Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - AL4 OTOMATİK ŞANZIMAN
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

AL4 OTOMATİK ŞANZIMAN

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: AL4 OTOMATİK ŞANZIMAN
    Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2010 Saat 00:49
Bu araçta AL4 kodlu bir vites kutusu var sanırım sizinkinde de aynısı mevcut.
Eğer ingilizceniz varsa http://www.peugeotlogic.com adresinden workshop bağlantısını orada da sol tarafta transmission kısmına tıklarsanız sol dikey menüde viteslerle ilgili hataların anlatıldığı yere ulaşırsınız.

Basitten zora(pahalıya) giden adımları anlatayım

1- Yağ seviyesini kontrol ettirin. Eğer vites kutunuz AL4 ise araca göre sol ön tekere yakın kısımda içiçe iki adet cıvata başlı (altıgen) tıpayı göreceksiniz. Motoryağı 50-60 dereceyi geçene kadar motoru ısıtın (tamirciye gittiğinizde zaten ısınmış olacak) motor çalışırken sadece içteki tıpayı (dıştakini açarsanız tüm yağ akar) açtırın. Yağ biraz akıp sonra damlayarak durmalı. eğer böyle ise seviye normal ama sadece damlarsa yağ eksiktir. Aracınızın km si az olduğu için yağın özelliğini yitirmiş olduğunu sanmam ama kaçak sonucu azalmış olabilir kaçak varmı diye vites kutusunun çıkış ve motora bağlantı noktalarını kontrol ettirin. Eğer yağ eklemek gerekirse Esso LT 71141 kodlu yağdan ekleyin (vites kutusu AL4 ise) Bu yağın litresi 14 ytl civarında. Yağ ekleme noktası ise üstte vites değiştirme kablosunun yanında. Ben olsam ki aynısını yaptım yağı komple boşalttırıp süzdürdüm (metal parçacıkları varmı diye görmek için) Vites kutusunda toplam 6 lt kadar yağ var ama hepsini boşaltamıyorsunuz sadece 4 lt kadar boşalıyor. O nedenle 4 lt yeni yağ alıp koydurdum. Tüm yağın temizlenmesi için (tüm oto. viteslere tavsiye) çıkan yağdan 1 lt kadar fazla yağ koyup araç liftteyken sistemi çalıştırıp tüm vitesleri sırayla seçin. Bu tüm valfleri açıp temizlenmelerini sağlayacaktır. Sonra yağı boşaltıp 5 lt daha ekleyip işlemi tekrarlayın. Ardından yine tüm yağı boşaltın. Enson alttaki yağ tıpası takılı ama ortasındaki yağ seviyesi çubuğu takılı iken 3 lt yağı doldurun ve motoru çalıştırın (n konumunda) araç çalışırken 4. litre yağı eklemeye başlayın. Yağ seviyesi deliğinden yağ akmaya başlayınca eklemeyi bitirip seviye vidasını da yerine takıp iyice sıkın.

Bu işlem vites kutusunu hem temziler hem de doğru seviyeyi bulmanızı sağlar. Yağın min ya da maks. seviyesi yok tek seviyesi var. az ya da çok olması sorun yaratır. Zaten serviste hata kodlarını okutursanız muhtemelen pressure regulation fault yani basınç düzenleme hatasını alacaksınız.

Diyelim ki sorun gitmedi hemen ikinci adıma geçiyoruz:

vites kutusunun ön yan yüzünde siyah kare şeklinde bir kapak var. Bu kapak altında hidrolik blok denilen (verdiğim sitede resmini görebilirsiniz) bir blok var. üstlerinde ise elektrovalfler mevcut. Bu valflerin bobinlerinin konnektör kısımları krem renkli ise onların siyah konnektörlü borg-warner tip olanları ile değişmesi ve oto. vites kutusu için programın değişmesi gerekli zira değişim sonrası program güncellemeden çalışmıyor (bende bu valf bobinleri olması gereken borg-warner tipinde olduğu halde sorun vardı). Valflerin tanesi 150-170 ytl civarında ve 1-1.5 lt kadar da yağ boşalıyor) Bazı tamirciler bu yağı süzüp geri koyuyorlar. Size tavsiyem hazır boşalmışken eskisinin yerine yeni koymanız.

Eğer hala adam olmadıysa 

3. adım. Bu hidrolik blok komple değişince sorun kalmıyor ben ücret ödemedim ama 1000-1500ytl civarında değişim yapıyorlar.

BARIŞ SÖZÜAK adlı kişiden alıntıdır.

Semptomlar 
Ekranda kar veya spor ışık veya Otomatik Vites Fayı'nın Flashing.

Çoğu durumda iletim indirgenir modu veya gevşek evine gidecek. modunda bu şanzıman aracın çalışmasını devam sağlamak için üçüncü hızı kilitli. Bu güç kaybı gibi bir sürücü tarafından bazı bildirilmektedir. Indirgenir modu vardiya aşağı veya yukarı olabilir sert öncesinde bazı çok. durdurma ve yeniden başlatma motor sonra, iletim genellikle normal çalışmasına dönecektir.

sorun öngörülemeyen aralıklarla görünen çoğu zaman. Bazı sahipleri olayları ve temel deneyim sıklığı üzerine bir günlük arasındaki işbirliğinin ücretsiz sorun var hafta olabilir diğerleri. Normalde arıza bir ya da iki dakika birkaç saniye kadar, yalnızca kısa süreli sürer.

Aşağıdaki hata kodu iletim ECU kaydedilir: 
"Aralıklı fay. Basınç ayarlaması fay, tavsiye / varyasyon"

Neden 
Basınç regülasyonu hata kodu tetiklendiğinde ECU duyu iletim bir fark arasındaki gerçek hat basıncı ve hesaplanan basınç. Basınç farkı iç kaçak kaynaklanır. Iç kaçakları bahar endeksi vana manuel olabilir kaynaklanan ayarı ile mekanik aşınma, bir sızıntı, yanlış muhafaza arasında vana gövdesi ve şanzıman. En sık nedeni olsa basınç regülasyonu solenoid valf

Tanı kolay değildir, çeşitli operasyonlar olanakları ortadan kaldırmak için gereklidir.

1. Şanzıman yağı
    1. iletim sıvı seviyesi kontrol edin ve gerekirse düzeltmek. Düşük veya yüksek sıvı seviyesi aynı derecede zararlı vardır.
    2. muayene için temiz bir kapta süzülmüş sıvı bazı kaydedin.

Iletim elden edilecek veya durumunda değiştirileceğini gerekebilir: 
    Sıvı örneği siyah ve yanık kokuyor, metal parçacıklar, plastik parçacıkları veya sürtünme malzemesi içerir. 
    Yeni sıvı şeffaftır. zaman bazıları için operasyon Akışkan olan iletim drene gelen renk koyu genellikle ve şeffaflık eksikliği, bu hata kabul edilebilir değil, bir iç mutlaka bir göstergesi. Dikkatli değerlendirme sıvı ile uygulanır olmak.

2. Basınç sensörü
    1. tanı bilgisayar yardımıyla iletim hattı basıncını kontrol edin. 
      Aşağıdaki parametreler bekleniyor. 
      2,8 bar - 2,4: N boştayken. 
      3,1 bar - 2,8: D boştayken. 
      11,7 bar - 11,3: Tam yük 2.200 dev / dak altında.
    2. basınçları bir değişiklik yoksa, sensör ve sensör tedarik testi.

bir sensör arızalıysa 6,5 bar sabit basınç sistemi tarafından yapılmaktadır. Bu kalıcı olacaktı Limp da demek olurdu ki iletim Ana fay Modu ve bu. aralıklı beri sorun genellikle basıncı okumaları zaman iradesi en Tamam check out. uzak yoksa başka nedenle bulundu sorunları var, 3 bölüm devam etmek.

3. Solenoid Vanalar
    1. Yerine basınç düzenleme vanası ve dönüştürücü lock-up vanalar.
    2. gövdesinin arkasında 2 mühürleri doğru takıldığından emin olun. Gerekirse contaları değiştirin. 
      Gerginlik vana gövdesi civatalar 8 NM için.
    3. uydurma vana gövdesi seçici endeksi bahar ayarlamak sonra
    4. çok fonksiyonlu şalter ayarlayın.
    5. uydurma önce tavada 2 mıknatıslar mevcut olduğundan emin olun.
    6. Doldurmak yeni sıvı ile iletim ve seviyesini ayarlamak.
    7. iletim ECU yazılımı güncelleyin. Eski yazılım sürümleri vanalar Warner Borg yeni değil uyumlu.

Operasyonlar sorun autlined yönetmelikle obove olacak basınç çoğu gidermek. 5. Eğer veya 4 adım takip çözüldü sorun olamaz.

4. Valf Vücut
    1. Yerine vana gövdesi
  5. Transmisyon
    1. Değiştirmek veya iletim revizyon.

Valf Vücut

2574,10 (eski): Solenoid için Bölüm No 

Yeni Borg Warner vanalarda Parça No: 2.574,16 

mıknatıslar kümesi için Bölüm No: 2.221,17

şanzıman yağı için Parça No. (2 litre): 9.736,22

Önemli hatırlatmalar

1. Sadece orijinal Peugeot şanzıman yağı kullanın.
  2. Sıvı seviyesi doğru olmalıdır.
  3. manuel vana endeksi bahar doğru ayarlanması çok önemlidir.
  4. supap ayarı sonra çok fonksiyonlu anahtar ayarlayın.
  5. iletim çalışırken Temizliği kesinlikle şarttır.

2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
Yukarı Dön
bayelektronik Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
07 - Eylül - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bayelektronik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2010 Saat 08:47
güzel anlatılmış... teşekkürler
Yukarı Dön
Spectre968 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Spectre968 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2013 Saat 20:19
konu hortlatma olacak ama eğer ingilizceniz varsa 2. bölümü okumak gerçekten faydalı.. onur arkadaşımıza da teşekkürler aydınlattığı için
2004 307 1.6 Benzin & LPG AL4 Otomatik
Yukarı Dön
aokaymaz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aokaymaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 Saat 14:10

iyi günler arkadaşlar peugot serviceboxtan baktım 2003 model aracımdaki selenoidler 2.574,16 olarak görünüyor. Daha önce değiştimi bilmiyorum. Service boxta 2574,16 yazıyor acaba değişmişmidir.

Düzenleyen aokaymaz - 19 Temmuz 2013 Saat 14:11
Yukarı Dön
Haksen016 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Temmuz - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Haksen016 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 Saat 16:00
paylaşım için tşk.
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa
Yukarı Dön
Spectre968 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Spectre968 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 Saat 12:51
@ aokaymaz 

service box ile ilgili hiç bilgim yok o yüzden seni yanlış yönlendirmek istemem.. resimdeki gibi siyah ise üstteki parça yeni tip diye biliyorum sadece :)
2004 307 1.6 Benzin & LPG AL4 Otomatik
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6510 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 427 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 553 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 312 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5074 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 586 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 384 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 640 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 227 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 547 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 753 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2243 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1012 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5547 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4786 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2022 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 507 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2186 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37262 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English