sonra servisten rica etcem ustayla aram çok iyi bi şansımı deneyim...
|
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
sorunun lpg den olduğunu anlayabilmek için öncelikle lpg de ve benzinde aynı şeyleri yapıyormu bakman test etmen gerekli, lpg de yapıyor benzinde yapmıyorsa ozaman arkadaşların dediği gibi lpg enjektörleri vb. olabilir ama benzindede yapıyorsa motorunla alakalıdır önce ona göre bakıp çemberi daraltarak çözüme gitmek lazım.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
zaten arabada benzin konumundayken hiç bişey yok
arıza lambası yanıyo ama benzin alınca sönüyo sonra arabayı tüpe alıyorum 5-10 km sonra yine aynı hata ve ne yazıkkı romano sistemine bakan bi usta konyada bulamadım bi kaç yere sordum adamlar bana tüp sistemini komple değiştirmememi bile önerebildi... yani sanayi işte herkez biliyo kapının önüne yanaşıyosun cahil sanıp saçma sapan tekliflerde bulunuyolar bu adamdan ne koparabilirsem kar mantığı... neyse bu iş sanırım iyi bi klıbrasyon ayarı ve enjöktör temizliği ile çözülcek gibi görünüyo... cvp için teşekkürler |
|
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
aynı sorun bizim arkadaş tada vardı onda dacıa vardı LPG den değil abicim hatırladığım kadarıyla enjeksiyonları temizlediler boğaz kelebeği ni temizlediler araç kendine geldi ve benzini sürekli değii,k yerlerde almıcakmışsınız tek bir yerdn alıcakmışsınız bunada dikkat edin. şimdi dacia canavar gibi oldu çekişi sesi düzeldi aracın. |
|
![]() |
|
adilpeugeot ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: yedek parça Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı adilpeugeot
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
benden size tavsiye peugeot ve citroen araçlarında çift eksantrik yani 16 walf araçlara lpg takıldığı zaman bu tarz arızaları mutlaka yapıyor.en iyisi hiçi taktırmamak. tek eksantrik yani 8 walfli araçlarda hiç bi problem olmuyor
|
|
![]() |
|
ugur ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
arkadaşım hiç bişe ile uğraşma çoğu araçta arıza ışığı yandığında bir sürü hata verir istediğin şeyi motoru yeniden değişitirsen gene çözüm olmaz tamamiyle lpg den kaynaklı bi süre benzinde bin hepsi düzelir ama bunun kesin çözmü lgp ayarı veya lpg elemanlarından kaynaklı sorun lpg ayarını işi bilen birine düzgünce tekrar programlattır emisyon değerlerini iyi ayarlayıp arıza ışığını yakmasın senin işin lpg ustası ile kesinlikle arabanın bişelerini değiştirip boşa para harcama lpg den pek anlamayan usta git enjeksiyonu, gaz kelebeğini , rolanti müşürünü yani bunun gibi şeyleri temizlet veya değişitir öyle gel der servis lpg den anlamaz ama para almak için bir sürü çözüm üretirler değişme için sonrada olmaz tabiki lpg bozmuş derler lpgni iyi programlayacak birine götür emisyon değerleri iyi ayarlanırsa arıza ışığı kendinden söner.
|
|
![]() |
|
cevap için teşekkür ederim
bugun bu işi cözdüm tamamen lpg klibraasyonu ile alakalı... herkeze tavsiyem iyi bir usta bunu çözer bugun enjeksiyonlar temizlendi filitre değişti (lpgnin) daha sonra yaklaşık 1saat kadar ayar yapıldı ki araçta 20 tl lik tüp vardı o bitti yeniden aldım geldim.. motor yerinden çıkcak gibi her türlü zorlamaya tabi tuttu...(içim cız etsede) saniyeden çıktım ve gün içinde 80 km kadar şehir içinde bi kaç kez in bin yapıp iş icabı dalaştım her neyse ve arcın sesi gidişi falan her şey ilk zamanki gibi oldu...meşhur arıza lambası da artık yanmıyor.. hiç kimse müşürle sensörle bobin le vs uğraşıp boşa para harcamasın benden tavsiye... umarım bu şekilde devam eder |
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |