![]() |
|
turbo bozulmaması ıcın... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
turbo27 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2010 Saat 23:13 |
öncelıkle her 7500 km de yagı değiştirin,10000 ı beklemeyın,10000 km boyunca motorunuz zarar gormez ama turbo zarar görür...her yaglamada yag fıltresını değiştirin,her yag değişiminde hava fıltresını değiştirin,kalıtelı ve motora uygun yagı kullanın,stop ederken eskı usul gaz verıp stop etmeyın,kalıtelı mazot kulllanın, hava fıltresı kutusu ıcını kontrol edın,en azın dan ıkı yaglamada bır,motor dakıkada 4500 devır cevırırken turbo 150 000 devır cevırır,bunu unutmayın,uzun yolda peygamber vıtesı dedıgımız
![]() ![]() |
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yararlı bilgilerin için sağol.Kimse bu bilgileri paylaşmaz dizelciler bunu dikkatli okusun.Ek olarak bişey söylemek istiyorum eğer olurda aracınız arıza yaparsa turbodan dolayı turboyu çıkma veya sıfır alıp herhangi bi tamirciye götürmeyin aracınızı.Hem aracınızda mahfolur hem yeni aldığınız turbonuzda.Bunun sebebinede açıklık getireyim.Özellikle başıma sürekli gelen sorunları belirticem turboyu satıyoruz son kontrollerini turbocu tarafından kontrol ettiriyoruz ve müşteriye teslim ediyoruz 2 gün veya bilemedin 3 gün sonra turbo geri geliyo peki sebeb ne takan usta ya yağını değiştirmiyor yada 1.4 dizeller ve 1.6 dizel peugeotlar bahsediyorum turbonun plastik çift katlı hortumunun aşınması nedeni ile turbonun az yağlama yapması sonucu turbo arıza veriyo fakat bunu ne ustalara anlatabiliyoruz neden müşteriye.içimde kalmıştı bu başlık içinde paylaşıyım dedim.Turbocu ustamız bana hakverecektir yanlışım varsa düzeltsin |
|
|
|
![]() |
|
turbo27 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
gercektende turbonun montajını yapmak dıkkat ısteyen bır iş,bazı tamırcı arkadaslarımız zaman zaman hata yapabılıyo, ve bız bu konularda sıkıntı yasıyoruz..
|
|
![]() |
|
arifziyaar ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Kasım - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arifziyaar
başlıkla hafiften alakalı bir soruda ben sorayım. Ben iki-üç ay kadar önce turbo arızasından dolayı turbomu yeniledim.geçen süre zarfında hiç bi sorun yok allaha şükür.ancak bu haftasonu yagına suyuna bakayım diye kaputu açtım turbonun etrafındaki keçe sanki yanmış gibi dokunca tozlar dökülüyor.bu durumun sebebi aşırı ısınmamıdır?
- arıza olayından beri çalıştırırken ve stop ederken çok dikkat ediyorum.ancak bu peygamber vitesi neden zararlı onu anlayamadım? turbonun 2000 devirden önce çalışmadıgını duymuştum çalışmaması turbo için zarar mı? eger zararlıysa sürekli 2000 devir üzerindemi kullanmamız gerekir.
|
|
2006 x-design 206 hdi şeytankırmızı
1980 - beylikdüzü |
|
![]() |
|
turbonun etrafındakı kece derken neyi kastettınız anlayamadım,turbonun etrafında kece yoktur,hava gırıs ve cıkıs hortumlarını kastedıyosanız,korkacak bısey yok,egzos manıfoldu sıcaklıgı zarar vermemesı ıcın amyant var belkı o olabılır dedıgınız...turbo rolantıde bıle faalıyettedır,fakat motoru doyurabılmesı ıcın onunda bellı bır devıre ulasması gerekır,turbo o devirede motor 2000 devırde ıken ulasır,peygamber vıtesı olayına gelelım; bosa atınca motorda turboda rolantıye gecer,tekrar vıtese taktıgınızda 750 devırlık rolantıden 2500 3000 devır aralıgına cıkması ve bunun aniden olması tuırboyu yorar,hem yaglama eksıklıgı hem de burclarda sorun yapar...
|
|
![]() |
|
muhlisoz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 273 |
yararlı bilgileriniz için teşekkürler bundan sonra daha fazla dikkat edeceğim
|
|
Muhlis Özdemir
2005 206XT 1.4 Adana 1986 |
|
![]() |
|
arifziyaar ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Kasım - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arifziyaar
turbo27 cevapladıgın çok saol gerçekten çok faydalı oldu benim için.(bu arada keçe dedigim şey sizin tabir ettiginiz gibi amyant galiba)
|
|
2006 x-design 206 hdi şeytankırmızı
1980 - beylikdüzü |
|
![]() |
|
AydinBeyol ![]() P.T. TEAM ![]() ![]() GALERİ SORUMLUSU Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AydinBeyol
bilgiler için teşekkürler
|
|
![]() |
|
![]() |
|
t@lip ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 376 |
torbo27 çok sağol, hakikaten yararlı ve açıklayıcı bilgiler vermişsin..
|
|
En iyisi senin olandır
|
|
![]() |
|
tayfunyesilyurt ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tayfunyesilyurt
walla bu bilgiler cok yararlı oldu. teşekkürler
|
|
Peugeot 307 1.4 Hdi
|
|
![]() |
|
iibrahimm ![]() 2. Vites ![]() ![]() 19 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2010 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 289 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı iibrahimm
rampa aşagı inerken viteste gaza basmadıgımız zamanki yakıt tuketimi yada boşta peygamber vitesinde iken yakıt tuketımı hakkında bir yorum yaparmısınız
bu konu hakkında cok yorum yapılıyor kafam karışti |
|
307 1,4 hdı
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
viteste inerseniz 0 lt.
boşta inerseniz ortalama 1-2 litre arası
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |